Snart öronlös...

Äntligen har Friidrotts VM 2011 dragit igång. En hel vecka med friidrott är ju helt underbart. Synd att det sänd delvis på natten och när man jobbar på dagen. Men de mest intressanta grenaran och finalerna kommer jag att kunna se. ihop om att det är svenskt deltagande också vill säga. Cluft, Green och Olsson är väl dem vi får förlita oss på detta år. En och annan nykomling kommer säkert att visa framfötterna vilka det blir får vi se under tävlingarna.

Idag skiner solen och sommaren har inte helt släppt taget vilket är underbart. Hoppas det håller i sig ett tag nu så hösten inte blir alltl för lång.

Under några veckor nu så har jag mått så bra...ok förutom en liten förkylning då. Framför allt har det att göra med att allt fungerar så bra på jobbet nu efter sommaren. Trivseln och glädjen är hög. Fokuseringen och närvaron är härligt positiv samtidigt som man får tillbringa dagarna med så många fantastiska barn. Att man får höra sitt namn typ 100 gånger under en dag får man helt enkelt stå ut med. -Daid Daid, Bavid Dadid...-Ja vad är det? Då möts man bara av ett stort leende. Så håller de små trollen på dagarna i ett. Allt för att få min uppmärksamhet eller bara för att de kan säga det. Om öronen en dag trillar av så vet jag orsaken.
Man får vara glad för att man har ett jobb att gå till. Ett jobb som man trivs med som man går till med lätta steg och där man blir bemött med respekt och glädje för den man är.

Nu ska jag göra mig en god kopp kaffe och njuta av den.

Kram
/David som har det så bra så han vet knappt

Höstplaner

Semesterns allra sista dag är här och det känns lite vemodigt måste jag säga. Visst ska det bli kul och komma tillbaka till jobbet och träffa alla goingar igen och komma in i rutinerna men samtidigt är det oerhört skönt att bara få vara. Njuta av att inte göra ett endaste dugg eller göra allt man vill och ha tid med det. Samtidigt känns det som att årets semester har varit väligt lång på något sätt. Vår Cypernresa känns så avlägsen men ändå så nära. Pride är över och med den flera nya vänner. Vänner som vi redan har planerat in en massa roligt tillsammans med under hösten.

Framöver finns det mycket att se fram emot och det behövs verkligen nu när mörka dystra hösten är på intågande.
Ett och annat biobesök lär det bli. Bland annat Bridemaids och Jägarna 2 är redan inplanerade ganska snart. Den årliga kräftskivan med gamla galna högskolegänget är innom räckhåll. Fest med nya vänner, lyxmiddag och lite längre fram i November blir det kryssning och galen fest. Där emellen finns det säkert gott om utrymme för små resor till nära och kära, vilket är ett måste. 

Nej nu ska jag fortsätta fängslas av Mons Kallentoft!

kram
/David som ser fram emot höstens bravader så mycket så jag vet knappt 

Lyckad semester

Solresan och stugvistelsen är avklarad, likaså Pride. De senaste dagarna har tillbringats med Familjen Mårtensson på Gröna Lund och en shoppingrunda.
En dag på gröna Lund fylld att otäcka åkturer med en 6 årig tjej som bara skrattar av glädjer när vi åker. Vilda Musen var en skräckupplevesle utöver det vanliga. Trode aldrig turen skulle ta slut. Det var ju så det kom tårar när jag väl fick kliva av. Vad hade jag gett mig in på?! Ja tydligen något som var värre än jag trode. Tycker lite synd om dem som åker i min vagn eller framför mig som får höra på mitt gallskrik. Men det bjuder jag på. Kvasten var inte lika otäck men början på åkturen var värst.

Två nätter hade vi nattgäster i form av två syskontjejer. Dem bara skulle sova hos oss inte på hotell. Självklart fick de det och det var så trevligt så. Det blev mysig frukost och finns i sjön till sena kvällen.
Nu återstår bara några få ynka dagar kvar på semestern innan det är dags för att återse alla små härliga troll och kollegor och höstterminen drar igång.

På tal om höst så känns det verkligen som att den är på väg på allvar. löven på björkarna utanför fönsterat börjar gulna och falla till marken. Temeperaturen har drastiskt sjunkit lika så börsen. Kylan och regnet har ett stadigt grepp om vi får bara hoppas på att värmen kommer tillbaka om så bara för ett kort tag för jag vill inte att sommaren ska vara över än.

Jag resumerar (heter det så?) vår semester som mycket lyckad. Tack alla som gjort den möjlig och som har tillbringat om bara några få dagar med oss. Tacka till nya och gamla vänner.

Nu ser vi fram emot vad hösten har att erbjuda. Kryssning, biobesök, goda middagar och resor till nära och kära.

Kram
/David som har haft en sån bra semester så han vet knappt

PRIDE 2011

Idag är den gråaste och regnigaste dagen på vår semester. Men det gör mig inte ett dugg att himlen har öppnat sig för jag har vait inne hela dagagen och så ska det fortsätta. Har bakat lakriskkladdkaka och avnjutit den. Snart blir det hemmagjord köttfärssås med ris. Tänk vad jag saknar den hemlagade maten efter en veckas PRIDE mat. Snabbmatsveckans mecka. Är äckligt trött på klyftpotatisar och hamburgare så jag mår illa. Och vi ska inte tala om alkoholen. Den vill jag inte känna smaken av på flera veckor. Bort med cider, shots och bubblet tills suget kommer tillbaka och man kan tänka sig att bli berusad eller full igen.

Den här veckan har det varit PRIDE festival här i Stokholm för er som har missat det. En trevlig tillställning där man träffar nya människor nästan varje dag. Det här året har varit ett bra år när det gäller Pride. Det mest positiva är att vi har träffat några riktigt trevliga människor som har blivit riktigt bra vänner. Vi hoppas att kontakten med dessa kommer hålla i sig så det inte tar ett år till nästa gång.

 


Den riktiga festen startade i torsdags med den traditionella schlagerkvällen. Här hemma var det den bästa förfesten på länge. Det var så trevligt så jag vet knappt när dem var här. Det var galna samtal som chokerade, massor av skratt och galet starka drinkar.Mitt glas var tomt och jag skulle dricka. Fredriks glas var fullt och jag tog en stor klunk och sedan var det kört. Ja den drinken hade nog inte blandats ut alls så stark var den. Rakt in i dimma på ett ögonblick.
Ja ni ser ju själva, bilden sägen en hel del.

Veckan har fortsatt med fester långt in på natten och vi har rullat hem när solen börjar gå upp igen. Jag är evigt tacksam att jag har semester nästa vecka med. Jag hade aldrig pallat att gå till jobbet imorgon och vara glad pigg och utvilad.

Imorgon kommer Emils moster med familj så då blir det en helt annan sosrts semester. Barn som vill göra roliga saker och en och annan fika lär ju slinka ner med.

Tack!!

Kram
/David som är så glag över alla nya vänner så jag vet knappt


Alice Bah komik

Igår på väg hem med tunnelbanan från Pridepark hamnade vi bredvid två pojkar i 12 års åldern. De hade varit på Gröna Lund tillsammans med en av killarnas mamma. De verkade haft en trevlig dag tillsammans. Samtalet tog en riktigt komisk vändning...

Pojke 1 -Vet du vad en limosin kostar, mamma?

Mamma -Nej!

pojke 1 -2500!

Pojke 2 -Jag tror det är Lasse Stefans som åker med den.

Pojke 1 -Vem är det?

Pojke 2 -Typ ett dansband!

Pojke 1 -Vad dansar dem?

Ja där satt jag snett mitt emot dessa pojkar och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Skulle bara vilja skratta högt men i stället blev det att jag satte handen för munnen och skrattade tyst. Började gräva efter telefonen i väskan för att kunna skriva ner det de sagt, så jag kom ihåg det. Tänk vilka härliga ungar det finns.

Just i detta nu så har vi ytterligare en gång tryckt på pausknappen för Emil skulle ta en dusch. Idag är det underbara Alice Bah Kuhnkes röst som strömmar ut ur högtalarna. Det var nämligen hon som var sommarpratare igår. Hon berättar innerligt och komiskt om sig själv.

Ett år var hon på semester på malorca. Hon hade gått in i en affär för att titta på fina klänningar. Då plötsligt någon säger med hög röst samtidigt som han pekar på henne bara nogn meter ifårn henne...

-Kolla är inte det Alice Bah??

Hon tänker snabbt och vill på ett komiskt sätt säga...

 -Jo det e det

Men just då hör hon hur en kompis till killen ropar...

-Men va taskig du e så fet är inte Alice Bah

Ytterligare en gång tänker hon för sig själv att hon vill säga...

-Jo just så fet är hon och nu kommer hon och ta er!

Men det bli bara en tanke.

Detta är bara några få komiska ord ur hennes sommartal. Lyssna och njut sällva!
www.sr.se/sommar

Kram

David gillar Alice så mycket så han vet knappt


Paradis Oskar

Min älskade systerson Oskar på 6 år ska åka med moster Linda och hälsa på mormor och morfar. Han ska åka med henne i bilen så kommer resten av familjen efter. En trevlig liten tur tycker båda.

Oskars mamma Karin, och min älskade syster frågar vänligt om han inte ska ha med sig några tidningar att titta i under resan.

-Nej, det behövs inte jag gillar att titta på naturen!, säger Oska

Haha underbara kille!

Under resan i bilen lyssnar dem på musik och Oskar frågar några gånger vilka det är som sjuger och Linda svara så gott hon kan. Till slut frågar Linda...

-Vem är det som sjunger nu, Oskar?

Oskar tänker...

- Äh det är Lady Gagas kompis!

Hihi man skrattar gott åt hans smarta kommentarer.

Vem kompisen är förtäller inte historien tyvärr.

Kram
/David som ärlskar sin familj så mycket så han vet knappt

RSS 2.0