Kalla vs. Jöback

Vaknade tidigt denna sista lördags morgon i februari månad. Låg ett tag och slumrade och tittade i taket innan jag pallrade mig upp. Med morgonrocken omsvept runt mig dök jag ner i soffan och surfade runt på nätet. Det första som slår mig är att damerna tog OS Guld i Curling inatt. Inte en chans att jag orkade sitta uppe och titta på det. Det hade visst varit en riktig rysare. Kul att dem försvarade sitt guld för fyra år sedan. Det är det inte många som klarar.

En annan mindre rubrik men som har fått mycket plats är hur Peter Jöback skall klara sig till final. Det finns många hinder på vägen. Förutom sju andra bidrag som slåss om finalbiljetten finns det två till hinder. Det första är hur arrangörerna skall hinna städa undan Pernilla Wahlgrens konfettiregn i tid. För tidsschemat är knappt. Det är nämligen så att svt2 börjar sända skidor med Charlotte Kalla i samma stund som Jöback skall sjunga. Hur många kommer inte byta kanal då? Och skiter i att rösta på lilla Peter. Fast jag resonerar så att ett skidlopp tar inte tre minuter som Jöbacks uppträdande. Så man hinner se båda om man vill. Där med basta. Ok risken finns att man missar resten av festivalen men det får väl vara upp till var och en. Många skriverier är det fram och tillbaka. Allt brukar lösa sig till slut i alla fall.
Eller så kanske man kan höra av sig till Vancover och kolla om de kan senarelägga skidloppet...för schlagern går väl ändå före...eller?

Nej nu skall jag fylla på min tomma kaffekopp för att sedan hoppa in i duschen och göra mig klar. Idag skall jag äntligen klippa mig. och komma ut. För nu går det ju gå ut utan att frysa näsan av sig eller skotta sig fram.

På återseende!
Kram
/David som funderar så mycket på vilken frisyr han ska ha så han vet kanppt


Ordet OJDå kan ge kalla kårar

Jag förstår mig för tillfället inte på Svt. Hur man man välja att sända herrarnas skidskyttestafett, där sverige har medaljchans, i Svt24?? Samtidigt sänder man sveriges curligdamers väg mog OSguldet. Vilket känns mest spännade just nu? Ja för mig är valet enklare än enklast. Vem bryr sig hur damerna tog sit till final, de är där och det är väl otroligt kul. NU är det skidskytte som är mest intressant.

Fick för tidigare ikvällett telefonsamtal. Pratade ett tag med pappa som berättade. Redan när Emil svarade och han sa -Ojdå! Då hoppade mitt hjärta över ett slag och tankarna började skena. När jag sedan fick luren i örat och höre faderns röst så tänkte jag direkt att det hade hänt mamma något. Nu var de ju som tur inte det. Det var morfar som hade blivit sämre vilket inte är roligare det. Han hade fått lunginflamation också.
Ringde en stund senare till syster min som jag vet hade varit och besökt morfar. Då fick jag ett glädjande besked att han hade piggnat till. Han pratade och hade ringt till mormor och de båda hade lyst upp av lycka att få höra varandras röst. Känns skönt att det går åt rätt håll. Som det är nu kan jag vara kvar och åka hem vid ett senare tillfälle.

Här i Stockholm har tövädret kommit till stan. Termometern står på nollan och istapparna börjar droppa, gångvägar blir hala och man kan gå utan vantar utan att frysa fingrarna av sig. Känns skönt att värmen har kommit och just nu önskar jag att all snö försvinner i rasande fart och att kölden håller sig borta. Nu vill vi alla ha VÅR.

Kram
/David som tänker så mycket så han vet knappt.

Uppfinnarjocke med problem

Jaha där gick torkställningen sönder med dunder och brak. Den höll inte för en blöt handduk...suck! Har fått binda ihop den med julklappssmöre hihi...uppfinningsrikt!

-Nu har hon tagit tio till
-Det är enormt!

Så säger kommentatoreran om Kallas framfart i stafetten.

Det snurrar mycket i huvuder just nu och det med all rätt...fast man hade ju så klart sett att man hade sluppit. Självklart far tankarna titt som tätt till huskvarna och då till mormor & morfar. Känns verkligen inte alls bra att sitta här 30 mil bort och bara se på. Stroken har gett stora men och man kommer väl aldirg mer få tillbaka sin riktiga morfar. Inte heller lätt när man hör hur illa det har tagit på mormor. Och jag kan inget göra mer än att tänka på dem och höra av mig på telefon. Hoppas att jag kommer hem snart.

Massor av övrig tankeversamhet går på annat håll där det den här veckan har var ovanligt körigt, jobbigt och stressigt. Men nu är snart denna veckan över och vi kan lägga veckan till handlingarna och blicka framåt. Känns ändå skönt att det har varit en bra dag trots allt.

Känns även skönt att det är så många som tänker på en, bryr sig och hör av sig mitt i allt elände. Tack!

Kram
/David som längtar till helg så myclet så jag vet knappt.Chockerande kallt

Alltså det var ju med blandade känslor som som man gick och lade sig för att sova igår. Förväntningarna och nyfikenheten hade blivit större under natten. Chocken var väl mer eller mindre total när man kom ut i köket och tittade på termometern som visade -21.7 grader kallt. Det var ju bara att bylta på sig allt man hade inför den kommande promenaden genom skogen för att komma till jobbet. Även det skulle bli väldigt intressant att se vilka och hur många som lyckas ta sig till jobbet denna dag när det är totalkaos i tunnelbanetrafiken och ersättningsbussar går lite som de ville.
Jag kom dock till jobbet i god tid för promenaden blev inte alls så jobbig som jag hade förväntat mig. Stigen var upptrampad och det vara bara för mig att pinna på som vanligt. Skulle jag vara först på plats eller skulle öppningspersonalen vara på plats. Jodå det lös så fint så det känndes skönt. Morgonen flöt på och telefonen gick i ett. Många barn som inte kom denna dag med det var ingen som skyllde på trafiksituationen. Däremot var det flera i personalen som hade svårt att komma till men fram kom de till slut.

Hela dagen har jag gått och pratat om hur sugen jag har varit på att få baka bröd. Så när jag kom hem i eftermiddag hittade jag ett lätt recept på frallor som jag slängde ihop och kastade in i ugnen. Tyvärr så jäste de inte upp som jag hade velat men de smakar hyfsat bra i alla fall. Kanske berodde det på att det skulle vara bakpulver, vad vet jag. Dem kall vi smaska i oss ikväll med ost och marmelad & lite tonfiskgratäng.

Får bli allt för denna gång!

En fråga! Hur har eran dag flytit på & vad skulle ni vilja läsa mer om på denna unika blogg?

Kram
/David som tycker att det är så kallt så han vet knappt. (-15 grader)

Lyckliga Prinsessa känslor

Nu i detta nu när jag sätter mig här i soffan med datorn framför mig och en kopp kaffe men marzipanpraliner till känner jag mig alldeles lycklig och lyrisk. Måste bara få dela med mig av varför jag känner mig på detta sätt. Än väldigt skön känsla som har kommit till en.

Vi har precis sett klart en underbar film med massor av humor men även ett djup och eftertänksamhet.

Teresa Fabiak regiserar filmen "Prinsessa" med finess och styrka. Fångar de små stunderna och humorn sitter som en smäck. Hon har hittat en mängd underbara skådespelare till denna lilla film med stort hjärta.
Zandra Andersson gör rollen som Maja, tjejen med stora dömmar om att bli skådespelare, med magnifik utsrålning, otrolig inlevelse och träffsäkerhet. Hon är ett fynd! Anastasios Soulis spelar rollen som Alex, den snygga killen med hemligheter, väldigt bra. Slutscenen där de två kommer i egensydda examenkläder säger allt. Så klockrent. Sedan är han ju snygg också. Maria Lundkvist är alltid lika sevärd vad hon än gör.


 

Ni som ännu inte har sett den måste se den NU!!! Ni kommer förhoppningsvis känna samma härliga känsla som jag. Det är klart det är ju inte bara en dans på röda rosor. Filmen tar även upp svårigheter som utanförskap, fördommar man möter när man har "fel" utseesnde.
Skulle kunna vara en film som mna visar för ungdommar och sedan diskutera kring för den tar upp så många viktiga saker som förekommer bland unga i skolans korridorer.

Kram
/David som älskar filmen Prinsessa så mycket så han vet knappt


Skyltar med min mössa

Jag har lovat er alla att ni ska få se mig i årets hetaste modemössa. Den sitter som en smäck med sina grova masker och fantastiskt svenska färger. Många som har sett mig i den har kommit fram och kommenterat den på ett positivt sätt. Att den är snygg men även med en viss avundsjuka har man kunnat höra på vissa håll.
Det är ju självklart min OSmössa som jag talar om. Som Emil har skaffat genom jobbet.

Men den bästa kommentaren är ändå - Är du en i laget?
Då har jag skämtsamt sagt -Ja men jag fick lämna återbud i sista minuten p.g.a en skada.
Man kan väl säga att den har gett tur i detta OS. Med fyra medaljer så här långt i tävlingen så kommer jag fortsätta att använda den i hopp om fler medaljer. Det har väl varit lite varannan dags tur för svenskarna så idag är det väl dags igen då. Har dock ingen koll på vilka som tävlar i kväll.

En annan tävling som jag har lite mer koll på är Melodifestivalen. Ikväll hejar vi på Alcazar! den där Darin kan jag inte rikigt med men det kanske blir jättebra till slut. Titta måste man i alla fall.

Eftersom snön har infinner sig med sin närvaro idag så har man fått hålla sig inne. Inte så klokt att ge sig ut i detta oroväckande opålitliga väder. Passde då på att baka lite goda kakor. Blev någon form av cockies med nötter och choklad. Får väl hoppas att det finns några kvar till kalaset som komma skall. Goda blev de i alla fall.

Till sist får en bild säga mer än tusen ord...

Så nu kan man inte åka bil till jobbet längre...fy f-n säger jag bara!!!! Gör UPPROR!!!

Nej nu ska jag kolla med Emil om han vill spela lite yatzy med mig. Det var alldeles för länge sedan vi gjorde det så det är på tiden

Kram
/David längtar till våren så mycket så han vet knapptLess på allt vad...heter

jag loggade in här på bloggen för att skriva några trevliga rader men jag kommer inte på vad jag ska skriva. Det har inte direkt hänt något speciellt de senaste dagarna som man kan ta upp. Ok två OS guld har Sverige tagit och det är ju väldigt trevligt. Igår när Ferry vann var det väldigt spännade, man kännde även någon stans att det skulle gå vägen. Idag är det tre nya chanser. Störtlopp & sprintern, där tror jag ju att sprintern blir mest spännande och att det är där medaljerna kommer att komma.

Som ni alla vet har det varit fettisdagen i veckan. Det är ju en trevlig dag i sig men nu är jag allt lite less på dessa fantastiskt fina bullar. Det har helt enkelt blivit lite mycket de senaste dagarna. Då det har bakats och bjudits på jobbet. Emlíl hade med sig hem efter jobbet och inte nog med det så har det funnits kvar dagarna efter så man har gått och nallat lite på sin rast. Men nu är det slut med det. Svalde ner den sista biten för bara någon minut sedan. Hoppas semlorna håller sig långt borta fårn mig under en tid nu. Kanske slinker det ner någon mer innan säsongen är äver för denna gång.

Sänder ärven en extra tanke till min kära morfar som igår åkte in till sjukuset efter att ha fallit ihop och på något vis blivit lite förlamad på vissa delar av kroppen. Hoppas innerligt att det kommer att bli bra, annars...
Måste ta och ringa mormor och höra hur det är idag.

Nä nu ska jag börja laga lite mat, i alla fall förbereda lite. Känner att jag är ganska hungrig ikväll.
Ikväll håller vi tumarna för svenskarna så att jag kan ha min OS-mössa på mig imorgon och gå med huvudet högt. Kanske är det en tur mössa. Lovar att jag ska lägga in en bild på den snarast...

Kram
/Davis som skrev så mycket så han vet knappt...trots att jag inte visste vad jag skulle skriva.

PS. Dom har väldigt bra sammarbete i Somalia....så ni vet :) hihi

Bara en massa män

Denna Söndag har än så länge gått på ettans växel. Det går knappt framåt, bara klockans tickande som tar sig framåt i sin vanliga takt.

Igår var det då den andra delfinalen i Melodifestivalen. En kväll som man hade sett fram emot. Efter att ha hört alla låtar känndes det ganska självklart vilka som skulle klara sig bäst. Att sedan Erik Saade gick direkt till final var ju inte helt fel. Nej det kunde väl inte bli bätte. Med en bra låt och ett kanonframträdande med överraskningsmoment så kommer han bli farlig. vattenfall var inovativt och väldigt snyggt. Andreas Jonsson hade även han en bra låt. Man kan väl säga att han klarar sig bäst själv på scenen.

I övrigt var kvällens delfinal ganska trist. Programeldarna är ju inga höjdare enligt mig. Måns är snygg men pratar alldeles för fort. Meltzer är väl rolig men inte mer. Ok D. Lundgren var bra förra veckan men vad höll han på med igår. Det fjantisgaste jag har sett på mycket länge. Bättring eller ta tillbaka Björn Gustafson!!!

Än så länge är det hela fyra män i finalen utan fyra möjliga. Verkar lite oroväckande för Peter Jöback, Darin & Erik Linder står runt hörnet och kommer göra sitt yttersta att få komma dit. Någon kvinna vill i alla fall jag se där. Men vem det kommer bli blir svårt att säga.

önskar alla kära läsare en Happy Valentinés Day!!!

Får bli allt för idag.
Kram
/David som har det så lugnt så han vet kanppt


Sanitär olägenhet som luktar vitlök

Sitter i köket och tar det lugnt framför datorn. Från högtalaren hörs den en schlagern efter den andra. Det gäller att ladda inför kvällen på rätt sätt. Känner doften av pressad vitlök som har blandats ner i salladen tillsammans med olivolja, vinäger, svartpeppar och flingsalt. Nu får sen stå och dra till sig tills det är dags att äta. Ikväll serveras nämligen tacopaj med ost & Cream fraich täcke.

Förövrigt har dagen varit både produktiv och lugn. Kom upp ganska tidigt idag vilket känndes skönt. En liten stund senare dör Emil upp och satte genast igång med att bada katt nummer två. Så nu är även Irma ren och fin.

Kan ju säga att det var inte lika fint i badrummet efter två katter som har badats och blivit blåsta. Håret det fanns överralt. Det blev min uppgift att på bästa sött försöka få bort allt hår. Dammsugaren tar det mesta men inte allt. Det typiska med mig när jag ska städa är att jag gräver bara längre in i gömmorna efter smuts och i badrummet hittar man både det ena och andra. Särskilt när man har ett badkar och inte kommer åt att göra rent där bakom varje gång man städar. Med en kraftansträngning försökte jag flytta badkaret lite fårn väggen och upptäcker hur fruktansvärt äckligt det är på väggar och golv. Kaklet som ska vara vitt var i princip rosa med hårtussar lite var stans var vad som mötte min ögon. Det var nästan så man ryckte sig baklänges. Jag gav mig inte utan bestämde mig för att det inte fick se ut så, det är ju inte hälsosamt att ha ett badrum som är en sanitär olägenhet. Emil fick komma till unsättning. Letade fram alla möjliga rengörningsmedel i förhoppning om att det skulle bli rent. Badkaret ställdes på högkant och det var bara att sätta igång. Som tur var gick det smärtfritt och enkelt. Så nu har man ett helt rent badrum. Känns väldigt skönt. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan man ser spår på liknande äckel. Då ska jag direkt vara där med sprayflaskan!!!

Tvättat har vi även hunnit med och se en film. Sommaren Med Göran blev lagom underhållning efter den kraftansträgningen. Tyvärr höll den inte hela vägen och den uppfyllde inte mina förhoppningar. Skådespelarna ska hålla sig till det de e bra på. Nämligen imitation!

Bästa skämtet i filmen måste väl ändå vara vigseln i slutet. Stackars den som heter Anne Ahl. Att behöva presentera sig med det namnet kan inte vara helt lätt. Säg - Hej, jag heter Anne Ahl...lite sanbbt och det blir lätt...-Hej, jag heter anal hahaha....

Ha det bäst och se till att skicka de bästa låtarna till final ikväll. Erik Saade & Hanna Lingblad verkar göra något extra.

Kram
/David som ser fram emot melodifestivalen så han vet knappt


Otrevligt Mysigt & Gott

Så var helgen till ända och man är tillbaka i vardagen i Stockholm. När jag tänker tillbaka på helgen så gick den i kalasets och festlighetens tecken.
På lördagskvällen var det så dags för årets första deltävlig i melodifestivalen. Äntligen har äventyret dragit igång. Nu vet man var man gör fem lördagar fram över.
Första deltävlingen måste jag nog samanfatta som en bra start på något stort. Bland de åtta hittar jag inte årets vinnare men det betyder inte att det var dåligt. Bland mina favoriter finns Ola & Jessica. Men strörsta intrycket gjorde nog låten "Road Salt". Den kan bli årets Snälla Snälla. Får väl se hur långt den kan nå.

Det kalasades även en hel del denna helgen. Semlor, fikabröd,  kakor och rulltårtetårta slank glatt ner. Så man kan väl kalla det en mysig helg med massa gott.

Idag var det jag som åkte till Eligiganten efter jobbet för att inhandla två vattenkokare och en digitalkamera till jobbet. Det var ju så osmidigt så jag vet knappt. Otrevliga var de med så man blev nästan mörkrädd. Nä där fanns det varken servis eller något bra kundmotagande. Surare tjej får man väl leta efter när man frågade om priset verkligen blev rätt.

Ikväll är det vi som myser med goda pajer & sallad och tittar på En Shopaholics Bekännelser. Inte bra tvutbud idag så det passar ju. Måste ju fira Emils succe på hans prov han hade idag. GRATTIS!!!

Kram
/David som älskar paj så mycket så han vet knappt

Inspekterad

Då var dagen D till ända och vi kan alla som har varit inblandare, nervösa, förväntansfulla och spända andas ut och inse att det inte var så farligt. Utan mer vad trevligt och vad bra det gick. De små var exemplariska och hela dagen har kännts så himla fantastisk!

Nu undrar säkert en del utav er vad jag skriver om, Några fattar säkert. Det är så att vi på min förskola har blivit inspekterade. In i minsta lilla detalj har det ställts frågor till höger och vänster om vad vi gör och varför vi gör så. Dem har granskat papper och miljöer med lupp för att få en sådan rättvis bedömmning som möjligt. Så om några veckor får vi svaret. Hur bra vi igentligen är. Men vi vet juredan att vi är väldigt bra. Skönt att få det på papper hahaha.

Imorgon bär det av till Huskvarna så det är väl dags att packa resväskan snart så man har det gjort. Imorgon hinner jag inte då jag ska gå upp tidigt och bege mig till jobbet. Åker sedan direkt därifrån.
Det är kalas och melodifestivalen som hägrar i helgen. Hoppas så innerligt att barnen blir glada för sina presenter och att det passar.
Spännade att se och höra vilka bidrag som klarar trycket bäst på Lördag.

kram
/David som längtar till helgen så mycket så jag vet knappt

Jag fick sova inatt!

Efter två nätter med återkommande hostattaker och utebliven sömn känns det extra skönt att ha fått sova en hel natt. Hostandet har avtagit radikalt men ännu inte helt bort. Troligen hjäper tablätterna som jag fick på apoteket.
Jag var faktiskt orolig där ett tag att det kinde vara något allvarligt. Ligga och hosta hela natten sliter på kroppen och då framför allt på halsen. Nu är det bara att vänta och se om det slutar helt när jag inte längre har några tablätter. Annars blir det ett besök hos läkaren.

Förkyld har jag blivit på kuppen också. Inte alls roligt men det går. Den försvinner väl med tiden den med.

Nu ska jag förbereda maten. Har hittat ett nytt recept med kyckling som jag ska prova idag. Oturligt nog är inte Emil hemma ikväll så jag får ju avnjuta det goda själv.

Ha det bärt!
Kram
/David som är så förkyld så han vet knappt

Host host...

Vilken natt! Den vill jag inte gör om igen, det säger jag er. Jag har hostat konstant hela natten. Har legat och vänt och vridigt på mig, fram och tillbaka, gått upp, druckit vatten men inget har gjort så att det har släppt. Till slut så somnade jag i alla fall. Säkert av utmattning men hostandet fortsatte även när jag sov, det konstaterade Emil idag när vi pratades vis i telefon.

Host host...Se där där kom det igen.

Inte nog med det så väcker katterna mig med att de lyckas öppna dörren. Så upp på benen igen för att stänga dörren. Tittar då på klockan och upptäcker att den står på 06.55. Det går ett par sekunder innan jag fattar att jag har försovigt mig. Jag börjar om fem minuter. Som tur är så är inte jag först på plats på Måndagar men man ska vara på jobbet i tid ändå tycker jag. Och jag som aldrig försover mig. Så det var ju bara att dra på sig ett par brallor och en tröja. Hann inte ens göra mig snygg i håret. Det har väl aldrig hänt tidigare. Tur att det inte stod helt på ända. Ut till bilen, som även idag var täckt med massa snö så det var bara att borta bilen innan man kunde bege sig. Gick ganska snabbt som tur är. Kom en kvart för sent så det får man väl kalla ganska bra jobbat. Eller vad tycker ni!?

HOST!

Skönt att man hade sin tidiga dag idag så man kunde åka till Apoteket och inhadla något nyttigt för hostan. Orkar inte med den längre. Så nu ska jag äta Noskapin. Jag som aldrig äter tablätter. Slinker väl ner en alvedon någon gång ibland. Så det får man ju vara ganska nöjd med. Hoppas nu att det hjälper. Slank även in på coop och inhandlade lite rimmat sidfläsk så vi kan frossa i fläskpannkaka. Börjar redan bli sugen.

Host host...

Nu har jag hunnit hosta fem gånger bara nder detta inlägget. Suck!

Kram
/David som hostar så mycket så han vet knappt

RSS 2.0