Ett sista farväl...

Det är Onsdag kväll och klockan är bara halv nio och jag skulle lätt kunna gå in i sovrummet och krypa ner i sängen för natten. Känner mig så trött. Det måste vara vädret som sätter sina spår. Att vara ute dagarna i enda i den gassande solen gör att man blir trött.

Imorgon gör jag min sista dag på Örnen men även sista dagen innan den efterlängtade semestern börjar. Har nämligen tagit lite kompledigt på Fredag sedan förljer fyra härligt underbara veckor av ledighet. Känns lite konstigt på flera sätt. Jag har ju börjat vänja mig att jag ska byta avdelning till hösten och det känns bra. Sedan finns det såklart lite osäkerhet om hur det kommer att bli. Hur kommer jag att klara av det. Alla säger att jag kommer att klara det galant och det tror jag säkert, men jag kommer att få tänka om helt och hållet. Spänande och utmanande kommer det att bli i alla fall.

Idag har det även varit dagen med alla farväl. Det är så många av våra blivande förskoleklassbarn som slutar och inte kommer tillbaka till oss. Det känns innerst inne ganska tungt då man har blivit väldigt fäst vid dem efter drygt två år. Man har sett den utvecklas och blomma ut till de underbara individer som de är idag. Det skulle vara så härligt om man en dag i framtiden fick träffa på den och få höra vad de gör i sitt liv. Vi har nu tagit ett sista farväl och lycka till. Gråter innombords!

Snart åker vi....Wiiii

kram
/David som känner sig så ledsen inombords så han vet knappt


Turkisk bomb

Känner mig lycklig idag! Det är väl underbart skönt och härligt att man känner sig det. Sommaren är här och på Torsdag eftermiddag börjar semestern på allvar. Det känns verkligen bra det här året när det gäller vår semester. De senaste två åren har vi bara flängt runt till nära och kära runt om i sverige och man har inte hunnit slappna av eller varva ner riktigt ordentligt. För varför skall man ägna sina få veckor åt att besöka nära och kära som man kan träffa när man vill, även om det man bor en bit ifrån varandra. Det är igen annan som har gjort som vi. Våra nära och kära planerar sin semester som de vil men då är inte vi inräknade på det sättet. Ses man så ses man. Nej nu får det bli ändring på det. Man skall göra det man vill på semestern, planera den utefter sina egna behov oich intressen.

Därför tar vi på Fredag kväll flyget...ush lite otäckt när man tänker på det...till södra Turkiet. En sista minuten resa är bokad så vi vet inte helt säkert vart vi hamnar. Förhopningsvis nära havet och kanske en pool eller två. Lagom utbud av kultur och uteliv. Skönt kommer vi ha det i alla fall. Förhoppningsvis är man brun och fräch när man kommer hem till den svenska stranden. Då återstår tre veckor av semstern då vi kan göra som vi vill. Det återstår att se vad som händer då.

För drygt två år sedan började jag på mitt nuvarande arbete. Trivdes från första dagen med att vara en stor, mjuk och gosig Björn tillsammans med nderbara Frida. Tiden gick och den där Björnen har nu förvandlats till en flygfärdig, ståtlig och lite kaxig örn. Har inte hunnit utveckala min flygförmåga helt och hållet för snart, efter sommaren ska jag få uppleva hur det är att vara en blandning av Uggla & Igelkott, en såkallad Ugglekott.

Nu släpper jag bomben...

Till hösten kommer jag att arbeta med de yngre barnen på Ugglekotten, tillsammans med Carro & Jenny. Det kommer bli en utmaning för mig som jag ser fram emot den med skräckblandad förtjusning. Kommer självklart att sakna alla underbara Örnar men det är ju inte så att man inte kommer att ses mer. Spännade med andra ord.

Kram
/David som längtar till Turkiet så mycket så han vet knappt


Tråkig midsommardag

Då var midsommardagen här då. För tillfället känns det som den tråkigaste dagen på året. Affärerna är stängda inne i city och nattklubben är också stängd som man hade kunnat besökt ikväll. Så vad skall man göra idag när solen lyser med sin frånvaro och det man hör från den öppna balkongdörren är den starka vinden och mullret från oskan som finna där långt borta någon stans i de mörka molen som ser så där oroväckande ut.

Jaha nu kom regnet med...ösregnet. Suck! Sånt fint sommarregne säger Emil som tar sin bok och går in i sovrummet för att läsa. Upplyftande eller hur.

Jag hade hoppats på en strålande dag på stan och en natt på klubben och svänga på de lurviga. Men nej så blev det inte.

Ok nu känner jag mig väldigt gnällig. Vad skall jag göra då? Ta en bok jag med eller se på en film? Vi får se.

Tack för detta korta och lite gnälliga inlägg.

Kram
/David som tycker att det är så tråkigt så han vet knappt

Midsommaraftonsidéer

Vilken underbar dag det har varit så här långt på denna strålande midsommar 2010. Tänk att för en gång skull så är det strålande sol och sommarvärmen. Nu vill jag inte låta negativ men jag ser faktisk lite mörka moln långt där borta när jag tittar ut, men det är ju sånt som hör till på något sätt...eller?

Vaknade lagom tidigt av gamla Wera som tyckte att vi varit borta alldeles för länge. Krafsande på dörren och löjliga läten som ska föreställa mjauningar hördes från andra sidan dörren. Oi gick upp och åt en lagom frukost framför tv och det näst sista avsnittet av Flashforward. Serien som alldeles för många har missat, kanske är därför som man har flyttat den till tv400. Nu får vi vänta en vecka till upplösningen. Hur skall det gå? Ska framtidsvisionerna besannas? och kommer det ytterligare en blackout? spännade! Se den om ni har missat den!

Har kommit på flera lysande idéer idag. Den första kom när jag föreslog att vi skulle ta bilen till något mysigt ställe i solen vid vattnet. Packade en picknickkasse och åkte. Hamnade dock i bilkö men det var det värt. Njöt av solen, färska winerbröd, nybryggtkaffe och en jordgubbe. Spelade lite yatzy och läste i min nyöppnade bok "Sommardöden" av Mons Kallentoft. Hoppas det blir tysligt spännade sommarläsning.
Åkte hem och åt sill och förskpotatis. Gott!

Den andra idéen var att man måste ju äta jordgubbstårta på midsommarafton. Och eftersom vi hade både jordgubbar och grädde så tog jag saken i egna händer. Funderade lite hur jag skulle göra en liten tårta eftersom vi bara är två. Muffinsformar blev lösningen. Så de står nu och svalnar, jordgubbarna är nopprade och skölda så nu återstår bara att montera ihop tårtan eller tårtorna för det blir nog flera små. Hoppas det blir lika gott som man föreställer sig.

Annars går denna dagen i lugnets tecken. Inget vidare på tv är det heller och klubb Paradies är stängt en natt som denna. Får väl ta och kolla på filmen "Ett päron till farsa firar jul"...eller INTE. Hur i hela fridens namn kan man sända en sådan film en dag som denna. Det är för mig obegripligt. Inte direkt så att man längtar till julen precis.

Ha en underbar midsommar!

Kram
/David som har sådana bra idéer så han vet knappt

Respons

WOW vilken respons man fick på det senaste inlägget, Tack! Kul att höra att man har trogna läsare som ägnar en kort del av sitt liv att läsa det jag har att berätta. Dock är det lite tråkigt och frustrerande att inte veta vilka alla är. Ska göra mitt yttersta att bli bättre på att skriva inlägg lite oftare, kanske varje dag. Men varför skall det behövas påpekas att man saknar kommentarer för att man skall få några, ja det tåls att tänka på.

Även denna morgon strålar solen från en klarblå himmel. Känns underbart att veta då jag skall få förmån att stå inne hela förmiddagen och städa kök. Känns ju verkligen upplyftande nu när man tänker efter. Men samtidig kommer det faktisk bli trevlig för jag var i solen hela dagen igår och kommer att vara det kommande veckor med. Man behöver lite break ibland. Sedan är det befogat att städa nu innan semestern så man kommer tillbaka till ett trevligt rent jobb igen.
Och jag som så tydligt har uttryckt min förtvivlan över alla saker som sprids för vinden och fyller upp ytor som skall vara rena och tomma. Bort bort bort...här kommer städfen.

Jag börjar jobba om över en timme och har hunnit klätt på mig, ätit frukost och bloggat. Det är inte illa. Men nu är det ju så att jag inte gillar att stressa på morgonen utan vill kunna sitta i lugnan ro. Det har jag alltid gjort men nu för tiden när utvecklingen går framåt så har den stora enorma dagstidningen övergått till en mer behändig bärbar dator som lika bra förmedlar nyheter. Ok kanske inte samma nyheter som man kunde läsa om i JP :)

Tack och hej för nu!

Kram
/David som ska städa så mycket så han vet knappt


Nu är det bestämt

Sitter här i ett välordnat kök som i mina ögon just nu känns en aning rörigt så det får väl bli att städa lite när man kommer hem idag. Men det var inte det som jag hade tänkt skriva om idag.

Tänk att man sitter här och äter frukost och ute är det den klarblåaste himmel man kan tänka sig och solen lyser in och värmer min högra axel. Det är så det värmer i hela hjärtat så underbart är det. Jag tror att den riktiga sommaren är här nu för att stanna och inte mig emot som börjar min semester som typ sådär...(räknar på fingrarna)...tio dagar. Det i sig känns väldigt konstigt. Det är lite för tidigt på något sätt, som att det inte är riktigt dags än. Men jag tror att det har att göra med den långa vintern och att sommaren kom så fort. Man har inte riktigt hunnit med i hjärnan. Men jag är lika glad för det.

Idag åker min kära på service. Har varit så seg, långsam, trögtänkt och arbetande så nu orkar jag inte med det här längre. Detta får bli ett sista försök att hålla han i liv ett tag till annars så byts det ut till något nyare, finare, snabbare,lättare och bättre. Tur att det finns folk som gillar och kan sånt här nu när jag inte kan det. Det kommer med andra ord att vara lite tomt här ett par dagar men tänk vad mycket annat man kan hinna med under tiden. Hoppas dock att han kommer tillbaka och finns här igen innan helgen men det är inte helt säkert. Nu pratar jag förståss inte om Emil...utan min dator.

Nu är det i alla fall bestämt hur det blir men det är inte officiellt än så jag kan inte berättar hur det ligger till just nu. Nästa vecka först tror jag att man kan nämna något kort om det här på denna underbara fantastiskt unika blogg.

Dock undrar jag hur många som läser den. Känns som att det inte är det, att det har blivit färre den senaste tiden men jag hoppas att jag har fel. Kan ju påminna ännu en gång att det går att kommenster, vilket jag tycker är väldigt trevligt för det är då man ser vem som verkligen läser.

Det får bli allt för denna morgon måste göra mig klar för att gå till jobbet snart.

Kram
/David som älskar solen så mycket så han vet knappt.

Kronprinsessan Viktoria + Prins Daniel = sant

Sitter i detta nu i min älskade bil bredvid min älskade Emil och skriver detta inlägg. Ett på det sättet ett historikt inlägg då det blir första gången jag printar ner några rader sittande i bilen med laptoppen i knät när vi rullar mot Stockholm.

Det har varit underbart skönt att få vara "hemma" denna helg och få krama om alla lite extra hårt. Att få bo hos älskade mormor i två nätter har varit skönt, mysigt och väldigt trevligt på många sätt. Mormor är alltid lika rolig och gästvänlig. Sedan behöver hon allt stöd och sällskap som hon kan få nu när hon är "singel" som hon själv kallar det.
Vi har spelat kort ätit gott och hälsat på morfar. Bjöd ut henne på en super trevlig söndagslunch idag som fick bli pricken över iet.

Annars har väl helgen gått i bröllopets tecken. Var väl lite skeptisk till en början till detta spektake. Men vad trevligt det har varit att få se hela spektaklet.
Det hela började i fredags med konserten där man belv alldeles mållös av de japanska dansöserna. Hur är det över huvud taget möjligt att stå på tå på någons överarm och på huvudet. Ja det är för mig helt obegripligt men snyggt var det.
Prins Daniels tal under kungamiddagen var rörande äkta och innerligt fint. I mina ögon är han den rätta som kommer ta rollen som prins Daniel på fullaste allvar och på bästa sätt.
Att se Kronprinsessan Viktoria vackrare än vackrast var bedårande. Hon såg så lycklig ut så man bara känner värme i hela kroppen.

Tack Gabrielsson för ett fulländat kalas!

Nu får tankarna riktas åt kommande vecka där frågor ska få svar och sorg skall bli till glädje på bästa sätt.

Det får bli allt för denna lite guppiga skrivstund.

Kram
/David som tänker så mycket på vissa personer så han vet knappt

Vardagstankar

Måste bara börja med att beklaga mig över hur irriterad jag är över min otroligt inkompitent sega bärbara dator. Man kan ju inte göra någonting utan att den ska tänka ihjäl sig innan det händer ett enda dugg. För tillfället går dock hjärnan på lågvarv vilket känns lite bättre.

Idag har jag varit så duktig så jag har besökt närbutiken hela två gånger innom loppet av kanske tjugo minuter, det tycker jag är en bedrift i sig. jag gick dit för att införskaffa lite grädde och bär som jag behöver till marängtårtan som jag ska bjuda mina kära kollegor på imorgon. Men typiskt nog så upptäcker man när man kommer hem och öppnar kylen att smöret inte räcker så då får man allt dra på sig skorna igen och bege sig. Men vad gör man inte för sina kollegor?

Har även lite att fundera över...eller fast det känns inte som att det spelar någon roll vad jag igentligen känner det kommer nog inte bli så ändå. Fårgan är då vad som verkligen är bäst? Frågorna är många och svaren få. Jg känner för lite av varje. Måste nog bestämmas snart annars blir det inte bra tror jag. Jag vi får se. Återkommer väl med info när det är bestämt.

Hostade som bara den i natt med, denna sabla rethosta kan göra mig galen. Inte meningen att man skall somna in på småtimmarna och sedan behöva gå upp tidigt i ottan för att gå till jobbet. Utvilad kan man ju inte kalla det i alla flal.

Kram
/David som funderar så mycket så han vet knappt

En glömd pralin

Oj vad länge sedan jag skrev ner några välformulerade rader här men det är ju inte konstigt att jag inte hunnit eller orkat då det har varit fullspäckat på jobbet. Kväll efter kväll har det varit något som har tagit ens dyrbara tid. Sedan har ju trevliga Therese & Andreas varit på finbesök under veckan vilket har varit trevligt.

Så vad har då hänt sedan sist? Måste tänka lite...

Vår kära soffa har hittat ett nytt hem och jag hoppas verkligen att den har det bra där den befinner sig nu och att den tas väl om hand. Istället står här mitt framför mig nu en fin skinnsoffa i sotrleken lite mindre. Det känns betydligt rymligare i rummet och mer stilrent. Nu måste vi bara hitta ett nytt soffbord som passar och en ny fotölj som man sitter mer än skönt i. Vi har hittat något som passar men inte slagit till än, måste väl tänka igenom det lite först. Så på hemmafronten händer det lite nytt vilket är nödvändigt för trviseln.

På balkongen ligger det nu fint klinkergolv som Anders har fixat så fint. Idag har jag planterat mina gräna växter i ännu större krukor och ställt ut på golvet i väntan på att man hittar ett litet bord eller liknande att ha dem på. Känns hemtrevligt.

I fredags kom min Kära Anneli på besök och gjorde mattklubben extra trevlig tillsammans med mig, Emil och Linda. Himla trevligt hade vi...men jag glömde då säga "soppatrorsk" när jag väl kom fram till baren, så reaktion från bartenden utebelv denna gång.

Nej nu ska jag brygga lite java och ta mig en fantastiskk pralin som Tessan så snällt GLÖMDE i kylen innan de åkte hem. Men jag tackar och tar emot...hihi.

Ska bli betydligt bättre på att skriva här i fortsättninen det lovar jag.

Snart är det semester :)

Nu är det min favvoschlager Il Pleut De For från Switzerland :)

Kram
/David som hade det så trevligt i fredag så han vet knappt

RSS 2.0