Fejar donar och ligger i

Idag har dagen bestått av enbart jobb i olika bemärkelser. Så nu är jag genomsvett, varm och trött.

Idag har jag jobbat, men idag var det min tur att ta skurhinken och trasorna för att feja coh göra rent och snyggt på jobbet. Mitt uppdrag blev personalrummet. Så nu är där rent och snyggt.

När man kommer innanför dörren här hemma möts man som vanligt av Wera som gapar och ger ifrån sig ett mystiskt ljud. Irma syns inte till. Men när jag ser henne tycker jag att hon ser lite konstig ut, tittar närmare på henne och upptäcker att hon är alldeles blöt och klibbif i baken. Vad har hänt? Undrar man då och ringer snabbt Emil som misstänker livmodersinflamation. Så imon får hon besöka djursjukuset. Hoppas det går bra.

Går genast ner med ett BERG av tvätt ner till tvättstugan, får inte ens med mig allt så mycket tvätt har vi. Slänger i två maskiner. Kommer upp igen och sätter igång med maten. Äter på balkongen. Ner till tvätten igen för att starta två nya maskiner. Kommer lagom upp till allsång på skansen som denna kväll inte alls hade några intressanta artister. Det är inte diskat efter maten så det får man göra  det med sen ner igen till tvätten. Slänger i två maskiner till och får med mig ett berg upp igen som man så snällt får sätta sig och sortera och vika för att sedan lägga in i lådor och skåp. Ner till tvätten en sista gång för att få upp det sista, viker klart där nere så det bir bara att lägg in det där det ska vara. Men tror ni att tvättkorgen är tom? Nej då det finns några ensaka saker kvar som måste tvättas separat. Suck, det får bli efter semestern,

Nu sitter jag här och fingrarna smattrar för fullt. Nu är jag ännu varmare. Sängen väntar. Vi sover med öppet fönster annars dör man.

God natt!
Kram
/David som är så flitig så han vet knappt

Varmt

Det är så varmt så man smälter bort. Men samtidigt är det underbart att det är sommar och värmen äntligen har kommit hit. Hoppas nu bara att den håller i sig när jag har semester nästa vecka. Hörde några rykten om att det skulle bli sämre väder då, vilket jag inte vill tro på.

I helgen har det gått i ett, då Tessan har varit på besök men det har varit jätte roligt. Alltid kul att hon kommer på besök och hoppas hon kommer snart igen så det blir med fest.
När hon är i närheten blir det alltid en massa skratt. Hon och jag är ett radar par på balkongen. Skrattade gott åt "renfia". Fick en bricka av Therese mamma som man kunde spela fia på. Det var även renar på och det stog att det hette renfia på baksidan. Men Tessan hon fattar ju lite trögt så hon förstod inte varför det hette så. Att vad vi skrattade när hon väl fattade.

Nu längrat jag till semestern!

Kram
/David som är så varm så han vet knappt

Premiär

I dubbel bemärkelse!

Premiär nummer ett skedde igår då jag Emil och Therese valde att gå på bio i Sickla. Filmen vi alla ville se var The Proposal med Sandra Bullock & ryan Reynolds. Två skådespelare det slår gnistor om. Denna film var otroligt bra och rolig. Sandra Bullock är en favorit skådespelare. I denna rollen gör hon oerhört bra insats och tillsammans med Ryan Reynolds blir det extra bra. Det blev många härliga skratt i salongen och jag måste bara säga det att det är tio gånger bättre att se på en komedi på bio än hemma i tv soffan, för på bio skrattar jag betydligt mer. Att Betty White gör en av rollerna gör att betydet blir ännu bättre. Hon är ju helt otrolig. Tanten är född 1922 och är fortfarande aktiv skådespelare. Och en bra sådan. Hon släpper iväg replik efter replik med otrolig värme och humor. Gå och se den det är mitt tips.
 Premiär nummer två är mer seriös och lite överraskade. Jag har tagit årets första dopp och för mig är det ganska tidigt. Och jag måste erkänna att jag är väldigt stålt över mig själv. Men jag hade nog inte doppat mig om det inte var för Tessan som redan var på god väg och en tant som kom bakom och ville komma i så jag var ju så tvungen att flytta på mig genom att simma iväg, så det gjorde jag. När man väl doppat sig var det väldigt skönt. Det var nog typ 22 grader i vattnet. Att sedan ligga och sola gör det bara ännu skönare.

Kram
/David som är så stålt över sig själv så han vet knappt

Nej, jag skruvar inte fast mitt tanklock!

Ok nu har det hänt en hel del de senaste dagarna så nu är det väl dags för lite uppdatering vad gäller mitt liv. Det som är kul är när det händer saker hela tiden och det har det verkligen gjort. Vissa saker har varit roliga andra lite jobbiga och stressiga.

Det är säkert flera som har förjt historien om min bilförsäljning. Tänkte jag skulle sammanfatta den här i dettta inlägg. Det började helt enkelt med att vi lägger ut bilen på blocket. Det tog inte många dagar innan e kille ringde men där blev det ingen försäljning, han ville ge allt för lite för den. Nisse nummer två däremot där har vi en berättelse med många vändningar. Vi ger honom vägbeskrivningen men det hjälpte ju inte så värst mycket för hit kom han aldrig i alla fall. Så vi fick mötas upp vid skogskyrkogården för det var dit han hittade. Det känndes väl lite så där att ses där men så fick det bli.
Väl möt på parkeringen tittade han igenom bilen och påpekade lite av varje men han verkade intresserad. Han och Emil åkte en lång sväng och var borta typ 30 minuter. Under den färden hann han påpeka att det skorrar i passagerardörren, men det var ju bara en isskrapa som låg där. en stund sensare tyckte han att det tryckte i ryggen på honom men då förklarade Emil vänligt att det bara var ett vinterdäck som låg där bakom.
När de väl kom tillbaka upptäckte han att det läckte olja. Det var inget vi visste innan så vi blev väldigt besvika. Att han var besviken på mig det uttalade han flera gånger. När vi kom till priset så ville han bara ge oss 15 tusen vilket var alldeles för lite. Så vi sa nej och skildes åt.
Dagen efter ringer samma snubbe och undrat om jag hade kollat upp oljefelet men det hade jag inte hunnit. Vi bestämde att vi skulle kolla upp det. Vår käre vän Per kom då lika snäll och full med entusiasm för att kolla vad felet var. När jag och denne mystiske man pratades vid nästa gång förklarade jag att vad felet var och sa att vi kunde fixa det inom några dagar men då skulle bilen kosta 20000 och inte nen krona mindre. Vi upptäcker sedan att det inte gick att laga så lätt som vi önskat och erbjöd honom bilen för 18000 utan att vi lagar den. Han funderar, försöker pruta men jag är stenhård med priset. När han sedan försöker med att han kommer från Uppsala och får åka en timme då blir jag nästan lite lack. Jag skiter väl fullständigt i om du kommer från Upssala eller Kiruna jag sänker väl inte priset för det, sade jag till honom.
När vi väl kommit överens om att han ska köpa bilen för 18000 och han ska komma ner hit så är han så nörvös så han vet knappt. Det kom senare fram att han trodde vi skulle lura stjortan av honom vilket vi verkligen inte hade tänkt. Och när han väl betalat och skrivit på papper så bad han oss att berätta ALLA fel som fanns med bilen, som han inte visste om. Men vi kunde inte säga mer än vi och han visste.
Han hann även berätta för Emil när jag inte var där att jag var en väldigt hård förhandlare. haha det kan man kanske inte tro om mig. Men när jag tänker efter så är jag en väldigt bra förhandlare.

Varför denna killen skulle köpa en ny bil är ju en historia i sig. han hade vid ett tillfälle blivit påkörd av en lastbil. När vi sedan träffade honom andra gången då hade han hunnit bli påkörd ytterligare en gång. Alltså två gånger på en vecka det tror jag är rekord.

Så nu är bilen inte i min ägo längre vilket känns oerhört skönt.

Igår kom det dock ett sms där han frågar hur man får upp tanklocket. Han skrev till och med och undrade om vi hade skruvat igen det. Sicke en som tror något sånt om mig.

Nu är jag nöjd och glad och hoppas inte hör av sig igen.

Kram
/David som är en sån bra föräljare så hn vet knappt

Nu är SOMMAREN här!

Så sommaren kom till slut. Och det med besked. Det är strålande sol, blå himmle och det är bara alldels underbart. Och lagon till semestern kom den med. Ok jag har inte semester än men snart är det min tur att få vara ledig, bara njuta, ladda batterierna och se sig om i Sverige. Hoppas nu att sommaren håller i sig ett bra tag så alla semestrande svenskar får fint väder för det behöver vi alla.

Imorgon kommer Tessan vilket ska bli väldigt trevligt. Det var ett bra tag sedan hon var här. Hon säger själv att hon ska göra stan osäker. Vi får se hur det blir med den saken. Men en dag ska vi alla tre göra den osäker i alla fall för på Fredag ja då ska det bli fest, vilket vi inte är bortsskämfa med här hemma hos oss. Bra att du kommer hit Tess och sätter lite fart på våra höfter. För dansa det ska vi.
Vad som händer med under hennes vistelse vet vi inte, det får vi helt enkelt se.

Ikväll kommer Per och ska kolla vad det är för mystisk oljeläcka på bilen. Om det nu är någon läcka över huvud taget. Flyttade på bilen när jag kom hem och var precis nere och kollade om det fanns några spår efter olja på asfalten. Såg inte röken efter några droppar. Kanske kan det vara så att det var något tillfällit. Tur att man har Per som är så händig med bilar för jag är det verkligen. Är så nöjd med min ny bil och få ha den på semestern kommer bli kanon. Nu kommer vi slåss ännu mer om vem som ska köra.

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt i solen...men svettas lite

Vart tog denna dag vägen?

Sitter här i soffan och känner att den här dagen bara har försvunnit och paserat förbi utan att ens hunnit med något vettigt alls. Det hade kunnat bli en jätte bra dag men när man sover alldeles för länge ja då är ju dagen redan förstörd. Sedan ljusnar det ganska snabbt då det ringer i mobilen och en snubbe från Uppsala vill komma och titta på den. Det var verkligen svårt att höra vad han sa då han inte pratade ren svenska så det blev lite kommunikationsproblem. Att denna man inte kunde hitta hem till oss gjorde det inte lättare. Så när han ringer och säger att han inte hittar utan är vid skogskyrkogården ja då beslutar vi oss för att ta båda bilarna dit för att möta honom där i förhoppning att äntligen få sälja bilen. Killen tittar på bilen, undersäker den och verkar intresserad, han har ju ändå åkt ända från Uppsala så man hade ju hoppats att han verkligen ville ha den. Då börjar det läcka olja om bilen vilket det inte har gjort innan. Varför gör det det när man ska sälja den, kan man ha mer otur? Det slutar med att han och Emil åker en sväng och är borta i en halvtimme.
Under bilfärden påpekar han flera saker om bilen.
-Det är något som skorrar vid passagerardörren, -Ja det är bara en förnsterskrapa, svara Emil.
- Det är något som stöter i ryggen, säger han sen.
-Ja det kan bero på att det är ett vinterdäck bakom förarstolan, svara Emil.

Han säger klart och tydligt flera gånger att han är besviken på mig. Men vi visste inte att den läckte olja för det var väl det han syftade på. Vi har inte sett några som helst spår på gatan där bilen har stått. uturligt nog blir det flera fläcnkar där på parkeringen. Men det finns ju inget mer att göra än att inse att så är fallet.

Han tackar för sig och vi beger oss åt var sitt håll. Han vill alltså inte ha bilen. men stoppar mig efter igen och erbjuder mig 15000 kranor för bilen. Var tvungen att rådfråga Emil innan jag bestämde mig men sa att ok 17000 måste jag minst ha. Men nej det vill han inte ge såvi går skilda vägar igen och sen dess har vi inte hört från någon mer intresserad. Hoppas det ringer fler i veckan. Måste väl kolla upp det där med oljan. Kanske byta oljefilter, få se om det hjälper.

Vi åkte hem, lämnade Maxdan och åkte vidare till skärholmen. Men i bilen så var Emils så arg och upprörd så det var inte sannt. irriterad över det med oljan.
Vi åt lunch, blev så mätta att vi inte ens orkade kolla i affärer. Åkte hem igen och har sen dess suttit hemma, läst i våra spännade böcker. Emil är så inne i som bok så han är knappt kontaktbar.

Vi började titta på Revolutionary Road men orkade inte se klart så det blir väl sänge snart då. är ju ändå jobbdag imorgon. Bara två veckor kvar innan semestern.

Kram
/David som vil sälja sin bil så mycket så han vet knappt


"Det handlar inte om"

Igår var det Midsommarafton och om ni inte visste det innan så kunde man se det på vädret om man tittade ut. För hur många kommer ihåg när det var strålande som på midsommar senast? Ok det är säkert flera som har haft det i år men jag hade det då inte där jag befann mig. Mulet och tråkigt med mörka orosmåln som bara skrek ut att det skulle bli regn. Och visst när man sitter och avnjuter en en god måltid på kvällen så släpper molnen allt regn som den har samlat på sig och midsommaraftonskvällen är fullbodad. För vad är en midsommar utan regn? Säkert urtåkig, varm och långtråkig...eller alldeles alldeles underbar.

Vi var hemma hos Per & Anders igår kväll. De bjöd på smörgåstårta men även sill och potatis som hör sommaren till. Gott var det och mätta blev vi så vi väntade ett bra tag innan vi ens började tala om att smälla i oss rabarberpajen som vi hade haft med oss. Den var super god. Vi tittade på SisselaK på DVD. Det blev många skratt när Sissela kyle presenterade vädret på Allsång på Skansen och hon tyckte att vädret var halvklart men även "oklart". Att sedan se henne imitera Anette Kullenberg ..."det handlar inte om"...var pricken över iet.

Idag blir det städning, kattbad, omplantering av blommor och ännu mer rabarberpaj. Blir nog en bra dag det här. Hoppas solen kan titta fram, det ser ju lite ljusare ut idag än vad det gjorde igår.

Hoppas alla hade en trevlig dag igår!
Kram
/David som skarattade så åt Sissela igår så han vet knappt


Glad Midsommar!

Klockan är redan 12 och det känns som att hela dagen bara har försvunnit. Jag vet inte vad det var som hände idag på morgonen men jag sov så länge så jag vet knappt. kl 10.30 väckte Emil mig för då hade han redan varit uppe en timme. och jag var helt död. Men upp kom jag.

Vår kära vän Per ringde för en sund sedan och bjöd hem oss till sig och Anders. Så nu vet vi vad vi ska göra ikväll. Trevligt att göra något vettigt istället för att bara sitta hemma. Men det har jag ju inget emot det heller, det kan vara lika skönt det. Så de bjuder på mat så står vi för efterrätten, som blir rabarberpaj med vaniljsås.

Just nu ligger rabarberna ute i solen och tinar så har kommer det att lukta nybakat innim några timmar. Rabarberpaj är ju bara sååå gott.

Så alla kära läsare ha nu en underbar midsommarafton med allt vad det innebär. För många börjar semestern nu, till dem säger jag skön sommar. Jag väntar två veckor tills min drar igång men det gör mig ingenting då jag har världens bästa jobb med världens bästa kollegor. Att det kunde bli så bra här i stockholm när det gäller jobbet trodde jag aldrig. Ser redan fram emot hösten men först ska vi ha SEMESTER. Det är vi alla värda!

Kram
/David som önskar alla glad midsommar så mycket så han vet knappt


Inredning och farväl

Idag har varit en mycket bra dag på flera sätt samtidigt har den varit fylld med känslosamma stunder.
På  jobbet idag har det varit rofyllt, roligt, trevligt, innovativt och separations tårar. Har äntligen börjat inreda vårt "sagotering rum" vår så kallade berättarverkstad börjar ta form. Det är ett nytt spännade arbetssätt som vi kommer att prova i höst. Vi har tagit bort några hyllor i vårt lilla förråd och satt för ett vitt drapperi så man inte ser resterande hyllor som finns där inne. I taket hängde vi vita, genomskinliga tyger. I tygerna satte vi sedan fast små färgglada fjärilar. Inredde med en vit matta och några kuddar. Så långt har vi kommit än så länge. Där inne ska barnen en åt gången få berätta vad de vill för oss. Det som sägs skrivs ner och vi pedagoger styr inte något av vad som ska sägas. Om man har "otur" så kommer det säkert vara stunder då det kommer vara helt tyst och inte ens då ska vi fråga dem något utan bara vara. Nästa gång kanske samma barn kommer berätta något för oss. Detta är ju något nytt så det kommer nog bli en hel del tysta stunder men det kan ju vara skönt det med. Detta dokumenteras sedan på avdelningen så alla kan läsa, särskilt föräldrarna. Språkutveckling kallas det!

Idag har även varit sista dagen för T hos oss. Hon har gjort så mycket för oss på björnen trots att hon inte har någon erfarenhet eller utbildning. Men vilken klippa. Det kommer bli tomt utan henne men det är så det är når folk kommer och går. Det är så det är på arbetsplatser. Istället kommer L till oss och det ser vi fram emot med. Spännande.

Ikväll ska vi äta jordgubbar...själklart blir det vispad grädde till, någon macka och kokt ägg. Har hyrt Wallander: Skulden så den ska vi se ikväll. Lätt underhållning en kväll som denna.

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt

Kalas i kaxholmen

Idag är det Idas födelsedag och jag kom precis på att jag har glömt att ringa henne. Men som tur är så grattade jag henne i söndags när det var kalas i Kaxholmen. Solen sken och när man kommer dit...i sin nya bil...så är det uppdukat i trädgården. Underbart mysigt.

 
Vem vill inte sitta här och avnjuta en underbar fika?

Men när det väl var dags för fika så kom de mörka molnen allt närmare och små små droppar kom nerfallande från skyn så det blev att snabbt plocka in allt och duka om inne. Men det smakade lika gott för det.


Oskar valde en rulltårta och söker pappas blick för att kolla om det är ok att börja äta. Eller ser han något ännu smarrigare på andra sidan bordet?

Ja kanske kan det vara det sistnämnda då det fanns Jordgubbar, glass, citron fromage och grädde  på bordet ockxå som smakade alldeles utmästk gott.


Visst är min mamma snygg som en riktig filmstjärna. Sue Ellen släng dig i väggen.


Födelsedagsbarnet i egen hög person nu fyllda 7 år. Har fått flera paket men Davids tunga stora paket verkar mest spännade. Vad kan det vara i det? Jo en Badbasäng, hoppas nu det blir fint väder.


Passade på att gå till frisören, billigt och bra. Här i min nya fina frisyr med diadem och garn. Barnen de kan de. Jag blev så fin så Linda passade på hon med men hon fick presentsnöre i stället.

Tack för en trevlig fika!! Hoppas vi ses snart.
Kram
/David som älskar sin familj så mycket så han vet knappt

Min NYA fina BIL

Då har jag äntligen en ny fin bil, Seat Leon, i min ägo. Jag är så nöjd och belåten och man kör som en kung på vägen. Sedan att den är vit gör ju det hela lite bättre. Det är ju så snyggt.
Nu är det säkert flera som är nyfikna på hur den verkligen ser ut. Några har redan sett den. Hade ju förmån att få ha den ner till Huskvarna förra helgen. Syrrna, karin hann inte ens hälsa på mig innan hon satte sig i den för att känna den härliga känslan utav att sitta i en ny bil. Linda, min andra syster trodde inte den var min, man såg och hörde hur avundsjuk hon var.


Här är den!


i detta inlägg vill jag även ytterligare en gång gratulera Karin,min syster för att hon får vara kvar på jobbet trots nedskärningar. Jag är så glad för din skull!! Måste kännas så skönt.

Kram
/David som har en sån fin bil så han vet knappt

Back i town

Då har jag äntligen fått min helt sprillans nya vita bil, en Seat Leon. Efter många om och men så är den nu mina händer. Och att köpa bil det är inte en dans på rosor. Tur att ajg har Emil som är så duktig och effektiv. Utan honom hade jag fortfarnade fått åka i skrutt Mazdan. Men med lite trolleri så fick jag den i Torsdags. Den är helt fantastisk och det gick så lätt att åka ända från Stockholm till Jönköping igår eftermiddag.
Självklart kommer det bilder på den innom kort. Kan tänka mig att många är nyfikna på den :)

Som sagt så befinner jag mig i Småland, närmare bestämt Huskvarna just nu när jag skriver detta inlägg. Härliga hemmastad där jag är uppväxt. Det är alltid lite välkomnande att komma hit.
Har idag besökt älskade mormor och morfar. Hade med mig winerbröd som mormor belv så glad över. Drack gott kaffe, pratade och spelade kort så klart. Men detta parti vann morfar. Spela kort det kan han fortfarnade trots sitt minne och lite förvirrade tillstånd.
Åkte till a6 som MÅNGA fler än jag valde att göra idag. Hittade en snygg tröja på rean, vilket alltid är lika kul. Handlade sesong 2 av Varuhuset så nu har vi åter något att se fram emot när tv utbudet är botten. Barnen på jobbet leker för tillfället frisör så då passade jag på att köpa massor av hårsnoddag för det var 70% rabatt. 18 koronor är överkomligt.
Ikväll blir det bara lugnt och skönt med föräldrarna. Ska försöka se filmen på fyran, BABEL heter den visst och ska vara jätte bra. Hoppas jag orkar vara uppe så länge.

Imorgon ska jag äntligen få återse min bästa kollega Lalla som jag inte har träffat på över ett år. Hon ska bjuda på lunch och vi kommer säkert att snacka massor av minnen. Sedan bär det av till Kaxholmen för där är det 7 års kalas. Har köpt en jätte bra present men då gäller det att det blir en varm och solig sommar, vilket vi alla hoppas på.

Tänker en extra tanke på Emil och hans nära.Tycker så om er allihop!!!!!

Kram
/David som känner sig så hemma så han vet knappt


Hoppas kan man ju alltid

Sitter och slappar och är lite lätt små sur för att jag mot all förmodan inte kommer att få min nya bil inna helgen.
Ok Thats life!

Dagen kommentar: Sitter vid matbordet och ett barn fäller en skön kommentar angående maten.

-Den var ONÖDIGT god

Den kommentaren tycker jag var bra. Barn är då för härliga och ärliga. Kocken belv väldigt gald när han hörde om händelsen.

Snart är det dags för sängen. Ska ju upp tidigt imorgon. Imorgon ska i alla fall papprena skrivas på bilen. Får se hur det går med resten.
Hoppas kan man ju alltid.

Kram
/David som hoppas så mycket så han vet knappt

Det kallar jag inte bra sevice!

Idag var det den stora dagen i mitt bilköparliv. Hade bokat tid med bilförsäljaren runt 17 tiden. Så långt är allt som det ska. Kommer hemifrån lite sent så vi är inte på plats förrän runt 17.20 efter att ha stressat genom stan. Ringer några gånger för att meddela att vi är sena men får itne tag på han. Går in i affären, tar stegen över golvet med siktet instält på att komma längts in i affären. Men där finns det inte någon försäljare. Irritationen blev ganka snabbt stor. Haffade en annan kille som tyvärr inte jobbade på där, frågade honom om han visste var vår bilförsäljare höll hus. Han gick för 10 minuter sig, sade mannnen i snygg stjorta.
Nu blev irritationen total.
Vad är det för en säljare som bara väljer att skita i en sådan viktig sak som att skriva papper på ett bilköp?
Men så låg det till. Han tyckte helt enkelt inte att sälja en bil var så viktigt. Nu är vi skit irriterade. Ringer till högsta chefen men kopplas plötsligt till vår säljre. Uräskten han har är att han hade ett ärende att göra. Men den ursäkten tycker vi var värdelös. Han hade ju bokat tide med oss och hade väl kunnat ringa och sagt som det var då.
Sura och griniga gick vi därifrån och åkte hem.
Nu hinner jag inte få bilen innan helgen som jag hade hoppats på eftersom jag ska åka hem till helgen. Hade varit kul att få visa upp bilen då. Men nejdå där försvann det roliga. Nu får man vänta till på måndag innan man får bilen.

Sitter här i soffan är lite bitter....

Kram
/ David som är sur så han vet knappt

En vanlig dag...

Då var vecknas första arbetsdag avklarad och den med bravur. Jobbet är jätte roligt och inspirerande men det märks att det nalkas sommarlov och semester då några barn redan har slutat. Det är med lite vemod som man säger hej då till vissa barn. Dessa barn slutar på vår förskola för gott och kommer att gå vidare i livet. Att barn slutar som man har haft i över ett år och lärt känna kommer man att sakna otroligt mycket. Dessa barn har satt sin prägel på förskolan.
Något som man tänker på när det gäller dessa barn är vad de kommer att ta för sig i livet framöver, vad de kommer att jobba med i framtiden. Tänk att en dag få mötta dessa barn eller rent av se dem med de de jobbar med. Man skulle då känn alite extra stolthet när manv et att man har varit en del av deras uppväxt.

Nog om det....

Idag gick jag till jobbet för första gången efter vintern. Har väl varit lite väl slapp när det. Det var riktigt skönt så det kommer jag att fortsätta med.
Gick även hem efter jobbet. Väl hemma satte jag mig ner för att kolla runt lite på nätet. Tog en sommarskorpa och kännde den härliga lakrits saken i munnen. Mmm så gott. Tog tag i livet och bestämde mig för att byta gardiner i sovrummet. Tog ner de mörka, tjocka "höstgardinerna" och hänge i stället upp ett par vita, tunna "sommargardiner". Fint blev det! och Emil märkte skillnaden så fort han öppnade sovrumsrörren :) Han kan han.


Nu är det även mycket bilsnack i detta lilla hem :) lalalal....


Kram

/David som är så duktig på att göra hemtrevligt så mycket så han vet knappt.


Fullspäckad dag

Äntligen börjar värmen komma tillbaka till oss, hoppas nu den håller i sig ett bra tag så man slipper gå med regnkläder på jobbet. Snart börjar de första ta semeser så då vill man ju att det ska vara sommarvärme.

Idag har varit en fullspeckad dag. Började faktiskt dagen med att gå till skolan som ligger här brevig, för att rösta i EU parlamentsvalet. Det är faktiskt viktigt att ta tillfället i akt och göra det som plikten kallar. Just att ta sig dit och rösta. Sen att jag inte är jätte insatt i vad alla kandidater står för på alla dessa sistor, beror mycket på att jag inte är intresserad. Men röstat har jag gjort och det är det viktigaste. Jag lägger min röst på....ha det får ni inte veta.

På vägen hem fårn vallokalen hoppade jag in och handlade färska frallor på Coop. Väl hemma bryggdes kaffe och vi avnjöt en gor frukost tillsammans innan Per kom och hämtade oss. Idag var det nämligen dags för att provköka nya bilar. Har nämligen bestämt mig för att köpa en ny. Och med ny så menar jag verkligen ny. Jag ska uppgradera mig när det gäller bilägandet. Hade under de veckor som detta har kommit på tal börjat känna lite exrta för Seta Ibytza. Hade kollat ut en på blocket som vi skulle provköra. En snygg metalicgrön var den första vi provåkte. Jätte skön att köra men den dånade då mer än den jag har nu. Bil nummer två var en Seat Leon. den var kanske inte lika snygg i designen men bättre att köra. Den fanns även i vit som var riktigt SNYGG. Förmiddagen förtsatte med att vi tittade på fler bilar men ingen som föll oss i smaken direkt.
Så nu lutar det ganska starkt åt en Vit Seat Leon...får se var vi hamnar. Måste ju få min såld på ett eller annat sätt också.

Efter all biltittande så var man helt slut. Vi lagade köttfärssås och pasta när vi kom hem sen var bar det fort iväg till sortergården för att tömma bilen på skrät, inför eventuell försäljning.

Han även hunnit baka sommarskorpor som blev väldigt goda. Jag valde att ta lite vad jag haver när det gällde smaktillsättning. Tog några rutot schweizer nöt, lakrits choklad och mörk Linth. Man kännde faktiskt lakrits smaken trots att det bara var två små rutor.

Sommarskorpor

4 Dl vetemjöl
2 Dl ljust muscovadoråsocker
1 Tsk bakpulver
2 Ägg
75 G smör eller margarin

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda mjöl, socker, bakpulver i matberedare eller bunke. Tillsätt ägg och matfettet skuret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop till endeg. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta in någon av smaksättningarna.

Dela degen i fyra bitar och rulla ut till ca 30 centimeter långa längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Sänk värmen till 100 grader. Skär rullarna medan de är varmai sneda bitar på plåten. Sätt in mitt i ugnen för att torka skorporna, ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt.

Olika smaksättningar:
1 dl pinjenötter och rivet skal från 2 citroner

1 dl solroskärnor och 1-2 tsk stötta kardemummakärnor

1 dl grovhackad mandel och 100 g mörk choklad

Ha en fortsatt trevlig dag vad den nu innehåller hos just er. Snart ska vi ner och tvätta två maskiner tvätt.

Kram
/David som har kört bil så mycket så han vet knappt

Sveriges Nationaldag

Då har det åter gått några dagar sedan jag printade ner något fyndigt på denna bloggen. Om det kommer bli något fyndigt det vet jag inte men lite om vad som händer i mitt liv det kommer jag att bjuda på.

I torsdags kväll bar det av med bil mot Smådalarö gård, jobbet skulle dit för att ha utvecklignsdag på fredagen. Väl framme efter en trygg resa med Frida bakom ratten tjeckade vi in på detta fyrstjärniga hotell. Och vilket ställe, här skulle leva lyx. Fick vårt rum som var flott, snyggt med väldigt sköna sängar. En trerätters supe avnjöts och det var första gången jag åt lutfisk som smakade ok men allt för lite tillbehör. Efterrätten var utsökt god. Vi umgicks hela kvällen, skrattade och hade trevligt fram till att jäspningarna kom allt tätare och jag tackade för mig och gick till sängs medan några fortfarnade var kvar uppe. Viktigt med sömn när man ska jobba dagen efter.
Dagen efter, efter en skön natts sömn bjöds det en fantastisk hotellfrukost. Vi började sedan vårt arbet med att utverdera terminen, fikade, jobbade, åt lunch, drack kaffe, jobbade, fikade och gjorde sista slutspurten innan det var dags för avfärd hemåt.
Väl hemma lade jag mig i soffan, dags att bara slappa.

Idag har jag och Emil "smakat på Stockholm" ätit några små rätter från kända restauranger. När klockan slog halv två var det dags att titta på Maja Gullstrand som stod på scenen. Hon sjön flera av hennes egna låtar och man kunde bara stå där och njuta av hennes härliga röst. Sedan tvingade Emil mig att gå fram coh prata med henne när hon skulle signera hennes skiva. Ok det kan väl vara trevligt och visa uppskattning så vi ställde oss i den ganska korta kön. Så jag har nu personligen pratat med Maja Gullstrand. Och det coola är att hon kom ihåg mitt mail som hon har svarat på. Nu har man ju halva inne typ...hahah...
Åt lunch med Jennie & marcus och två av deras vänner. Trevligt att få träffa dem igen.

Ikväll ska jag eller vi bara slappa. Titta på en film och ha mysigt.

Så nu vet ni hur jag har firat sveriges nationaldag.

Ha en underbar nationaldag.
Kram
David som har pratat så mycket med Maja Gullstrand idag så han vet knappt

Fy skäm...

Oj det är nästan så jag får skämmas nu när det har gått över en vecka sedan ajg skrev ett inlägg senast.  Jag har inte heller någon ursäkt att det har blivit som det blev men är ledsen att ni har gråtit floder när ni dag efter dag upptäckt att det inte har skrivits något nytt.

Samtidigt som jag känner att vad sjutton ska jag skriva om nuså har jag ju tusen saker som jag skulle kunna nämna, får väl se hu många jag kommer påoch som känns viktiga för er att veta.

i helgen har vi i alla fall varit i Nybro. Vi övrerraska dem genom att bara dyja upp på fredags kvällen. Att de blev förvånade och glada det såg man, sen om Tessan anade lite så var det ändå kul. För när vi var precis utanför huset där Emils föräldrar bor så ringde vi till dem. Började prata om vem som gick vidare i talang. på så sätt försökte vi lura dem att vi hade varit hemma och sett det. Men vi hade messat  med Per som så snällt svarade vilka som gått vidare. Då drogs rullgardinen ner både tessan och anneli när de förstod att vi inte skulle komma....men det gjorde vi ju.
Det har varit en underbar helg med massor av sol, grillning, kortspel mm.

Jag har inhandlat tre nya krukor. Får väl ta kort på dem när jag har skaffat blommar att ha i dem så ni får se hur de ser ut. Alltid kul med något nytt att byta ut det gamla med.

Nu har vi kommit en bit längre när det gäller bilköp. Vår vän Per är exalterad och hjälper oss till max. Nu känns det ännu mer angeläget att köpa en då fläkten i min bil är sönder. Den bara helt plötsligt la av. Det lite roliga och pinsamma är att vi trodde att den fungerade igen när vi åkte hem igår. För rätt som det var så kom det massor av luft utsprutande. Å så bra tänkte jag den fungerar. Men Emil som är lite, bara lite smartare än jag hade suttit och funderat en bra stud på det där. Säger plötsligt att den inte alls fungerar. Utan har listat ut varför det kommer lutt. Det är ju eftersom bilen kör så snabbt framåt, det är ju luftmotståndet som strömmar in i bilen, genom luftventilerna. Haha så dumma vi e igentligen som trode att den fungerade.
Så nu ska vi köpa ny till semestern. Vad det blir vet jag inte än men vi ska provåka imorgon.

Till sist så vill jag bara låta tankarna flöda. Jag förstår inte hur det är möjligt. Att det går. Vad tänker man på när man gör något sådant. Det skulle jag aldrig komma på tanken på att göra. Jag blev så ledsen, arg och besviken. Hoppas verkligen inte att det händer igen för då börjar jag nog gråta på riktigt. Hoppas man lär sig något av sina mistag.

Nu ska jag slänga ner pastan i det kokande vattnet så vi får nån mat ikväll.

Kram
/David som är så trött så han vet knappt

RSS 2.0