Semifinal 2 ESC 2011

Sitter bänkad framför tv:n och inväntar semifnal 2 i ESC 2011. Det är ikväll det gäller för svenska bidraget med Eric Saade att ta sig vidare till final. Det får inte bli ett lika stort fiasko som förra året, hoppas verkligen inte det.

Nu spelas vinjetten...

Det påstås att delfinalen är bättre än i tisdags. Spännande att få höra om det stämmer egentligen. Snart får vi se!

1. Bosnine herzegovina **

En äldre gammal man spelar gitarr och får med sig resten av ensambeln. Det är härliga rytmer och små komiska kaninhopp från sångaren. Ingen vinnare på långa vägarmen men ganska behagligt ändå.

2. Österike **

En ensam kvinna i mörkret med en trist röst gör sitt yttersta att nå fram. Hon ser så ensam ut och i sin ensamhet växer låten till en power balad  och får sällskap av kören. Det här är bra och det behövs en bald baland allt upptempo.

3. Nederländerna *

Vet inte vad jag ska tycka. Ganska mediokert och tråkigt. Det smäller aldrig till eller kommer igång tyvärr. De där gitarristerna itrriterar mig när de inte spelar på riktigt.

4.  Belgien -

The real group fast på belgiskt vis. Inga instrumen är just problemet. Irriterande tråkigt och rörigt för huvudet. kasst!

5. Slovakien *

Carola fläkten är tillbaka! Två tvillingar som gillar att visa upp sig är inte vad denna tävlingen går ut på. En mycket lam låt med kassa sångare. Detta ger mig ingenting.

6. Ukraina *

En liten fågelunge på scenen. Man glömmer helt bort sången och artisten utan fokuserar bara på det som sker på scenen där ne tjej ritar med sand, helt otroligt.

7. Moldavien *

Jösses vilka dumstrutar! ????

8. Sverige ***

Nu gäller det!!!! heja sverige! Ett glaskross?? ja det kanske skulle vara så?? Bra jobbat!

9. Cypern *

Vad är detta? Nej jag vet inte vad jag ska tycka. Dåligt tor jag

10. Bulgarien ***

Äntligen en rikgtig låt med en riktig sångare. Det här har power och pondus. Lite September varning. Det här är bra och kommer gå vidare.

11. Macedonien *

Det börjar snyggt från dansarna. I övrligt vet jag inte hur det är. Ganska ok skräp.

12. Israel ***

Stjärnans återkomst i form av Dana International. Spännande. Äntligen lite äkta schlager. Synd att hon inte har den starkaste rösten. Klart den går vidare i den dåliga konkurensen. Jag gilllar faktiskt detta. Ding dong...

13. Slovenien *

Tuff brud i lyxförpackning. Jag vill gärna gilla det men det lixom går inte, det är inte tillräckligt bra.

14. Rumänien ***

Å pianokomp och feel good sång från söt kille. Det här är medryckande så det ryker om det. oj vad han ler och flirtar, det vinner man poäng på.

15. Estland **

Det här kanbli bra! Det här pumpar på men vilka små fjuttiga snå hus på scenen. Gillar refrängen...annars ganska dåligt.

16. Vitryssland **

Nu en politiskt effektiv propaganda låt. Men vilken kass sångare, hör ingenting. Versera är så hesa så de försvinner. Detta hade kunnat vara så mycket bättre! Men refrängen sätter sig verkigen!! Verkligen synd att det inte går hela vägen igenom....

17. Lettland **

Det här låter ju ganska ok men en söt kille till sångare. Refrängen är medryckande och man diggar med. Ingen vinnare på något sätt men kan ha en chans till final.

18. Danmark **

Flera bra låtar i slutet av startfältet denna är en en av dem verkar det som. Pojkband med bra låt fungerar ofta.

19. Irland ****

15 år sedan sist de vann. Är det dags igen för det segerrika lanet? Ja kanske! Det svänger, det dansas och det är coolt! Dem har vansinnigt roligt!

Det var alla kvällens bidrag!

Sverige, Irland, Israel & Rumänien får bli kvällens avoriter!

Kram
/david som är så nervös så han vet knappt


Med facit i hand

Nu har jag varit hemma från jobbet i drygt en vecka vilket aldrig tidigare har hänt i hela mitt vuxna liv. Jag som aldrig är sjuk. De första dagarna var ren tritess då jag inte visste vad jag skulle göra eller ta vägen. orkade ingenting, satt mest i soffan och tittade på tv eller surfade runt på nätet. Ju piggare man blev desto tråkigare blev det att vara hemma så klart. Doktorn hade sagt till mig att jag skulle ut och röra på mig. Visst, första tippen ner för de tre trapporna var en utflukt i sig på darriga ben. Orkade gå lite fram och tillbaka på trottoaren sedan upp igen för att däcka på soffan med tung andning.

Nu är jag pigg och orkar desto mer...trode jag. Igår var jag i Sickla för att luncha med fina Frida & Vera. Passade på att åka dit lite tidigare för att hitta något fint till den lilla krabaten. Fick möjlighet att sitta ner och vila en stund i solen innan hon kom då hon var försenad. Det var behövligt för jag var alldeles trött efter en liten tur in och ut i affärer med barnkläder. Då var det skönt att bara få sitta ner i lugnan ro coh prata av sig om allt och inget.

Med facit i hand så är lunginflammation ingen lek. Inget man tar med en klackspark och tror att man ska komma tillbaka till jobbet efter några dagar. Nej typ två veckor kommer det att ta för mig innan jag är på plats bland blöjor, barnskratt och rutiner på jobbet.
Med facit i hand så orkar jag inte ens vara på stan några timmar innan man blir matt i benen och dem börjar skakar. Ringde läkaren som skrev ut mig från sös och bad honom förlänga min sjukskrivning vilket han lätt gjorde när han hörde min motivering. Så jag får väl hålla mig hemma imorgon med. På torsdag kväll är det jag som är med på APT och får lite socialkontakt med mina fina kollegor. Kanske om jag får energi att jag åker in några timmar innan och börjar med alla utvecklingssamtal som ligger på hög och ska skrivas.

Ikväll blir det grillning igen. Denna gång ska det träs spett. Korv, kött, svamp mm ska stickas på träspett. Till det stora klyftpotatisas med bea. Smarrigt och passande denna ljuvliga sommarkväll. Sedan första semifinalen i ESC 2011.

Haba Haba...

kram
/David som längtar till jobbet så mycket så han vet knappt


Genomlyssing inför kvällens semifinal

Då var Eurovision Song Contest Cirkusen igång för detta år. Sitter och lyssnar igenom kvällens tävlande bidrag i Tyskland så som de låter på CD. Det kommer kanske bli ett annorlunda resultat när man väl ser allt i sin helhet på tv med show & klädsel men det får vänta till kvällen.

1. Polen **

Det här är ganska lagon och vanligt i mina örong. Det är fart och puls och kommer med ett bra framträdande att kunna funka ganska bra men inte mer.

2. Norge ****

Nu till kvällens stora favorit och Gayklubbarnas stora dansrökare. Här är det afrikanska Waka Waka rytmer som väcker liv i både ben och höfter. Detta vet jag gör sig på scenen och man kan inte annat än att tycka om det. Men det känns som att det är ännu mer rytmer när man ser henne på scenen så förväntningarna är stora inför kvällen. Till final helt klart.

3. Albaninen *

Det börjar väldigt tråkigt. När refrängen kommer känns det som att detta skulle kunna bli något men det blir aldirg mer än så. Får det nog svårt ikväll.

4. Armenien *

De senaste åren har Armenien bjudit på vinnarkandidater men aldirg vunnit. Det kommer de inte göra i år heller. Med denna banala text och tråkiga människa kan man nog gå på dass.

5. Turkiet **

Ännu ett land som har bjudit på starka bidrag de senaste åren. Denna gång med ett rockband. Jag gillar när man på riktigt hör vad de sjunger när det ska vara lite rockigt och det gör man verkligen här. Detta är bra men inte fullt ut.

6. Serbien **

Inget slår förra årets dansräkare. Men även detta har ett härligt gung och lite fart men framför att massor av färg. Det räcker inte hela vägen fram med denna motown-sound om man vill slåss om segern.

7. Ryssland **

Enligt tidningarna, Eric Saades stora rival. Snyggt intro och härlig puls. Men det tar lite tid innan den kommer igång och väl där så skulle den kunna ha ännu mer fart och starkare röst framför allt. Det enda jag misnns av killen är att han har svårt att titta in i kameran villet är ett stort minus. Den växer mot slutet men inte tillräckligt.

8. Schweiz *

Nej denhär gitarrbaladen säger inte mycket.  Mna glömmer snabbt bort att man lyssnar men ett litet fint gung har den allt.

9. Georgien *

Det här känns attityd och stark sånge men sedan kommer en rappare in på besök och man blir förvirrad. Det som var så bra störs av besökaren som man kunde vara utan. hade nog kunnat gå mycket längre än den gör men vem vet det kanske känns annorlunda ikväll.

10. Finland ***

Ok bara namnet Paradis Oscar är ju lite gullligt. Får mig att tänka på Allan Edwall. Det här är en sång om att rädda planeten. Oscar sjunger mycket fint och behagligt men det där Da Da Dam förstår ajg mig inte på. Final, ja helt klart.

11. Malta **

Malta brukar vara ett favoritland med sina balader. Men det här är ingen balad, långt ifrån. Det känns som man har hört detta i eurovision flera gånger innan men det är här igen. Ok visst svänger det och säkert kommer man dansa till det men inte mer. Den hade vunnit på ännu mer fartoch starkare refräng, den fastnar lite.

12. San Marino *

Premiär för detta land i eurovision. Välkomna! En fin liten låt, bra röst, inte mer. Kul att ni tittade in men saknaden kommer nog inte bli allt för stor.

13. Croatsien *

Även detta är inget nytt. Fungerar varje gång men vill man vinna så får man nog tänka till. Ganska trist i slutändan men refrängen sitter där.

14. Island ***

Ok detta är sentimentalt när man vet att islands vinnare avled innan Eurovision ägde rum. Vännerna tog över. Det är är ett fint bidrag med puls, rytm och fin sång. Den har en sådan där "Dansk" känsla som är så där härligt bra.

15. Ungern ****

Årets stora förhandsfavortit. Det här är en riktig eurovisiondänga med power. Man känner igen det så väl och man gillar det varje gång. Skvaller säger att hon är apdålig på scenen så vi får väl se ikväll då.

16. Portugal -

Tror inte vi ens behöver lyssna igenom denna skiten. Skrämmande! Nu är det verkligen fulla på chipsen dags!

17. Litauen *

En balad bland allt fartfyllt behövs det med. Men då får det göran vara bra. Det är inte detta. Kommer direkt från disnye filmen som inte slog igenom.

18. Azerbajian ***

Senaste årens stora avoriter. Även i år med svensk anknytning. Svenska kör tjejer bland annat. Kommer bli årets sommarplåga på radion. Den är fin och behaglig men inte mer och duetter hör ju inte till vanligheterna.

19. Grekland -


Börjar daramatiskt. Även Grekland brukar vara säkra kort med upp tempo dans nummer. Men detta är inte ens nära. jag förstår inte ett dugg.


Ja då återstår bara att se vilka som håller måttet, vilka som gör de bästa framträdandet och vem man skarattar emst åt. Ser fram emot kvällen.  Håller ändå på Norge, Ungern, Filand och Azerbajian.

kram
/David som ska gå ut på balkongen och njuta så mycket så han vet knappt

Lite uppmuntran efter allt uttråkande


Nu börjar man se ljuset i mörkret efter att vad denna lunginflammation har medfört. Provtagningar i armen på rullande band, snabba andetag leder till slangar i näsan som tillför extra syre under natten. Smärta som ger sömnlösa nätter både på sös och hemma. Svälja ner tablett efter tablett smakar till slut äckligt till och med med livets dryck, vattnet.

Tur i oturen är att det fina vädret kom till baka lagom till jag börjar bli pigg igen. Ok fortfarande inte helt återställd men på god väg.

Efter denna vecka där ordet UTTRÅKAd har förekommit titt som tätt behöver man lite uppmuntran i tillvaron.

Blommor på balkongen piggar alltid upp!        

Denna fina höga kruka kom väl till pass till två Lavendelplantor. Nu kommer det snart att dofta ljuvligt.

Kram
/David som mår så bra av att titta på sin balkong så han vet knappt


Uttråkad av lunginflammation

Jag har blivit så där dålig på att uppdatera bloggen så det är pinsamt. Den här veckan skulle jag ha hunnit med hur många inlägg som helst men vad skulle jag skriva om egentligen? Det händer ju för fan inget kul när man är hemma i en vecka och är sjuk i lunginflammation.

Ja ni läste rätt, jag har eller jag är mycket bättre nu efter en veckas kurering för min lunginflammation som kom till mig som en blixt från klar himmel natten till Lördagen. Vaknade och kunde inte röra mig. Ropade på Emil som fortfarande var uppe av någon anledning och bad honom massera mig då jag trodde att det var en musket som spökade men det hjälpte ju inte. Lyckades somna med smärta och på morgonen var det lite bättre men  ringde sjukvårdsupplysningen för lite råd. De skickade mig till Ringens vårdcentralen...vilken vårdcentrall! Helt vrickat ställe, jag satt mest och skrattade åt det.

Med smärtor från skuldran ut i bröstet misstänkte syster att det var gallan som spökade. Hon klämde och kännde och skickade mig vidare till SÖS. 

Och det var väl det bästa hon kunde göra...

På bussen mot akuten fick jag frossa. Emil frågade mig om det var jag som skakade eller om det var bussen. Mitt svar var att de vär jag. Det var väl här det började på allvar och den där frossan uppmätte till slut till typ 40 graders feber.

Från att sitta i väntrummet på sös till att man blev inlagd och skulle ligga där över natt var som att se en sjukhusserie. Man låg där i en säng. Ibland i korridoren eller rullandes i gångar där lysrörslampor far förbi i taket eller i rolika rum för undersäkningar. En hemsk upplevelse.

Hamnade på avdelning 57 bland trevliga skutsköterskor och pasienter. Där blev jag liggade i två dagar. De stack mig armen flera gånger, syrgasen togs fram för andningen var förfärligt dålig och första dygnet fick jag inte äta. Men när det var fastställt att det var lunginflammation jag hade då gav de mig mat och den var mer än välkommen.

Oroliga familjemedlemmar ringer och undrar hur det är och man gör så gott man kan för att prata vilket var det jobbigaste i början. Andningen var ju inte så bra där ett tag, inte ens med syrgas.

Ja det var en annorlunda upplevelse. Hade inte legat på sjukhus sedan jag var typ 9 år och opererade blindtarmen i Tyskland. ´

Nu en vecka senare känner jag mig piggare men kraften är väl inte där än. Har varit ute två gånger och det darrar i benen när jag gick i trappan. Men läkaren sa att det är bra att röra på sig och andas djupt. Får väl se när det blir första arbetsdagen för mig. Men först ska det vara helg då jag kan samla ännu mer kraft och slipper vara ensam om dagarna.

Kram
/David som har varit så uttråkad i veckan så han vet knappt


RSS 2.0