HÖSTkyla

Idag innan jag gick till jobbet kollade jag en snabbis på termometern och fick då en smärre chock. Ok jag vet att det inte är sommar längre men att det bara skulle vara +6 grader ute denna morgon var förvånande. Bäst att klä på sig ordentligt och förbereda sig på en kylg förmiddag på förskolegården. Då var hösten här på allvar efter en lång och skön sensommar. Har verkligen varit underbart.
Men för mig blir det sommar redan på lördag förmiddag då jag befinner mig på Kreta. Måste ju skryta lite om att resan kommer i rättan tid så man lipper lite kyla i en vecka. Längatar otroligt mycket!

Snart börjar Idol så det är väl bäst att ta sig ur soffan och plocka in maten så man lugnt och skönt kan luta sig tillbaka och ta det lugnt.

Ha det bäst!!
Kram
/David som längtar så mycket så han vet knappt

Har ni hittat ett piano?

I fredags kväll kom mormor och mina två kära systrar på besök. Efter några timmar i bilen dyker de upp och jag möter dem i trappan. Redan då möts man av detta underbara Karinfnitter. Mormor håller på att tappa byxorna så hon får gå upp sist. Som tur va så hade hon med sig ett par till så hon slapp tappa byxorna hela helgen.

Väl uppe och inpackade satte vi oss till bords där det serverades Tonfiskgratängm bröd & vitlökssallad. Självklart var vinet uppkorkat långt innan och stog vid spisen på värmning. Utsökt gott.



Vi sitter och pratar om allt möjligt tills vi kommer in på morgondagen. Hur vi ska lägga upp dagen. Vi beslutar att vi ska ses på restaurang Vapiano för lunch.

-Har ni köpt ett piano? frågar mormor

 Ett gapskratt bryter ut och jag viker mig dubbel av magkramperna. Tänk att hon kunde höra så fel.

-Babiano? säger mormor sen

Vi skrattar ännu mer och mormor undrar vad det är. När missödet är utrett fortsätter skrattet och man känner att man har en underbar mormor. Lite borta, lite förvirrad men så underbar och bjuder hon på det hela.

Lördagen tillbringade jag, Emil & mormor på slottet medan systrarna görde stan.

Vi fick en väldigt rolig, vacker och annorlunda bukett med blommar...

   


                                                     Men vad de heter det vet jag inte...

 




Nu har de åkt hem och det är åter lungt här hemma. Ikväll blir det filmtajm.

Kram
/David som har skrattat så mycket så han vet knappt



Kakmonster

Oj det var ett tag sedan jag skrev här märker jag. Beklagar det men nu är jag på plats igen!

I måndags var det kalas på jobbet för min kollega fyllde år och det ska man ju själklart fira stort. Jag tog på mig uppgiften att baka något gott och gott blev det om man tittar på hur mycket tårta det blev över när alla kakmonster hade mumsat klart. Många uppskattande kommentarer blev det under dagen och flera dagar efteråt. Vilket var roligt. Ska försöka få till att skriva ner receptet så de kan få denna fantastiska smakupplevelse.

Det här är vad som blev över av en hel långpanna!! Tur det blev en ynka liten bit som Emil kunde få smaka på :)



Marängtårta!

Kram
/David som bakade en sån god tårta så han vet knappt

Inbrott...

Befinner mig inne i TV:rummet och fixar med lite små saker. Plötsligt hör jag något från hallen. Låter som om dörren flyger upp men värdens kraft. Jag hoppar till och blir skiträdd. En ilning genom ryggraden får mig att svettas av rädsa. Hinner tänka att Emil ska inte komma hen nu och Vem fan bryter sig in hos mig innan jag hinner fram till hallen för att kolla vad det är som händer. Men det är ingen som försöker bryta sig in det är postnedkastet i dörren som öppnas och smäller igen och in flyger en lapp. Inget farligt alls. Men man kan väl ta det lite lugnt när man lämnar post så här mitt på en Söndag?! Eller.  Skrämmer ju vettet ur mig.

Jag blev i alla fall skit rädd! Det kom så plötsligt. Ensam hemma är man med och man vet aldrig vad som kan hända.

Ja det var dagens lilla händelse!

kram

/David som blev så rädd så han vet knappt


Solen gör mig nästan blind

Kaffet är precis upphällt och rostade mackan är toppad med ost och marmelad så nu är det bara att avnjuta en frukost i ensamheten. Men jag är ju inte helt ensam Irma och Wera är ju här men just för tillfället ser jag dem inte. Solen däremot visar sig genom köksförnstert och gör mig nästan blind. Härligt väder där ute ser det ut som.

Har redan hunnit diska upp all disk vilket är oerhört skönt. Tycker det är så trist att mötas av det på morgonen men ändå får jag inte kraft och diska upp det på kvällen. Måste storstäda här hemma så det får jag väl göra idag och imorgon. Eftersom solen  lyser så fint ute så tänkte jag bege mig in till city. Kolla runt och kanske hitta en födelsedagspresent eller två.

Måste även åka och handla så jag kan baka det där önskemålet som kollegan hade :) Det e hon värd! Min fantastiska kollega!

När allt är klappat och klart ska jag krypa upp i soffan och läsa!!

Så ser min dag ut, hur ser er ut??

kram
/David som älskar kaffe så mycket så han vet knappt

I väntan på....

NEJ! Bara jag inte börjar bli förkyld!!! Känner lite i näsan....

Nu är jag mätt och belåten och väntar snällt på att Idol ska börja. Alltid kul att se folk förnedra sig själva i TV. Fast vissa tycker att det är jobbigt att titta på dessa sångare som tror att de kan sjunga. Vissa kanske t.o.m springer från rummet i panik, men inte jag :)

Emil kommer hem sent ikväll så jag får snällt sitta här ensam i soffan och pilla navelludd. Dessutom kommer jag att vara själv hela helgen. Om Jennie känner sig bättre så kommer jag att träffa henne i helgen vilket ska bli trevligt. Har även planerat att åka in till city...det var länge sedan jag var där...kanske kan man hitta någon födelsedagspresent.

Snart är det bara två veckor till planet lyfter :) Längtar!

På återseende!
Kram
/David som är så själv så han vet knappt


Kära 80-tal

Då var veckans första jobbdag avklarad. Sitter hemma vid dator och vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Lyssnar för tillfället på Spotify. Aqua "Back To The 80´s" & pandoras "Trust Me" två nya favoriter. Kanske skulle slå mig ner i soffan och fortsätta läsa Sjöjungfrun så jag blir klar med den innan resan. Den är verkligen spännade. Vet att jag har läst den länge men jag läser inte snabbt eller många sidor på en och samma gång. Suger på den goda karamellen.

Helgen som har gått har varit väldigt lugn vilket känns skönt. Kommer dock bli ensam nästa helg då Emil åker hem. Jag skulle kunna följa med men har valt att inte göra det av flera anledningar. Så jag får roa mig bäst jag kan själv. Undrar om det är nästa helg som Jennie planerar att komma upp?? Hmm måste fråga henne om det.

Måste bara få gemig själv lite beröm när jag väl har tillfälle. Träningen går jätte bra. Har tränat tre gånger i veckan sedan jag startade. Har satsat på löpträning för ett tag för jag tycker dessa maskiner är så tråkiga. Sedan kan jag behöva få upp floset lite och förbränna lite. Har även klarat mig från "fika". Klarar mig med kaffe och en mörk chokladbit. Inte heller något godis har det blivit. Fram till resan blir det inget sånt. Ok lite popcorn får man äta.

Nu blev det Infernal "From Paris To Berlin" som är en annan favorit. Härligt dunk. Sitter här och sjunger med....lalalala.

Nej nu ska jag göra något annat.

Kram
/David som tänker på Tessan så mycket så han vet knappt

Tonfiskgratäng

Ingredienser:

Kokt potatisar
Tonfisk
Hollandesås
Dill
Riven ost




Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka ett antal potatisar, beroende på hur stor form du ska göra gratängen i! Låt dem svalna. Skiva potatisen och lägg ett lager i botten av formen. Fördela tonfisken över för att sedan lägga ytterliggare ett lager med potatis över. Koka såsen enligt förpackningen (hellre lite för mycket sås än för lite) och tillsätt rikligt med fryst dill. Häll över potatisen. Fördela till sist den rivna osten över.

Grädda gratängen i va 20-30 minuter eller till den har fått en gyllenbrun färg.

Servera med en god sallad med vitläksdressing.

Låt väl smaka!

Kram
/David som är så mätt så han vet knappt


Det kan du aldrig gissa!

Igår pratade jag med min kära mor i telefon. Hon gick och väntade på att få sätta in maten i ugnen för de skulle äta framför tv:n. Vi pratade om ditt och datt, resan som närmar sig med stormsteg mm.
Till slut kommer vi in på mat igen och jag frågar vad de ska äta.

-Det kan du aldrig gissa! sa hon. Men på ett litet finurligt sätt.
-Tonfiskgratäng! gissade jag på första försäket.
-Hur kunde du gissa det?
- Hahahhahh

Som vi skrattade. Det var min favorit rätt när jag var yngre och kunde laga en liten form med tonfiskgratäng till mig själv på söndagkvällen. Det är såå gott. Vad jag blev sugen på det när hon sa det. Det har jag ju inte ätit på flera år känns et som. Så det är det jag förberder just nu. Har kokt potatis så nu är det bara att färdigställa den så småning om. Ska bli fantastisk gott med en vitlökssallad till.

Lovar att uppdatera med bilder och recep någon dag. Så ni kan prova den underbara upplevese.

Kram
/David som är så sugen på tonfiskgratäng så han vet knappt


Med ljus och lykta

God eftermiddag!

Emil har precis pratat med kundtjänst på Willys! Hur många gånger har ni ringt dit???

När vi kom hem efter att ha handlat så upptäcker vi att det är något som har läckt ut i kassen. Skit också tänker man då och försöker genast komma på vad det kan vara. Verkar vara någon form av köttsaft. Vi hade köpt fläskfilée så det borde ju vara den. Med ljus och lykta kollade jag igenom förpackningen men kunde ingenstans hitta var det kunde vara hål. Kanske det inte var den i alla fall tänker man då. Men rätt som det är så forsar det ut köttsaft och hålet är hittat. Denna olycka medförde att mjukostförfackningen, som var gjord av papp förstördes annars klarade allt sig.

Emil ringer fort som ögat till Willys för att berätta som det är. Nu kommer det roliga!

- Kan man få presentkort hemskickat? Frågar Emil
-Ja visst!
- Var det 300 ni handlade för?
-Ja, svara Emil efter att tittat på kvittot.
- Då skickar jag ett presentkort till er på 300 kronor
-Tack!

Men det var ju bara fläskfilén & mjukosten som var förstörda men ändå fick vi hela matkassen betald. Så det lönar sig att ringa och klaga. Men det vet vi ju att han är bra på den där Emil :)

Men vågar man äta köttet efter att ha hittat ett LITET hål i förpackningen??? Det luktar inte illa! Hmm...Råd tack!

Kram
/David som har såmycket gratis mat hemma så han vet knappt.


Håller det jag lovar

Vilket underbart sommarväder det är ute idag!!! Det är så här jag kommer att ha det om några väckor...fast bättre :) Man får njuta av varenda sekund! Fast nu sitter jag ju i och för sig inne men jag har varit ute.

Jag höll det jag lovade om min träning. Igår gick jag till jobbet med träningsväskan på axeln. Jobbade och när klockan slog fyra bar stegen mot Nautilus. Där blev det löpträning och denna gången kom jag ihåg att ta med mig vattenflaskan :) Sedan var det in i ducshen. Men därefter var det ren pina att GÅ hem. Det tog dubbelt så lång tid än vad det brukar. Så trött var jag. Väl hemma så stod maten på bordet och det var bara att sätta sig. Lägenheten var städad från topp golv. Duktiga vi är, han och jag. Sån service skulle man ha varje dag.

Hoppas Emil blir frisk till helgen...som har varit hemma hela veckan...så vi kan göra något trevligt. Bio eller så kanske?

Jag har lovat mig själv att låta bli godis och sötsaker fram till vi åker till Kreta och det har jg klarat än så länge. Idag lät jag bli kladdkakan på jobbet vilket känndes skönt. Men det blev lite popcorn igår men det tycker inte jag räknas ;) kan ju försöka känna sig någolunda fräsch på beachen :)

Puss & kram
/David som mår så bra så han vet knappt

Kolmården 090906

I Lördags åkte vi till Kolmården. Där träffade vi Emils föräldrar och syster samt min syster med familj. En jätte trevlihg helg. Det var även första gången som min syster träffade Emils föräldrar. Mötet gick otroligt bra men jag har aldrig varit orolig för något annat.


Safariparken

       

Trevlig rundtur med bilen!!!

Gorillorna

     

Detta var nog besökets höjdpunkt! Gorillorna är ju bara så smarta, inte undra på att de är våra släktingar. Här är en sekvens om hur en apa försöker få tag på ett bär som ligger i vattnet. Smart som han är så använder han en pinne, för i vattnet vill man ju inte gå ut i. Bilderna förtäljer inte hur det gick, men jag har svaret. Han fick tag på den till slut. Efter det var det en mindre apa som skulle göra samma sak. Greppar pinnen och ut med den i vattnet men han träffar elstängslet i tället och får världens stöt och hoppar bakåt. Stackarn!


Kamelridning

     

Klart barnen skulle rida på kamel när tillfälle gavs. Men kamelerna var väl inte lika entusiastiska att gå runt runt runt med barn på rygge hela dagen.

Ett kul kort



Anneli ska då vara med överallt :) Två gånger på samma kort...hur många klarar det??

Det får bli allt för idag och kolmårdenbilder.

Kram
/David som hade så trevligt på Kolmården så han vet knappt


Morgonstund har guld i mun

God Morgon!

Sitter här med min urdruckna kaffe kopp och halvätna ostmacka. Kvar finns ett halvt glas apelsinjuice som snart kommer att slinka ner. Frukost är inte min grej, men jag äter den även om det inte är hysteriskt mycket.
Börjar jobbet om en timme coh det känns rikigt bra. Ute är det klarblå himmel så man kan ju hoppas på en toppen dag.
Ska packa väskan med träningskläderna för idag ska svetten drypa och pulsen upp på högvarv. Löpträning som gäller. Utöver det ska jag gå till och från jobbet. Samma visa imorgon för nu är det allvar.

Håller tummarna att jag håller mig frisk men risken är ju stor att även jag blir förskyld för Emil har varit hemma några dagar från jobbet så även idag.

Nej nu måste jag avsluta och göra klart det jag ska innan jag ska gå.

Ska uppdatera helgen med kort från Kolmården någon dag med :)

Ha en bra dag alla! Det ska jag!

Kram
/David som ska träna så mycket så han vet knappt

Sammanstrålning

Då är köttfärssåsen färdiglagad och står just nu och svalnar på spisen. Har börjat packa lite smått och jag sitter här med tandborsten i munnen. Så nu är det bara att fortsätta att packa det lilla som är kvar. Vi har hunnit diska och dammsuga så det slipper vi tänka på. Nu undrar säkert några vad vi ska göra. Jo det är nämligen så att jag och Emil tillsammans med Emils familj och min syster Karin med familj ska sammanstråla på kolmården i eftermiddag. Har hyrt en studa som vi kan bo i till imorgon för det är då den stora dagen inträffar då vi alla ska gå på kolmården. Anders och Lasse ska besöka vargarna imorgon efter stägningsdags. Spännade för dem. Vi andra får roa oss själva.
Det ska bli väldigt trevligt och roligt att Emils föräldrar får träffa syster med familj för första gången.

Det får bli allt ör denna gång. Lovar att uppdatera när jag kommer hem med bilder och text.

Krma
/David som ser fram emot helgen så mycket så han vet knappt

GodMorgon

Sitter här i köket med mitt kaffe och en äggmacka. Frukost har aldrig varit någon stor hitt för mig men jag måste äta lite det har jag bestämt. Sedan hur mycket det blir det är väldigt olika från dag till dag.
Klockan slår snart 07.00 och jag börjar jobba om en timme. Många tycker säkert att jag är uppe alldeles för tidigt men nej det tycker inte jag. Jag vill ta det lungt...hinna läsa vad det nu kan vara och slippa stressa.
Ute så har knappt solen hunnit upp och det slår mig att hösten är på väg även om vissa dagar känns som sommardagar. Men när solen går upp allt senare och vissa blad har blivit gula ja då är det nära...eller det är höst kanske man ska kalla det.
Men hösten har ju sin tjusning...tända ljus...mörka mysiga kvällar...frisk luft...mm. Sedan ska man ju om en månad resa tillbaka till sommarvärmen, det är ju inte helt fel det heller.

Har de senaste dagarna tänkt väldigt mycket på Emils och hans familj som har mist en nära familjemedlem. Det är väldigt svårt att sätta sig in i hur det känns att mista någon så nära. Jag var så pass liten när mina farföräldrar gick bort så jag vet inte riktigt hur det känns. Klart man var ledsen då men det är nog skillnad när man är vuxen. Viktigt är nog att man får sörja på sitt sätt. Jag finns här som stöd det hoppas jag alla vet. Jag skulle nog gå under, hjärnan skulle sprängas av alla tankar för döden är något väldigt underligt som man inte vet något om. Man får ju inga svar.


Oj det var ett lite deppigt inlägg men det kom från hjärtat. Fingrarna bara flög fram.

Kram
/David som finns här så mycket så han vet knappt...bara å ringa om man vill prata

RSS 2.0