Melodifestivalen i Malmö...Bengtzingschalger

Nu sitter jag här och ska skriva en liten sammanfattning om gårdagens deltävling i melodifestivalen. Måste bara säga att jag är så trött så om det blir lite galet vet ni vad det beror på.

Som jag skrev igår såg vi inte tävlingen på lördagen utan i sista sekund kom jag på att vi var tvungna att spela in den då vi var bortbjudna på kvällen. Vilken flopp det hade blivit om jag inte kommit på det. Men så missade vi tunnelbanan med en halv minut med men det var det värt. Idag till frukosten som förövrigt inte alls var så glamorös som den brukar bjöds på blåbärsyoughurt i all sin enkelhet.

Så vad tycker herr DAvid om gårdagen? Ja först och främs var det väl helt rätt låtar om gick vidare till final. Schlager Linda visade att hon fortfarande håller när det gäller och bjuder på just den musik som hör hemma i melodifestivalen. Kul att hon blev så lycklig över segern att hon inte ens kunde sjunga rätt. Det är äkta gläjde det. Rockaren Micke visade tatueringarna när han bjöd på en bra rockballad. Behövs lite sånt i finalen med. Annars tycker jag nog att deltävlingen höll samma låga standard som tidigare. Kul för Webbjokern att komma sexa och inte sist. Hade nog kunnat gå ännu bättre med andra kläder då hon smälte in i bakgrunden och försvann. Att Melody Club inte kom bland de fem bästa var den största chocken för mig men man har inte slutat förundras vad som kan hända i denna tävling.
I övrigt var det väl ett ganska trist program utan några överraskningar. The Ark bjöd på en dålig låt, förhören var lika kassa som alltid och Marie visade sin långa snygga ben. När andra års programledare har vuxit för varje program känns det mer som att Marie & Richard ännu inte hittat hem. Står fortfarnade och stampar. Kanske smäller det högt i finalen och de får visa vad de går för.

Nu återsåtr bara andra chansen sedan är alla finalbidrag samlade och finalen kan gå an stapeln. Där hoppas jag på Jenny Silver & The Moniker.

Nu ska jag göra något annat...men vad?

Kram
/David som är så trött så han vet knappt


På egen hand

Igår kväll fick jag plötsligt vansinnigt ont i magen och det känns lite fortfarande emellanåt så det känna inte jätteroligt när man tänker på att det är 50-års kalas idag. Men jag hoppas att det inte blir värre och vi får en supertrevlig kväll. Vi behöver det efter jobbiga jobbveckor, förkylningar och grått och kallt vinterväder. Men när det gäller det sistnämnda så är det +3 grader idag och det är underbart att se att väganra börjar bli rena från snö.

Ska man på stort kalas är det väl på tiden att man ser snygg ut i håret. Bestämde mig för att klippa mig idag. Förmiddagen har jag spenderar på egen hand medans Emil letat present med vänner. Man får ju prioritera.
Är väl i detta nu inte helt nöjd med den klippningen men jag hoppas att jag på egen hand får till en snygg frisyr till kvällen.

Detta innebär att jag missar sista deltävlingen i melodifestivalen. Känns ju lite trist men jag får spela in den och se den imorgon det första jag gör. Jag vill inte veta någor hur det har gått. Vilka som skräller eller chockar på något vis. Så håll INTE mig informerad tack.

Nu till dagens tävlande bidrag...

Melody Club - The Hunter **

Vet inte vad jag ska skriva om detta bidrag. Är inget fan av denna grupp. Det känns inte som något specielt eller intressant. Enformigt och lamt. Ok refrängen är ganska bra och sätter sig men inte mer. Får väl hoppas att det händer något på scenen.


Julia Alvgard - Better or Worse *
 
Årets Webbjoker. Den har hottats upp och gjorts mer modern och det är bra. Den är interessant på många sätt. Refrängen sitter där den ska men sedan blir det inte mycket mer. En ganska säker sistaplacering...

Lasse Stefanz - En Blick Och Någonting Händer *

Årets dansband. Och inte vilket som helst. utan sveriges populäraste. Ingen har en röst som han. detta är verkligen dansband men lite klen och seg. När refrängen kommer tror man att det ska komma något mer men det gör det inte. En besvikelse på något som kunde bli så bra. Den slår inte Thorleifs fär några år sedan. Man vill mer att den ska ta slut.

Linda Pritchard - Alive **

Kvällens balad. Nej det här är mest gapigt och ordet Alive försvinner bland alla ord. De sista 30 sekunderna höjer dock låten men det räcker inte. Detta kommer inte gå hem i stugorna.  

Andreas Fernette - Run ** 

Vår forna Fame Faktorydeltagare har hittat hit. Välkommen. Den här är det ju lite tempo i vilket känns skönt. Den ha en puls som får en att klappa takten. Men det blir väldigt mycket Run och låten känns ganska trist.

Linda Bengtzing - E De Fel På Mig *****

Äntligen är vår Linda tillbaka! Hon är mer än välkommen. Det här är en redig schalger i Davidanda. -jag vill ha mera. Nej det är inget fel på dig. Refrängen sätter som en smäck och denna kommer man kunna sjunga med till när den än spelas. kul. Texten kanske e lite lam men kul. Man kan alltid lita på Linda. Spännade vad hon kommer bjuda på på scenen.

Nicke Borg - Leaving Home ***

Det här var en speciell röst. Det här känns behagligt, bra och intressant. Kommer säkert att kunna gå bra ikväll.

Love Generation - Dancing Alone ****

Som det har pratats och spekulerats om denna grupp. Spännade om de håller. Det här är modernt snyggt och en riktig danslåt. De låter bra tillsammans. Det här kommer med all säkerhet att gå hem hos många. Får se vad de bjuder på för show.

Och det här var ju inte så upplyftande att lyssna på. Inte heller så spänande inför kvällen. Sista delfinalen brukar ju bjuda på det bästa av det bästa men inte i år tyvärr. Att Linda B & Love Generation ska till final är ju en självklarhet men det vet man ju aldrig säkert i denna tävlingen. Jag får helt enkelt veta imorgon. Om jag inte på något trist eller oväntat håll får reda på svaret innan dess.

Kram
/David som ska ha en sån trevlig kväll utan schlager så han vet knappt
Melodifestivalen i Linköping...glasskross

Söndagen är här och har flytit på bra. Vaknade tidigt även idag så det var ju bara att gå upp och göra frukost. Städade lite snabbt innan vi åkte iväg till tråkiga Kungens Kurva för att hitta en fin hytta på MIO men de som fanns var alldeles för fjuttiga. Lampor fanns det gott om men inte heller idag får man tummen ur och köper hem en fin kökslampa. Vi behöver en stor över bordet. Det kan jag önska mig när jag fyller år. Annars har det blivit en hel del kortspel i form av Skip-Bo dessa dagar så även idag. Vi vinner lite omvartannat. Det blir en fortsatt lugn eftermiddag.

Igår bakade vi semlor och vi provsmakade såklart. Får bli en idag med när man ändå har vispad grädde och mandelmassa kvar i kylen. De smakade väldigt gott men de kunde ju varit lite rundare. Det är helt mitt fel och lite Alvas för hon började prata på Skype och distraherade lite men det gör inget hon är alltid välkommen att prata. Därför belv de som de blev.

Igår gick tredje delfinalen i melodifestivalen av stapeln. Ett program som altid brukar vara så bra på många vis. Det är inte bara låtarna som är det viktiga utan hela komceptet. Förra veckan tyckte jag att de hade fått rätt på det men igår hade de fallit tillbaka till det tråkiga och töntiga. Början när Marie och Richard jagas genom tvhuset  var det pinsammaste jag sett på länge. En sådan scen är så uttjatad och var ju inte ens snyggt gjord. Men låt Marie sjunga som hon gjorde förra veckan. Inte heller levde fantastiska Lena PH upp till förväntningarna. Låtarna höll en jämn nivå och det var ju helt omöjligt att gissa utgången efter Eric Saade som var en given vinnare tack vare en bra show. Favoriten för kvällen var självklart Simon Forsberg med Tid Att Andas. Helt underbart vackert och snyggt framträdande men som hamnade sist. Helt otroligt. Det kan jag inte fatta än. Att den dära töntiga Lucky You kom näst sist var ju väntat. Detsto tråkigare var det ju om Sebastian som kom femma. Han hade gärna fått komma till Globen eller Andra chansen. Sara Varga bjöd på en stilfull och vacker balad som chockade sig vidare till andra chansen. Största skrällen och största besvikelsen var ju The Playtones eller The fjanttones som jag kallar dem när de kom disrekt till final.

Nej nu hoppas vi på en rejäl höjning till sista delfinalen. Där man hoppas på Linda Bengtzing som det säkra kortet. Programledarna får skärpa sig.

Det får bli allt för idag.

Kram
/David som gillade Tid Att Andas så mycket så han vet knappt

Judit
Judit -Vad e det för jävla skitregel?


Kram
/David som skrattar så mycket så han vet knapptTid Att Andas

Vaknade tidigt idag och det är alltid lika skönt att komma upp i tid. Man tittade ut och det såg väldigt kallt ut. Det bekräftades då termometern visade -17. Det får bli en dag inne tänkte man då. Solen tittade så småningom fram och lyste vackert in genom fönstret.
Idag har det för övrigt varit styrelsemöte med bostadsföreningen där det diskuterades källarförrådsinbrott och annat smått och gott. Gott var det även med kladdkaka. Ännu godare kommer det bli med hemma bakta semlor som just i detta ni jäser under duk. De ska snart in och gräddas i ugnen.

Då var det redan dags för tredje delfinalen i Melodifestivalen och denna gång besöker spektaklet Linköping. Det har spekulerats om att de tär den bästa delfinalen av dem alla. Och det kan jag nog hålla med om och även denna gång är det väldigt jämt. Dock kan man väl redan nu nämna Eric Saade somdagens stora vinnare.

Linda Sundblad - Lucky You *

Det här låter löjlig tonårspop som man helts vill glömma. Men ändå sitter man och diggar med men tycärr kommer det inte gå så bra ikväll.


Simon Forsberg - Tid Att Andas *****

Det här är årets Sonja Alden ballad fast med manlig sångare. Det bär verkligen långsamt och enkelt innan den lyfter när refrängen kommer. Den här växer för varje lyssning. Sinom har en pipa av dess lika när det kommer till höjningarna. När man tror att det inte händer något så lyfter det igen. Full pott och sätter Simon detta kväll blir han farlig för det behövs en sådan här i finalen.

Sara Lumhold - Enemy **

Lite militärisk känsla där pprepningarna haglar i refrängen. Känns svag och säger mig inget. Ändå kan man inte motstå att sjunga Enemy...

The Playtones - The King *

Ganska intressant början och lite medryckande men ändå lite tråkigt. Det liksom lyfter aldrig.

Shirley´s Angels - I Thought It Was Forever **

Äntligen är hon tillbaka vår kära Shirley. Denna gång på engleska vilket känns som en svaghet. När refrängen sätter in lyfter den men sen kommer den inte vidare. För mycket upprepningar och det känns tjatigt. Hoppas de kan göra något bra av detta när det väl gäller.

Sebastian - No One Else Could ****

Det här känns modernt snyggt och frächt. Den byggs suggsesivt upp för att explodera. Det här är lite i min smak och tror att det kangå riktigt bra. man blir liksom glad av den och den håller måttet hela vägen.

Sara Varga - Spring För Livet ***

Det här är årets Snäll snäll snälla med en text som berör. Dessa bossanova rytmer mår man bra av och om Varga gör detta till något magiskt på scenen kan det gå bra. Den sätter sig snabbt och man vill sjugna med.

Eric Saade - Popular ***

Han är tillbaka med ännu mer kraft ocen energi. Refrängen sitter som en smäck och ännu en gång en låt där låttitels återupprepas massor av gånger. Med Saade på scenen utovas ne show av dess lika och istället för regn blir det glassplitter. Kan blir hur coolt, snyggt och bra som helst. Här ligger Danny i lä.

Tror att detta kommer bli bra tv med massor av show. Flera starka låtar som förhoppningsvis höjer sig flera snäpp när de väl ställer sig på den snygga scenen. Vem som vinner vet man väl redan för han är ju så popular bland de unga. Vem som hamnar på jumboplatsen är desto svårare att sia om för där finns det många som kan hamna. Inte för att de är dåliga utan för att det är så jämt. Spännande blir det i alla fall.

Kram
/David som med spänning ser fram mot kvällen så mycket så han vet knappt


Alla hjärtans köldknäpp

Vilken köldknäpp det var idag på morgonen. Det var så man ville gå tillbaka till sängen och dra täcket över huvudet och ligga kvar en bra stund till, när man tittade på termometern som visade -16. När man väl pallrade sig ut till bilen satt frosten fastbiten så hårt så jag fick sitta inne i bilen och vänta tills den smälte bort. Då är det kallt. Så kallt så vi inte kunde vara ute på morgonen med våra kära änglar. Man fick stå inne och titta på den fina solen som lyste ute. Kom dock ut en liten stund innan jag åkte hem. Det var skönt och uppfriskande.

Idag är det då Alla hjärtans dag. Dagen man ska visa omtanke och kärlek till alla nära och kära runt omkring. Tråkigt nog har jag inte hunnit hitta på något kul så det får väl bli en annan dag. Man ska väl tänka så alla dagar. En blomma eller så piggar alltid upp. Vi får tända lite ljus, äta lite gott och kolla en bra film uppkrypna i soffan. Det är tillräckligt.

Kram
/David som har haft en sån bra dag så han vet knappt

Melodifestivalen i Göteborg...Bra!

Även denna söndar strålar solen från en klarblå himmel men idag ligger det betydligt mer snö på merken. Torsdagsnatten bjöd nämligen på ett hejdundrande snöfall som lamslog större delen av staden dagen därpå. Själv kom jag inte någonstans med min lilla pigga bil eftersom det stod en bil i vardera riktning och blokerade framkomligheten. Inte kunde jag stå där och vänta eftersom hade väldigt brottom till jobbet. Nej det blev att dra på sig yttermunderingen och pulsa genom skogen och fram kom jag bara några minuter sen. Det var bara det lilla problemet denna morgon. Kaoset blev totalt denna morgon då kollegor inte kom till jobbet och där stod jag och min kollega...tur att hon var dör...med breda leenden och försökte vara så trevliga och tillmötesgående som möjligt när barnen strömmade till. Jag såg knappt sljuset i tunnels men det kom och dagen flöt på i lugnan ro och till slut fick jag ta helg. Däckade efter att sista dansparet i Let´s Dance hade dansat klart. Helt utmattad. Och vaknade innan sex igår. Pigg och glad.

Igår var det då dags för andra delfinlen i melodifestiven, denna gång i Göteborg. Kvällen till ära hade vi fint besök av kära vänner. Kommentarerna haglade under programmets gång.

I helhet tycker jag nog att bidragen var betydligt jämnare och bättre denna vecka. Man fick sig några favoriter och såg ganska snabbt vilka som skulle hamna bland bottenskrapet.
Favoriten under kvällen blev The Moniker med underbara Oh MY God! En härlig dänga som kommer slå stort i Europa om den kommer dit. Nu måste den först ta sig vidare i andra chansen tyvärr men det ska nog gå bra för den behövs i finalen. Att Sanna & Brolle är i final gör mig inget. Sanna bjöd på en riktig schlager men den hade vunnit ännu större om hon hade klivit ur sin bur ännu tidigare för det var när hon började dansa som låten tog sig till en högre nivå. Brolles refräng har man i huvudet ännu men han är ändå lite tråkig att titta på. Loreen låt växte i refrängerna då den steg till skyarna. Annars var hon väl lite puckelryggad. Att babsan bara kom sju beror nog mycket på framträdandet som var rena kaoset. Och vad var början för en smörja med en inblandar Bert? Nej en femteplast eller andra chansen hade funkat med ett renare dansnummet utan krussiduller. Elektrisk var en överraskning men hade funka bättre med en Linda Bengtzing eller Sandra Dahlberg. Resten behöver vi inte nämna, kasst och tråkigt. 

Programledarna där emot bjöd på en betydligt roligare underhållning. De bjuder på sig själva och jag tycker Marie är riktigt bra! De så kallade "förhören" var även de roligare och igår skrattade jag till och med några gånger. Men jag förstår fortfarande inte vad de tillför programmet och Stormare är det tråkigaste man sett. Tillbaka med Björn Gustafson eller någon annan rolig komiker som vet hur man underhåller med skratt och galenskap. Sånt som man minns år efter år. För vem har glömt Kärleks sånget till Carina Berg?

Nu är det en vecka till nästa gång. 

På återseende.

Kram
/David som tar det så lugnt idag så han vet knappt 
 


Oh My God!

Då var klockan tre och åter dags för veckans första genomlyssning av kvällens tävlande låtar. Spännade!

Brolle - 7 Days Nad 7 Nights ****

Det här lovar gott förkvällen. Refrängen är riktigt bra ch Brolle är en fantastisk sångare.

Loreen - My Heart Is Refusing Me *

Efter bara en lyssning säger inte det här mig något.

Babsan - Ge Mig En Spanjor ***

Det rimmas genom hela låten, varenda litet ord ska det rimmas på. Det är lite kul och refrängen sitter som en smäck. Tror säkert att det kommer bli en rosa show av dess like med massor av dans. Och vilken tonartshöjning!

Elisabeth Andreassen - Vaken I En Dröm *

Veteranen nummer ett. Det första som slår mig är att Elisabeth har en fin röst med en ren klang. Vackert! Men i längden känns det lite segt och man glömmer snabbt vad hon sjunger. Och var är refrängen? Sämre variant på "Det vackraste"

Sanna Nielsen I´min Love **

Nu kommer schlageerveteranen nummer två. Det här känns somen riktig besvikelse. Refrängen känns ok men sedan är det inte mycket mer från vår kära tant som blivit kvinna. Hoppas det blir bättre på scen, blir det inte det bli det platt fall.

The Moniker - Oh My God! *****

Det här känns roligt härligt och kan bli hur bra som helst på scen. Vilken härlig låt med massor av energi rytm och glädje. Det här överraskar verkligen. Kul. Refrängen sitter som en smäck och man kommer säkert gå nynnande på Oh My God både på väg hem och från jobbet fram över.

 Anniela - Elektrisk **

Vilket dunk och på svenska vilket hör till ovanligheterna nu för tiden. Även denna refräng sätter sig och man vill upp och dansa. Hoppas bara denna oerfarna tjej (2a gången hon är i tv) kan göra något bra av det här. Men det blir kanske lite förmycket...elektrisk

Christian Walz *

Nej det här säger mig inte mycket heller. Vet inte vad jag ska skriva om detta. Återstår att se imorgon vad man tycker.

Ganska snart får man sin favorit och denna kväll ser jag fram emot The Moniker med härliga Oh MY God! Den blir farlig i globen för dit ska den. Där efter känns Brolle som en favorit. Men sedan är det sten hårt. Skulle vara kul med en Babsan om det bara blir en massa män i globen vilken än så länge ser så ut. Det behövs lite fart och glamour. Tycker lite synd om Sanna men man vet aldrig.

Ikväll hejar jag på The Moniker!

Kram 
/David som ser fram emot kvällen så mycket så jag vet knappt
 

Melodifestivalen i Luleå...va?

God morgon säger vi till denna underbart fina Söndagmorgon då solen står högt på den blåa himlen och värmer skönt. Inte för att jag varit ute och kännt efter men det är lika skönt att stå i fönstret och få strålarna på sig. Idag måste dock bli en promenad i det vackra vädret.

Igår var det som så många vet och såg första deltävlingen i årets meslodifestival som gick av stapeln i Luleå. Som man har väntat och väntat. Spekulerat och funderat. Lyssnat och snokat för att få ett hum om hur det kommer att låta och bli. Förväntningarna var skyhöga från min sida och jag trode att detta skulle bli bland det bästa som har gjorts på mycket länge. Dem tankarna hade jag efter att ha lyssnat på alla låtarna i sin helhet innan programet började och i mina öron lät det väldigt bra och det skulle bli väldigt spännade.

Nu har jag sett prgramet och är bara så besviken. Vilken flopp det blev. Vad var det som var bra igentligen? Nej, inte mycket. För det första får väl programledarna knappt godkännt men så brukar det ju vara i första programet och det brukar rycka upp sig hoppas verkligen att det är så i år med. De var varken roliga eller synkade.
De två små fåntrattarna som dök upp inför varje låt var det pinsammaste jag har sett. Hur kan man komma på denna urbota dumma iden. Man skrattade inte en gång...om det nu var meningen förståss. Och Carl Bildt & Måns Möller, jag säger bara SUCK!

Och så då låtarna som skulle kunna bli så bra...som blev så dåligt.

Dilba? Ja vad säger man. Vad var det som hände. Sjöng hon överhuvudtaget? Hos mig lät det knappt i alla fall. Låten är ok men denna lilla bleka flicka kunde ju knappt klara av att gå ordentligt på scenen ännu sämre dansade hon om det nu var det hon försökte. Sedan harde vi en godiskavalkad med äckligt godis, en paraplydrinkskille i solstol i skuggan och massa annat trist.
Det som gjorde behållningen att titta för det gjorde jag ju var ju min favorit Rasmus Viberg. Den låten fastande på en gång. Synd bara att han sprang om kring som Karlsson på taket men en 6e plats får vara ok. Jenny Silver med sin ABBA kavalkad klamrade sig inte längre än till andra chansen vilket är lite dåligt. Och så då Danny. Ja dansa kan han men är låten så bra igentligen? Nej tycker nog inte det men klart det passar i Globen. Men räcker nog inte längre än så...som tur är.

Till final
Danny & Svingfly

Andra Chansen
Jenny Silever & Parnilla Andersson

Plats 5
Li Kid

Plats 6
Rasmus Viberg

Plats 7
Jonas Mattson

Plats 8
Dilba

Hoppas verkligen att det bler en uppryckning om att melodifestivalteamet tar till sig av all kretik de kommer få ch gör något vettigt av det hela de veckor som återstår.

Kram
/David som gillade Rasmus Viberg så mycket så han vet knappt

Social Butterfly

Upptäckte precis att man kan lyssna på kvällens bidrag på svt:s hemsida. Bidragen i sin helhet dessutom. Självklart var man tvungen att lyssna igenom och höra hur det låter som det ska.

Efter en genomlyssning känns det som ett bra startfällt med flera starka låtar, skrällar men utan något jätte bottennapp hittar jag inte.

Dilba Try Again: ***
Modernt och snyggt men kanske har Dilba en för svag röst. Sätter hon det här blir den farlig.

Jonas Matsson On My Own: *
Ett härligt gung i denna sommarinspirerade dänga.

Danny In The Club: ***
En refräng som sätter sig men det är verserna som är behållningen.

Rasmus Viberg Social Butterfly: *****
En härlig röst som får låten att bli sådär härligt mysig.

Le Kid Oh My God: **
Svårbedömt men när jag känner efter så är inte det här något för mig för tillfället.

Svingfly Me And My Drum: ***
Har aldrig gillat det här med rap i melodifestivalen men det här har ju även mellansångspartier som lyfer låten flera snäpp.

Jenny Silver Something In Your Eyes: ****
ABBA är tillbaka och inte mig emot. Det här känns Härligt att den moderna schlagern håller än.

Pernilla Andersson Desperados: *
Ok jag brukar gilla de svenska bidragen men detta känns tråkigt och med en refräng som knappt märks.

Det här är ett råttbo med flera kandidater som kan noppra åt sig en åtråvärd placering, bara de gör ett bra framträdande. Att Jenny Silver är en given Globen kandidat står kart. Men sedan kan det hända mycket när man får se hala framförandet. Självklart blir Danny farlig men då hoppas jag mer på Rasmus, Svingfly eller Dilba. De andra får slåss om jumboplaceringarna.

Dagens favorit får bli Rasmus!!!

Spännade att se allt i sin helhet!!

Kram
/David som ser fram emot kvällen så mycket så han vet knappt

RSS 2.0