Inredning och farväl

Idag har varit en mycket bra dag på flera sätt samtidigt har den varit fylld med känslosamma stunder.
På  jobbet idag har det varit rofyllt, roligt, trevligt, innovativt och separations tårar. Har äntligen börjat inreda vårt "sagotering rum" vår så kallade berättarverkstad börjar ta form. Det är ett nytt spännade arbetssätt som vi kommer att prova i höst. Vi har tagit bort några hyllor i vårt lilla förråd och satt för ett vitt drapperi så man inte ser resterande hyllor som finns där inne. I taket hängde vi vita, genomskinliga tyger. I tygerna satte vi sedan fast små färgglada fjärilar. Inredde med en vit matta och några kuddar. Så långt har vi kommit än så länge. Där inne ska barnen en åt gången få berätta vad de vill för oss. Det som sägs skrivs ner och vi pedagoger styr inte något av vad som ska sägas. Om man har "otur" så kommer det säkert vara stunder då det kommer vara helt tyst och inte ens då ska vi fråga dem något utan bara vara. Nästa gång kanske samma barn kommer berätta något för oss. Detta är ju något nytt så det kommer nog bli en hel del tysta stunder men det kan ju vara skönt det med. Detta dokumenteras sedan på avdelningen så alla kan läsa, särskilt föräldrarna. Språkutveckling kallas det!

Idag har även varit sista dagen för T hos oss. Hon har gjort så mycket för oss på björnen trots att hon inte har någon erfarenhet eller utbildning. Men vilken klippa. Det kommer bli tomt utan henne men det är så det är når folk kommer och går. Det är så det är på arbetsplatser. Istället kommer L till oss och det ser vi fram emot med. Spännande.

Ikväll ska vi äta jordgubbar...själklart blir det vispad grädde till, någon macka och kokt ägg. Har hyrt Wallander: Skulden så den ska vi se ikväll. Lätt underhållning en kväll som denna.

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt

Kommentarer
Postat av: Jennie

Hejsan!

Vi såg också Wallander igår :) Den var bra men allt lite otäck. Hoppas att ni får en trevlig midsommar! Här är det mörka moln och regn i luften... men jag hoppas på sol. Hoppet är det sista som överger människan. Kram

2009-06-19 @ 08:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0