Vintertid

Det märks så väl att vintertiden är här nu. Man har dragit tillbaka klockan en timme. Det blir mörkt så jätte fort om dagarna nu och då särktilt idag. Det har aldrig varit så mörkt när jag har promenerat hem som det var idag. Det var allt lite kusligt inne i skgen. Tänk sen när det är ännu mörkare och inga lampor finns det. Men det är mysigt med mörker och kvällarna på något sätt endå. Man kan med gott samvete tända små lampor och stearinljus.
Men det är på tok för tidigt att sätta upp adventstjärnor!! 1 Advent är lagom. Men grannen mitt emot oss har i sitt stora förnster satt upp en stjärna. Jag har inte sett den tänd än men endå. Kanske är den nyinköpt så den skulle provhängas...men ta ner den i så fall om det passade bra. Eller så vill de bara vara ute i god tid inte vet jag. Men så är det ju varje år överallt. Antingen sätts julsaker upp för tidigt eller så stör man sig på att det sitter uppe för länge. Tur att man är så duktig och perfekt själv :)

Annars har helgen varit bra och fullspäckad. Många besök hann det bli. Trevligt att Marcus och Daniel hade tid att titta in och se hur vi hade det. De är allt sugna på att flytta till Stockholm de med. Men vart det får man väl se. Det skulle vara roligt i alla fall.

Mindre roligt är det tråkiga beskedet Emil och hans familj har fått i helgen. Då en nära vän till dem har blivit mycket sjuk. Jag har träffat henne en gång och bara på den lilla stundeen så mäskte jag vilken fantastisk människa hon är. Och vad mycket hon betyder för familjen. Det är aldrig roligt att se någon ledsen. Vad kan jag göra? Mer än att finnas där? Trösta!! Jag tänker på henne med, även om jag kanske inte visar det utåt på samma sätt. Emil -Jag finns här, det vet du!!!!

Kram
/David som tycker att det är så mysigt med höstmörker så han vet kanppt

Vår Lägenhet

Idag har vi inhandlat nya höstgardiner till vprt sovrum. Inte för att Emil har tjatat sig till det precis men jag tycker det var behövligt eftersom de gardiner vi hade innan var väldigt somriga. Man måste ju hänga med i tiden ;) När det väl var strykna och upphängda så passade det väldigt bra. Passar perfekt till filten som vi fick av min Mormor när hon var här på besök. Nu känns det som det även är lite höst här hemma. 




I köket har det inte hänt något mäskvärdigt men jag vill ändå lägga upp bilder för jag är så nöjd med köket. Tapeter, bord, luckor mm. Och så blommar ju min Orkide så fint.




Ikväll får vi besök så vi har förberett lite mat. Det är en diakon och hans failj som kommer. En vän till En vän till Emil som jag aldrig har träffat men det ska bli trevligt.

På Menyn:
Huvudrätt: Marinerad fläskfilé med hötens champinjoner och lök. Till det serveras en himmles potatisgratäng med mängder av vitlök. Till det serveras det vitt och rött vin.

Dessert: Pannakotta med björnbär som smälter perfekt i munnen. 


Kram
/David som är så nöjd med vårt sovrum så han vet kanppt
     

Låt Den Rätte Komma In...bra film men med störig publik och konstigt system

Ikväll har jag och Emil varit på bio och sett Låt Den Rätte Komma In, den nya svenska filmen av Daniel Alfredsson. Jag har sett fram emot denna filmen en längre tid nu och så äntligen var det dags. Jag har läst boken men det var mycket länge sedan så jag kommer inte ihåg den jätteväl. Filmen var bra tycker jag men boken är ju läskigare. Skådespelarna gör en bra insats särskilt de två unga som poträterar Oskar och Eli.


Men det är nog inte filmen som är det starkaste minnet från det biobesöket ikväll...tyvärr. Vi var väldigt tidiga in i salongen eftersom vi hade tagit fel på tiden. Sedan när vi väl sitter där så märker man ju ganska snabbt vilka som tänker se filmen. Längst bak sitter två unga tjejer, pratar högt och skrattar, det är väl ok så länge filmen inte ha börjat. Men så till slutt så blir det mörkt och filmen börjar. Början är speciell så alla är tysta och förväntansfulle. Men då är det ju flera ungdomar i salongen som pratar, fnissar mm. Någon Hysschar för att få tyst på dem. Vilket inte hjälper. En äldre tjej säger -håll tjäften och de finissar bara ännu mer. Jag blir bara mer och mer irriterad. Då reser sig en man framför mig sakta upp, vänder sig bakåt och med en mörk röst ropar eller skriker -håll tjäften!!! Det blir knäpp tyst i salongen och man kan titta på filmen i lung och ro. Tack! Men mitt i filen så kommer en vakt och de två tjejerna längst bak får snällt följa med ut. Vi antar att de har varit störande men inte så jag har hört. Men jag tycker att det är rätt att man åker ut om man stör. Troligtvis har någon som har suttit nära dem gått ut och sagt till, bra!

Men det var inte allt. Filmen skulle börja kl 18.50 men efter all reklam så var kl 19.10 då själva filmen började. Detta tycker båda jag och Emil var dåligt. När filmen var slut stannde vi till och pratade med en vakt och sa som det var att den hade startat tjugo minuter för sent. Men då låg det till så att på SF på Heron City i Stockholm så är det reklamen som startar på utsatt tid, alltså den tiden som står på biljetten och på internet. Meningen med det är att man ska ha tid att köpa popcorn innan filmen börjar. Detta tycker jag låter urbota dumt. Varför inte starta reklamen tidigare eller ange en annan starttid som stämmer. Det är väl ändå filemen man går dig för att se INTE reklamen! Det är i alla fall därför jag går på bio...eller? Konstigt system som borde ändras. Får ringa SF kundcervis.

Kram
/Davis som är så irriterad på SF så han vet kanppt

FN-firande

Trevligt med lite kommentarer på "Shit" inlägget. Nej svärord tycker jag fortfarande inte att det är. Sedan kan jag hålla med om att det kanske inte är ett ord man ska använda bland barn.

haha...det sades precis Skitbra på TV :))

Men om man nu ordet shit helt oväntat slinker ur en så ska man väl inte behöva höra att man svär?? För sådan är i alla fall jag att det kan slinka ur en utan att man tänker på det. Det är lika dant om man kanske slår i stortån i tröskeln hur lätt är det inte att man råkar säga något dumt då? Alla är vi mänskliga.

Ikväll har det varit FN-firande men barn och föräldrar på jobbet. Det var mycket trevligt. Alla familjer hade med sig var sin maträtt som skulle kunna förknippas med ett annat land. Det bjöds på pizza, pasta, brieost, majspaj, köttbullar mm och en himmelskt god kaka som jag bad att få receptet på. Det var full fart på barnen men denna stund slapp i alla fall jag att ta hand om de skrikande och springande barnen för ansvaret hade föräldrarna.

Kram
/David som har haft en sån trevlig kväll så han vet knappt


Shit...är det en svordom?

Ok så här ligger det till. Är SHIT (hur det nu stavas) en svordom???? För mig är det inte det men jag kanske har fel men samtidigt så får man väl tycka som man vill. Det har ju verkligen inte samma styrka som Fan, Helvete eller Djävlar. Jag använder ordet shit i olika sammanhan. Shit vad fint! Shit vad hög! Shit var roligt det var! Är det tillåtet att säga det ordet när man är bland barn? Jag anser att det är ok det är ju inte så att man går och säger shit hela tiden precis.

Kommentera gärna med era egna åsikter....ok då menar jag era årsikter vad ni verkligen tycker.


Tack på förhand.
/David som vill ha så många kommentarer så han vet knappt

Desserter kan vara både goda och mindre goda

Ja då har redan två dagar snart gått på denna veckan...snart e det helg ingen...
Men nu ska vi inte förhasta oss måste ju skriva något mer om helgen. Var ju som sagt i Nybro och där var det "släktträff" om man kan kalla det det. Det var väl mer en syskon träff på Emils pappa Anders sida. Det var mycket folk och mycket trevligt. Härligt god mat som jag och Emil hade gjort. Efterrätten däremot måste jag...tyvärr Tessan...säga att den var inte så jätte god. Den Såg ju så god ut när den stod där i ugnen och skulle värmas till. Men när man till slut fick smaka på Lime och Citronkakan så var den sur och med en massa skal i. Ok för dem som gillar det så funkar det men jag föll inte för den denna gången fastän jag älskar sötsaker :)
Framåt kvällen blev jag bara tröttare och tröttare och gästerna gick hem....hoppas det inte var som de sa att de gick för att jag såg trött ut ;)

I Söndags bar det vidare till Huskvaran för en snabb vesit. Var ju tvungen att tömma förrådet. Innan vi gjorde det så blev det lite lunch hemma hos föräldrarna. Alltid lika gott och trevligt!!! Sedan blev det ju så att vi kom på att det är ju snart dax för att byta till vinterdäck så för säkerhets skull var jag ju tvungen att få hem dom ifall det blir halt innan jag åker ner nästa gång. Så med fyra däck i bilen så blev ju bilen jätte full. Men det gick ändå att få in en stor kartong och några mindre kartonger pluss lite annat smått å gott. B.la en adventljusstake...haha nu känner jag att jag vill ha jul det är ju så mysigt med alla ljusstakar å så :) men som tur e så e det inte jul än.
Till slut var bilen full och det bar av hem till familjen Gabrielsson. Dit skulle även mamma, pappa, Linda och Henrik komma så där var huset fullt. Jätte trevligt att träffa alla igen. Gott fika blev det med, äppelkaka med vaniljsås och grädde. Den var så god så jag var tvungen att ta receptet. Det blev att lägga lite puzzel med Alva och leka med Oscar och Ida i Oscars rum. När det var dags att åka hem ville inte Oscar att jag skulle åka. -Ja vill va me dej david, sa Oskar och höll mig hårt om halsen. Men det funkade ju inte att han skulle med hem till Stockholm. Så vi bestämmde att jag skulle tillbringa en hel dag med Oscar nästa gång jag kommer dit. Det måste bara bli av det skulle vara så kul!!!!!

Ikväll har jag lagat hemmagjorda potatisbullar som serverades med bacon och lingon. Det blev supergott!!!

Det var allt för denna gång.
Kram
/David som är så bra i köket så han vet kanppt

God morgon

Idag vaknade  man upp i Nybro, hemstaden för Emil. Det känns skönt och trevligt att vara här igen och det känns verkligen att det var ett bra tag sedan sist. ute skiner solen vilket bådar gott för dagens runda in till stan. Emil åkte tidigt in till Kalmar för att göra ärenden och hälsa på några jobbarkompisar mm. Jag sov fortfarnade när han åkte, det var riktigt skönt att få sova ut idag.
Senare idag ska jag och Emils mamma in till Nybro, där ska vi sammanstråla med Emil för att sedan besöka frisören. Vi får se om det finns några tider för klippning. Jag skulle gärna vilja tunna ut mitt hår för nu är det tjockt. Även Emil och Anneli har tänkt att klippa sig. Får se hur det blir med det. Sedan skavi äta lite lunch och handla mat. Ikväll blir det bara en lugn hemmakväll med god mat och IDOL.
Imorgon däremot blir det massor av folk här hemma hos Emils föräldrar. Typ hela släkten på hans pappas sida. Det ska bli trevligt.

Igår fylllde ju Emil år. Han vaknade till när jag skulle gå upp kl 06.00 så då passade jag på att ge honom en present. Han fick Mia Törnbloms bok SÅ DUMT. Han bev glad för den som tur var. Sedan bar det av till jobbet, slutade tidigt redan kl 14.45 så då var det bara att med fullpackad bil bege sig för att hämta upp Emil. Erik, Therese kille skulle också förlja med på bilresan så han hoppasde på på samma ställe som Emil. det blev en trevlig bilresa men den känns ju som en hel evighet. Väl framma blev det många kramar, lite mackor och kaffe och så presentutdelning så klart. Emil fick ytterligare en present av mig men denna gången ett mycket stöttre paket. Den innehöll en verktygslåda. En jätte bra present för alla Emils verktyg finns i en IKEAvattenkanna, vilket inte känns så praktiskt. Medan mina ligger i en BjörnBorgskokartong...hihi...det tycker i alla fall att jag är lite mer praktiskt. Hoppas han blev nöjd. sedn var vi tvugna att titta på tessans inköp från ullared. det blev en hel del saker. jag vill ocskå åka dit och handla...någon som vill följa med????

nej nu ska jag hoppa in i duchen så jag e klar tills vi ska åka in till det lilla sammhället Nybro ;)

PS. På Söndag kommer jag en sväng till Huskvarna :) hoppas jag hinner se några av er då?
Kram
/David som tycker det är så fint med alla gula löv på marken så han vet knappt

Persiennsnören kan vara livsfarliga!

Måste bara meddela alla där ute som läser och som har små barn hemma. Har en sak som jag måste varna för, en sak som ALLA har hemma. Detta gäller även er som har  katter kom jag på i denna skrivande stund. Det hela handlar om persiennersnören...hmm...nu undrar ni säkert vad jag har på hjärtat. Det ligger nämligen till så här att barn kan faktiskt fastna i dessa snören som bildare en ögla. Får ett barn in sitt huvud där om de är där och leker så kan de lätt strypas. Detta gäller även katter som älskar att leka med allt särskilt dessa snören. De kan lätt få in huvudet och i all dess iver för att försöka komma loss så snor de bara in sig ännu mer. Så nu ska alla som har barn och katter hemma klippa upp dessa snören!!!!!!!!


Detta är något som jag aldrig har tänkt på innan, förrän idag då jag fick reda på att denna olyckan kan vara framme när man minst anar det.

Kram
/David som vill varan för persiennsnören så mycket så han vet kanppt

FAN VAD ÄCKLIGT

Utan att ljuga kan jag nog säga att den osten jag skulle äta idag är det äckligaste jag har ätit någonsin. Och jag som älskar ost. Idag på morgonen tog min ost slut så jag hade tänk att köpa en ny efter jobbet men det glömde jag tyvärr. Emil har en egen ost för han vill ha 10% ost vilket jag bara vägrar att köpa, istället har vi två ostar. När jag stog där med kyldörren öppeb och upptäckte att min ost var slut så tänkte jag att jag får väl ta emils ost. Jag tog ut dem, öppnade påsen och såg hur den låg där och började svettas. Skar två skivor och lade på mackan. Fick ett infall att jag skulle smaka en bit på den. Vilken tur i oturen att jag gjorde det. FY FAN vad vidrigt jag fick springa till slasken, där Emil stod och diskade, och spottade ut osten. Det var faktiskt så äckligt så jag vet knappt. Vet inte hur jag ska förklara hur det smakade. Det var som små stenar i osten, hård och konstgjord. den osten ska jag aldrig med köpa. Emil tycker inte heller att den är god men att den var så äcklig trodde jag inte att den var.

Ok det var ett litet extra inlägg för kvällen.

Kan ju göra er oroliga läsare att jag istället tog makrill på min macka....mmmm så gott.

/David som tycker att osten var så vidrig så han vet kanppt


Höstkvällar med tända ljus är mysigt

Man märker mer och mer att hösten har kommit. På marken ligger det nu drivor med nerfallna löv i alla dess vackra färger. Mörkret tränger sig på allt tidigare på dagarna. Nu när jag tittar ut är det typ kolmörkt ute. Men det är någon slags charm med mörkter. Det är ju nu som man med glädje kan lända lite små lampor men framför allt tända ljus. Det är ju så härligt, mysigt och vackert. Det får jag göra när jag har skrivit klart.

Idag är det tvättdag. Vi har samlat på oss drivor med tvätt. Vi måste bli bättre på att tvätta oftare så slipper det ta så lång tid att tvätta. Önskar att man hade haft en tvättmaskin inne i lägenheten vad smidigt det hade varit, men var i allsin dar skulle man då ha hängt all tvätt. Tur att det finns torkskåp.

Imorgon gäller det att städa lite innan man ska fara iväg på Torsdag. Det ska även packas och så måste jag tanka bilen innan så vi kommer ner till nybro utan bensinstopp. På vår resa ner kommer vi få sällskap av Therers trevliga pojkvän Erik. Det ska bli så skönt att komma iväg i hyfsad tid...ca kl halv fyra...så att man slipper komma fram mitt i natten och en dag tidigare än vanligt eftersom i åker en dag tidigare.

Nej nu måste jag kila ner till tvätten igen....

Kram
/David som tänker tända så mycket ljus ikväll så han vet kanppt


Förlängd tjänst och dumma regler

Usch idag ville jag varken gå upp ur sängen eller gå till jobbet. Idag var det en sån dag då jag kännde att, ska jag hålla på så här i en massa år. Vakna, gå upp, gå till jobbet, komma hem, lägga sig, för att sedan vakna och gå till jobbet dagen efter igen. Ska jag jobba inom detta yrke ända till jag blir typ 65 år? Hur ska jag orka det? Den tanken kan jag få ibland. En ganska jobbig tanke när den väl kommer men som försvinner. Vad är det som gör att man känner så? Har man ett tråkigt liv eller vad? inte vet jag...men jag är nog inte ensam om den känslan.

Idag har det varit en bra dag på jobbet men stressigt. Som vi alltid är så var vi även denna morgon ute på gården. Det lektes och jag läste "Nicke Nyfiken" för ett gäng barn vid ett bord. Mitt i läsningen kommer min chef och klappar mig på axeln. Ok, vad vill hon nu? Ser hon inte att jag är lite upptagen. Men nej det verkar hon inte bry sig om. Hon säger i alla fall att jag kommer att få fortsätta min tjänst fram till sommaren för den pedagogen jag jobbar för kommer inte tilbaka innan dess. Ok det var ju trevligt att hör. Men jag tycker allt att det var lite fel läge att säga det just då. Det var ju inte lätt för mig att komma med frågr om jag hade haft det när det var en massa barn omkring. Jaja kul e det i alla fall att få vara kvar.

Det var även bullbak denna eftermiddag så det var ju lite rörigt och ont med plats när vi skulle äta mellanmål eftersom vissa bord var belamrade med bulldeg och plåtar. Så mellanmålet fick bli som det blev. Barnen fick komma och hämta sin fil och macka vid vagnen och sedan sätta sig där det fanns plats. Såg efter ett tag att någon hade krypit upp på en förnsterkarm....ja så kan man ju också göra om man är uppfinningsrik.

Sedan var det dags för dagens bakslag. Ok det var inget farligt, bara vi som blev lite besvikan på vår chef. Det hade nämligen kommit till en regen under morgonen som vår chef tyckte var bra men som varken jag eller mina kollegor tycker var bra. Hon har nämligen infört att det inte ska bli några fler utflykter tillsammans med barnen. Tråkig och konstig regel tycker jag. Ser hon inte vad dessa utflykter ger våra barn. Nej hon ser bara det som en säkerhet att stanna på gården och att det är upp till föräldrarna att ta med barnen på utflykt. Men de föräldrar som inte gör det hur blir det för deras barn. Jag tycker det är en urbota dum regel i alla fall. Jag har då aldrig avarit med om liknande att det ska vara regler för ALLT och det känns verkligen att det är så på denna förskolan. Barnen har ju jätte roligt när de är på utflykt. De lär sig en hel  del med för den deln, så som att, ta med egen matsäck, gå på led, förstå hur man beter sig i trafiken, upplevelser och glädje. Ha kul tillsammans. På utflyker finns det tillfälle för oss att se barnen i en helt annan situation än vanligt, kunna samtala med dom på ett annat sätt mm.
Tänk om man jobbat med teman, vilket är vanligt i förskolan. Temat kanske är bondgården. Hur skulle det vara om man inte åkte och besökte en bondgård, det skulle ju vara jätte konstigt. Jag tror inte att det är alla barn i en storstad som har sett en ko på nära håller eller klappat den.
Våra barn är jätte intresserade av brandkåren, då är det ju ett ypperligt tillfälle att åka till ett brandkårsmusem. Och hur många föräldrar tror ni åker med sina barn till brandkåren eller till en bondgård? inte många tror jag.
Nej denna reglen måste vi se till att den inte genomförs på allvar. Det måste vi diskutera mer om, så här kan det inte vara!!!!!!!

Nu får det vara färdigt skrivet för idag.
Kram alla underbara läsare

/David som hatar SKITREGLER så mycket så han vet kanpp

Master Of Television....en besvikelse

Igår var det alltså fest. Eller fest och fest vet jag inte men om man kallar det fest så var det en lugn och sansad fest. Maten blev jätte lyckad och alla älskade vår västerbottenpaj. Ostbrickan var populär och vinet slank ner i alla strupar. Kladdkakan smälte gott i munnen tillsammans med vaniljglassen. Och alla verkade ha trevligt.
Vi spelade vårt nya spel som jag nämde i gårdagens inlägg. "Master of Television" var faktiskt svårare än jag trode. Jag som tittaren hel del på tv kunde inte alls så mycket. Men det beror ju på att många frågor handlade om karkatärers namn i olika serier. Serier som man inte ens har sett. Sedan var det ju ofta att man kunde de andras frågor men inte sin egen. Det var inget spel som man gapskrattde och hade jäätte roligt till under tiden man spelade det, vilket var ett stort minus. ja en besvikelse helt enkelt.
Vi avslutade spelet innan vi ens var klara och tog istället TP. Vilket också ska vara ett svårt spel mendär gick det ju lite bättre. Ok jag vann inte men det hade jag inte räknat med heller, hihi. Men på något sätt är det ju lite roligare för där är man inte så begränsad på ett ämne och det är lite lättare att chansa. jaja trevligt hade vi i alla fall.

idag har ajg och Emil varit ute på stan. Vi har gått en lång sväng och mest bara tittat. Och äntligen så kom vi ihåg att köpa uppladdningsbara batterier till vår telefon. Så nu alla nära och kära kan ni ringa hur mycket ni vill och vi kan prata länge utan att oroa oss för att telefonesamtalet ska avslutas p.g.a vår telefon dör.
Ute skiner solen och man bara njuter. Det är så härligt.

Imorgon börjar en ny jobbvecka men den är lite kortare än vanligt för jag har tagit ledigt på Fredag och slutar tidigt på Torsdag så det känns lite extra skönt. Vi ska nämligen åka ner till Nybro och fira Emil somm fyller år (16 oktober). Undrar vad han får för fina och roliga presnter...hmm...ja jag vet ju vad han ska få av mig ;)

Sedan ringde karin och bjöd oss på 40 års kalas. Lasse fyller nämligen år. Det ska bli trevligt och som det ser ut nu så kan både jag och Emil komma den aktuella helgen.

Ha en härlig Söndag
Kram
/David som längtar till helgen så mycket så han vet knappt för då får jag träffa Therese mfl :)

Snart börjar festen...

men jag har redan tjuvstartat :) I sterion spelas party musik och Emil har blandat en drink som jag gladerligen häller i mig. Nu är det bara sällskapet som fattas, de kommer om en timme. Maten är förberedd, Västerbottenpajen står klar för att sättas in i ugnen, salladen står och drar till sig och vinet ligger på kylning, så nu kan festen börja. Men tyvärr kunde inte hedersgästen, som denna kvällen skulle varit Anneli, inte komma p.g.a hon och hennes familj var krasslig. Men både Stefan och Sven kommer som tur är och de har kladdkaka till efterätt...mmm.
För tillfället känner jag att det ska bli jätte trevligt att få festa lite med trevligt sällskap. Dagens inköp för kvällen blev ett sällskapsspel. " Master Of Television" heter det och är ett frågespel för alla som älskar Tv. Det kommer vi förhoppningsvis att testa ikväll. Utvärdering om spelet får väl komma i ett senare inlägg.

En trevlig kväll alla bloggläsare där ute.
Kram
/David som kommer att vinna spelet så lätt så han vet kanppt ;)


Tonfiskgratäng mmmm så gott

Då var det redan fredag igen och jag slutade tidigt på jobbet idag så det kan inte bli bättre. veckan som har varit, men som inte riktigt är slut än har som många vet varit lite turbulent. Jag måste erkänna att det har varit väldigt jobbigt stundtals men jag är som person bra på att inte gå och grunna på saker och ting. Inte så att jag mår dåligt av det i alla fall. Jag är mer den som går och pratar för mig själv, blir laddad och planerar vad jag ska säga vid nästa situation eller vad jag skulle sagt. Men inte mer än så. Jag ligger inte sömnlös om nätter vilket känns väldigt skönt. Som tur är har allt nu äntligen retts ut och det mesta har varit ren missförstånd och lite annat. På Måndag är det en ny vecka med nya utmaningar. Vi kommer inte ens märka att vi i vårt arbetslag har varit i obalnas för nu har vi blivit ännu starkare, kommit varann ännu närmare och klara för nya krafttag mot att bli ännu bättre. Vi är som vi länge har sagt arbetslaget med HUMOR.

I helgen skulle det varit kräftskiva här hemma hos oss men tyvärr så har min Anneli och Johan blivit krassliga så de kan inte komma. Jag är så ledsen för jag saknar henne så fruktansvärt mycket. Det var så länge sedan vi festade ihop. Istället blir det bara stefan och Sven som kommer vilket är super trevligt det också. Dock blir det inga kräftor det får vi ta en annan gång. Hur kvällen kommer att fortlöpa vet jag inte. Antingen stannar vi här, snackar, spelar lite spel och har trevligt eller så blir det väl utgång, det får kvällen avgöra. Vilket humör man är på...

Just nu står potatisen på spisen och kokar. Det blir nämligen tonfiskgratäng ikväll. Denna berömda maträtt som jag bara älskar. När jag bode hemma hos mina föräldrar kunde jag göra en form till mig själv och äta en söndagkväll så gott var det. Nu var det längesedan jag åt det så det är allt på tiden och det är så lätt att göra bara man har kokt potatis.

*Kokt potatis
*Två burkar tonfisk
*Två påsar hollandaisås
*Dill
*Ost
Det är allt som behövs.
Salta och koka potatis, låt svalan och skiva. Lägg ett lager med potatis i en ugnsäker form. Fördela tonfisken över potatisen för att sedan lägga ytterligare ett lager med potatis överst. Koka hollandaisås enligt förpackningen men tillsätt rikligt med dill i såsen. Häll den färdiga såsen över potatisen. Skiva ost och lägg på. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills den är gyllenbrun. Servera med en härlig sallad, det är ett måste!
(mängden beror ju på hur stor form du har och hur många ni är men det ska vara mycket tonfisk och sås)

PS. Kocken Jesper, om du läser detta skulle detta kunna vara en rätt till lunch att servera till barnen, på jobbet :) !?!?!?!?!

Trevlig helg alla där ute.
Kram
/David som lagar så god mat så han vet kanppt

Äntligen ska våra fönster bli rena...

Jaha då har halva denna arbetsveckan gått...och jag fatt inte hur tiden kan rinna iväg på detta sätt. Imorgon är det Torsdag och jag slutar tidigt :) Jag måste på stan och köpa mössa, gärna en vinterjacka också, får de vad man kan hitta.

Idag har jag beställt förnsterputsning :) Så om två veckor kommer det hem en kille som ska putsa våra fönster och det ska bli så skönt att få det gjort och billigt är det faktiskt med. För en två får man betala 350 kronor och det tycker ajg det kan vara värt. Särskilt när man inte vet hur länge sedan det var någon gjorde det sist. Sedan är jag så dålig på att få det bra, det blir bara en massa ränder. Det blir ju även lagon till jul, hoppas inte att de hinner bli allt för smutsiga innan dess.
Det har även varit en bra dag på jobbet och nu känns det som att allt har lugnat ner sig. Vi har kommit varandra närmare så något jobbigt kan även ge något bra ifrån sig. Hoppas att detta kan hålla i sig.

Nu är det bonde söker....ja jag vet att det inte är något super program men det är lagom avkoppling efter jobbet.

Kram
/David som är så nöjd att jag har bokat förnsterputs så han vet kanppt

Inget vatten...suck

Jaha...typiskt...vi har inget vatten. Kan det bli jobbigare? Nej, inte för tillfället men som tur är så duschade jag idag på mogonen. De ska tydligen ha ställt fram en stor vattentank någonstans i närheten så vå får väl helt enkelt ta oss dit med några plastflaskor så vi har till imorgon. Om detta blir långvarig så får jag väl duscha på jobbet men än så länge hoppas jag inte att jag måste vara utan vatten länge till.

Jaja det var bara ett litet extra inlägg denna Tisdagkväll.
Kram
/Davis dom saknar vatten så mycket så jag vet kanppt

Tänk vad det går fort...

Nu har jag ingen aning om vad jag ska skriva men jag borde kanske det för det var ett tag sedan sist. När jag ska skriva i min blogg vill jag att det ska stå något intressant eller roligt. Men så kanske det inte måste vara. Bara de som läser den vet att man man levr, vad man gjort under dagen eller om man hat någon fundering om någonting.
idag har det varit en bra dag fast även denna dagen var det lite stormigt på jobbet men denna gång bara en liten storm. Inget jag behöver gå in på närmare här och nu. Men nu hoppas jag att det har stormat klart för nu orkar jag då inte mer snart.

Helgen som har gått har varit bra men attans så fort den gick. Vi hade besök av Emils kompis hennes kille och hans bror. Killarna skulle på NHL på Söndags kvällen. Så den kvällen fick vi andra för oss själva. På söndagen trotsade vi regnet och blåsten för att shoppa lite. Men något speciellt hittade vi inte. Köpte bara en ny hushållspapperhållare :) Denna helgen gick rekordsnabbt fattar inte vart den tog vägen men det är ju lika dant med veckorna. Helt plötsligt är det Fredag. Hmm snart e de Jul...

Nu ska jag sluta skriva för denna gång men jag önskar alla en fortsatt bra vecka och ta hand om er.
Kram
/David som tycker att tiden går så fort så han vet knappt

Storsdädning och saknaden av Jennie

Phu...nu är jag ätligen klar med dagens storstädning. Och det har verkligen varit en grundlig städning så nu både ser det snyggt ut och luktar gott. Mycket passande eftersom Emil snart kommer hem och vi får besök om ca 1 timme. Det har tagit hela dagen att städa klart, ok det är förståss jag gick inte upp jätte tidigt och jag har tagit några små korta breaks. Men det tycker jag att man kan få. Det är ju då man orkar städa vidare. Det har dammugits, dammats, sängkläder har bytts och täcke, kuddar och överkast har vädrats påbalkongen. Disken är diskad och spisen är riktigt ordentligt rengjord. Toalätten doftar gott efter alla väldoftande medel och badkaret är rengjort med avkalkningsmedel. Det var behövligt. Alla onödiga saker är undanplockade eller nerpackade. Nu är jag nöjd så här vill jag ha det. Förutom att handtagen på köksskåpen fortfarnade inte är uppsatta.

Nu kom Emil hem...

Ikväll kommer Emils tjejkompis, hennes kille och hans lillebror på besök. Killarna ska på NHL på söndag. Det ska bli trevligt att träffa henne igen. det var så längesedan så jag vet kanppt när det var.

På förmiddagen pratade jag med Jennie. Min allra bästa Jennie som jag älskar och saknar enormt mycket. Och ännu mer nu när jag vet att du har det så jobbigt men det känns ändå skönt att det går åt rätt håll och jag lovar dig att det kommer att bli bra. Vad som händer med oss här i livet det kan man aldrig veta och tur är väl det. Man tror att obehagliga saker inte händer en själv eller sina närmaste som man har kärt, men när man minst anar det så kan den otäcka händelsen stå bakom dörren. Men man ska inte tänka på det utan bara leva livet som det kommer.
Du Jennie betyer allt för mig. Jag kan inte fatta att jag har dig som en av mina allra närmaste vänner. Att vi har funnit varann och fått en vänskap som aldrig kommer att dö ut. Och denna vänskap känns som vi har haft i hela livet ;) För utan dig vet jag inte vad jag skulle göra. Vem ska jag då gå på bio och rosta bröd tillsammans med? Med dig får man sina härsliga skratt som man aldrig kommer att glömma...som när jag är ET i din cykelkorg. Eller det där med Sven Melander hahha gud så dumt. Så dumt så jag nästan har glömt hur det var. Vi måste bara ses snart och få uppleva nya skrattattacker.

Kram
/David som saknar och älskar sin Jennie så mycket så han vet knappt

Skansen en härlig höstdag med jobbet

Idag har vi då varit på skansen med barnen och vi har haft en fantastisk dag med strålande sol. Igår var man mer än orolig för att det skulle bli en kall och regnig dag på skansen men vädret var på vår sida. Vi hade många föräldrar men även nån momor med oss på vår utflykt och det är jag tacksam för nu i efterhand. Det är alltid bra med några extra ögon. Nu kunde man ägna sig åt de barn som inte hade någon nära vuxen med sig.
Många djur såg vi, lemurer, kor, tranor, ekorrar, rävar, renar och älgar för att nämna några. Men så klart var ju björnarna bärst eftersom våra barn går på avdelningen björnen. Och med på vår vandring hade vi även några hönor som dök upp lite då och då särskilt när vi skulle äta. Påfåglarna var ståtliga med sina fina utsträckta stjärtar. Men allra roligas hade barnen nog när de lekte under en väderkvarn. Som de skrek och skrattade.
Nu efter en lång dag har i alla fall jag ont i fötterna och detta kommer sent bli en dag att glömma för båda mig och barnen.





Kram
/David som är så nöjd med skansen så han vet knappt

Trånga stövlar...

Oscar ber sin dagisfröken hjälpa honom att ta på sig sina stövlar innan han skall gå ut.
De är jättebesvärliga att ta på och fröken måste verkligen göra världens ansträngning för att utföra uppdraget.
När äntligen stövlarna sitter på så säger Oscar:
- De sitter på fel fot!

Fröken tror inte sina ögon när hon konstaterar att det är som Oscar säger, stövlarna sitter fel.
Hon drar som en dåre i 3 minuter för att ta av dem och börja om med en superansträgning för att få på dem igen.
Då säger Oscar:
- Det är inte mina stövlar!

Fröken andas djupt och lägger locket på känslorna för att inte skada lilla Oscar som tittar på henne med fiskblick.
- Ok, säger hon, vi tar av dem då! Och sätter igång med samma träning som tidigare.
- Varför sa du inte det tidigare? frågar hon när hon är klar.
Oscar svarar då:
- Det är inte mina stövlar, det är brorsans, men mamma ville att jag skulle ha dem!

Fröken börjar gråta och, mycket behärskad fast bestämd, sätter hon på stövlarna för tredje gången.

Sedan lyfter hon upp Oscar, sätter på honom jackan, mössa och halsduk och frågar:
- Var är dina vantar?

- Jag la dem i stövlarna!

Denna histora fick jag på jobbet idag och jag tycker bara att den är så rolig.

Kram
/David som skrattade så mycket så han vet knappt när jag läste den

RSS 2.0