Måndagskväll

Värmeljusen är tända och lyser upp en nydammsugen lägenhet samtidigt som ugnen värms upp för att grilla pommes. Det är så långt som jag har kommit denna tidiga Måndagskväll. En måndagskväll som ska gå i lugnets tecken om jag får bestämma och det gör jag. Orkar inte med någa större bravader idag då jag känner mig lite trött. Fast igentligen är det lite konstigt att man är så här orkeslös så fort man kommer hem. Jag vill har energi till att göra en massa ting. Hur får man då denna energin? Jo jag vet nog egentligen...att börja träna är nog den bästa metoden fast det känns inte som min metod just för tillfället. Men jag ska, ska bara bestämma mig när.

Det var för övrigt helt underbart att vara hemma i helgen och träffa familjen igen. Massor av god mat, skratt och samtal. Kortspelsfest där jag skryter med att jag var helgens vinnare. Kalasades på semlor och såg förväntasnfulla ögon som öppnar paket. 

Åter igen fick man sig en skrattfest när flugan åter kom på tal. Ja den är så rolig så man gråter av skratt så fort man hör den i alla fall jag och mama. För er som missat den eller vi ha den igen klicka vidare på följande länk http://lilldavid.blogg.se/2010/july/ och skrolla ner till inlägget Dunk...sa det...

Kram
/David som är så hungrig så han vet knappt

Lite omtanke

Det här får bli ett litet snabbt inlägg då kaffet har värmt strupen och mackan mättat magen för stunden.

Ibland behöver man bara det där lilla extra för att piggas upp och le lite extra. Ett sånt tillfälle vill jag passa på att fånga upp idag när kollegorna kommer in på rasten efter lunchen. Det känns verkligen som att det är ett ypperligt tillfälle idag då det är fredag och helgen är snart här, handbollskillarna spelar en viktig match ikväll och då vi alla har gjort ett bra jobb i veckan. Visst har vi kämap lite extra och det ska man har kredd för. Eller jag vill i alla fall visa lite extra omtanka till dem som gör min dag lite roligare om dagarna. Så mitt bidrag denna fredag är en liten enkel Det-Här-Behöver-Vi-Sockerkaka.

Jag själv bli varm av att se kollegornas tacksamhet men framför allt får jag mitt lite senare på kvällen då jag ska samla energi tillsammans med familjen.

Kram
/David sombehöver sin familj så mycket så han vet knappt

En säregen katt


Katten Wera är en alldeles speciell gamal katt på många sätt. Ganska pratig särskilt när det kommer till mat. Så fort man sätter sig och ska äta så kommer hon framspringade, pratar och visar att hon med vill ha. Det spelar ingen roll vad det är, smaka ska ska hon eller i alla fall lukta. Sedan smaskar hon i sig allt från ostbågar, ost, pop corn, räkor och sås.

Sovställningarna varierar lite på humör och var hon hittar sin plats att lägga sig. MEn sova är nog det bästa hon vet, näst efter att äta.


Ibland behöver hon två stolar när hon sover, snarkar och drömmer sött. Eller så menar hon att hon paxar en stol till kompisen sin :)
Söt är hon i alla fall.

Kram
/David som diggar Wrea så mycket så han vet knappt...förutom när det ligger hårtussar överallt.


Nya sovrummet

I torsdags kom då äntligen vår efterlängtade säng. Med hela lägenheten full med madrasser och plast hit och dit satte vi igång att montera ihop sängarna och få ut den gamla. Snabbt och enkelt gick det när båda hjälptes åt.


   

Idag Lördag åkte vi för att införskaffa ett stort överkast till denna gigantiska säng. Väl hemma igen sattes det igång att piffas till så att det ser någolunda stiligt ut.      
Det finns fortfarande lite att justera innan man blir nöjd. Sängborden skall ut och istället ska det bli lite högre bord som är vita och kommer säkert att passa mycket bättre.

Någon form av hylla vill jag ha, kanske att man kan ha den över sängen och flytta på tavlan som för närvarande sitter alldeles för lågt. En mindre byrå eller likande behöver vi till förvaring. Får väl gå på jakt på loppis eller liknande.
Kan ju passa på att slänga ut en liten pik till min kära far att han kan hålla ögonen öppna. Det har han ju tid med nu :)

Så för er som har varit nyfikna på hur det blev är väl nöjda nu då.

Och till sist så kan man ju avsluta med att berätta att sängen är skön, stor och det känns nästan som att man får leta efter den som ligger bredvid. Den är lite väl hög så en trampets eller liknande  skulla sitta fint för att lätt komma upp :)

Kram
/David som har en sån fin säng så han vet knappt


Glädjestunder

Tiden går och man har redan hunnit jobba ett par veckor och det känns nästan som att det var en evighet sedan man var långledig. Men det är ju bara några veckor om man tänker efter. Tänk vad fort man kommer in i gamla vanor och dagarna löper på som aldrig förr.

Det känns sådär bra faktisk om jag ska vara ärlig. Terminen har börjat bra och jag har verkligen haft det mysigt och roligt på jobbet en tid nu. Irritationsmoment finns det överallt och hur skulle det annars vara om allt bara flöt på och aldrig några hiner på vägen. Ja säkert helt underbart ett tag men i längden så tror jag man behöver lite saker att gotta sig i, diskutera och elta för att sedan lägga det bakom sig och gå vidare. Just det är jag nog lite extra bra på och det känns ju skönt.

Tänk vad många härliga stunder man under en dag kan vara med om när man jobbar på förskola. Dem empatiska små händerna som försiktigt klappar på ett barn som är ledsen. Dem spontana kramarna som är fyllda av värme och kärlek. När barnen börjar knäcka språket och man med lite ansträngning förstår -Ea is (mera ris). När man bara sätter sig ner på golvet och man blir helt uppslukad av ett gäng barn som inget hellre vill än att leka med en. Dem mysiga och viktiga hösteftermiddagarna, när lugnet lagt sig och man kanske tänder ett ljus och sätter sig ner och äter lite frukt. Alla gapskratt Skratten som får det att göra ont i magen eller dansen som visar när någon är kissnödig :)

Visst har man valt ett härligt yrke fyllt av glädje!

Kram
/David som har så mycket glädjestunder på jobbet så han vet knappt


Inredningsplaner

Slalomåkarna far ner för baciken en efter en och det ser så himla lätt ut, i alla fall på tv. Wera ligger bredvid och snusar så där mysigt gott som man bara kan medan Irma reagerar med uppspärrade ögon för minsta lilla isras från taket & Emil fifflar med datorn på sitt håll.
Det är vad som händer här och nu denna söndags förmiddag.

Miniserien Svärdet & Spiran har fångat vårat intresse med sin stora spänning, vackra miljöer och fantastiska byggnader, allt i 1200-tals tappning. Nu har vi bara ett avsnitt kvar och vi suger lite på karamellen innan vi ger oss in i upplösningen. För er som missat den. Försök se den i efterhand om ni kan för den är verkligen sevärd.


Hur eftermiddegen kommer att se ut vet vi inte än men det luta väl åt att man håller sig inne då det är värsta tövdret ute och förnstrerna är täckta av små vattendroppar. Får väl bli en dag i soffan med skidskytte, svärdet & spiran och Solsidan.


Jag längtar så mycket så jag vet knappt till Torsdag då sängen anländer. Då kan man äntligen börja inreda som man vill. Tankaran far och inspiratin finns. Resultatet kommer bli så bra nu när man har det på näthinnan. Grönt, vitt silver/grått kommer vara inslag av olka slag. Nytt stort överkast behövs. Två fina vita sängbord ska vi få/köpa av Emils mamma & en fin större ljusstake ska köpas...jag har redan sett ut den. Undrar om det inte skulle sitta fint med en fin silverknadilaber. Synd att man måste ha stängd dörr så  man inte kan se det fina.  

Kram
/David som längtar så mycket så han vet knappt

 


Morgonstund

Jag säger välkommen till underbara sovmorgon. Idag börjar jag inte förrän klockan 09.00 ch jag kunde sova till lite efter sju vilket känns så skönt. Detta inträffar i och för sig bara var 4:e fredag men man får vara glad för det lilla. Frukosten är avklarad så nu har jag en liten stund för mig själv att inte göra något alls så då passar jag på att sätta mig här och printa ner ett litet inläg.

Första arbetsveckan är snart avklarad och helgen är här...igen. Ja rutineran sitter ganska snabbt efter en längre ledighet även om det var lite jobbigt att gå upp igår. Nu kör vi så det ryker och ser till att vårterminen blir sådär otroligt rolig och fantastisk som den kan vara.
Har gjort några besök i mitt gamla arbetslag denna veckan och det har varit så roligt och rofyllt så man känner ju att mna längtar tillbaka men Ugglekotten är och kommer bli jättebra.

I Onsdags åkte Emil ner till Kalmartrakten för begravning. Tyvärr kunde jag inte följa med men jag fanns här i tanken och stöttade så gott jag kunde. Även jag kommer sakna denna fantastiska Yvonne som var så levnadsglad och kär som person. Nu vilar hon på ett vackert och fint ställe. Många kramar och tankar till Familjen Adén, ni vet att jag finns här.
I sorgen kom det ett glädjebesked...lalalala....lycka till!

Nu ska jag fixa till mig och bege mig ut isnön för en promenad till jobbet. Nu har det hunnit ljusna och jag slipper använda pannlampa när jag går hem genom skogen. Men ikväll klockna 18.00 när jag får ta helg lär den behövasigen. Tur att det går åt rätt håll det blir ljusare ute.

Kram
/David som sov så länge idag så han vet knapptSkrattfest-Har du hört den om Kaffet?

-Nej!

-Det var svagt!


Kram
/David som skrattade så mycket så han vet knappt


Sista dagen...

Det är nu man ska vara sådär utvilad, på ellerten och känna den där kämparglöden och inspirationen när sista dagen på den långa ledigheten är här. Tänk jag har varit ledig sedan den 22 december fram till nu, fast med två dagars jobb lite där i mellan.
Känner att jag har varit mer än välförkänt denna härliga semester. Jag och alla andra behöver ett break i arbetet bara för att få vila, göra något annat och samla kraft till kommane vårtermin. Och jag längtade efter min ledighet och det hoppas jag att alla kan säga utan att skämms. För jag tror inte att någon INTE längtar till semester eller en ledig helg för det är något man behöver för att orka och vilja. Och tänk vad mycket roligt som händer vid dessa tillfällen som man ser frame mot. Detta betyer inte att jag inte gillar mitt jobb för det gör jag men det är inte mitt liv helt och håller.

Imorogn startar det igen och det ska bli trevligt och inspirerande att se nya och gamla kollegor igen och inte minst alla söta barn igen. En termin full men upptåg, inspiration och glädje.

Igpr var vi på bio och såg fantastiska Änglagård - Tredje gången gillt. Jag har sett fram emot den ända sedan det ryktades om att den skulle bli till. Så äntligen är den här och man kan inte annat än att gilla den. Så många minnen kommer tillbaka när man får se tillbakablickar på de två tidigare filmerna. Att få se fantastiska Rut, Vivike Seldahl i sitt esse trots att hon har gått bort för lera år sedan. Filmen är fylld av värme, humor och glädje. Miljöerna är vackra och tilltalande. Se den!

Oj belv ett litet avbrott i Skypes magiska värld. Kul att prata med systrarna!

Kram
/David som ska jobba så mycket imorgon så han vet knappt


Isigt värreI vinterns kalla och snöiga klimat har det skulpterats i is över vår balkong. Vackra och magnifika skapelser hänger från taket. Nästan groteskt otäckt om man ger hjärnan möjlighet att skena iväg...

 Istappen i fråga är över en meter lång och sträcker sig nästan ända ner till vårt balkonggolv. Om vädret hade hållit i sig och det inte hade börjat töa hade en säkert klättrat ända ner. Men med risk att göra någon illa...riktigt illa...om den skulla falla er så bröt vi ner den. 


Det är inte bara en...

 Idag har jag tagit bort allt som har med julen att göra och stuvat in den i skåpet igen. Tomtarna har trippat in i vråna i väntan på nästa jul.

Köket har fått en uppryckning med nya blommor.Köpte även några röda rosor till Emil som har varit så snäll och kört min fina lilla bil för omlackering. Den fick sig en törn för ett tag sig på en parkering. Folka kan inte parkera tydligen.Då vet ni lite hur vi har det.

På återseende.

Kram
/David som har det så bra så han vet knappt


2011

Då har de första trevande dagarna på det nya 2011 passerat och man kan väl säga som så att det är inte några större förändringar. Allt lunkar på och känns allmänt bra. Har hunnit med att jobba två dagar men nu är jag ledig ingen vilket är underbart. Behöver all ledighet för att samla energi och inspiration till en ny termin.

Det nya ärt känns ändå som att det har börjat bra...

Fast man undrar ju vad som håller på att hända när det faller ner en massa döda fåglar både här i Sverige och i USA...konstigt!

Nu har vi äntligen fått se tredje Narnia filmen som inte höll måttet riktigt utan känns som den sämre av dem tre som gjorts. På väg ut från salongen funderade vi på om det var den sista eller om det kan komma fler. Det undersöktets snabbt via nätet och det finns två böcker efter denna som skulle kunna filmatiseras. Kul om de blir bra.
Efter biobesöket gick vi tillsammans med en vän till ett nyöppnat ställe i amerikansk 50-tals stil. Fantastisk amerikansk buffe avnjöts med trevligt sällskap. Dem hade även fina bowlingbanor där så det blev en match efter maten som jag vann överlägset, känns bra.

Igår klippte jag mig äntligen. Det känns så skönt. Men varje gång man får en ny frisör så känns det lite osäkert. Hur ska det här bli? Är hon bra? Men än så länge har jag blivit nöjd. Eftersom jag har så tjockt hår...vilket är skönt...så måste det tunnas ut varje gång. Så även denna gång. Frisören är nästan klar men känner att hon behöver tunna ut på ett ställe till. Tar håret sådär snyggt mellan fingrarna och för saxen mot håret...precis i samma stund som hon tänker klippa upptäcker hon. -oj fel sax!!! Det hade kunnat gå fel. Och jag skrattar till med hjärtat i halsgropen. Tänk om hon inte hade sett det då hade jag blivit korthårig.
Kommer genast att tänka på den gången då fönen höll på att elda upp allt mitt hår. Det brännde till som bara den.

Idag är det trettondagsafton och vi är hembjudna till goda vänner på middag. Ska bli fantastiskt gott och trevligt!!!

Nej nu ska jag äta, invänta Emil så vi kan åka och handla.

Kram
/David som känner sig nöjd så mycket så han vet knappt i sitt kortare hår

Julbordsbestyr

I vår familj firar vi Julafton på Juldagen, i alla fall vartannat år och det brukar gå hur bra som helts.
Knytis är trevligt och gör det lite enklare för den som håller i det. Att det kom fram lite anndra roliga och smarriga rätter än vad man brukar på ha på ett julbord var bara välkomnande. 

Årets julbord blev ovanligt händelserikt...

När vi väl sitter och avnjuter vår mat, ja då upptäcker vi att det är lite trångt. Vi gör som på Saltkråkan fast lite mer försiktigt och lyfter bordet för att flytta det. Sådär ja det blev bättre. 
Under lyftet händer något. Bordsskivorna hoppar isär och extrabenet hamnar snett. Detta måste genast rättas till.

Med många starka män och kvinnor ska det väl gå lätt trots att ordet är fullt dukat med ljus och snapsar...  


   
Älskade mormor tar snabbt hand om sin snaps så att den inte går till spillo.

  

   
Lasse och Emil kryper ner på golvet och kämpar med näbbar och klor för att få benet rakt.


 
Min roliga syster Karin måste självklart titta på och berätta hur de kan göra.När vi väl ska få ihop bordet igen får vi alla ta i för kung och fosterland. Särskilt syster Linda som snart inte orkar längre.
Oskar undrar förtvivalt vad som händer medan Alva tar allt med ett skratt.

När bordet är säkrat kan julbordet fortsätta i lagom tempo. Som alla säkert gör måste man ju prata om vad alla andra brukar ha på julbordet. Alltid lika spännande.

Då händer det....

ÄGGEN!!!, utbriste mamma!
Dem står fortfarande i kylen.

Som vi skrattar!!

    
Ååå ägg måste vi ha tycker Linda och Oskar!

Tur att vi kom på det annars hade jag, mamma & pappa fått äta ägg till förbannelse hela julhelgen :)

Mormor blev väldigt lättad över att det inte blev våfflor till fikat...haha...nej ostkaka får bli en tradition i stället :)

Kram
/David som hade det så trevligt vid julbordet så han vet knappt
 


Nyårs supé

Nyårsafton bjöd på en härligt smakrik trerätters supé tillsammans med Emil.

Till förrätt blev det Davids egenkomponerade räcoktail som serverades i nya coktailglas.
Räkor i symbios med citron och rödlök. Lagom mycket krämig crame fraich. Lite flingsalt och några strimlor sallad så var den klar.
Till huvudrätt blev det potatiskgratäng & färsk lax som var förgylld med citron, salt och rödlök. Till det en grönsallad och ett glas bubblande Martini.En nyårs supé måste avlutas med något syndigt sött och gott. En chokladfndant med vispgrädde blev den perfekta avlutningen.
Ok kan medge att det inte var det lättaste att göra. Men då smeten räckte till flera små fondanter så kunde man ju hoppas på att någon skulle lossna och ställa sig fint på tallriken. En lyckades så det får bli ett nyårslöfte att lära mig göra riktigt krämiga lyxiga fondanter som man man kan bjuda på.Gott nytt år!
Önskar
David

/Som ser fram emot ett nytt spännade 2011 så mycket så han vet knappt


RSS 2.0