VÅR

Nu är äntligen är våren här.Det finns inget bättre än att kunna sola sig i de varma strålarna efter denna kalla och ihållande vinter. Man kan lite lätt börja ta av sig lite av alla de varma kläder man har haft på sig. Och snart kan man gå utan de tjocka ytterbyxorna och vårjackan kan börja användas :)

Imorgon smäller det då är det den dagen då vi alla får luras lite. Om någon har ett bra tips på hur jag kan använda mig an denna dag å jobbet och då främst till barnen får ni gärna komma med tips. Sedan är det ju inte bara 1 April av en anledning, det är visst någon som fyller år också :)

Nu ska jag kolla till våra vara mackor som står i ugnen...mmmmed svampstuvning :)

Kram och ta väl hand om er
/David som älskar varma mackor så mycket så han vet knappt

Föräldrarna på besök

God eftermiddag denna härliga söndags eftermiddag!


I fredags kväll kom mina föräldrar hit på besök efter en lite jobbig bilfärd i snöoväder. Men de kom fram till slut välbehållna och på gott humör. Jag hade verkligen sett fram emot denna helgen då vi skulle fira lite födelsedagar och bara umgås, göra stan, äta gott och ha trevligt hela familjen tillsammans. Tanken var att båda mina systrar skulle komma med men Karin sa några veckor innan att hon tyvärr inte skulle komma med. Klart man blev lite besviken men oförutsägbara saker kan ju komma emellan. Lika så blev det för Linda som samma dag om de skulle komma meddelade att hon inte kännde sig så bra och var tvungen att stanna hemma. Så det blev bara mamma och pappa som kom till slut. Jag är glad att de kom i alla fall och vi har haft jätte trevligt.


På lördagen var vi på stan hela dagen och kom hem lagom så att pappa kunde se de två sista perioderna i hockeyn. Roligt att HV71 vann denna eftermiddag. Nu är de i final...ska de vinna andra året i rad? Man kan ju alltid hoppas!

I torsdags bakade jag en underbar chokladkaka som vi skulle förtära under helgen och jag vet att Linda älskar choklad så hon hade verkligen älskat den men tyvärr fick hon inte smaka den men den kommer jag att baka flera gånger så va inte orolig.

Igår fick jag min första födelesedagspresent av Emil. Jag blev jätte glad när jag såg att det var Maja Gullstrands nya CD i paketet. Ville spela den med en gång. Slet av plasten och innan jag skulle sätta in den i spelaren så läste jag av ren nyfikenhet vad låtarna hette. Besvikelsen blir total när jag upptäcker att det är en blandning av låtar från hennes senaste två skivor. Jag undrar hur man som artist kan släppa en samlingsplatta efter bara två släppta skivor. Det har inte framgått någonstans att det är en samlingsplatta hon kommer att släppa. Får man göra det bara för att man har varit med i melodifestivalen? Det tycker inte jag. Jag anser att Maja är mer värd att släppa en skiva med helt nytt material och jag hoppas verkligen att hon en dag kommer att få göra det.

Nu har mina kära föräldrar åkt hem och vi sitter här i soffan och softar. Druckit lite kaffe och retat smaklökarna med min underbara chokladkaka.

Kram
/David som har haft en sån trevlig helg så han vet knappt

Jag har ett problem

Det är något konstigt med mig, som jag personligen tycker är jätte jobbigt och även vet att andra omkring mig kan tycka är konstigt. Men jag kan inte riktigt hjälpa att det är på detta lite underliga sätt. Det är som en slags spärr som helt plötsligt slås på. För problemet finns inte där hela tiden och det är ju i och för sig väldigt skönt det men det ligger där och gnager. Oftast uppkommer det i situationer eller sammankomster med familjen och släkten eller när man är bland nya grupper av männskor. På jobbet är inte detta något som märks alls och har aldrig gjort heller. Inte ens när man har varit ny på ett jobb. Jag har alltid varit och blir mer och mer den som tar plats, pratar för sig och andra och kommer med ideér eller synpunkter. Jag är helt enkelt den som kan diskutera helt öppet om allt med alla. Men detta är på jobbet det. Problemet kommer när man kommer hem...tyvärr. Man blir som en ihopslagen mussla. Har svårt att prata och säga vad jag tycker. Men jag sitter där och tänker att nu måste jag komma på något att säga för jag vill ju så gärna men nej det blir helt tomt i skallen. Detta förekommer även när man är samlad med familjen eller släkten. Men jag måste nog tycka att jag har blivit lite bättre om bara lite. Det känns helt enkelt som att ingen lyssnar och då är det ju inget roligt att säga något heller eftersom ingen hör vad man säger.

Om man skulle be olika människor att beskriva mig så skulle man få flera helt olika bilder av mig. Ok detta skulle kanske ske för alla men jag tror att det blir mer påtagligt när det gäller mig.
Det skulle vara intressant att få höra eller läsa hur olika presoner ser på mig hur de skulle beskrivamig. Hur skulle de svaren se ut då? Intressant!

Jag har helt enkelt lite att jobba med när det gäller detta för mig stora problem. Jag pratar alldeles för lite. Kära "bullen" vad ska jag göra?

Kram
/David som pratar så lite så han vet knappt


Bilder från den gågna helgenVaknar upp och det är Måndag morgon, dags för veckans första arbetsdag. Skönt att våren var här på allvar i helgen men var man inte deprimerad redan innan lära man bli det av att titta ut genom förnstret denna morgon. Marken var täckt av snö och inte en skymt av solen. Var tvungen att ta ett kort för att bevisa att så var fallet.Nybakat brök är bland det härligaste som finns. Att känna doften i näsan och känna smaken i munnen. Allt detta fick man uppleva i helgen...men kom inte och tro att jag har ställt mig att baka. Handlade detta fantastiska bröd, som dessutom är bakat utan tillsatser. Och lika gott att rosta var det med.
Har införskaffat en ny lampskärm. Det var allt lite mörkt i köket så det var på tiden. Lampfoten hade vi sedan innan. Marimekko är ett härligt mönster. Nu gäller det bara att hitta någon matshande duk vi kan ha på bordet.I helgen var vi inne i en urtrevlig butik i gamal stan. Massor av fina saker hade de. Bland annat hittade vi dessa roliga och fina trollsländor. De fanns i många olika färger. Det roliga med dessa är att man kan ha dem på en blomsterpinne och där balanserar de på nosen. Så nu har jag både en i köket och en i tv-rummet. Får se hur lång tid det tar innan katterna hittar den men än så länge har de fått vara ifred.
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig kväll.
Kram
/David som nyss har duschat så mycket så han vet knappt


Grattis Mamma

Stort grattis kära mamma på din alldeles egna födelsedag!

Tack för att du finns där för mig när jag behöver dig. Du betyder mycket för mig och är evigt tacksam för att du har gjort mig till den där självständiga, trygga, snygga och trevlig person jag nu är.
Ta väl hand om dig.

Jag älskar dig!!!!

Kram
Din som David

Snart 29 år...vad önskar man sig då?

Jag har inte riktigt reflekterat över att jag snart fyller, att det börjar närma sig den dagen som alla kommer ihåg. Inte för att just jag fyller år utan för att då får man luras. Och i och med att det datumet är lite speciellt så gör det att det är ett enkelt födelsedagsdatum att komma ihåg. Vilket jag är väldigt glad över.

Vad ska man då önka sig när man fyller år. Jag fyller inte jämt på något vis men åndå frågar folka vad man vill ha. Än så länge har jag bara svarat att jag inte vet. Vilket kan betyda att man är nöjd och att det inte finns något speciellt som man saknar. Visst man kan ju önska sig hur mycket som helst men det ska ju vara inom rimliga gränser.

Men nu efter att ha tänkt lite så har jag ändå kommit på några små saker som skulle kunna förgylla min vardag.


 Mons Kellentoft bok "Höstoffer" skulle jag gärna ställa i bokhyllan för att läsas vid rätt tillfälle. Läser för tillfäller "midsommarblod" av samma frfattare och den är riktigt bra. "sommarblod står och väntar i bokhyllan. Maja Gullstrand senase CD skulla jag gärna spela dagligen här hemma. Hennes röst är något utöver det vanliga. "Här för mig själv" är en härlig låt och säkert finns det flera som man kan älska och sjunga med till. Kanske spela i bilen till och från jobbet.


En Marimekko duk till köket skulle passa perfekt nu när vi har köpt en lampskärm i samma mönster. Lampskärmen går i färgen röd så då skulle det ju passa med en liknande duk eller den som går i lila skulle passa bra den med.

Hoppas detta kna hjälpa er som är helt lost när det gäller födelsedagspresenter till lilla mig som är så bra.

Kram
/David som önskar sig så lite så han vet knappt


Städ-genen...på gott eller ont

Ok det kanske kan verka som att jag är lite väl pedantisk ibland. Det kan även vara så att jag är det. Jag vet att jag städar ofta, håller iording omkring mig och tar gärna en extra omgång med trasan på bänken. När saker ligger spridda omkring, även om de kanske inte ligger ivägen utan de ligger bara där då känner jag någon form av obehag och måste genast plocka bort det. Det ser ju stökigt ut.

Var har jag då fått denna genen ifrån och varför fick just jag den. Lindas kommentar i mitt senaste inlägg fick mig att fundera för hon hade visst inte fått den men ändå har hon det jätte fint hemma utan att vara mansik med städning. Att gener kommer från föräldrarna det vet ju alla så även jag. Och att mamma alltid har haft ett perfekt hem där det alltid har varit städat och snyggt har man alltid tyckt. I vissa falla kanske lite väl städat. Men nu är jag där, där mamma är att jag vill ha ett attraktivit hem som ser ordant och snyggt ut. Alltså måste jag ha fått denna städgen får henne. Samtidigt så har jag nog alltid varit ganska hjälpsam hemma när det gäller dessa sysslor. Hoppas att föräldrarna har samma synsätt som jag när det gäller det. Det känns iallafall att jag har varit väldigt hjälpsam hemma när det gäller det mesta. Städat, lagat mat men klippa gräset har jag varit urkass på men det är ju en helt annan histora och så har jag ju ingen gräsmatta att klippa nu heller och tror inte att jag kommer att han någon störra grässplätt att hålla i trim i framtiden.

Ska man skämmas för att man har denna genen som gör att man har det städat hemma. Nej det tycker jag men inte men kanske kan det gå lite till överdrift, det kan jag hålla med om. Men nu är det så att vi har två långhåriga katter här hemma och det märks direkt om man inte har dammsugit på några dagar så därför denna maniska dammsugning i detta hem.

Jag är glad att jag har fått denna gen från min mamma men man hade ju kunnat önska att man hade fått lite mer nödvändiga gener för att lära sig städa kan ju alla även om man inte hade den genen från födseln. Tänk om man hade fått vara lite längre då hade jag varit ännu nöjdare med mig själv.
Men jag är supernöjd med mitt liv. Emil brukar ofta säga att jag alltid är så nöjd med livet och så är det nog. Jag lever i nuet och känner att allt är bra.

Vad har ni fått för gener från era föräldrar?

Härliga vårkramar
/David som har fått så många gener från sina föräldrar så han vet knappt


En härlig lördag

Tänk vad skönt det är att vakna tidigt, helt utvilad en helt vanlig lördagmorgon. Ute är det vårväder med fågelsång som lockar. Bredvid mig ligger Emil...och läser...han har visst varit vaken ett bra tag mer än mig. Klockan är bara åtta och man har hela dagen framför sig. Stiger upp plockar fram en smakfull frukost med kokt ägg, nygryggt kaffe och mackor med flera alternativ till pålägg. En underbar lördagsmorgon helt enkelt.
Tar en dusch och fixar till mitt vackra yttre, väljer några lämpliga kläder som kan passa dagens strapatser. Plockar fram mina nya promenadskor som har legat i en skokartong större delen av vintern. Men nu åker de på för första gången och de var så sköna. Nu är man redo får att ta sig en sväng på stan. Jag och Emil beger oss ut på vår jakt efter födelsedagspresenter. Vissa är lättare att köpa till än andra så nu har man inte lika stor panik längre. åt lunch sedan promenerade vi hemåt, handlade lite som vi behöver till vår hemmalagade pizza som ska serveras ikväll. Den tänker jag inte bli sjuk av iallafall vilket man blir i Jönköping...men Jönköping har fortfarnade de bästa pizzorna i lander med den godaste kebabsåses. Ingen annan stans kan man få sådan sås som där.
 
Klockan är bara två och större delen av dagen återstår :) och man har än så länge hunnit med en hel del.

Om man skulle ta och städa vidare här hemma...blev ju inte helt klar igår.

Ha det gott alla kära läsare.
Kram
David som är så nöjd så han vet knappt


När det är som bäst på jobbet

Den här veckan har på ett sätt känns som att den har varit hur lång som helst samtidigt som den har gått jätte fort. Den började då inte bra då jag var hemma två dagar. Dessa två dagar var det då inte mycket action inte. Blev bara trött av att byta sängkläder i sängen. Men när jag väl var tillbaka på jobbet igen har tiden gått sådär fort som den alltid gör. Det är redan fredag, jag är hemma och har hunnit städa och dammsuga. Tagit fram en lampfot och satt på den nya lampskärmen, med mönster av rödrosa marimeco har jag också hunnit med så nu lyser vår nya lampa så fint i köket. Ok, jag har sovrummet kvar att damma men det tar jag imorgon det är ingen panik. Det blir inte så hårigt där längre eftersom vi har kattfritt där nu vilket känns oerhört skönt. Något som är ännu skönare är att våra två älskade katter har helt enkelt acepterat att dörren är stängd. Irma har slutat att såt och jama och prata utanför när vi har lagt oss. De tidiga mornar som hon kunde stä där utanför och ifrågasätta varför inte hon fick komma in och mysa förekommer knappt längre. Men visst är det ok att hon börjar prata med oss när klockan börjar närma sig sju och mna ändå ska pallra sig upp.

Emil håller sig för sig själv en stund för han är irriterad på sitt jobb så han får sitta där en stund till och låta tankarna flyga omkring. Han har lovat att vara på bättre humör senare ikväll.

Idag har det varit en underbar dag på jobbet. När dagarna är som de är idag ja det är så det är som roligast att jobba. När barnen kommer med ideer och bara på eget bevåg börjar skapa och konstruera utan att jag är med och styr och ställer. Det är vid dessa situationer som de utforskar omvärden, stöter på problem som de ska lösa och ett sammarbete i gruppen uppstår. Många olika tankar och ideer blir till ett slutresultat som alla är nöjda över. Man finns där i bakgrunden med en hjälpande hand om de kommer med frågor. Man ger inga direkta svar på frågorna utan de ska själva försöka komma på hur de kan lösa situationen.

Å vad min lampa lyser fint i fönstret....

Oj vad klockan rann iväg...

Många vår kramar
David som har det så bra på jobbet så han vet knappt

Våren är här

Ok jag är tillbaka på jobbet och det känns jätte bra för det har varit urtrist att vara hemma. Man bara ligger hemma i soffan och orkar mest inte göra någonting. Så nu vet man vad som erbjuds på tv för de som tillbringar sina dagar hemma. Bara en massa skit måste jag säga.

Äntligen har våren kommit till stan och med den en massa sol. Det är så underbart härligt och som vi har väntat. Nu kan det bara gå framåt och snart kan man nog dra av sig termobyxorna och slänga in dem i garderoben för att ta fram dem igen senare i år.

Tiden den rinner som vanligt fram och snart är det  helg igen. En helg som måste innehålla shopping för nu är vi inne i födelsedagsfirandeperioden. Typ hela familjen fyller år inom tre månader.

Nästa helg kommer Linda och mamma & pappa hit för att fira mig. Vilket ska bli otroligt trevligt. Det var ju ett bra tag sedan de var här så det är på tiden.

Många kramar
/David som är så glad för att våren är här så jag vet knappt

Sjuk :(

God morgon!

Jag är i princip aldrig sjuk men idag är jag hemma från jobbet vilket känns urtrist eftersom jag mår ganska hyfsat ändå. Helgen har varit ganska lugn har väl känt mig lite halv konsltigfrån och till men så igår kväll så blev det värre. Inte så att man har legat deckad men lite matt. Det är magen som spökar. Men nu idag på morgonen så känns det helt ok. Magen är lugn och jag känner mig ganska pigg. Men det får väl ändå bli att man blir hemma imorgon med eftersom man ska vara frisk en dag innan man går tillbaka till jobbet.
Detta är första sjukdagen sedan jag flyttade till stockholm. Innan dess har jag inte haft många sjukdagar alls.
Typiskt att vara hemma idag när vi har föräldramöte ikväll men det är så det är. Tänk om man kunde planera in när man skulle bli sjuk det hade varit bra. Men jag är helt säker på att mina kollegor klarar det mötet galant. Spännande att höra vad som har sagts under kvällen.

Idag skiner även solen ute vilket känns underbart för nu kanske våren är på vär på allvar.

Det fÅr väl bli att se till att få i sig en hel del vatten under dagen och något att äta så man blir piggare. Har fått rådet att äta ljust bröd och inget kaffe eller mjölkprodukter...jaja det får väl gå för idag då.

Blir väl att se på någon film under dagen med så tiden rinner iväg lite fortare. Sen kommer Emil hem, får väl se om han blir smittad eller som han klarar sig. Hoppas det...att han klarar sig alltså.

Kram
/David somär hemma så mycket så han vet knappt idag

Vann rätt låt?

Fram till nu har jag kännt mig relativ pigg och ok men nu börjar det spöka igen. Det är något med kroppen och då främst magen som inte känns som det ska. Det spänner är oroligt och det verkar vara gaser som bara vill ut men det kommer inte ut. Vad beror detta på? Det jag funderar på är om det beror på vad man äter. Så här har det inte varit på flera månader då vi höll oss till LCHF, vilket vi har slutat med nu. Kan det bero på att man äter konhydrater nu och kroppen reagerar på det? Det är den frågan jag ställer mig.

Nu har Marcus och Daniel börjat sin resa hem. Vi har haft en trevlig förmiddag med mycket prat och diskussioner. Om vilka vi är, hur vi tänker mm. Intressant!

Igår var det då final i melodifestivalen 2009. En final som blev så där spännade och gastkramade som man trodde. Alla var på topp och gjorde sina bästa framträdanden. Den ena bra låten efter den andra passarede men höjdpunkten var ändå när Alcazar ställde sig på scenen. Det framträdandet var det bästa under hela kvällen, så himla snyggt! Vi tokröstade men till ingen nytta då de slutade femma. De låg hyfsat bra till efter att jurygrupperna hade röstat. Men där var det verkligen spridda skurar på vilka som fick tolvorna. Sedan kom den mest gastkramande stunden i hela tävlingen när tittarnas röster skulle presenteras. Den som föll först av de som kunde vinna var Sarah Dawn Finer men den som blev mest besviken efter att ha varit i toppen var ändå Måns Zelmerlöw. Där drog rullgardinen ner när han förstod att han inte skulle vinna. Man satt å bara hoppades på att Alcazar skulle få så höga poäng som möjligt men det höll inte hela vägen tyvärr. Vinnaren blev som alla vet Malena Ernman. Ok kul att inte en traditionell låt vann. Att skicka Måns detta året hade blivit samma magplask som Hero gjorde. Malena kan ha chans men det är jätte svårt att sia om hennes chanser. Tror ändå att Stay The Night hade varit det bästa alternativet för Moskva. Så mitt svar på frågan blir, NEJ rätt låt vann inte.

I det stora hela var finalen väldigt bra och Mede var på topp. Introt på programmet var super bra tycker jag.

Ikväll blir det lugna gatan här, mycket för att man inte är allt för pigg men även för att man har haft besök.

Många kramar
/David som känner sig så konstig så han vet knappt


Melodifestivals Final 2009

Om några timmar fylls Globen men flera tusen förväntansfulla, nyfikna och schlagertokiga melodifestivalsintresserade människor. Många av dessa har haft sina biljetter länge och väl gömda fram till idag, andra har kommit över biljetter av en slump eller i sista minuten. Själv kommer jag att sitta i soffan och titta, kommentera, sjunga med, jubla eller kanske rent av svära när fel låt vinner. Eller så ställer jag mig upp och jublar när Alcazar tar sig vidare till Moskva.
Denna kväll som man har väntat på kommer jag att tillbringa med Emil, Marcus & Danile. Intressant att höve vems alla favoriter är. Sedan är det alltid trevligt med besök.

Startordningen är som följer:

1. Måns Zelmerlöw Hope & Glory +++

2. Caroline af ugglas Snälla Snälla ++++

3. Agnes Love Love Love ++

4. H.E.A.T 1000 Miles +++

5. Emilia You´re My World +++

6. Alcazar Stay The Night  ++++

7. Sarah Dawn Finer Moving On  ++
 
8. E.M.D Baby, Goodbye  +++

9. Sofia Alla  +

10. Molly Sandén Så vill Stjärnorna ++

11. Malena Ernman la Voix  +++

Hur ska man då tippa denna gastkramande final? Ja det är verkligen inte det lättaste. Det skrivs så mycket i tidningarna om vem som vinner och vem som kommer sist. Men ikväll finns det ingen klar vinnare enligt min mening. Jag tror att det kommer att stå mellan Malena, Uggla, Måns Alcazar och E.M.D. De andra får slåss om de återstående placeingarna. Men min vinnare ikväll är Alcazar. De har ett snyggt nummer, fantastiska kläder och en låt som sätter sig som en smäck. Malena kommer att bli livsfarlig. Så även Caroline af uggla men hon har ju nackdel att komma från Andra Chansen. Tidigare vinnare har aldrig kommit därifrån. Och vem kommer att bli frisk till ikväll? Vems röst håller inte när det väl gäller?

Jag hoppas på en fatastisk kväll med trevligt besök, god mat, massor av underhållning och att jag imorgon får skriva att "Rätt Låt Vann".

Kram alla schalgerfantaster där ute....ja ni andra också såklart.
/David som ser fram emot kvällen så mycket så han vet knappt

En oslipad diamant som mår illaJag är en Oslipad diamant, det tycker jag låter mycket bra och gott för framtiden.I övrigt så mår jag inte alls bra, jag känner en konstig känsla i hela kroppen, är matt och inte alls mitt rätta jag. Är öm i huden när man ta på den. Ett tecken på att man kanske kommer att blir sjuk. Vi får väl helt enkelt se hur det blir med den saken.
Snart blir det mat, Emil steker kyckling och kokar jasmin ris, till det blir det currysås och sallad. Ska bli gott, hoppas jag har någon aptit bara.

Ikväll ska vi se om Elisabeth Höglund klarar sig kvar ännu en omgång i Let´s Dance.

Ha det bäst alla.
Kram
/David som mår så konstigt så han vet knappt

Vem vill sitta på en uteservering nu?

Idag har jag inte varit på plats på jobbet...nej jag har inte varit sjuk...utan jag har varit på kurs. Som handlade om flerspråkighet i förskolan. Hur man ska jobba med barn som har svenska som andra språk. En intressant dag med många tankar och tips. Men man är inte van vid att sitta still så länge.

Jag var tvungen att åka till Medborgarplatsen för det var där som jag skulle befinna mig kl 08.30. När jag väl stigit ur tunnelbanetåget och kommit upp på stadig mark och går över övergångstället så ser man något som får mig att titta en extra gång. De höll som bäst på att fixa iordning uteserveringarna. Men jag gick snabb tförbi men när kursen väl var slut och jag skulle gå samma väg tillbaka till tunnelbanan ja då hade de kommit betydligt längre i sitt arbete. Det var nästan så pass att man kunde sätta sig där och beställa en kall öl...ja kall hade den definitivt varit. Fast man hade fått stå och dricka den,  för stolar och bord hade de inte fått fram.

Ikväll har jag hunnit tvätta så imorgon ska jag ta tag i städningen. Det ska ju vara rent och fint till Lördag då vi får besök av Marcus & Daniel som ska komma hit för att kolla på Melodifestivalsfinalen. Spännade kommer det bli. Jag håller på Alcazar och Måns.

Vem håller ni på?

Kram
David som längtar till våren så mycket så jag vet knappt

Vem eller vad irriterar du dig på idag?

Alla har vi ju någon gång gått och varit lite små irriterade på någon eller något. Det behöver inte vara något märkvärdigt men det är ändå någonting som får en att gå igång, börja prata med sig själv och tänka både den ena och den andra tanken.
Detta har precis inträffat mig. Ända sedan jag klev ut ur videobutiken så har jag pratat tyst med mig själv om hur knäpp den där killen som jobbar där inne är. Tänkt efteråt vad jag skulle sagt eller tänker säga nästa gång man råkar ut för samma sak för det vet jag att jag kommer att göra om jag går in där igen.
Det är nämligen så här att jag hoppade in i videobutiken för jag tänkte hyra "rallybrudar" som nyligen har släppts på DVD. Vi har båda länge velat se den så då tänkte jag att ikväll skulle det passa bra med en filmkväll. Hittar den direkt och går fram för att betala. Redan under de få stegen till kassan hinner tankarna sväva iväg om vad expediten kommer att säga. Och det första han får ur sig är -jaha, du ska se den, det kommer att bli den nya arn som alla vill se men som ingen tycker är bra. Sedan rablar en drös med anledningar varför man inte ska hyra den. Han tycker det är så konstigt att alla vill se de dåliga filmerna när det finns så många andra som är mycket bättre. Alla hyr den för att den har gått på reklmen och för att den har en tilltalande framsida.

Ok jag kan hålla med om att det kanske inte är den bästa filmen som man kan se men man ser väl ändå det som intresserar en, det som man är på humör på att se. Sedan älskar jag svensk film.

Varför har han då dessa såkallade dåliga filmrna i sin butik? Jo annars skulle inte hans butik gå runt rent ekonomiskt. Han ska väl vara glad att man kommer och hyr film över huvudtaget.
Nästa gång ska jag påpeka dettta för honom.
Vi hyr inte så ofta men det händer och det är inte varje gång som vi hyr "dåliga" filmer. När vi sedan har hyrt något som han tycker är riktigt bra ja då har vi dissat den totalt. Så smaken är som baken som man brukar säga.

Detta resonemang som han har hör man alltid från honom bara man går in där för att se om det finns något tilltalande eller ej.

Så detta är vad jag irriterar mig över just nu.

Nu tycker säkert vissa att han har rätt...att "rallybrudar" är en film som mna lika gärna kan låta bli att se men jag vill se den så då gör jag det.
Jag ser någon smalare och "bättre" film en annan gång. Som tex "slumdog millionaire" som går på bio just nu.

Kram
/David som är så irriterad så han vet knappt


Måndag kväll

Just nu när jag börjar skriva detta mail sitter vi och tittar på Spårlöst på TV 4 där fyra syskon söker sina rötter i polen. Bredvid sitter Emil som precis har bjudit mig på glass coh diskat all disk. Han är duktig han som gör allt detta.

Igår kväll runt åtta snåret var vi äntligen hemma efter en ganska jobbig ressa. När vä körde fårn Örsjö på eftermiddagen så var inte snökaos det man hade tänkt sig när man åkte hem. Men det var just det som mötte oss efter en sunds körning. Värre och värre blev det ju närmare stockholm vi kom. Stundtals var det riktigt jobbigt att köra för amn såg knappt någonting och kättare blev det inte när alla körde fort, långtradare som kör som galningar och snö som bara vräkte ner. Men hem kom vi som tur var. Väl hemma delade vi på en pizza och började titta på Beck men som varje söndag så orkar man inte se hela pga all reklam.

Nu ska vi se på upplösningen av programmet.

På återseende.
Kram
/David som mår så bra så han vet knappt

God Morgon

Denna helgen befinner jag och Emil oss i Nybro eller rättare sagt i Örsjö där hans föräldrar bor. Det är alltid lika välkomnande och trevligt att få komma hit. Spela spel, äta gott och umgås.
Igår åkte jag, Emil & Therese in för att kolla lite på bokrean men inte heller här var det mycket att ha, jag hittade inget som föll mig i smaken. Sedan åt vi en god lunch för att sedan åka till Willy´s och handla det som behövdes för kvällens middag. Detskulle serveras lassange...vilket blev lite misslyckat men men den gick att äta. Nu vet man till nästa gång att köttfärsen nog ska vara lite vattnigare. Therese dissert var däremot fantastiskt god.

Igårkväll tittade vi på Andra Chansen...en av alla delfinaler som ingår i Melodifestivalen. Men detta är den deltävling som är tråkigast. Upplägget är lite för tjatit och artisterna får sjunga för många gånger. Men spännade blev det till slut. Att Sarah Dawn Finer och Carolina af Ugglas gick vidare var helt ok för min del. Men jag hade hellre sett att Lili & Susie skulle gåt vidare istället för Sarah. De var betydligt bättre. Men men så är det. Roligt och mer välförkänt var att Ugglan gick vidare. Efter att ha fått lyssna på hennes låt två gånger så tycker ajg att den är riktigt bra. Den växer för varje gång. Och efter att ha läst Aftonbladet nu på morgonen så är hon storfavorit till segern men det är ju vad läsarna tycker. Men en sak är säkert är att det kommer att bli tokspännande i finalen på Lördag.

Nu ska vi snart äta frukost här hoppas jag för det börjar kurra lite i magen här hos herr David.

Nu leker Emil med måttbandet....undrar vad han mäter? hahaha

När vi idag ska åka hem har vi tänkt att åka genom Huskvarna för att besöka mina kära morföräldrar som jag inte har träftat på länge. Måste bara ringa till dem för att kolla om det är ok att vi kommer....vilket jag innerligt hoppas.

Kram
/David som längtar till mormor och morfar så mycket så han vet knappt


Torsdag är en bra dag

Torsdagar är så bra, det är den dagen mitt i veckan...förutom fredag då....som man längtar till mest. Dels ärv eckan snart slut och man får ta helg men det bästa är att man slutar tidigt. Kl 15.00 får man lämna arbetet för att kunna göra nytta, bara ta det lugnt eller något annat bra.
Idag bar det raka vägen hem, byta om för att sedan ta tunnelbanan in till stan. Det var dags att besöka vår personligabankman. Fixa det sista nu när mna har bytt bank, ordna med sparnade mm.

Nu är man äntligen hemma, har ätit en super god måltid som bestod av lax med rödbitsromsås & sallad...mmmm så gott.
Resten av kvällen blir lugn framför Tv:n.

Det bästa med denna kvällen är att jag behöver inte bry mig om när jag går och lägger mig för imorgon är jag LEDIG. Vilket ska bli så skönt. Om jag kommer upp i tid ska jag åka och klippa mig. Är så trött på det tjocka håret.

Ha det gott alla glada.
Kram
/David som är så nöjd så han vet knappt


Var försiktig...någon kanske ser er

När det väl är dags för att gå och lägga sig och man har stängt dörrren till sovrummet, krypit ner under täcket och bara ligger och njuter av att snart få sova...ja då börjas det igen. Irma står utanför och jamar sina små ynkliga jamningar att det är så synd om henne som inte får komma in. Då är det inte helt lätt att somna. Tur är väl ändå att igår kväll var hon ganska tyst men höll desto mer låda under den tidiga mogonen.

Mitt i natten så gick jag upp för jag kunde inte somna, tog ett glas vatten och tittade ut genom fönstret. Tänkte att det lär väl inte vara någon mer än jag som är uppe så här sent. Men där hade jag fel. Grannen snätt mitt emot var visst vaken och man visste precis vad som försigick där framför Tv:n. För från vårt fönster ser man dens TV. På Tv:n visades det som endel roar sig med att titta på just vid denna tiden på dygnet. Ja just det en P-rulle och man såg precis vad de häll med på tv-skärmen. Nu får ni inte tro att jag stog där och tittade någon längre stund. Dock tycker jag allt att det var ite komiskt. Man kan aldrig vara säker när grannarna ser än...så var föriktiga där ute, någon kanske se er.

Nu kom Emil hem, ska väl vara lite social en stund innan vi börjar med maten och jag ska kila ner till tvättstugan igen för ikväll har vi tvätttid. Skönt att bli av med all smutstvätt.

Imorgon slutar jag tidigt det ska bli så skönt sedan ska jag förhoppningsvis vara ledig på fredag och då ska jag bara ta det lugnt och sova länge.

Ha det gott alla där ute.
Kram
/David som som avslöjade sin granne så mycket inatt så han vet knappt

God Kvälll

Gog kväll!

Har inget intressant eller vikigt att dela med mig av just nu men känner ändå att aag vill skriva några rader. Mest för att fylla min kära blogg med ytterligare ett inlägg. En blogg som jag är stålt över om jag ska vara ärlig. Tycker själv att den är bra och behandlar lite av varje när det livets alla små ting. Den är varken för deppig eller för glad utan har en jämn nivå.
Det är väldigt skönt att ibland bara får skriva av sig, att få ur sig det man verkligen känner fast det skulle kunna vara ännu mer innanför skinnet men allt vill man inte lämna ut till allmänheten, lite måste man få ha för sig själv.
Tänk om fler bara kunde kommentera lite oftare, det är så man ser vem som läser.

Nu ska jag se vidare på "halv åtta hos mig" där Helge Skoog är en helt fantastisk bakgrundskommentator. Men stor humor och perfekt takming leder han oss  genom programmet.

Kram
/David som tycker Helge Skoog är så bra så jag vet knappt

Kattfritt...

jo det stämmer att det är kattfritt här hemma från och med nu och det ska verkligen bli så skönt att slippa allt hår som fastnar överallt. På kläder, i sängkläder, i munnen ja överallt fastnar det. Tycker att det var ett klokt beslut ov oss båda och att vi så lätt kunde komma överens om detta är ju fantastiskt. Trodde aldrig att Emil skulle gå med på en sån sak. Men nu är det gjort. Kattarna har vi kastat ut.
Nu får ni inte bli chockade när ni läser detta, jag kan meddela er att både Irma & Wrea har det jätte bra där de är nu. Klart man kommer sakna dem men detta är nog ändå det bästa. Från och med nu får de inte vara i sovrummet, det är alltså kattfritt där nu.
Haha där var jag väl allt lite finurlig, höll er alla på halster en stund. Trode ni kanske att vi har gjort oss av med dem helt och hållet. Nej inte en chans.
Men nu får de hålla sig borta från sovrummet. Vi har flyttat ut klätterställningen till köket så får vi se hur det blir. De kommer säkert att skrika och krafsa på dörren de första dagarna men det får man väl stå ut med. De vänjer väl sig till slut kan man hoppas.

Idag har det då varit storstädning här hemma. Alla hår är borta, det har bammsugits och golven har torkats med mopp. Katterna är badade och ser jätte fina ut. Tavlan är upphängd i socrummet. Ja allt är tipptopp här hemma nu. Vilket känns så skönt. Jag som är lite pedantisk av mig.

Solen lyser och det lukar fantastisk gott från köket där Emil står coh lagar kyckling gryta. Ska bli så gott.

Kram alla...älskar er.
Kram
/David som är så gald så han vet knappt för att det är kattfritt i sovrummet.

1 Månad kvar...

Då var vi redan inne i Mars månad och det är exakt en månad kvar till jag fyller 29 år. Det viktiga datumet att lägga på minnet är 1 April...fast nu är det ju så att det är ett födelsedatum som alla kommer ihåg vilket jag tycker känns extra bra. Så snart är det ett år till man blir 30 år. Det känns så avlägset så jag vet knappt men det är ändå sant. Jag känner mig inte alls så gammal...om det nu är gammalt...men undra vvem som tycker att det är mest skrämmande att man börjar bli till åren? hihi...
Nog pratat om åldern...

Igår var en mycket trevlig dag som tillbringades tillsammans med Emil. Vi började med att gå en sväng på bokrean. Måste väl säga att den skiljer sig väldigt mycket  från bokaffär till bokaffär. Vet inte riktigtvad jag var ute efter men hittade ändå två böcker. Anna Jansson´s Främmnade fågel, som för övrigt har gått på tv men som jag missade så nu får jag chansen att läsa om hela historien. Även Karin Alvtegen´s Skam hamnade i kassen. Ville hitta lite bra barnöcker men det var det inte mycket att ha. Får väl se om man hittar något lite längre fram.
Vi slank in på en pizzeria och intog en lunch som smakade bra. Sedan var det dags att åka hem för vi hade en tid att passa. Kl 14.30 skulle vi vara på Heron City för att se på sveriges just nu mest omtalade biofilm. Män som hatar kvinnor. En film som jag rekomenderar till alla att se. Jag som inte har läst böckerna hoppade till flera gånger medan Emil som har läst den visste vad som skulle hända. Många mycket bra skådespelarinsatser och nu ser man fram emot de två andra filmerna.

Kvällen avslutades med sista delfinalen i melodofestivalen som denna gång var i Malmö. Dödens grupp som den kallades. Och jag kan nog hålla med om det. Inte för att alla låtarna var kanon bra men de låg ändå på en jämn nivå. Även denna kväll fick vi se en skräll  där Malena Ernman gick vidare med sin opera. Skrällar har vi sett under de flesta delfinalerna. Men en skräll som var välkommen. Enligt mig. Men det bidraget som föll mig mest i smaken var Susann Alvengrens låt "Du är älskad där du går". En fin balad som tog tag i en men tyvärr hamnade den sist vilket jag tycker var väldigt konstigt. Agnes som gick direkt till final tycker jag dock inte var alls så bra men den kan nog växa ju mer man lyssnar på den.
På Lördag kommer det att bli en spännande Andra chansen finla. Där jag håller på nog på Amy och Lili & Susie.

Ute skiner solen och på tv är det vasaloppet. Måste väl bli en promenad i solen idag.

Ha en underbar dag kära läsare.

Kram
/David som älskar solen så mycket han vet knappt & längtar till våren så mycket så han vet knappt


RSS 2.0