Det ligger i...

Det ligger i luften...eller i kroppen kanske man borde säga i stället. Det passar i alla fall bättre i nu läget. Jag vet inte vad det är men det är något som ligger och gror innom mig. Som att jag håller på att bli sjuk...ta i trä...eller så. Men att det liksom inte bryter ut. Utan i stället går man här och känner sig lite illa men kan inte vara hemma för man är inte sjuk. Istället är det alla andra som blir sjuka och ligger hemma. Ja man får ju se det så att det är skönt att slippa vara sjuk...vilket jag inte är heller...och kunna få gå till jobbet varje dag.

Men ibland....

Nu börjar jag bli hungrig och Emil är typ inte ens på väg hem. Suck!

Kram
/DAvid som har en sån konstig känsla så han vet knappt

Så mycket bättre

Insåg när jag öppnade ögonen på morgonen idag att vi hade sovit i tio timmar. Klockradion visade några minuter i tio och vi hade inte gått upp än. Troligen var det nödvändig sömn men så länge brukar det inte bli. Jaja kanske inte så konsigt att man har känt sig lite småtrött hela dagen. Sover man för länge så är man trött hela dagen sen.

Dagen har flytit på och började med en enkel med god frukost. Messade med vår kära bilmekaniker och bestämde tid för däckbyte. Lunchtid passade honom bäst så det vara bara att innfinna sig i hans garage vid halv ett. Skönt att slippa stå ute i detta pissreng som har besökt oss hela dagen.
Man vill ju inte motgå lagen och köra olagligt. Därför blir det så mycket bättre med dubbdäck under vintermånaderna. Som så många sett så har det vita redan gjort ett snabbt besök men har redan regnat bort, i alla fall här hos mig. Lyckades dock ta mig till och från jobbet under fredagen med sommardäck då det vräkte ner snö.

Väl hemma igen och med hungriga magar åt vi resterna av den fantastika Flygande Jacob som fanns kvar sedan i fredags.

Tvättkorgen svämmar över och som tur är så fanns det en tvätt tid över till oss nu i eftermiddag. Det bli så mycket bättre när tvättkorgen är tom och kläderna är rena igen.

Vill även säga att vi har hittat flera nya tv program som vi har fastnat för. Ikväll är det den spännade men lite röriga "The Event". Imorgon är det andra avsnittet av "Våra vänner liv" som man skrattar gott åt. Men höjdpunket var igår, fast vi såg reprisen idag då kära ComHem inte fungerade som det skulle. Programmet heter "Så mycket bättre" och är så underbart härligt. Att höra Tomas DiLeva tolka Lars Berghagens Sträck ut din hand var något utöver det vanliga.

Lite tips i höstmörkret!

Snart är det dags att tända ljusen igen! Himmel vad det går åt värmeljus i dessa tider men det gör inget för det är underbart med ljus som brinner i mörkret!!

Kram
/David som tycker att det blir så mycket bättre med tända ljus så han vet knappt

Äntligen

Äntligen är dagen inne som vi har väntat på så länge. Det är idag det smäller och man ska få uppleva en av de största musikalerna någonsin, nämligen Mamma Mia. Den perfekta födelsedagspresenten man kan få har jag fått av min kära älskade familj.

Idag klockna 15.00 sitter jag på parkettplats med en härlig känsla i kroppen och med stora förväntningar.

Kram
/David som ser fram emot detta så mycket så jag vet knappt


Växer så det knakar

Att mina blommor och gröna växter gror och trisv så bra är nog för att jag besöker dom regelbundet. Det är inte alltid som de får en slurk utan bara lite tillsyn.

Sedan har nog månaden Oktober någon magisk kraft i alla fall hos mina orkideer. De har börjat växa så det knakar. Tre av fen växter har det kommit nya knoppar på. Aven den som jag så länge har dömt ut har efter flera år äntligen börjat visa lite livsglädje igen.


        Har även en liten vän, ja han har fått sätta livet till några gånger och resultatet har blivit att han har blivit lite kort. Han vakar över oss och ser oss varje dag. Är på ständigt glatt humör och har ögon som tindrar.Det var vad jag hade att bjuda på idag. 

Kram
/David som älskar sina blommor så mycket så han vet knappt
   


Gröna fingrarFrån ett litet grekiskt frö har det växt upp till denna ståtliga växt. Vi tog med oss några röda frökapslar hem när vi var i grekland för nästan exakt ett år sedan. Då såg växterna ut som de gör nu fast frukterna var rödare.

Jag var lite fundersam på om det skulle vli några frukter eller inte, om de skulle bli röda eller förbli gröna när de väl hängde där.
Två varianter planterade vi och båda lyckades.

     

Måste nog erkänna att jag är ganska näjd och stålt att mina fingrar är så pass gröna som de är. Jag tycker det är trevligt med grönt omkring mig så växter är en självklarhet i mitt hem.

Jag gav bort några plantor i sommras, undrar hur det har gått för dem?


Kram
/David som är så nöjd så han vet knappt


Efter hårt jobb kommer ledighet

God morgon alla kära läsare!

Då var det redan sista arbetsdagen denna veckan...i alla fall för mig som är ledig imorgon och det ska bli hur skönt som helst. Extra trevligt då Emil också är ledig och vi ska ha en lång helg tillsammans här hemma i stockholm. Han fyller nämligen år så glöm inte gratta honom på Lördag. 

Morgondagen fylls med ett besök i Uppsala. Vi har varit där en gång tidigare men då kännde vi att vi inte hann med allt så det får bli en tur till. Trevligt ska det bli!

Lördagen....berättar jag inte om lalalalal....

Annars är väl allt som det ska...

Den där förkylningen verkar aldrig släppa taget helt...
Det har varit två sena kvällar på raken med jobbet denna veckan så det känns extra skönt att få vara ledig en dag. Men det är alltid lika trevligt att vara på jobbet med härliga kollegor...även om jag saknar mina gamla!
Tiden rullar på så fort då man nästan blir yr. Ena dagen är det måndag sen är fredagen här igen. Så håller det på i veckor och snart är det jul. Det är helt enkelt skrämmande.
Oktober är en uppbokad månad har jag upptäckt.
Födelsedag, Mamma Mia och syskonbesök är några saker som förgyller hegerna framöver. Men kul är det. Men när ska man hinna åka "hem"? Ja det får väl bli någon gång i November!

För er oroliga som undrar hur det går med bilen kan jag berätta att den är äntligen hemma. Igår kväll kom den. Felet låg i någon bränslepump så nu ska den väl fungera som den ska hoppas jag. Tur att man har en ny bil så man slipper betala :)

Nu får det räcka för denna gång.

Måste slå in paket...gör någon lite nyfiken...med flit hahaha

Kram
/David som ser fram emot helgen så mycket så han vet knapptFilmtips


Film är bäst på bio sägs det och det kan jag väl håll med om i de flesta fallen. Behöver inte alltid handla om vilken film mna ser. Något som också spelar in är vilken biograf man går på och publikens agerande under filmens gång.
I Lördags tog jag med Emil på en eftermiddagsbio. Hade hört och läst lite om den nya filmen Buried att det skulle vara spännade och bra. Klockan började närma sig tre och vientrade salongen på Rigoletto. Mötet med den salongen blev chockernade. Min första tanke blev -Hur ska jag kunna se någonting alls iden här salongen när det inte är någon nivåskillnad alls på stolsraderna? Nu fär man ju hoppas på att de inte blir fullsatt. En man satte sig bakom oss och började sucka. Han flyttade ganska snabbt åt sidan. Självfallet kom det en hel drös biosugna människor som satte sig mitt framför oss. Om jag litter lite så här så se jag tänkte jag och lutade mig mot Emils håll. Även vi funderade att byta plats medn hann inte innan filmen satte igån. Vi såg bra hela filmen som tur var.

Jag tycker filmen var helt ok. Spännade och klaustrofobisk och häll oss på helspänn hela filmen igenom. Den var riktigt snygg gjord och Ryan Reynolds gjorde en fantastisk rollprestation. Nu ska man inte berätta för mycket om denna filmen för då blir det inte intressant att se den.

Men skulle Emil ge ett råd så ska man inte se den om man inte klarar av trånga utrymmen.


Idag på eftermiddagen såg vi nyinspelningen av klassikern The Karate Kid. Hade inte förväntningar på den men nu när man sett den så håller den hög klass tycker jag. Den är snygg och gripande. Visst känner man igen det mesta och vet hur det ska gå men det är ändå bra. Fällde några tårar och skrattade till några gånger och dom intensiva träningsscenerna är mer än bra.

Men jag måste nog erkänna att Ralph Macchio är något bättre som den unge kämpen.Kram
/David som kan rekomendera dessa filmer så mycket så han vet knappt


Felet är inte hittat, varför tiden går så fort

Då var helgen här igen och fredagskvällen har redan passerat med snabba steg. Det blev fredagsmys med idolerna på fyran. En riktigt bra omgång kommer det bli i år, det är jag säker på. Tyckte nämligen att de flesta gjorde bra ifrån sig. Att Sassa åkte ut gjorde mig inget då det var det jag hade hoppats på. Favoriterna var Danilen med ögonen, schlager Minnah och Weise!

Nu sitter vi här och äter frukost. Om en vecka kommer det se annorlunda ut hoppas jag då det är en speciell dag för någon. Får ju inte avslöja det här inte.
Förmiddagen blir lugn, göra sig redo och snygg för en tur på stan där vi ska träffa en kompis till Emil. Ta en fika, gå runt och titta i affärer, har fortfarande inte hittat någon passande jacka. Ta en fika och en lunch.
Förhoppningen är att ta en eftermiddagsbio på rigoletto för jag är spännd på att få se filmen Buried. Tror den kan vara riktigt bra och spännande.

Det är väl så långt som vi har planerat denna helgen. Vi kommer ju inte någon längre stäcka då min älskade bil fortfarande är på reparation. I Tisdags morgon när jag skulle åka till jobbet startade den inte, av någon anledning. Fick bli promenad till jobbet, tur att man var ute i gåd tid så man hann ändå. På Onsdag eftermiddag kom bergningsbilen och hämtade den. Lite sorgligt att se den åka iväg. I går hade inte ens experterna hittat felet så nu har de den i förvar över helgen, så får vi se när vi får tillbaka den. Det var visst bränslepumpen som inte fungerade men den startade inte även om de bytte ut den. Ja det är en gåta. Tur att man inte hade planerat att åka någon längre sträcka.

Nu ska jag fyll apå kaffekoppen...

Måste avsluta med att det är lite skrämmande att vara med om att tiden springer fram. Det känns som att veckan består av måndagar och fredagar, där emellean vet jag inte vad som händer för jag hinner inte med. Man blir typ äldre, äter, ser på tv och sover. Dröjer väl inte länge innan man ser tomtar lite här och var...

Kram
/David som tycker att tiden går så fort så han vet knappt

Av min egen sort

Idag kl. 05.50 slogs klockradion igång. Vet inte om jag sover illa eller om jag är oerhört lättväckt men jag vaknar med en gång. Ibland känns det som att man vaknar några sekunder innan bara för att man vet att det kommer att spela musik när som. Jag är av den sorten att jag kan inte ha någon irriterande ringning som ökar efter hand, nej vanlig radiokanal ska det vara.

Jag är även av den sorten att jag går upp direkt när jag vaknar. Ligger inte kvar och snoosar i en halv timmen. Nej jag vill inte somna om och komma för sent eller behöva stressa. Jag sover på natten i stället. Känner mig allt som oftast väldigt pigg när jag går upp och jag får i princip alltid gå upp innan emil som gärna ligger kvar och drar sig en längre stund.

Fixar till mig lite snabbt och plockade med mig bilnyckeln så jag kunde ta bilen till jobbet idag. Öppnar dörren och vrider om nyckeln. Ingenting händer, den startar inte. Vad är dettta? De lyser lite och radion spelar men motorn är helt död. Det är ju en ny bil jag har den ska inte krångla på det sättet. Ok tur att jag är ute i god tid, som jag älltid är. Får bli en promenad till jobbet idag. Det är ju inte hela värden det men det är ju inte ljust än. Går den lite kusliga och mörka skogsvägen och känner mig inte helt trygg med tillvaraon. Minst två gånger tittar ajg mig över axen och kollar så ingen svart skuggig gestalt går efter mig. Ingen där som tur är och jag kommer säkert fram till porten vid jobbet.

Så ikväll kommer vår vän Per, bilmekanikern, på besök. Hoppas han hittar felet eller att det hjälper att använda startkablar.

Nu måste jag samla energi!

Kram
/David som vaknar så lätt jag vet knappt

RegnbågsWorkShop

Sitter här i köket och har percis avslutat en liten fikapaus. Nyss hemkommen från dagens arbetspass var det med än välförkänt med äppelkaka och vaniljsås. Inte för att dagen har varit extra jobbig eller så men ibland känner man att man är värd lite mer.

Måste fylla på varmt kaffe i muggen...

Så det var bättre, kallt kaffe är det värsta jag vet.

I fredags var jag på Workshop på Vardagens Dramatik inne i stan. Jag hade verkligen sett fram emot denna andra träff för nu skulle vi äntligen få se den färdiga filmen som kommer att finnas med i arbetsmaterialet som ska sammanställas och användas ute i våra förskolor. Vi som var där, vår uppgift var att föra en diskussion om hur man kan på ett regelbundet och enkelt sätt kan jobba med "regnbågsfamiljer" i förskolan. Ett viktigt ämne som lätt kommer vid sidan av, särskilt när man inte har någon sådan familj på just sin förskola.
Filmen var fantasitsk och jag skrattade högt många gånger.

En pappa med fördommar får reda på att hans son har lekt pappa pappa barn.

Pappan -Min som är inte bög!
Pedagogen -Hur vet du det? Han är ju bara fyra år.

Det kanske inte är det bästa eller mest poffsiga svaret en pedagog kan ge, men ändå sant och lite provocernade till en pappa som beter sig som han gör.
Diskussionen i det läget kan då bli, hur bemöter man en sån pappa? Vad säger man?

Eller...

Förskolepedagogerna får till sin förvåning och oro reda på att de kommer att få två regnbågsfamiljer. En mamma, mamma son familj och en pappa, pappa son familj.
Pedagogerna förbereder sig för ett föräldrarmöte.

-Vi lägger upp det som vi brukar, det brukar vara populärt att alla föräldrar får presenetera sig.
-Men....
-Vad kommer de andra familjerna säga när de får reda på att det är två såna familjer?
-Vi får tänka om!
-Vi får tänka lite nytt helt enkelt!
-Vi hoppas över presentationen helt enkelt.
-Ja så får det bli

Så lös´te dem det. Något som inte behövde bli ett problem blev ett problem. Visa att ni tar det med mod och engagemang. Att det är något naturligt.

Som sagt så var det en givande dag med många tankar. Kommer bli någon mer träff framöver. Ser redan fram emot det färdiga materialet som ska lanseras riket runt.

Till er som läser och jobbar innom skola och förskola kan ju ta till er av detta och ta upp det till diskussion. Hur gör vi? Hur jobbar vi med allas lika rätt och då framför allt om regnbågsfamiljer.

Hur gör ni när några barn blir oense om vem som ska vara mamma eller pappa. Om två vill vara mamma. Får den ena vänta då så den andra kan vara mamma först? Eller hur kan man ösa ett problem som inte är något problem?

Låta båda vara mammor samtidigt kanske!! Förklara att det finns familjer som ser ut på det sättet och att de inte är något konstigt med det.

Kram
/David som anser att det är så viktigt så han vet knappt

RSS 2.0