De bästa föräldrar man kan ha!

Vaknade, drog upp persiennen och det är alldeles vitt ute, kan det bli bättre. Man ska tydligen vara i Nybro för att få snö under julen (nu vet jag ju inte om det är snö i Huskvarna i och för sig). Så i år får jag alltså fira min tredje julafton och denna dag med snö på marken och på träden...jaaaa.

Som sagt så ska jag fira jul tilllsammans med Emils familj idag, hemma hos therese vilket ska bli väldrigt trevligt. Alla verkar vara jätte nyfikna på alla paket så det kommer bli en intressant julklappsöppning.

Igår kom jag då till Örsjö där Emils föräldrar bor. Alltid lika välkommen när man kommer hit. Skönt! Anneli verkade bli jätte glad för NIKKEN sakerna som förhoppningsvis kan hjäpa för värk lite här och där. Hennes halsband satte hon på sig direkt, får se om det hjälper men det lär vi ju inte få vet än på länge. Jag hoppas verkligen att det gör det, det skulle vara så roligt.

Det är min pappa som har skickart med sig dessa saker. Guldhalsband, skosulor och en sittdyna. Allt innehåller magneter som på något sätt ska hjälpa.

Jag har nog världens bästa färldrar. De är de snällaste och vänligaste och jag är så tacksam. Nu när man inte bor i närheten längre så märker man ännu mer hur måna de är om en och dem omkring mig. Inga problem att ta med katterna så att de får bo i källaren, pappa bakar pate som jag kan ta med mig till familjen Aden och utan att ens ha pratat om det  så kommer pappa och undrar om jag vill ta med mig dessa NIKKEN sakerna till Anneli, Therese och Anders.
Och mamma som alltd har det så underbart mysigt hemma, välkomnande och bjuder på så mycket gott. Fixar mat till mig innan jag ska åka vidare till Nybro. Ni gör så mycket bra för mig så det går inte skriva allt här....
Tack!!!!!! Jag är så evigt tacksam och att ni har tagit till er Emil på det sätt som ni faktsik har gjort det värmer i mitt hjärta och även tänker på hans familj.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen så jag hinner bli klar innan det bär hem till Therese.
kram
/David som älskar sina föräldrar så mycket så han vet knappt

God Jul & Gott Nutt År

Vill jag önska alla mina trogna och nya läsare!

Julen tillbingas för tillfället i Huskvarna med familjen och för mig blir det julafton två gånger då vi även firar lite på Juldagen. Då HELA  familjen är med. Så idag kommer det bli mer ös här hemma men det ska bli så roligt att barnen kommer och morföräldrarna. Synd bara att Emil inte är med då hade vi vaerkligen varit alla.

Igår var det en stillsam jul med mina föräldrar och min älsta syster och hennes man. Det åts fantastisk julmat, spelades tärning om julklapparna...jag fick en jätte fin tändsticksask...fikade, drack glögg, spekades spel och tittade på "Nyckeln Till Frihet".

På återseende
Kram
/David som älskar julejn så mycket så han vet knappt

Läges rapport

Då har man burit ner i princip alla sakerna i bilen...dock inte julklapparna för man vet ju aldrig om det blir inbrott i bilen och de tar alla klapparna. Då skulle i alla fall jag bli väldigt ledsen. Det har ju faktiskt  varnats för det på tv och radio. I alla fall här i storstaden. Även katterna finns kvar här uppe och får komma ner i bilen när det är dags för att åka iväg och hämta upp Emil.
Jag har ätit lite...ingen jätte inspirerande lunch men det får väl duga. Har även plockat in disken som Emil diskade så bra i dag på morgonen innan han stack till jobbet. Nu är det bara lite kvar till mig att diska men det kommer att gå fort.
Vad har jag mer kvar att göra då? Jo jag ska vattna alla orkideerna så att de klarar sig när man är borta. Ska även ta ett varv med dammsugaren för det finns en hel del tussar och kattsand  på golvet som inte är så mysigt att se när man kommer hem efter nyår. Lika bra att ha det rent när man kommer hem. Jag har ju som sagt tid på mig att göra det idag för det är tre timmar kvar tills vi åker, typ.

Ringde min chef innan och anledningen att jag bara hade fått lön till den 19 december berodde på att mitt vikariet gick ut då. Inga papper är inskickade om att jag har fått fast jobb så därför är det på detta sättet. Nu får det vara så tills helgerna är över och man börjar jobba igen. Då ska vi ta tag i det så det blir rätt. Antingen får jag pengarna som fattas lite snabbare eller så kommer de i samband med januari lönen. Ok gött å få lite extra klirr i kassan den månaden men denna blir ju desto knivigare. Ja det löser sig hur det än blir det är jag säker på.

Nä nu ska jag fortsätta här en stund till....
Kram
/David som är så lycklig så han vet knappt

Dan före dopparedan

Då var det tisdagen den 23 December idag då och dan före dopparedan. Jag är lidig och tar det bara lugnt här hemma. I hallen står det en massa saker som som ska packas ut i bilen så småning om men det har jag gott om tid med lite senare. Det bär inte av förren lite efter fyra. Men jag har inte packat klart allt än men det är mest lite kläder och toasaker. Katterna sover vilket är bra för att åka bil ät inte deras favoritsysselsättning precis.

Idag ringde jag lönekontoret för på min lönespecifikation verkade lite konstig. Fick inte alls mycket pengar vilket jag tycker var konstigt. Svaret jag fick därifrån var att min anställning sträckte sig till den 19 December så det var ju inget fel på den. Väldigt konstigt det där. Jag som skrev på anställningsavtal i fredags. Så inte ska jag väl behöva vara "arbetslös" dessa dagar under julen bara för det. NEj jag måste ringa min chef å kolla med henne men det känns inte riktigt roligt att göra det idag dagen innan Julafton men det msåte ju göras. Hoppas det ordnar sig...

ha en underbar dag alla läsare där ute
Kram
/David som är så glad så han vet knappt för imorgon är det julafton

Ledig!

Nu äntligen har jag Julledigt...jaaaaa så skönt. Den ledigheten är jag värd och jag kommer att njuta av den till fullo. imorgon bär det av ner till Huskvarna vilekt ska bli så fantastiskt skönt att få komma hem igen. Mindre roligt var det att öppna lönekuveret idag...då jag har obetald semester under julen men men det går ändå, man klarar sig alltid.

Det får bli ett litet kort inlägg idag.
Kram alla där ute
/David som är så glad så han vet knappt för han har julledigt just nu

Lördag förmiddag

Vaknade utvilad och pigg ganska tidigt i dag. Gick upp lite innan nio vilket känndes väldigt skönt. Är det den nya livsstilen som gör att jag vaknar tidigt och känner mig pigg? Eller är äer det en tillfällighet? Säkert en blandning av båda :) Fixade disken som vi inte orkade ta igår kväll men det gick fort och det känns alltid skönt att slippa se den ligga där i diskhon.

Fixade lite fet frukost...Stekt ägg, makrill, fjällfil med grädde och en halvkopp kaffe med vispad grädde...mumsig frukost som passar i denna nya livsstil. Emil kom upp och vi åt en härlig frukost tillsammans.

Hoppade snabbt in i duschen för Emil ska idag göra Irma & Wera julfina med var sitt bad. De behövde verkligen det. Ska man åka bort måste man vara fin. Han håller på som bäst att blåsa Wera just nu. Hon tycker inte att det är ett dugg kul eller skönt men förhoppningsvis tycker hon det när hon är ren och torr.

Så småning om ska vi åka in till centrum för att hitta de sista två julklapprna...bland allt annat folk...men det ska säkert gå jätte bra. Vet ju på ett ungefär vad jag ska leta efter.

När det gäller den nya livsstilen (LCHF) så känns det faktiskt jätte bra tycker jag. Verkar må bättre och känner inte alls sötsug som jag gjorde innan. Då kunde man ju äta godis eller dricka julmust var och varannan dag. Hoppas att det känns lika bra efter några veckor. Ikväll blir det fläskfilee med svampsås och en massa sallad så klart. Och nötter som tilltugg under kvällen.

Nu har jag bara en dag kvar på jobbet sedan har jag julledigt till den 7 Januari vilket ska bli underbart!!!!! Äntligen åka hem till familjen som jag saknar över allt annat just nu.

Det var allt för nu...
Puss & Kram
/David som ser fram emot jullledigtheten så mycket så han vet knappt

Julmat är bra livsstils mat

Nu har man levt efter den nya livsstilen under två dagar och jag gillar det. Det går bra och det är gott. Idag fick vi julmat till lunch på jobbet, och vilken passande mat till denna livsstil det är...skinka, ägg, lax, sill, korv mm jag blev jätte mätt. Värre blir det imorgon då det ryktas om att det kommer att serveras Risgrynsgröt dels får jag inte äta det dels tycker jag inte om det. Så jag får väl ta med lite egen fet mat.

Ska bli intressant hur det har gått efter en vecka om man märker av det eller inte.

Nu har jag bara två arbetsdagar kvar till jag har julledigt. Är ledig ända till den 7 januari...två veckor :)
Då ska jag åka ner till Huskvarna och fira jul. Träffa vänner mm. Sedan bär det vidare till Nybro då det ska firas lite med Emils familj. Nyår ska vi tillbaka till min hemort för vi är hembjudna till en väldigt god vän, vilket ska bli jätte trevligt. Sedan bär det av hem igen och några dagar här.

Ha det gott alla läsare
Kram
/David som älskar julmat så mycket så han vet kanppt

En ny livfsstil...med mycket fett

oj oj oj...nu börjar det bli allvarligt talat om den där "livsstilen" LCHF :) Idag kom vi överrens jag och Emil att vi ska prova den f.o.m imorgon. Hur ska nu detta gå? Det som har sporrat oss ännu mer...vi hade ju nämligen tänkt att vänta till efter julhelgerna...är att våra kära vänner Per & Andres började med det redan i Söndags, då vi nämde det för den på Lördags.  De nappade på det direkt.
Det ska bli spännade och intressant att se hur detta kommer att gå. Men jobbigast tror jag ändå att det kommer att bli på jobbet så maten inte är allt för fet. Men där får det väl bli att man hoppar över kolhydraterna och äter det andra. Så får man äta med hemma.

För er som inte vet vad vår nya livsstil innebär så är det så att man ska äta så mycket fett som möjligt! fisk, fågel och kött. Alltså en massa kött med feta såser och sallad till. Man kan bre på extra smör på den feta osten och hälla grädde i filen på morgonen.
Man får alltså INTE äta pasta, potatis, ris (kolhydrater),bröd, socker. Frukt ska man vara sparsam med och sånt som växer under jorden.

Så ikväll ska vi frossa i allt vad godis, bullar och julmust heter samtidigt som vi tittar på Titanic...den är ju tre timmar lång så vi hinner ju äta en del i alla fall. Måste ju få slut på förrådet nu så man slipper se det sen när man inte får äta det längre.

Hur ska det gå i jul? och Nyår? hmm....jag som älskar janssons frestelse :)

Kram
/David som undra så mycket så jag vet kanppt över hur det ska gå med den nya livsstilen.

Julklappsbroblem...eller inte?

I min familj har vi infört en ny tradition sedan några år tillbaka då vi bara köper en julkapp var. Denna julklapp ska kosta runt en 100 lapp. Detta är inte helt lätt då den ska passa gammal som ung och man som kvinna. Så det gäller att tänka till lite extra med den julklappen. Men det är ju det kluriga och roliga. Med detta behöver man bara hitta på en julklapp istället för många fler. När man sedan träffas på julafton så spelar med en tärning om vilken julklapp man kommer att få. Ett rolig stund med mycket skratt som förgyller kvällen lite extra. Jag tycker att detta är en bra ide då det under många år har varit julklapprshysteri i vår familj. Julen handlar inte bara om julklappar. Det är så mycket mer som att träffa familjen, umgås och ha trevligt. Äta god mat och bara ta det lugnt. Sedan är det ju en tradition med. Jag måste väl erkänna att till en början var det lite trist att helt plötsligt bara få några julklappar men nu tycker jag att det är helt ok. Men så klart så är inte barnen med på detta så dem får man köpa hur många man vill till :)

Denna tradition ska jag från och med nästa år även införa i familjen Adens familj. Den kanske inte kommer att ta emots med öppna armar då vissa älskar at öppna paket :) Men det kommer säkert att gå. För jag vet verkligen inte vad jag ska köpa till Emils familj men det löser sig säkert.
Vad säger ni om det? Emil....Anneli...Anders och Therese....skulle nu kunna tänka er det nästa år???

Kram
/David som måste tänka till så mycket så han vet knappt när han köper julklappar till familjen.

Helgen i kort...

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar till julafton vilket både känns underbart för så får jag äntligen komma hem till familjen. Som jag saknar så oerhört mycket. Det ska bli så mysigt så. Samtidigt kan jag inte fatta att det redan är jul och snart ett nytt år. Tiden går så fort så mna blir nästan mörkrädd.

I helgen har det blivit mycket shopping och en del julklappar. Så nu är man nästan klar har väl två kvar bara. Jag har införskaffat mig en ny snygg kavaj som sitter som en smäck. Jag är så nöjd över den så den får jag väl inviga i jul eller nyår. Har även hittat ett par svarta snyggskor, Har bara ett par bruna sedan innan och det passar inte till allt tyvärr.
I lördags var vi hemma hos Per och Anders som bjöd på paj. Efteråt gick vi på bio och såg på The Day Ehe Earth Stod Still. En hyffsat bra film men det var inte den bästa man har sett men vi ville se den så därför valde vi att se den. Sedan var det extra kul att dem ville följa med. Att träffa Per och ANders är alltid lika trevligt.

Nu har vi nyss tittat klart på Barnhemmet. En i mina ögon mycket bra film. Som har den där krypande spänningen som är så där härlig. Inget direkt äckligt utan bara ryslig. Jag har länge velat se den och nu har vi gjort det. Den kan jag rekomendera till er som gillar sådana filmer. Lite i samma anda och stil med The Others med Nicole Kidman.

Nu ska vi snart äta lite här.
Ha det gott där ute och njut av julstämningen.

Kram
/David som är så nöjd med sitt kavajköp så han vet knappt


Ok bara lite om Idolfinalen...

Då var det redan idolfinal där Alice och Kevin tävlar mot varandra för den åtråvärda segern. Men egenligen spelar det väl ingen roll vem som vinner för båda kommer i vilket fall att synas på ett eller annat sätt i alla fall. Säkert kommer även den som bli tvåa att få spela in en skiva vilket känns rättvist. Min röst har länge legat på Kevin för det är han har som hållit högst nivå under hela tävlingen. MEN idag känns det ändå som att Alice är den rätta vinnaren. Hon har varit den som har varit starkast under kvällen med tre kanon framträdanden. Finallåten gjorde hon överlägset bäst. Så min röst hamnar ikväll på Alice.

Nu återstår en knapp timme innan det är avgjort....spännande.

Kram
/David som hejar på Alice så mycket så han vet kanppt

Vikten av Positiv Kritik

Det är väldigt viktigt att man får höra när man gör något BRA på jobbet, positiv kretik det mår alla lite bättre av. Nu när jag är avdelningsansvarig är det något som jag ska införa så att det blir en rutin, för så pass vikitgt är det faktiskt!!!! Så att alla får höra det. Det behövet inte alltid vara något stort utan bara få höra att man är bra eller gjort något bra i en viss situation.
Varför skriver jag då detta nu...det är väl självklart.

Idag fick jag nämligen höra av min kära kollega, precis innan ga skulle gå hem. Hur bra hon tycker jag är. - Du vet inte vilken bra pedagog du är! så sa hon. Och gav exemplet som hon syftade. Då en flicka var ledsen, vilket hon hade varit flera gånger idag. Hur jag kom in och fick henne glad igen med bara små knep och ett lugn i kroppen. Och jag måste innerst inne erkänna att jag kännde mig som en bra pedagog den gången :)
Att få höra det av sin kollega värmde verkligen i hela kroppen och man växer verkligen genom att höra det. Tack!!!

Kram
/David som tycker så mycket om sin kollega så han vet kanppt


Nostalgitrip

Tänkte att detta inlägg skulle inehålla lite bilder från mitt liv. Vad jag har gjort, nära och kära. 


 
PRIDE 2008 i Stockholm. Under paraden kom denna skrikande vakt och sa att man skulle stå utanför avspärningarna. Hon var bara för rolig och jag skarattade så jag fick ont i magen när hon kom spatserande på gatan där vi stog och väntade.


   
Montenegro! Jag tillsammans med några klasskamrater från fritidspedagogsutbildningen fick förmån att åka till Montenegro. En fantastisk upplevelse. Nästan som semester eftersom det var sommar.


   Teaterföreställning "Bollen som försvann" som blev vår slutproduktion när jag läste Drama på hörgskolan. Min skådespelar karriär i bilder. Om jag var bra eller ej kan inte jag avgöra utan det kan ju någon som såg föreställningen säga. Men så roligt som jag hade då! Så roligt så jag kan sakna det ibland. Min kära vän Anneli var min närmaste person under denna resan. Tack för att du är en sådan härlig och rolig person som jag älskar oerhört mycket. Du är en pärla. Skiträdda för spöket blev vi också. 


 Jennie min älskade jennie. Som jag träffade under en VFU period under högskoletiden. Det sade klick på en gång och sedan dess har vi hållit kontakten. Kommer aldrig att glömma alla våra roliga och galna  tillfällen tillsammans. ET...rosta bröd på bion...platt mage till nyår... hihi.

 Mina älsklingar! Tack för att ni finns och har sådana fantastiska föräldrar. Jag saknar er varje dag.

KRAM
/David som kan sakna vissa saker så mycket så jag vet kanppt

Nu är det klart....

F.o.m den 1 Januari blir jag fast anställd i stockholms stad som förskolelärare. Är utbildad fritidspedagog men här är det ingen direkt skillnad, man räknas som förskoleläre kan man säga. Det görs ingen direkt skillnad på utbildningen. Jag är  väldigt glad och stolt över detta. Vet inte hur lång tid det hade tagit att bli det i Jönköping, det känndes så avlägset där. Men här har det faktiskt gått väldigt fort. Började ju jobba i April och är redan där.
Med denna anställning blir jag även avdelningsansvarig under vårterminen vilket känns inspirerande och roligt. Men det är även ett uppdrag med lite mer jobb så det gäller ju att visa att man klara av det. Men det ska nog gå bra.

Kram
/David som är så stålt så jag vet knappt

Kryssning till Riga

I fredags bar det alltså iväg ut på öppet vatten med Silja Festival. Med på den gungande färden var såklart Emil och vännerna Stefan och Sven. Förväntningarna inför resan var ganska stora. Spännade att få se en ny stad som har varit med om mycket genom åren. I gamla stan fick vi se många fina, mysiga och gulliga hus men även lite annorlunda byggnader. Där var även de hus hus som inte såg mycket ut för värden med de var nog bevarade som det var för att man ska kunna se hur det en gång såg ut i Riga. Nerfallna hus som har varit med om krig, söndriga fasader utan fönster. 



Tre glada killar på en gungande båt som nästa morgon ska få se staden Riga på nära håll.

Shopping var så klart en anledning till att vi åkte, tänkte att man kanske kunde hitta någon rolig julklapp men nejdå det gjorde man inte. Så nu vet ni det alla att det blir ingen rigajulklapp i år. Anledningen till det var att allt var ju så dyrt, inte alls så billigt som jag hade trott .  Det enda som var lite billigt var spriten så det blev lite av varje på den fronten.

Emil vän Maks från stunentlivet, bor i Riga. Han mötte oss och visade lite hur vi kunde gå för att se det mesta av gamla stan. Vi följde kartan så gott vi kunde. Han var inte med utan vi fick gå själva. Vi mötte honom sedan för han ville ta oss med bil till ett ställe där vi kunde äta en bit utanför stan. Det var en lite annorlunda restaurang där man själv fick gå till olika stationer och välja vad man ville äta. Det fanns allt, potatis i alla sorter och varianter, kött, kyckling, soppor, såser och efterrätter. Och allt hade sitt egna pris. Det var lite svårt att bestämma vad man ville ha så det blev någon form av råstkt riven potatis, grillad kyckling och en sås på gurka. Jag och emil delade även på en kreps. Allt smakade fantastiskt gott.


Båtfärden var väl den man var mest besviken på. Det var inte alls många som åkte med på just denna resan denna dagen så det var ju inte den där stämningen som det hade kunnat vara. Hade det varit det hade det säkert blivit mer festande från våran del men vi tog det förvånansvärt lugnt. På vägen till Riga gick vi och lade oss redan klockan tio. Vi provade på dit vägen buffen som serverades och för det priset som var ganska så saftigt så var det ingen bra mat. Det började bra med förrätten där det var skaldjur, olika laxsorter och pateer men inget speciellt. När vi väl gav oss in på varmrätten blev det nästan så man på något sätt nästan äcklades när man såg all mat. Ett berg av köttbullar som någon hade öst en vit äcklig sås över, såg inte alls aptitligt ut. Julskinka som var nerhackad i mindre bitar som även den hade en konstit sås. Rostbiffen var frusen och kasslern smakade konservburk. Efterätten var väl helt ok men även den innehöll något konstigt som Stefen provade och spottade lika snbbt ut den igen...haha hans min var för rolig.
Efter det bottennappet bestämde vi oss för att när vi åker hem så skulle vi prova den andra restaurangen. Men när den dagen kom och vi var hungriga och kommer så snällt dit och ser att det finns em massa lediga platser kvar ja då säger personalen att det finns inga platser kvar vi har så mycket att göra. Men herre gud vad är detta för service. Vi får gärna sitta ner men vara beredda på att få vänta på maten  i en timme. Nej tack det ville vi inte och gick därifrån ganska irriterande...vilket vi inte var ensamma om. Ringa och klaga när man kom hem belv ett hett ämne den den kvällen. Det blev så illa att vi fick äta på den lilla bespisningen som nästan såg ut som en skolbespisning med personal lika tråkiga som en disktrasa. Där severades köttbullar eller panerad kycklig som serverades till potatismos....eller rättare sagt rinnande pulvermos. Nej tack!!! ville inte ens titta på maten så vi tog var sin pitzzabit som faktiskt smakade hyfsat.
Nu har jag gnällt färdigt och jag är äntligen hemma i stockholm och hammarbyhöjden.

 Så här roligt hade vi på vår Buffe...trots den dåliga maten. Här är vi mitt inne i efterrätten coh stefan har ännu inte smakat den vidriga kakan....

Kram
/David som är så glad att han är hemma så han vet kanppt


PS.

Vem orkar bära hem en sådan här stor sten gris från torget? Ok den är skit häftig och hade kunnat köpa en till Emils mamma Anneli så hon kan ha den ute på sin nya uteplats men jag orkade inte gå å bära på den en hel dag. Sorry jag är ledsen....

I fredags....

Ett litet snabbt och kort inlägg om vad som började hända och bli verklighet i fredags. Det ligger nämligen till på det sättet jag kommer att få fast jobb på mitt nuvarnade jobb. Det har inte skrivits några papper än men det har pratats om det och efter jul är jag troligen och förhoppningsvis fast anställd på ett jobb som jag trivs med väldigt bra. Det kommer säkert mer om detta ämne när det är lite klarare. Men det är roligt i alla fall och känns kul och tryggt.

Kram
/David som är så glad så han vet knappt

RSS 2.0