In...ut...klart! Nästan som i sällskapsresan Snowroller

Leta upp rätt ingång var väl det svåraste på det besöket. Sedan var det bara fylla i en massa nej på ett papper, sitta ner en halv minut sen var det min tur. Av med ströjan och och rakt in med nålen och spruta in det där vaccinet. Klart! Svårare än så var det inte. Direkt efter sticket började det sticka i hela armen, höll på ända till jag kom up på gatan. Sedan försvann det...poff...och har inte kännt något sedan dess. Skönt!
Men det knepiga var att man fick inte vara själv med sköteskan i rummet utan det var en till patient som var inne samtidigt som jag och skulle ta spruta. Tur att det inte är så i vanliga fall.

För övrigt älskar jag min nya mobil. Jag kan om jag vill gå runt som ett fån å prata ut i luften och alla andra omkring tror att jag pratar med mig själv, men i själva verket pratar jag i min mobil men med handsfree. Men jag har inte vant mig än så jag håller hellre i telefonen i handen mot örat, som vanligt folk. Jag kan surfa på facebook utan problem och lyssna på en massa musik. Hade lite svårt att höja och sänka volymen på musiken men det har Emil lärt mig nu. Teknisk som jag är.

Gick runt en sväng på stan och upptäckta att jag knappt kunde orientera mig, jag kände mig helt vilsen. Är nog så att det var ett tag sedan jag var inne i stan. Hittade inga roliga julklappar heller så jag åkte hem.

Vad önskar sig alla igentligen??? Ok jag vet vad Tessan önskar sig men ni andra? Hmm....och så den där 100 kronors julklappen. Jag har en idé men vi får se.

Kram
/David som är så nöjd så han vet knappt


1:a Advent

Då var det äntligen dags för att tända det första ljuset av fyra. Ett efter ett kommer ljusen att brinna ner till en fin trappa. Viktigt att ljusen brinner jämt. De vita ljusen står stadigt i staken, bara en liten grön barrkvist som fattas med den fixar vi på måndag.

Dagen började ganska lugnt men kom sedan fram till att idag ska bli den stora årliga lussekattsbaksdagen. Hittade ett bra recept på nätet. Bytte om och gick ner till Coop på hörnet för att inhandla det som fattades. Märkte ganska snabbt att det var fler än jag som hade tänkt att baka denna helg. Den lilla förpackningen med mandelmassa var slut så jag fick snällt ta den stora. Annars fanns allt som jag sökte.

Blandade ihop degen och fick använda min fina muskler för att bearbeta degen ordentligt. Jag tänker på miljön och gör allt för hand. Någon assistent används inte i detta hushåll. Fyllde den utkavlade degen med mandelmassa och smör, rullade ihop den till en fet rulle och skar lagom tjocka skivor som lades försiktigt på ett bakplåtspapper. Där fick de ligga och jäsa till sig ett tag. In med dem i ugnen tills de fick en gyllenbrun färg. Lukten äntrade köket när man öppnade ugnsluckan och ut kom de vackra skapelserna.

Kom i all hast på att vi inte hade ätit någon lunch så illamåendet kröp sig närmare så det var ju bara att börja förbereda maten. Som tur var var det inget avanserat som stod på menyn. Färsk pasta & laxsås med smaker av saffran och tomat. Ljuvligt underbar lätt lunch. Denna härliga måltid avnjöt vi till ett nytt avsnitt av FlashForward.

Nu har mörkret entrat himlen och kvällen är här. Det får bli en lugn kväll med tv:n.

Kram
/David som älskar lussekatter så mycket så han vet knappt

Shopoholic

Idag har det varit shopping för hela slanten. Efter en stadig frukost och en dusch gjorde jag mig klar. Kännde att nu ser jag snygg ut. Tänk om man alltid kunde få klä sig snyggt och modernt om dagarna. Skulle man tröttna på det då? Nej tror inte att jag skulle det. Men nu har jag ett jobb där det inte passar med mäskes kläder och en uppsnoffsad stil. På mitt jobb ska det vara lätt och ledigt. Även om det kan vara lite svårt ibland ;)

Väl framme vid KISTA Gallerian vimlade det av folk. Och man kan ju säga att besöket gick i shoppingens tecken. Ett par snygga heta G-Star Jeans provades och inhandlades. Dem satt som en smäck på min häck.
Eftersom mitt abonemang på min mobiltelefon snart går ut passade vi på att besöka vodafone. Där hittade vi en så snygg mobil. En Sony Ericsson Aino, med pekskärm, 60 långfilmer och en kanonkamera. Slog till direkt! Med stöd och hjälp av Emil som förhandlade och ställde de rätta frågorna. Nu är det bara att lära sig något nytt.
På Indiska hittade jag ett par läckra gardiner men de passr inte till jul så de får ni se upphängda lite senare. Även fyra ljus där man får tända första ljuset i morgon söndag då det är första advent. Hittade tre julklappar under besöket så det känns skönt att man är igång, bara några kvar.

Nu sitter Emil här bredvid och ska hjälpa mig med min nya leksak, min nya fina vita mobil. Han bara skrattar åt mig när jag inte hittade on knappen. Ja det är inte så lätt. Men det roliga var när vi var i butiken för att köpa telefonen. Då trode expediten att jag var en riktig mobilkille som använde telefonen flitigt, men det fick hon äta upp når hon såg hur lite jag igentligen använder den. Ingen risk att jag får någon strålning här inte.

Det var den shoppingturen det! Nöjda och glada...eller jag var glad i alla fall medan Emil mest suckade för att han inte hade handlat med än en stjorta. Resten av alla kassarna han fick bära var min.

Ikväll blir det Robinson!

Kram
/David som älskar G-Star kläder så mycket så han vet knappt



Livet springer...

Det är Torsdag idag! Vilket innebär att det är Fredag imorgon. DET ÄR FREDAG IMORGON!!!!! Det är inte sant, det är inte möjligt...jo det är det. Jag kan kanppt fatta det. Vart har den här veckan tagit vägen? Livet springer iväg och man hinner knappt med själv. Ska det vara så här...ska livet gå så här fort. Snart är man gammal.

På Söndag är det första advent, skönt att jag har tagit ner en adventsstjärna i alla fall. Resten tas ner i helgen. Hoppas årest adventskalender är bra, för det är en av mina traditioner att se på adventskalendern. Förra åter var värdelös så den såg jag inte. Jag saknar de hederliga gamla kalendrarna som Trolltider.

Sedan undrar jag om det verkligen är någon som läser min blogg? Aldrig någon som kommenterar nu för tiden. Det borde vara en regel att man gör ett avtryck här så fort man är inne och läser.

Kram
/David som tycker att tiden går så fort så han vet knappt

Till schlagermusik går allt så lätt

Härligt att få sluta tidigt en Måndag tycker jag. Kommer hem och äter glatt upp den sista chokladpuddingen med lite nyvispad grädde tar en kopp kaffe till, det kommer göra susen. Surfar lite på nätet under tiden och upptäcker att det inte har hänt allt för mycket under natten och dagen.

Tar tag i saken och vrider upp schlagermusiken på hög volym i hopp om att det ska hände lite här hemma. Visst gör det det...plockar in den rena disken och diskar upp den smutsiga...tänk aldrig får det vara diskfritt. Slänger i en maskin med tvätt...mina ytterkläder som jag har på jobbet är inte direkt rena när det är blött och kladdigt ute. Tar sedan tag i badrummet där toalettstolen får sig en omgång...orkade aldrig göra det i helgen. Sedan var det att klättra upp skåpet där julsakerna ligger och väntar på sin tid. Tänk nu är det mindre än en vecka kvar till första advent. Plockade fram stjärnan och satte den på fot...men jag tänder den inte förrän till helgen. Fick även fram adventsljusstaken...funderar fortfarande vilka ljus som man ska ha. Speglen blev blänkande ren så nu är spegelbilden väldigt fin. Tänder lite ljus för att få det lite mysigt och ger en blomma lite vatten den såg så törstig ut. Ser att orkideerna börjar knoppa och lagon till jul kommer de blomma...trevligt. Springer ner till tvättstugan och hänger in kläderna på högsta värmen så det hinner bli torra tills imorgon. Sätter mig vid datorn och börjar skriva detta inlägg....

Och här sitter jag nu. Snart är EMil hemma och vi ska äta lax ikväll...på torsdag kommer lönen :)

kram
/David som har gjort så mycket idag så han vet knappt

Jag blir så ledsen...

...när jag tänker på alla där hemma. Det var så länge sedan jagvar hemma hos er nu. Hoppas det blir snart.
Läste på Facebook att min syster hade fikat hemma hos mormor tillsammans med kusinerna. När ska jag få fika med kusinerna??? Varför är jag här när jag vill vara med vid dessa tillfällen. Nej det är lite orättvist.

Nu fortsätter Idol....

Kram
Älskar alla där hemme!!!!!!!!!!
Jag vill komma hen snart....

/David som saknar er så mycket så jag vet knappt

Varför applåderar folk?

Jag har börjat min kättring uppåt...kanske är jag uppe redan imorgon?

Då var söndagskvällen här. Jag är mätt och belåten efter två "klämmisar" med makrill och ost. Drickan är urdrucken och jag undrar vad jag ska ta för mig nu. Känns inte som det är något roligt eller lockande på tv denna mörka höstkväll. Hela dagen har känts allmnänt mörk och tråkig. Blir ju inte bättre av att det rengar hela dagen heller.

Vad har då hänt under helgen undrar ni. Ja inget revolutionerande precis. Igår var vi på eftermiddags bio och såg 2012. En naturkatastrof film där slutet för mänskligheten är total. En ok film men med alldeles för mycket effekter och overkliga sekvenser. Men minnet fårn själva beöket blir nog ändå att av någon mystisk anledning applåderar i hela biosalongen...ok inte jag och några runt mig...när filmen är slut. Var den så bra? eller var det en rektion på att den äntligen var slut. Ja det får jag aldrig veta tyvärr. Prassel och störande ungdommar fanns det gott om den eftermiddag och tyvärr var dem och såg samma film som jag. Det borde helt enkelt finnas någon form av vakt på varja föreställning. Åtminstone som finns där i början som kan säga till störande besökare. Det är inte min uppgift eller någon annans att ropa håll käften! Hur är folk uppfostrade igentligen. Det finns ingen respekt alls!!!

Idag har det inte hänt något alls. En liten kort promenad i mörkret, ett varmt bad och filmen Stargate på tv4film. Nu är helgen till enda och imorgon är en annan dag.

Jag skulle aldrig ha skrivit om adventsljusstaken i mitt förra inlägg. Nu är den TÄND. Enligt mig lite väl tidigt. jag tar fram och tänder min om två veckor. Det är lagom.

Kram
/David som är så mätt så han vet knappt



Får väl börja klättra uppåt snart....

Då var det lördag igen och veckorna och helgerna far fram och snart är det dags för att plocka fram all julbelysning. Det är i och för sig mysigt nu när det är höstmörkt om kvällarna. De ger ett mysigt och fint ljus ifrån sig. Men än är det inte dags även om grannen mitt emot har tagit fram sin adventsljusstake, fast jag har som tur inte sett den tänd än.

I torsdags åkte jag och jobbet till Skepparholmen, där blev det tre rätters middag, smakfull dryck, massor av skratt som gav hals och magont. Några passade på att ta ett varmande dopp men jag hoppade det för det var så fullt i badtunnorna. Vi sov över till igår då det var jobb hela dagen. En dag med blandade känslor. Ibland känner jag mig lite negativ men man måste säga så som man känner om en uppgift så alla vet hur man tänker. Det hela är en process som ska gås igenom och förhoppningsvis blir resultatet fantastiskt. Det viktigaste är att man är ärlig, uttrycker sina tankar och ideér och inte sitta där och inte säga ett knyst. Man är väl inne i en svacka men jag kommer säkert börja klättringen upp snart igen till toppen.

Idag har vi inte gjort något speciellt än så länge. Ska snart åka iväg till bion för att se på 2012. Hoppas den är katastrofalt spännade för det är ju en katastrof film. De brukar vara bra och spännade. Eftermiddagsbio är bättre än man kan tänka sig.

Ute är det bara regnigt och ruskigt så man vill bara hålla sig inne, med tända ljus och nära den man älskar. Får bli en sådan kväll ikväll.

Tänker en extra tanke till Anneli som har opererats. Kram på dig!

Kram
/David som fryser om fötterna så jag vet knappt


Dags för eftermiddags fika

Då börjar Emil bli klar med sitt bad. Hör hur han börjar duscha. Såg faktiskt skönt ut när han låg där i det varma vattner och allt skum. Själv sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Jag vill göra något men vet inte vad och har igentligen ingen lust heller. Skulle kunna läsa lite men orkar inte. Allt känns bara så tråkigt för tillfället. Kanske skulle ta åc göra något gott till eftermiddagskaffet. Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen. Ja det är det dags för nu!!!!
Tidigare idag har jag lagat hel färsk kyckling i ugn. Det blev faktiskt riktigt gott men attans vad svårt det var att veta när det var färdig. Tog ut en efter typ 50 minuter och den var fortfarande inte helt klar. Jaja då vet man det till nästa gång. Nu har man provat det och det kan bara gå bättre.
Är fortfarande förkyld men det rinner inte så mycket nu vilket är skönt. Så får hoppas att det är helt bra om några dagar.
Imorgon är det jag som är lite "mini chef" på jobbet och håller i morgonmötet. Spännade och roligt att få lite extra ansvar och få det förtroendet. Kommer säkert att gå bra.
Men ännu är det Söndag och den ska man ta vara på. Men hur? kommer säkert på något i alla fall. Vi såg andra avsnittet av Flash Forward idag och den blir ju bara mer och mer spännade för varje gång. Cliffhanger efter cliffhanger...bra men jobbigt att vänta till nästa fredag.

Det får bli allt för nu!
Kram
/David som har så tråkigt så han vet knappt


Torra läppar

Sitter här framför datorn har precis vunnit en omgång yatzy och fikat lite ostkaka som var över sedan i söndags. Kaffet är urdrucket coh jag känner mig nöjd. Snörvlar lite emellanåt och går och snyter mig då och då. Nu börjar även mina läppar bli torra så jag kör med lepsyl. Jobbitg att slicka sig om munnen stup i kverten i ren reflex. Hoppas det går över snart så man blir helt kry.

Funderar lite vad man ska ta för sig nu...något mer vettigt än att sitta här måste man ju kunna komma på att göra. Ta en skön dusch ska jag göra i alla fall men först ska jag nog ta några varv med dammsugaren.

Mannen i mitt lite slänger en blick mot mig och undrar säkert vad jag sysslar med. Han får läsa själv när jag är klar.

-Vem pratar du med? frågar han.
-Ingen!
-Skriver du blogg?
-Ja!

Ja så nyfiken var han varför det smattrar så på andra sidan bordet och dataskärmen :)

Idag har det verkligen varit riktigt kallt ute, det var till och med så pass att det kom några enstaka snöflingor idag. Underar om det kommer mer imorgon, de pratade om det på vädret i alla fall.

-Vad vill du äta ikväll?, frågar han
-vet inte!
-inget speciellt du är sugen på?
-Nä!
-Är det något pra på tv ikväll?
-Bonde söker fru!
-Uch vad tråkigt!!!

Haha vilken bra konversation!

-Bara skit på tv! Det är så det ska vara va!

Tack för mig.
Kram
/David som är så torr om läpparna så jag vet knappt

Räddade en mans liv idag

Nu är det verkligen HÖST!
Löven dansar så högt så man måste böja huvudet bakåt för att ens kunna se dem. Mörkret tränger sig på och det är svart som natten ute redan klockan fyra. Man tänder massor av ljus i alla dess former för att få den där mysiga känslan som bara infinner sig denna tidpunkt på året. Det är väl det som är charmen med just hösten. Man burrar upp sig i soffan med filtar och kuddar, tjocka sockar och mysiga kläder. I handen har man något varmt. Glöggen plockas fram och den första pepparkakan med gorgonzolaost på slinker ner i ren njutning. Ja det är väl så höstkvällarna kommer att se ut de närmaste veckorna. Inte mig emot!

Sedan måste jag ju informera alla om att jag har räddat en mans liv idag...per telefon. Ja det var så han själv uttryckte det när vi var färdiga med varandra. Känndes väldigt skönt efteråt måste jag säga. Att kunna hjälpa till genom att titta på en dator och läsa upp några siffror. Enkelt, utan krussiduller eller någon större kraftansträngning räddade jag hans liv. Stefan hette han visst....

Igår såg jag och Emil första avsnitter på Flash Forward. Ja den serien var ju så bra så jag vet knappt. Hela värdens befolkning faller ihop som om dem svimmar, exakt samtidigt och ligger så i över två minuter. När de vaknar upp igen så är allt kaos. Ja vad skulle hända på ditt jobb om alla bara föll ihop? Under tiden som de är avsvimmade ser var och en bilder på framtiden, mer exakt den 30 april 2010. Vissa ser inte några bilder för de är döda den dagen. Men det som var mest skrämmande var när de visar bilder från olika övervakningskameror. En kamera på en idrottsstadio filmar en man som går när alla andra faller ihop. Varför föll inte han ihop??? Skrämmande!!!!

Ikväll blir det tekakor, varm choklad med vispad grädde, kokt ägg och mys i soffan.

Kram
/David som längtar till nästa avsnitt av Flash Forward så mycket så han vet knappt


RSS 2.0