Rätt Låt vann!

Så var kvällen kommen då det skulle avgöras...

Kvällen började med god tacopaj i vänners sällskap och god dryck. Vi hann med nöd och näppe med en omgång yatzy som Emil vann men vad gör det när man har trevligt.

Snabbt in till soffan...

Nu börjar eurovision finalen i Oslo och vi satte oss tillrätta med tidning, godis, choklad och dryck. Redo att hissa och dissa alla bidrag. Göra kryss och ringar i tidningen...det var den minsta lilla notis jag sett och det beror väl på att severige inte var med i finalen...så man ser vilken man gillar och inte.

Det började ganska dåligt för att sedan öka och bli den bästa finalen på länge, ja jag kan nog säga hela 2000-talet. Det var ett stort getingbo av låtar som hade potensial att vinna.

Min favorit under kvällen blev ändå Serbien som bjöd på ett underbart glatt och roligt uppträdande. Men att Tyskland vann var inte förvånande för fem öre då jag hade den som favorit redan innan finalen. Tjejen sjunger underbart och hela hon verkar så skön. Kul att hon vann och rätt låt vann nog ändå.

Nästa år blir det Tyskland som är värdland och hur rubrikerna kommer vara då kan vi bara sia om. Men går det dåligt för Sverige ännu ett år jag då ska vi väl lägga ner skiten och Björkman skall avgå eller så går det fantastiskt bra och alla är lyckliga och glada.

Ok Sverige kom inte till final, ska man dra sig ur tävlingen bara för det?
I så fall får vi väl dra oss ur fotbolls VM också då de inte heller kvalade dit.
Eller?

Kram
/David som gillade Serbiens bidrag så mycket så jag vet knappt.

ECS final...vem vinner?

Ikväll smäller det högt i Oslo där Eurovision Song Contest 2010 skall avgöras. En final som innehåller flera starka bidrag som kommer att göra sitt yttersa för att nå högst upp och ta hem hela tävlingen.

Jag Hoppas väl någonstans att det ska sluta någonting såhär...

1. Tyskland
Den här låten gillade jag redan från början. En underbar låt där hennes engelska uttal är strålande härligt.

2. Island
Bjuder i år på en härlig schlager balad som sätter sig som en smäck. Kan nog bli så att de även i år får se sig besegrade med några futtiga placeringar, kanske tvåa igen.

3. Grekland
Bjuder på ett fartfyllt framträdande med synkad och snygg dans. Låten växer och sätter sig snabbt. 

4. Serbien
Det här är lite udda och kul men det är bra i mina ögon. Semifinalens framträdande var väldigt bra och att frisyren sådär fulsnygg gör inget. Toppen eller botten, för mig blir det toppenplacering.

5. Rumänien
Här hav vi ett land som borde vinna då jag vet inte om de har gjorte det och har de det så var det väldigt länge sedan. Det är ett snyggt nummer med en bra låt som framförs av två bra artister.

Om det blir så här återstår att se. Att Israel kommer högt det tror jag och Danmark men jag anser att de inte ska vinna eller komma topp 5.

Jag saknar framför allt Schweiz i finalen, den hade jag kinnat se som en potensiell vinnare. och såklart Sverige som så snöpligt inte kom till finalen. Men man kan inte alltid lyckas och vems fel det är tänker jag inte gå in på nu. Det jag vet är att det är inte Annas fel i alla fall hon var nämligen lysande!

Vad tror ni om kvällen? vem vinner och vem försvinner?

Kram
/David som ser fram emot kvällen så mycket så han vet knappt

Tänk er följande...


Idag är det Onsdag den 26 maj och klockan är ca 18.00 vilket inte är något speciellt i sig men när man känner efter så är det lite läskigt på ett härligt sätt. Solen lyser fortfarande på balkongen och lockar till sig blickar att där vill jag sätta mig. Tänk att ta med sig lite gott ut dit och avnjuta det där.

Tänk er förljande...

Du skalar det vita ägget som fortfarande är lite varmt coh delar det enkelt med äggdelaren, äggulan är fast och fin. Du lägger på skivorna och ringlar på lagon mycket med onyttig majonäs och så är första mackan klar att läggas på tallriken. På macka nummer två breder du lite bregott och slänger enkelt på en skiva med rökt skinka, klickar på rikligt med skagensallad och mackan ser så där smarrigt lockande ut att få stoppa i munnen. Under tiden har muggen med mjölk roterat runt i micron och är nu lagom het. Du rör sakta ner några skedar med oboy och toppar det med vispad grädde. Du är klar och tar tallriken och muggen och låter benen föra dig mot balkongen. En skön kudde ligger på stolen så att det blir extra bekvämt. Första tuggan är ljuvlig och grädden har hunnit smälta lite på den varma oboyen.

Plötsligt slår tanken dig att vi bara är inne i maj månad och här sitter jag på min balkong i bara kalsongerna och en tröja och njuter av värmen och lite enkel mat. Snart är det juni och semestern närmar sig. Det är inte klokt hur fort tiden går. Snart har halva år 2010 paserat. Livet är som en motorväg som man kör lite för snabbt på. Men livet är väl ändå underbart sådana här dagar då man har vait vigselförrättare på förskolan mellan två barn som skulle gifta sig, utvecklingssamtalen med föräldrar har gått galant och man kan sitta på balkongen och avnjuta lite lätt mat.

Eller...

Kram
/David som tycker att dagen har varit så underbar så han vet knappt

Se den men inte ensam!

Som många vet så kan jag tycka att det är ganska mysigt att sitta uppkrypen soffan och titta på en rysare eller skräckis. Oftast får jag ju göra det själv då Emil inte är så intreseda av det men det gör mig inget. Igår var en sådan dag då jag passade på när han inte var hemma. Med lite smått och gott och några kuddar till hands var jag beredd på det mesta.

Men så fel jag hade...

Paranormal activity
Ett ungt par misstänker att deras hus är hemsökt och för att skaffa bevis installerar de övervakningskameror som ska spela in vad som egentligen händer när de sover...

Detta är en lågbudget produktion i samma stil som The Blair Witch Prodject fast bättre, enligt mig.

I början av filmen satt jag och tänkte jaha vart ska det här sluta, det verkar lite B faktisk. Men så blir det natt och paret sover och något närkligt händer, mystiken tätnar och man är på helspänn. Och värre och värre blir det natt efter natt som går. Till slut sitter jag med handen framför ögonen för jag är så rädd att något skall hoppa fram och skräma skiten ur mig. Sista natten är så vansinnigt äckligt så jag vet knappt. Det var väldigt längesedan jag var så rädd, om det någonsin har hänt tidigare.

När filmen är slut är jag så rädd och varm, nästan svettig så jag vet inte vart jag skall ta vägen. Rummet är mörkt och tyst. Rycker till av minsta ljud men det är bara katten som kommer gående. Jag känner att jag måste prata med någon och ser att det är en kompis som har skrivit på msn, det blir min räddning då Emil inte svara i telefonen. Tack!

Se den om ni vågar, men inte ensam!!

Kram
/David som var så rädd igår så han vet knappt


Rysligt varmt

Solen fortsätter att lysa över Stockholm och balkongen är snart för varm för att vara på men man kan inte låta bli. Balkongdörren står på vid gavel hela dagen och det känns underbart.
Idag är det väsrta slappardagen för mig, gör inget vettigt alls men så får man ha det när man är ensam hemma och man måste få vila upp för en ny arbetsvecka.

Ikväll blir det rysarmaraton. Får passa på när Mr E inte är hemma.
Instängd 2 har jag väntat på länge att få se så den ligger fint i sitt fodral och väntar. Har även Paranormal Activity som det har skrivits mycket om, får se om den är så läskig som man hört.


 Imorgon måste jag till jobbet och hämta papper som jag ska förberdea till Måndag. Jag skall nämligen ha utvecklingssamtal med chefen då så det gäller ju att vara förberedd. Intressan och lite spännade att höra vad hon har att säga. Lite skrämmande men ändå nyfiken på att höra vad hon tycker att jag borde förbättra.

Kram
/David som ska få så mycket spänning ikväll så han vet knappt

Efter sol får det gärna komma regn

Jag sitter här på en härligt behaglig balkong med kaffekoppen innom räckhåll. Solen gör sitt yttersta för att tränga igenom molnen som drar förbi. Dem mörka molnen närmar sig så snart blir det nog regn men efter den här veckan som enbart har bjudit på sommarvärme är de våta dropparna välkomna. Det kan behövas lite regn. Sitter även och lyssnar lite på låtarna som tävlar om den åtrovärda titeln, Eourovision Song Contest 2010. Jag tror att vår svenska Anna kan klara sig bra men favoriten är nog ändå Tyskland. Kommer inte riktigt ihåg alla jut nu. Vi får se hur det går nästa vecka då det verkligen gäller.

I don´t wanna run, i don´t wanna fight
I don´t wanna hide,  i just wanna stay free, to be me
I don´t wanna win, i don´t wanna loose
I don´t wanna  play, i just wanna remember, oh i´m my name

Den här helgen då jag mestadels kommer att vara ensam hemma kommer jag ta till vara på genom att göra så lite som möjligt. Behöver verkligen vila ut ordentligt efter den här veckan som man verklien kan kalla "fullt ös medvetslös". Men det har varit en trevlig vecka måste jag också säga.
Jag ska bara ta det lugnt, se på film, åka in till stan och strosa och ta dagen som den kommer.

Nu ska jag ta tag i städningen och så småning om även matlagningen.

Ha det gott och njut av helgen.

Kram
/David som behöver vila så mycket så jag vet knapptefter sol


ZARA hittar inte sin jacka


För ett antal veckor sedan köpte jag en ny vårjacka i en av favoritbutikerna, nämligen ZARA. Var himla nöjd och hann använda den ett fåtal gånger...innan jag märkte att sömmarna började gå upp och det hängde små blåa trådar lite var stans på jackan. Då var jag inte så nöjd längre.

Jackan lämnades glatt in till butiken där de skeptiskt tog emot den för att skicka den till deras skräddare. Skulle få tillbaka den imon några dagar.

När några dagar hade gått och jag tog mig tid att åka in till stan, vilket inte sker allt för ofta, ja då hittar de inte jackan. Jag fick snopet gå därifrån utan jacka men med orden att de skulle höra av sig när de hittat den igen.

Några dagar gick men ingen hörde av sig...

Så idag när Emil väl hade vägarna förbi så slank han med bestämda steg in på ZARA för att kolla vad de igentligen håler på med. Det är ju lite krut i den mannen när det sånt här då det inte går rätt till. Inte heller nu visste de var jackan var och väl inne i butiken fick Emil springa upp och ner som en jojo tills han sa stop och berättade att det inte var hans uppgift att springa omkring och kolla med folket i butiken. Med en del sura miner och lite hårda ord så fick även han visa sig besegrad och gå därifrån utan min jacka. Men det som fick bägaren att rinna över var när det gällde att få pengara tillbaka. Jackan kostade 699 kronor och det är vad man vill ha tillbaka...men inte i MYNT. Då de inte hade några tjugolappar så fick det bli på detta sättet. Då menar Emil på att varför inte ge 700 kronor tillbaka, 1 krona kan man väl ge i kompensation. Men icke sa nicke det gick inte för sig. Snåla jävlar...ursäkta att jag svär...är de inte lite väl träliga. Så nu har jag 49 kronor i mynt som jag inte vet vad jag skall göra med...använder ju inte kontanter!

Så man undrar ju om det ska vara en av favoritbutikerna i fortsättningen...Emil tycker INTE det!

Men den stora frågan är VAR ÄR ZARAS JACKA?

Kram
/David som är så besviken på ZARA så han vet knappt

 


Jag minns!

-Vad gör du?
-Ska ner och tvätta
-Min tröja?
-Ja!
-Jag älskar dig

Tänk att någon kan bli så glad och säga så fina saker bara för att man tvättar någons nya vita töja som det var fläckar på redan när den köptes. Men visst, HAN som sa så var väldigt snygg i den tröjan!!

Kommer ni ihåg hur det var för bara lite drygt en månad sedan? Då vi gick omkring och suckade och irriterade oss över att vintern aldrig tog slut. Hur kallt det var och hur hårt isen kunde sitta på vindrutorna på bilen. Hur höga snövallarna var? Hur man gick till och från jobbet påbyltat till tänderna och hur man kanade omkring i snömodden.

Jag minns!

En dag som denna när det har varit "sommarvärme" känner man hur skönt det är att vara ute. Hur man kan slänga av sig sin tröja och gå omkring med t-shirt. Att sticka in sina barfota fötter i sandalerna och bara gå rakt ut och känna hur solens strålar värmer.

Men nu när värmen är här som man har längtat efter så länge, ja då suckar man för att det är för varmt. Hur jobbigt det är att gå hem från jobbet i den gassande solen, uppför hammarbybacken.

Aldrig är man riktigt nöjd!

Men jag är nöjd! Jag älskar solen!

Kram
/David som älskar solen så mycket så jag vet knappt
Hemtrevliga vårkänslorSom många säkert vet så är jag lite pysslig när det gäller hemmet. Jag vill att det ska vara mysigt, fint och ombonat.

Efter en mörk och kall vinter som varade i all oendlighet så har nu äntligen våren kommit. Då är det på tiden att det märks här hemma också.

Med nyinköpta orkidéer som ståtligt fyller fönstret och matchande gardiner känns nu köket betydligt friskare och vårigare.  


En ny lampa i fönstret lyser om kvällarna upp med ett behagligt sken.
I detta rum har det inte hänt mycket förändringar sedan man flyttade in och fick iordning. Men nu äntligen har jag hittat ett par nya gardiner. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig, men resultatet belv enligt mig väldigt behagligt, rent och snyggt. Vitt passar alltid.Ser ni de röda pelagonierna ute på balkongen dem ger en härlig färgklick som drar blicken till sig.


 

Det var som hade hänt hemma hos på inredningsfronten.


Kram

/David som har det så fint hemma så han vet knappt

 


Fredagsmys

Helgen är påbörjad och fredagsmyset börjas så sakteligen att tränga sig på. Den lilla godispåsen är införskaffad, filmen är hyrd och maten är påbörjad för att snart slutföras. Då är det bara att slå sig ner i den stora soffan och lägga upp fötterna så kan myset börja på riktigt. Man kanske kan kalla det att man vilar sin talang under dessa tillfällen. Jag är i alla fall en djävel på att vila min talang, kanske inte så konstigt att man är så talangfull då.

På menyn idag blir det mediumstekt ROSTAS som serveras med sötpotatis i form av klyftpotatisar och creme fraich som är smaksatt med getost, honung och rosmarin.
Filmen som kommer att spelas upp på platt tv:n är "Närkontakt" (the forth kind), en verklighetsbaserad sci-fi thriller med Milla Jovovich i huvudrollern. Killen i videobutiken rekomenderade den till alla och jag roffade snabbt till mit ett ex. Man blir så nyfiken så man vill bara spela fram till slutet så man får veta sanningen, sa han.

Hoppas nu Emil kommer hem till det är dags för lite spänning i tillvaron.

Det får bli allt för ikväll. Nu ska jag steka kött.

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt


50-öringar gör skillnad!

God morgon bloggen!

Igår var en underbart trevlig och spännade dag på jobbet. Tänk att få besök av en kvinna som har upplevt det som dagens barn upplever just i detta nu men i det fattiga landet vi kallar filipinerna. Hon berättar med brytning men vad gör det när allt är spännade och intressant. Hon låter barnen prova hennes stora hatt, visar hur hon kan gå med ett vattenkrus på huvudet och sin långa mashete som hon använde till allt. Hennes leksaker ser inte ut som våra, de var gjorda av naturens resurser och med omtanke, klippdockor gjorde hon av löv som hon skar ut med sin kniv. De har inget rinnade vatten och får gå långt för att finna det.

Barnen fick svart på vitt se hur verkligeheten ser ut i ett fattigt land. Bilder på skolan dit vi skall skicka vårt paket med leksaker som vi skall köpa för alla 50-öringar vi har samlat in gör att dem lättara kan förstå vad det är vi vuxna försöker förmedla med ord och bild.

Fler borde göra som vi och samla in dessa små mynt som snart kommer att gå i graven. Använda dem till något mycket bättre än att köpa tuggummi för eller låta ligga tills de inte är något värda mer. Ge dem till dem som behöver.
Under den här tiden vi har samlat in har vi nu fått in över 1000 kronor. Det är strålande utav våra barn!

Ha en bra dag!

Kram
/David som ser fram emot en lika trevlig dag som igår

David, kommer du ihåg?Jag har ju inte visat vad jag fick i 30-års present!
Min kära familj hade satt ihop en fin liten spiralbok men bilder på mig.


Ja jag kommer ihåg!Det var verkligen länge sedan. Ser väldigt skönt ut att få krypa ner i den solsängen. Säkert att jag gjorde mig en liten koja som jag kunde gömma mig i.
Ja verkligen hur snygga som helst och oerhört modern! Kanske kommer de igen!

 Å det var inte så längesedan men vilka minnen det väcker och som jag saknar alla mina kära sudiekompisar. Här med Evelina.

Men vad är nu detta?Mamma Mia vad roligt!!

Tack!

Ni får ha överseende med kvaliten på bilderna!

Kram
/David som ser fram emot musikalen så jag vet knappt


Någon som är på?

Tänk att få vakna upp till en klarblå himmel och se solen skina över hustak och talltopper det är inte alla förundrat som bor i Stockholm. Termometern stiger sakta men säkert och det ser lovande ut att denna Söndag kommer bli väldigt bra.

Denna helgen har för mig kännts lång, då jag var ledig i fredags. Det är lite märkligt hur kropp och hjärna känner hur kort en helg igentligen ska vara. Men när vanor rubbas så slår hjärnan slint och man vet inte vilken dag det är. Man kommer på sig gång på gång vilken dag det igentligen är.

I lördags var vi ute för första gången på väääääldigt länge. Minns knappt när det hände sist. Var väl typ förra sommaren eller nåt. Förfesten kunde ju varit lite med spännade och fart på men annars var det bra. Det var kul att få komma ut och skaka loss på ett hett dansgolv igen. Hoppas att det blir snart igen för inte ska det väl dröja ett år till nästa gång. Men en sak är säker det är alltid roligare att gå ut och roa sig när det är varmt och skönt ute. Ni som är intresserade av en utekväll kan ju höra av er så kan vi ju försöka få ihop ett gäng en helg och festa loss ordentligt! Vem är på???

Idag blir det en runda in till stan. Hoppas att man kanske kan hitta ett par passande gardiner till tvrummet. Eller något snyggt klädesplagg och och nya matskålar till katterna. Emil skall väl äntligen få visa sin jacka som han har pratat om så länge. Hoppas den finns kvar :)


Ta hand om er!

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt


RSS 2.0