Reflekterar och byter gardiner

Idag är en reflekterande dag på hög nivå.

Dagen började med att klockan ringer och mannen bredvid ska gå upp men jag får ligga kvar för en gång skull. Jag har legat vaken ett tag och funderar på om jag kommer att somna om igen men det gick inte så det får bli att pallra sig upp tidigare än man hade tänkt sig. Kan man inte sova så kan man inte och då är det ingen ide att ligga kvar bara för saken skull.
Förberedde en trvlig frukost som jag även denna morgon fick avnjuta i min ensmhet. Funderade på hur jag skulle lägga upp denna fredag när det inte står jobbmed barn på schemat.

Började med tvätten som jag hade tagit hem från jobbet. Mitt skåp var proppfullt med kläder och annat skräp. När det är kallt på morgonen byltar man på sig men när man går hem är det inte lika kallt så då behöver man inte all kläder så några lämnas kvar i skåpet. Så håller det på dag efter dag och på så sätt fylls skåpet sakteligen. Men igår hade jag bilen till jobbet så då passade jag på att få hem två kassar med kläder. De tvättas i detta nu.

Byta gardiner har jag länge tänkt göra framför allt i köket och i sovrummet så det är nu fixat. Hade hoppats på att förnsterputsaren skulle kunna komma men det är visst fler än jag som anlitar honom så om en månad hade han tid att komma till oss.
Har letar och letat med ljus och lykta efter några snygga gardiner till tvtummet men hittar inte några som passar så jag får fortsätta leta. Hoppas de dyker upp när man minst anar.

Mannen som låg bredvid mig jobbar halvdag idag och kommer väl hem om ett tag hoppas jag. Vad ska vi hitta på då?
Får väl bli att åka och handla lite gott till helgen. Är sugen på risotto men det har jag aldrig gjort så om någon har ett bra recept är det välkommet. Får väl annars titta på efter recept på nätet där finns allt.

Snart plingar micron och riset är klart. Tänk att jag lagar ris i micron. Som jag var motståndare till det i början men nu känns det smidigt. Fast jag skulle lätt klara utan den stora otympligt fula maskinen.

Kram
/David som reflekterar så mycket så han vet knappt

Aqariumbesök

Systrarna och tjejerna var på storstadsbesök i helgen och självklart var vi tvugna att sammanstråla för en liten träff. En underbar eftermiddag i solen och ettt häftigt och lyckat besök på ett aqvarium satte punkt för deras vistelse.Ett antal udda fiskliknade varelser mötte oss innanför portarna och man kunde direkt ana att detta skulle bli något spännade. Fiskarna simmade runt på vattenytan med ögonen övanför vattnet. Ja vem vill ha vatten i ögnen?

Det var som rena djungeln på vissa ställen och fuktigheten var hög, värmen påtaglig och det både regnade åskade och skiftade från natt till dag på vissa ställen.En knallröd sjöstjärna drog blickarna till sig.


Vackra fiskar var det gott och och det var en högtidlig träff med Doris-fiken. Lika förvirrad och glömsk som vanligt.
Det var en väldigt udda groda tyckte jag som det växte blad på men väldigt effektivt för att skydda sig från faror. När jag visar Ida vilken häftig groda jag har sett så berättar hon att den har badat och det har fastnat blad på dem. Vattnet var nämligen fullt med små görna blad. Barn är då inte dumma.En gigantisk mal låg i vattenbrynet och tryckte.Besöket avlutades med en god och välförkänt fika i solen. Muffins kaffe och saft!Tack kära ni för en otroligt trevlig och mysig eftermiddag. Hoppas ni kommer på besök snart igen. Då ska vi gå på Gröna Lund!!!
Kan starkt rekomendera detta lilla trevliga aqvarium som ligger vid gröna lund.

Kram
/David som hade det så bra så han vet knappt denna soliga dag


30 års fest


Gästerna anländer in genom dörren med glädje och skrålande sång. Kramarna var varma, långa och kärleksfulla.


En välkomsskål i bubbel var en självklarhet...för både stora och små!

Nyfikenheten på presenten var stor...undra vem som var mest nyfiken?
Ett fint fotoalbum med gamla bilder från min uppväxt gav minnen men även lite "hur-såg-vi-ut-egentligen" tankar och två biljetter till Mamma Mia!!!! Trevligt umgänge runt bordet...En liten tipspromenad som gick i schlagerns tema anordnades av systrarna på vernadan. Dock lite mörkt för äldre ögon så då åkte stora lampan fram...det tyckte vissa var väldigt roligt.

Vi åt också så klart...desserten var bäst!

Vi lekte lite till men leken kom aldrig igång...vi är väl ingen musikalisk släkt. Det gäller att sjunga en låt som artisten på tvskärmen har gjort så att den andra kan gissa vilken artist det är.
Inte helt lätt att komma på en låt till Tomas Di Leva...desto lättare att beskriva honom...mycket skratt blev det.Kvällens BÄST! Sorry Linda men jag var tvungen :)Lite bus hade vi med...
Tack för en TREVLIG kväll!!!

Kram
/David som hade en sån trevlig kväll så han vet knappt


Vårvärme när den är som bäst

I eftermiddag tog jag ett eget initativ och åt mellanmål ute i det underbara vårvädret tilsammans med fem barn. När man kom ut på gården var det som om sommaren hade slagit till så varmt var det. Efter en stund när de andra barnen vällde ut var det som att se vårens koutsläpp. Glädjen och lyckan i barnens ansikten och kroppsspråk var total. Det är sådana här stunder som man lever för och det är då man vet att man har ett fantastiskt arbete. Att faktiskt kunna vara ute och njuta när man vill eller vara ute i skitvädret också för den delen.

Just nu sitter jag på balkongen, solen skiner och värmer min högra kind. Vilken tur att vi plockade upp utemöblerna igår. Nu är det bara lite fina vårblommor som fattas...och ett nytt golv, undrar när det kommer på plats? Det ligger ju här bredvid mig.

När jag gick hem idag såg jag det ena vårtecknet efter det andra. Små knoppar av vitsipper hade spruckit igenom den bruna jorden och kommer snart att täcka marken med sina vita kronblad. Bäcken porlar och på ett ställe där det rann rikligt med vatten var gräser grönare än på andra sidan, såg underbart vacker ut. Fåglar spatserar omkring och pickar bland löven i jakt på nyvakna insekter. Grannen i huset bredvid har gjort som vi, plockat fram utemöbelrna och sitter som bäst och njuter av var sin kopp kaffe. Man blir ju inte alls avundsjuk.

Det här är det bästa med våren. Just de första tillfällena då solen börjar värma på allvar och man bara suger in varje liten gnutta värm. Särskilt efter den långa och sega vintern. Lite konstigt känns det ändå att kunna sitta här och nästan svettas när man nästan frös ihjäl när man gick till jobbet idag klockan halv sju. Då var det noll grader och nu är det säkert femton grader varmt.

Det är bara att hoppas på att värmen är här fär att stanna!!!

Kram
/David som suger in så mycket värme just nu så han vet knappt

Förberedelser

Måste börja med att för alla gratulationer. Tänk det blir inte så många som jag behöver hemsöka resten av deras liv ;)

Äntligen är snön borta...om så några små högar lite här och där.  Underbart att kunna gå till och från jobbet utan att halka omkring. Och känna den värmande vårsolen mot kinderna är fantastiskt skönt.

Veckan som gått har varit bra och trevlig och lite kortare än vanligt vilket har varit väldigt skönt. Hoppas att kommande vecka blir lika bra och lika kort.

Till helgen blir det fest i Huskvarna. Håller som bäst på att planera mat och dryck av dess olika slag. Vill göra något trevligt ordentiligt för en gång skull. Vissa bitar är klara men några återstår att planera klart. Ska bli väldigt trevligt i alla fall att alla kommer att samlas på ett och samma ställe. Får se om det blir några överraskningar under kvällen, vore ju inte helt fel det heller.

Har även kollat runt på olka resebyråer för att hitta någon trevlig och spännade resa. Fick ju det av Emil i födelsedagspresent. Finns många härliga platser att besöka. Men vi har väl kommit fram till att vi ska ha is i magen och vänta till semestern och se om vi hittar någon bra sista minuten resa. Kanske till Barcelona eller Budapest eller varför inte till några varmare breddgrader. Igår belv jag så sugen på att åka till Thailand, efter att ha sett ett fint album som några vänner hade gjorde efter sin resa. Ser så underbart vackert och härligt ut. Men det får bli på hösten då kylan kryper sig närmare för inget slår den svenska sommaren...om den är fin så klart.

Idag ska vi byta till sommardäck på bilen. Eller rättare sagt Per skall hjälpa oss med det för det är ju som fredagsgodis för honom så han gör det så gärna. Ska bli skönt att slippa det där dova ljudet från dubbarna på däcken när man far fram på motorvägen.

kram
/David som mår så bra så han vet knappt


Min dag

Måste ju börja detta inlägg med att gratta mig själv på min alldeles egna fantasitka dag. För idag är det jag som står högst på tronen och blir firad för det är jag som fyller 30 år idag.

Och till er som glömmer att gratta mig kommer jag att hemsöka så länge ni lever ;)

Nu ska jag blåsa ut ljusen och åka till mitt fantastiska jobb. Det är så bra med mitt jobb för när man fyller 30 år så får man vara ledig halva dagen som plåster på såren :) Passar ju alldeles utmärkt med tanke på att det bär av ner till Nybro direkt efter jobbet. Slipper man komma fram så sent. Flera sådana dagar borde man införa tycker jag, det är dem som ger en lite guldkant i vardagen.

Kram
/David som ska ha en sån bra dag så han vet knappt

RSS 2.0