Fullspäckad dag

Äntligen börjar värmen komma tillbaka till oss, hoppas nu den håller i sig ett bra tag så man slipper gå med regnkläder på jobbet. Snart börjar de första ta semeser så då vill man ju att det ska vara sommarvärme.

Idag har varit en fullspeckad dag. Började faktiskt dagen med att gå till skolan som ligger här brevig, för att rösta i EU parlamentsvalet. Det är faktiskt viktigt att ta tillfället i akt och göra det som plikten kallar. Just att ta sig dit och rösta. Sen att jag inte är jätte insatt i vad alla kandidater står för på alla dessa sistor, beror mycket på att jag inte är intresserad. Men röstat har jag gjort och det är det viktigaste. Jag lägger min röst på....ha det får ni inte veta.

På vägen hem fårn vallokalen hoppade jag in och handlade färska frallor på Coop. Väl hemma bryggdes kaffe och vi avnjöt en gor frukost tillsammans innan Per kom och hämtade oss. Idag var det nämligen dags för att provköka nya bilar. Har nämligen bestämt mig för att köpa en ny. Och med ny så menar jag verkligen ny. Jag ska uppgradera mig när det gäller bilägandet. Hade under de veckor som detta har kommit på tal börjat känna lite exrta för Seta Ibytza. Hade kollat ut en på blocket som vi skulle provköra. En snygg metalicgrön var den första vi provåkte. Jätte skön att köra men den dånade då mer än den jag har nu. Bil nummer två var en Seat Leon. den var kanske inte lika snygg i designen men bättre att köra. Den fanns även i vit som var riktigt SNYGG. Förmiddagen förtsatte med att vi tittade på fler bilar men ingen som föll oss i smaken direkt.
Så nu lutar det ganska starkt åt en Vit Seat Leon...får se var vi hamnar. Måste ju få min såld på ett eller annat sätt också.

Efter all biltittande så var man helt slut. Vi lagade köttfärssås och pasta när vi kom hem sen var bar det fort iväg till sortergården för att tömma bilen på skrät, inför eventuell försäljning.

Han även hunnit baka sommarskorpor som blev väldigt goda. Jag valde att ta lite vad jag haver när det gällde smaktillsättning. Tog några rutot schweizer nöt, lakrits choklad och mörk Linth. Man kännde faktiskt lakrits smaken trots att det bara var två små rutor.

Sommarskorpor

4 Dl vetemjöl
2 Dl ljust muscovadoråsocker
1 Tsk bakpulver
2 Ägg
75 G smör eller margarin

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda mjöl, socker, bakpulver i matberedare eller bunke. Tillsätt ägg och matfettet skuret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop till endeg. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta in någon av smaksättningarna.

Dela degen i fyra bitar och rulla ut till ca 30 centimeter långa längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Sänk värmen till 100 grader. Skär rullarna medan de är varmai sneda bitar på plåten. Sätt in mitt i ugnen för att torka skorporna, ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt.

Olika smaksättningar:
1 dl pinjenötter och rivet skal från 2 citroner

1 dl solroskärnor och 1-2 tsk stötta kardemummakärnor

1 dl grovhackad mandel och 100 g mörk choklad

Ha en fortsatt trevlig dag vad den nu innehåller hos just er. Snart ska vi ner och tvätta två maskiner tvätt.

Kram
/David som har kört bil så mycket så han vet knappt

Kommentarer
Postat av: mimmi

http://www.pointblog.se/?go=fibromimmi



Jag har en Seat cordorbra.jag kan verkligen rekommendrear Seatbilarna

2009-06-08 @ 23:43:39
URL: http://www.pointblog.se/?go=fibromimmi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0