välförkänt

Ser att jag är väldigt dålig på att uppdatera här så det får bli en bättring på det hedan efter...

Nu har jag tagit en välförkänt helg efter en intensiv, rolig och lärorik vecka på jobbet. Det känns att man behöver dessa dagar till att vila upp sig...om det ändå hade varit några ectra dagar...

Nu är jag hemma, kladdkakan är fördig och står på spisen och svalnar. Den ser frestande god ut emn aja baja det får vi inte röra förrän imon...om jag ens får smaka!?
imorgon åker vi nämligen till mormor som har öppet hus då hon firar sin 80 års dag. Kakan åker med för det har jag lovat att bidra med. Korgen är välfylld och även den klar att ta med som en gåva. Nu har hon framför sig att njuta av både det ena och det andra. Nöjd borde hon bli i alla fall.

Hoppas även hinna med en tur ut i svampskogen på Söndag med min pappa för jag vill ha lite kantareller med mig hem som jag kan frysa ner.

För tillfället är jag ensam hemma då Emil är på styrelsemöte. Intressant att se vad som bestämms där nere. MEn inte så nyfiken såjag följde med.

Ikväll blir det pizza för enkelhetens skull och gott.

Kram
/David som är så hungrig så han vet knappt

Lördagsmys

Då var helgen här och det är redan Löradagkväll. Emil står och fixar med grönsalladen som ska serveras till kvällens lördagsmys, Rostas med Ris & kantarellsås.
Varför skall man bara ha Fredagsmys? Nu inför vi Lördagsmys! För det känns som att denna dagen har gått i mysets tecken och kommer att avslutas i mer mys...

Dagen började med en lugn förmiddag i väntan på att Emil skall komma hem från träningen...undrar när jag skal börja med det fysiska i livet?

Tog en dusch och gjorde mig iordning för att gå på stan några timmar. Några timmar blev till en hel eftermiddag. Och jag har lärt mig att jag skall inte starta en vistelse i city med att äta lunch för jag blir så mätt och trött så jag orkar knappt gå. Men gick gjorde vi ändå. Från Hötorget via Gamla stan till Chokladfabriken...där vi köpte praliner och bakelse...för att ta tunnelbanan från medborgarplatsen. Och där fick man stå hela vägen hem.

Om en vecka ska vi fira min underbara mormor som fyller 80 år på Torsdag. Vad ger man till den underbaraste av dem alla som redan har allt. Ljusstakar har hon i massor, blommor får hon säkert ändå och kläder känns för svårt att köpa. En upplevelse eller att ta med henne ut och äta på restaurang känns mer rellivant. Beslutet blev sedan att vi samlar ihop det bästa av det godaste och lägger i en fin korg eller liknande. Lite torkade frukter av fin kvalitet, marmelad, choklad, vin, ljus och servetter...

Någon som har lite tips?

Jag älskar min mormor!! Kul att hon skall gå till morfar på sin födelsedag med en bakelese för det är hans favorit :)

Nu skall jag ta fram köttet så det inte får en chock när det hamnar i den heta pannan om en stund.

Kram
/David som ska mysa så mycket så han vet knappt.

GlitterPojke 6 år
-När jag gör någon glad då känns det som att det glittrar i hjärtat

Man kan ju inte annat än att bara le och tycka att den där lilla killen som tänker sådana kloka tankar är helt underbar. Sedan är det ju så att barn har sina ljusa stunder då de briljerar i språket så att poeterna faller av stolen och tänker varför kom inte jag på det.

Kram
/David som försöker glittra så mycket så han vet knappt


ändrade planer

Den här bjuder jag på...

På förskolan serveras bullar och mjölk. Då spillde lille Jon ut sitt glas.
Fröken frågar då:
-Vad gör din mamma om det händer hemma?
Lille Jon:
-Hon står inte bara och glor utan tar en trasa och torkar upp.

På vår förskol skulle barnen gå och hämta en trasa och torka upp själva för det har de fattat att man ska...undrar hur de gör hemma?


Dagen var planerad ganska bra men den har planerats om så nu har vi bestämt att vi ska gå på bio imorgon istället. Och då SKA jag få se "En italiensk familj på gränsen till sammanbrott"

Nu ösregnare det...

Annars är det ganska så lugnt och tyst hemma för tillfället. Regnet slår mot rutan och katterna sover som vanligt. Och jag funderar på vad jag ska stoppa i munnen ikväll då Emil är borta. Får väl se vad man kan skrapa fram i gömmorna.

Sedan hoppas jag att få svar på Facebook om det är någon som vill...

Det berättar jag inte nu :)

Kram
/David som längtar så tills imorgon så han vet knappt


Fortsättning på skålhistorien

Besvikelsen och irritationen som låg som ett stort grått moln över mig igår när jag inte fick någon ny skål efter att den första jag köpte var trasig när jag kom hem har med ett enkelt POFF bara försvunnit.
 
Tänk vad butikspersonal kan bemöta en kund olika, det är nästa skrämmande. Åkte till Sickla efter jobbet och gick med lite bestämda men även nervösa steg mot butiken, tittade med långa sökande blickar efter mannen som hade nekat mig en ny skål...men han syntes inte till. Istället är där en trevlig ung tjej som utan protester eller frågor gav mig en ny skål. -Den måste varit dåligt inslagen, sade hon istället. Nu kan jag tänka mig att gå tillbaka och shoppa mer :)

Ikväll vill Emil gå och se filmen En Italiensk Familj På Gränsen Till Sammanbrott på bio. Den har hyllats av alla som sett den vi måste bara se den. Får se om vi hinner det idag eller om det bli en annan dag i veckan.


Tråkigt bemötande

Just nu läser jag högt för Emil som står och torkar disk...jag skrattar åt det roliga medan Emil mest ler.
Äter även lite underbar god kladdkaka med mintsmak & vispgrädde, kännde att jag var tvungen att tröstäta lite då jag är lite smått irriterad för tillfället. Eller så är det bara jag som överreagerar...

Igår var jag i Sickla och kollade runt lite. Hittade flera nya affärer och gator som jag helt har missat. På Hemtex var det superREA och jag roffade åt mig två påslakan sett, gardiner, ljusstakar i glas och en glasvas, allt för bara 150 spänn. Det kallar jag fynd. Flera inredningsbutiker tittade jag in i bland annat Indori där det fanns hur mycket fint som helst. Plockade till mig två fina skålar och betalde glatt. Väl hemma när jag satte påsen på golvet lät det oroväckande. Och oturligt nog så var en av skålarna sönder när jag plockade upp dem.

Idag åkte jag till Sickla för att få en ny skål. Det tycker i alla fall jag är rimligt...eller? -Jag skulle vilja byta den här skålen till en ny då den var sönder när jag kom hem, sa jag vänligt. Men gubben i butiken fattade inte alls vad jag menade med att komma tillbaka -vad kan ja göra, sa han bara. -Vara snäll och ge mig en ny, sa jag. Men nej det gjorde han inte. Jag knölade ihop pappret som keramikskärvorna låg i och tog den och gick. Inte skulle han få den inte.

Hur kan man bemöta en kund så?
Var det rätt?

Argumenten sprutade ut mig i bilen hem.

Vad hade han själv gjort om han hade köpt en skål som gick sönder hemma samma dag?
Jag skulle ha sagt att jag hade hittat flera fina möbler som var intressanta men nu när man får ett sånt bemötande så vet jag inte om jag tänker komma tillbaka. Eller jaha vad synd jag som gillar eran butik men kommer nog inte tillbaka igen...fast jag vill!!!

Nej jag vet inte vem som har rätt eller fel...vad tycker ni?

Jag har i alla fall bestämt att gå dit imon igen och kolla om någon annan står i kassan och se om det går bättre då. Den sura mannen litar jag inte på.

Får avsluta detta inlägg med något soligt. Vi knyter ihop säcken ocg avsutar med det som jag läste för Emil.

Lille Tobias frågar sin far:
-Pappa, jag har glömt vad det heter. Vad heter det när två vuxna människor ligger ovanpå varandra?
Pappan (något generad):
-Öööö...Älska?
Nej Nej...Det heter något annat.
Pappan (något mer generad)
-Öööö...Gänga??
Nej Nej!
Pappan (illröd i ansiktet)
-Nuppa?
Nej! Men nu kom jag på det! Våningssäng heter det

Kram
/David som saknar sin fina skål så mycket så jag vet knappt


ska visa framfötterna

Då var man åter på banan och har redan hunnit med en hel vecka på jobbet och det går som vanlig alldeles utmärk bra. Skönt med en lugn och skön start. Idag kom det ytterligare fler kollegor tillbaka till jobbet och det är alltid lika trevlig att se dem igen. Man kommer snabbt in i rutiner och jargonger.

Annars lunkar livet på som vanlig. Lite besök har det varit under den regniga helgen. Tessan & Andreas är nämligen här eller de har åkt igen men kommer åter imorgon. Så det blir en fullspäckad vecka och säkert ett och annat yatzy spel som jag kommer att vinna...med nya regler. På tal om regning helg. Fy attans vad det regnade och åskde i Lördags kväll. Läste mig till att det hade slått ner 2500 blixtar under en timme här i Stockholm. Man tittade ut och det var som ett skådeslel av ljus. Vi tände ljus i mörkret, drack bubbel och spelade spel och det känns som att hösten är vissa dagar.

För tillfället håller jag på att gå igenom mina jobbpärmar. Sorterar och kollar vad som finns. Nu är alla pyssel snyggt och prydligt uppdelat i teman så det blir smidigt att hitta något spännade i hösten när verksamheten sätter igång på allvar. Måste ju visa framfötterna nu när man har avanserat :) hahaha

Nu ska jag trolla med knäna och hitta något att äta...

kram
/David som är så hungrig så jag vet knappt

Ut med det gamla in med det nya

En ny era i vårt fina kök har tatt sin början Det känns så underbat skönt att slippa det gamla tråkiga coh fula som har funnits med ända sedna man flyttade in och fick klart. 

Det gamla IKEAdiskstället har gjort sitt och kommer inte in hit igen utan en fight med mig. Så nu har vi inget diskställ alls. Nu undrar säkert alla ni som har ett diskställ hemma hur allsindar man klarar sig utan ett. 

Var ställer man disken då?

Det fiffiga är att när man har diskat klart så tar man enkelt fram en handduk och torkar disken direkt och ställer in det där det ska vara...eller ännu bättre en diskar och den andra torkar så går det dubbelt så fort. 

Och det allra bästa är att man slipper se det fula som tar upp halva bänken. Istället kan man nu ha något fint där på bänkskivan...tex. en underba keramikvas. Så ser det ut nu och jag tycker det är underbart!

Gå hem och prova, ni kommer inte släppa in ert diskställ igen! 

Kram
/David som är så nöjd med sitt beslut så mycket så han vet knappt

Patetiskt tankeväckande

Kom över dessa lite patetiska men tankeväckande rader när jag surfade runt. jag har väl inte direkt några svar men det jag undrar mest är vem som går runt och tänker på sånt?!

- Hur vet nattkrämen att det är natt?

- Hur vet badrumsrengöringen att kaklet är i badrummet och inte i köket?

- Vad kallar man en kaffepaus i en thefabrik?

- Vad händer om man blir halvt ihjälskrämd..två gånger...?

Kom gärna med svaren...

Kram
/David som har blivit ihjälskrämt så många gånger så jag vet knappt...och lever än :)

Med bravur godkännt

Då var första arbestdagen avklarad efter semester och det gick ju hur bra som helst, ja med bravur godkännt om jag får säga det själv. Fast det var ju inte så ansträngande. Berättade för samma pojke, mellan gråt och tårar typ femtioelva gånger att hans pappa kommer efter mellanmålet. Först ska vi äta lunch, vila och äta mellanmål.

-Paa ommer eter ellålet!

- Ja pappa kommer efter mellanmålet!

Och sitta i soffan och läsa "halav kör buss" typ 15 gånger fast på olika sätt varje gång var inte heller så ansträngande men lite tjatigt i längden.

Spännade och se vad som händer imorgon :)

Avslutar detta lite enkla och hjärtevärmande inlägg med att berömma vår svenska Emma Green som överraskande tog en ädel silvermedalj i höjdhopp, igår kväll. En rafflande tävling blev det till slut då det hade kunnat slut hur som helst. Nu är Emma en av värdshopparna att räkna med framöver. Kul efter ett annars ganska mediokert EM.Kram
/David som glädjs åt Emmas silver så mycket så han vet knappt


Allra sista dagen

Vad skall man göra med sista dagen på sin semester?

Ja det är sant nu har det gått fyra hela veckor då man bara har slappat, tagit det lugnt, njutit och inte ägnat jobbet någon större energi. Men nu är det slut och ikväll måste man gå och lägga sig hyfsat tidigt och inte glömma att ställa klockan på typ 06.15. Men men det ska väl gå det med.

Vad har man då hunnit med under dessa underbara veckor?

Jo Turkiet är det största minnet så klart. Gjort stockholms alla museer och gröna lund med nära och kära för några dagar. Ullared har fått ett besök av oss så de är väl nöjda dock fanns det inte så mycket intressant för min del. Njutit av några dagar i Huskvaran där det har grillats och hjälpt mormor att välkomna morfar till sitt nya boende. Vi debuterade på Vingåker outlet med våra kära vänner och fick oss en härlig bilfärd i jakt på en bra badplats. Örsjö har vi varit i nu vår sista vecka och fått se på Tessans trevliga lägenhet. Bilen har som rullat på och mil efter mil har vi färdats i detta fordon. Alltås ytterligare en sommar i bilen känns det som...haha...nej det har varit trevligt även om jag saknar den där röda stugan vid en härlig sjö och bara få vara en vecka. Men det kommer säkert ett annat år.

Idag då, vad händer då? Ja ikväll är det ju en självklarhet att sitta klistrad framför tv:n & friidrotts EM som har varit en självklarhet för mig denna veckan. Det är sista dagen och vi har tre svenskar i tre olika finaler. Det tycker jag är trevligt. Sedan om det blir medalj är ju en annan sak men spännade blir det framför allt i damernas höjdhopp & herrarnas längdhopp. Sedan är det ett överaskande svenskt lag på 4*100m, sådana överraskningar gillar vi.
Annars idag blir det väl en sväng in till stan kanske och lite städning här hemma. Vi tar det lagom lugnt helt
enkelt.

Sedan blir det fullt ös tills nästa ledighet kommer någon gång i jul :)

Men redan nästa helg kommer Therese & Andreas det blir trevligt.

Kram
/David som njuter av sin sista dag på semester så mycket så han vet knappt

RSS 2.0