Fullbokat på Dramaten

Eller ja rent bokstavligt talat var det inte det men om man tänker lite utanför ramarna så var det väldigt fullbokat denna tisdag kväll på Dramaten. Hur menar jag nu är det säkert flera som undrar och det ska jag snabbt göra rätt för mig att låta er veta vad detta betyder.

Fullbokad
är en teaterföreställning där den suveräna Morgan Alling har en enmans föreställning. Detta gör han oerhört bra med full tallang, stor inlevelse och improvisationen är på topp. Morgan spelar Sam som jobbar på en reastaurang där han tar hand om alla bokningarna. Men denna kväll är Sam själv där nere i källaren, alla hans arbetskamrater är på annat håll. Han svarar själv i telefonerna när de ringer och de ringer i ett måste jag säga. Det som är mest beundransvärt med denna föreställning är att Morgan Alling spelar alla roller själv.  Han avänder sig av rösten då han förvränger den så alla rollerna får olka röstlägen. Kroppsspråket använder han otroligt bra och väldigt överdrivet men ack så roligt.
Det började lite trögt men det tog sig ju längre föreställningen fortlöpte, Jag satt där och tänkte att det här kommer bli en lång pina men jag hade så fel. Vilket jag är väldigt glad över. Morgan har snyggt byggt upp historiens gång som avlutas på topp.
Morgan är ju en specialist på att improvisera och fattar sig i olika situationer. Han kommer av sig men det bjuder han på och säger det rakt ut. Han flörtar med publiken som blir en del av historien. Han kommer på nya roliga situationer som han bjuder på som inte ens står i manus, även detta säger han ärligt att -Detta kom jag på nu...så roligt.

Helhetsintrycket är mycket positivt och ger Morgan en eloge för son insats.

Kram
/David som tycker att Fullbokat var så bra så han vet kanppt

Allt beror på "krisen"

Nu får allt Gumman Vår börja ta i med hårdhanskarna så att det blir lite skön vår någon gång. Den där Gubben Vinter kan inte få hålla på att bädda marken med snö om och om igen.
Men även vädret har väl med den här "krisen" att göra precis som allt annat här i världen. Kan ge mig sjutton på att den såkallade "krisen" hade ett finger med i spelet när melodifestivelalens tredje deltävling avgjordes igår kväll.

Vad händer idag då?

Morgonen har fyllts med en god frukost som bestod av en värmande kopp hett kaffe, ett perfekt kokt ägg och fjällfil med en egen hemmagjord nötblandning att ha i filen och några tinade jordgubbar. Nötblandningen består av hasselnötter, pumpakärnor & cocosflingor som allt mixas i en mixer. Den är jätte god att ha i filen tycker jag. Prove hemma är ett tips.
Under tiden den utsökta frukosten förtärdes tittade jag på skidskytte där den fantastiska Helena Jonsson tog sin tredje medalj, en borns medalj blev det denna gång.
Nu är det storslalom som hörs i bakgrunden men snart kommer med skidskytte då det är herrarnas staffett som gäller. Hoppas det blir svenska framgångar även där. Jag kommer ialla fall att heja på dem.

Annars idag vet jag inte vad som händer. Kanske skulle ta och kolla om det finns någon ledig tvätt tid i eftermiddag så man får lite mindre tvätt i tvättkorgen.

Ha en underbar dag alla kära läsare
Kram
/david som längtar till våren så mycket så han vet knappt


Stackars Maja Gullstrand

Sitter här i soffan och deppar och känner med Maja Gullstrand som kom sist i denna tredje deltävling. Jag tycker alla att hon var bättre än vad alla skriver och tycker i olika tidningar. Hennes framträdande var kanske inte det bästa och skulle kunna sitta lite bättre men det var bra och hon rörde sig bra på Scenen. Hon har en härlig röst som man bara blir kär i men det var det visst inte många som blev denna kväll. Nu får man väl vänta på hennes skiva som kommer så småning om.

Ok då var det klart, det blev E.M.D & Molly Sanden kom direkt till finalen och som tur var kom BWO "bara" till andra chansen. Där de får möta Lili och Susie det blir ett spännade möte.

Får verkligen hoppas att den sista deltävlingen i Malmö levererar betydligt bättre för gör de inte det så har vi nog upplevt den sämsta melodifestivalen på flera år.

Och var är alla "Schalgerlåtarna"??? jag bara undrar. det kan ju inte vara en schlager uta en riktig slagdänga som sätter sig som en smäck och som man kan lära sig texten på efter några gånger...så som "jag ljuger så bra...jag tar det jag vill ha...och Hero för att nämna några.

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram
/David som röstade på Maja Gullstrand så mycket så han vet knappt


En helt vanlig Lördag...med snö

Vaknade hyfsat tidigt idag vilket nu känns otroligt könt för då har man mer tid till annat under dagen. När väl medvetandet är med en efter att precis har vaknat hör man hur det slamrar i köket....det är Emil som är uppe och redan har börjat med disken som vi inte orkade med igår. Gud vad skönt....då slipper jag.
Går upp...piggnar till medan jag tvättar ansiktet i kallt vatten. Går ut till köket där det redan luktar kaffe eftersom älsklingen redan har varit så duktig och satt på en kanna java.
Tar en titt ut genom köksförnstert och upptäcker till min förvåning att det är alldeles vitt ute, det har nämligen snöat under natten. Humöret går ner eftersom jag är så urless på detta tråkiga väder. Det som under några dagar har kännts som att våren är på väg trots att det har varit flera minusgrader varje dag. Solen har skinit högt på himlen och man har bara njutit till fullo.

    

Efter en god frukost börjar man göra sig iordning för idag ska vi åka en sväng. Tanken var att åka till Uppsala men det sket vi i när vi försog att det tar en timme att åka dit och det är snö ute, det får vi göra när det blir roligare väder. Istället bar bilen oss till Kista. Där åt vi lunch, handlade en skjorta och gick och tittade men det var inte så mycket att ha.
Nu är vi hemma och här sitter jag och låter fingrana sväva fram över tangenterna...jag skriver faktiskt ganska snabbt :)

Snart ska man bege sig ner till vår lilla affär för att införskaffa lite ingredienser som behövs till "Chokladrippade jordnötskakor" som vi ska baka idag. Allt efter LCHF konsten. När det gäller den nya livsstilen så har jag blivit jätte dålig på att hålla karaktären. Har ätit bröd på jobbet, godis på planeringsdagen och en och annan liten potatis har slinkit ner. Så här kan det inte hålla på samtiigt som man äter fet mat hemma. Hur kommer man se ut då? Det blir säkert jätte bra.


Bubblande och hoppande frukost tillredning pågår.........Härligt vacker blå blomma som står på köksbänken.


Ikväll vet alla som känner mig vad jag kommer att göra. Det är ju tredje deltävlingen i årets Melodifestival. Vet inte hur jag ska beskriva dagens bidrag av det man har hört och läst men det kommer nog bli en del att titta på. Min favorit Maja Gulllstrand är med denna kväll och jag håller stenhårt på henne men hon har blir nog bara som bäst femma eller kanske andra chansen om det går bra. Annars vinner Molly Sanden vilket är välförkänt med en fin ballad. Ta en extra titt på Velvet som har en kolosal klänning på sig. Som en Queen ska vara klädd. Ge upp säger jag till BWO som har varit med alldeles för många gånger på alldeles för kort tid. Lyckas ju inte vinna hela skiten i alla fall.

Nu bär det av ner till närbutiken...återkommer med ett inlägg om dagens bakresutat lite senare under dagen.

Kram
/David som gillar Maja Gullstrand så mycket så han vet knappt

PS. Grannen mitt emot har äntligen tagit ner sina juldekorationer :)

Jag e så bra så jag vet knappt...på jobbet

God kväll där ute!

Att få uppskattning för det man gör, det som för en annan bara är något roligt, pedagogiskt och en del utav det dagliga arbetet, fast med lite guldkant är exra roligt. Man får uppskattning för att man gör något extra som gynnar barnens vardag så att den inte bara går i samma lunk utan innehåller något nytt, spännade och roligt. Det är då det är roligt att jobba på stockholms bästa förskola med de goaste barnen och tacksamma föräldrar som engagerar sig i mångt och mycket. 
Nu kanske det är många som lägger pannväcken i djupa foror och undrar om det är något speciellt som har hänt. Nej det är bara det lilla som gör en extra stolt och glad. Tänka att två vertlängder kan glädja någon så mycket. För det var precis vad vi fick i eftremiddag när en förälder kom. Hon var så glad och tacksam att vi hade åkt på gårdagens teater.

Eller bara få höra från en kollega att det senaste månadsbrevet jag skrev var så bra, så hon kom och sa det direkt till mig. Det värmer i hjärtat när man får höra att man göra något bra. Jag tar till mig och känner mig lite duktig. Även några föräldrar har kommit med en kommentar att breven har varit bra och trevliga att läsa. Det är ju för dem man skriver så där känns det extra bra att de tycker som de gör. En förälder skrev ett mail till mig där det stog att jag skulle kunna bli författare och illustratör. Fin komplimang tycker jag. Men för att vara lite kaxig så tycker jag själv att jag skriver bra brev som ska gå ut till föräldrarna. Varför kan inte jag vara lite bra på att säga när andra gör något bra? Detta måste jag bli betydligt bättre på enligt mig själv.

Kanske låter som att jag skryter men det måste man väl få göra. Jag skriver vad jag vill i min blogg. Ni som läser får ju genom detta veta hur bra jag är på mig fantasktikt roliga jobb :) hahaha....

God natt alla söta....

Kram
/Davis som är så bra så han vet knappt...på jobbet

Krax i Kråkskogen


Idag skulle Oskar varit med meg på mitt jobb, han hade älskat det...hade han nog gjort ändå men idag var det en alldeles speciell dag. Alla barnen skulle komma till förskolan extra tidigt för vi skulle på teater. Och inte vilken teater som helst, nämligen Boulevardteatern. Där vi skulle få se på just Krax i Kråkskogen. Men varför skulle Oskar varit med denna dag på just denna föreställning? Jo den handlar ju om Mamma Mu & kråkan, som han älskar så mycket.
Barnen var överlyckliga när de gick därifrån och jag måste erkänna den var verkligen jääte bra. Med mpnga tänkvärda små ämnen som kan vara bra för mindre barn att få se och uppleva genom teater. Att man kan vara kompis trots att man är olika...mm. Här fick vi även träffa Kråkans två kusiner, roliga filurer det där.Mamma Mu & Kråkans kusiner spelar och sjunger i kråkans radioprogram.

I övrigt idag har det varit lugnt. Men det bästa av allt var att jag fick sluta tidigare idag. Jag slutar igentligen tidigt på torsdagar men två torsdagar i rad försvinner min tidiga dag pga att vi har kvälls möten inlaggda på schemat. Tur att man kan vara snälla mot varandra och göra så om det går. Så nu är jag hemma, tvättar och tar det lugnt. Har druckit lite kaffe och lyssnat på schlagerlåtarna.

Nu ska jag göra lite mer nytta här hemma....
Kram
/Davis som har varit på en sån bra teater så jag vet kanppt.

OBS Nu e jag väl lite kulturell av mig iallafall ;) hihihi

Mums mums Måns & H.E.A.T

God eftermiddag....tänkte skriva förmiddag men tiden den har ju runnit iväg som bara den. Vad har man hunnit gör än så länge idag då? Morgonen började med att Helena Jonsson vann sin första VM-guld medalj i skidskytte. Sedan var det dags för herrarnas slalom där de svenska killarna ligger bra till. Andra åket pågår som bäst just nu. Jag har diskat och rengjort spisen både invändigt som utvändigt :) Det var verkligen behövligt. Har spelat lite yatzy på blip och hunnit duscha.
Nu sitter jag här och Irma ligger bredvid och åmar sig i soffan, hon löper nämligen. LIte irriternade när hon går å skriker stup i kvarten men det går väl snart över får man hoppas.

Igår var det andra deltävlingen i melodoifestivalen. Ett ganska jämnt startfällt där fyra bidrag framförallt slogs om de två åtråvärda finalplatserna. Mina förhoppningar stog till mums mums Måns & H.E.A.T och de kom båda vidare till finalen. Tycker även att Lili & Susie var riktigt bra och gjorde bra ifrån sig. Amy hade en bra låt och framträdandet var super tycker jag. Men jag håller väl med om att hon ser yngre ut än vad hon är. De två har väl stora chanser att ta sig vidare från andra chansen till finalen. Men det kommer bli stenhårt.
Nästa lördag står min favorit Maja Gullstrand på scenen. Har hon en bra låt kommer jagatt rösta som en tok. Tycker att hon har en härlig röst och en otrolig personlighet. Det skulle vara så roligt om hon slulle lyckas. Vi har ju fått endel skrällar de här två deltävlingar så det kan gå.

Ha det gott alla där ute. Glöm inte att kommentera det blir lite roligare för mig som författare att skriva då :)
Kram
/David som är så nöjd med gårdagens resultat så han vet kanppt

Alla hjärtans dag

Usch vad jag har blivit dålig på att skriva inlägg den senaste tiden. Ska göra allt för att bli betydligt mer effektiv och duktigare på att tillfredställa alla kära läsare.

Idag är det då den 14 februari vilket innebär att det är alla hjärtans dag. Dagen då man ska tänka på alla nära och kära som man bryr sig om. Än så länge har jag inte varit allt för flitigt med det men jag tänker iallafall på er. Igår fick Emil en liten symbolisk blomma av mig. Han blev glad för den så nu finns den att beskåda i hallen. Bra ställe för då ser man den varje dag.
Idag var vi uppe med tuppen vilket känndes skönt för då har man hela dagen till att bara göra det man vill. Vi åt en god frukost framför tv:n där det var skidskytte och slalom. Men hur det gick för våra kära svenskar vet jag inte eftersom vi senare åkte till IKEA och shoppade. Blev lite ljus som det är stor åtgång på här hemma. Men även...och hör och häpna, nu ska här källsorteras. En inredningsdetalj som man ska ha i skåpet under diskbänken där man kan förvara lite av varje. Konservburar coh värmeljusbehållare ;) Så nu ska även vi börja tänka på miljön, fick ju lite påbackning på det för ett tag sedan ;)

Ikväll blir det att titta på melodifestivalen. Har lyssnat lite på låtarna och det känns ganska så jämnt ikväll. Men att Måns går till final känns ganska givet. Men därefter är detsto knivigare. H.E.A.T tror jag har en chans att ta sig till final. Medan Lasse Lindh kommer komma sist.Spännade blir det iallafall.

Kram
/David som är så nöjd så han vet kanppt

Bilder...Sitter här i soffan, har för en stund sedan sett klart på en film med Emil. Den svenska filmen Iskariot blev det denna gång men den var inget att ha. Så bry er inte om att se den det kan lika gärna kvitta.
Nu när detta skrivs hörs röster från Hasse Aros program Efterlyst. Har precis lagt in lite nya kort på datorn. Tänkte att jag skulle dela med er med några. Håll till godo.
Bilden här under är tagen då jag fick ett litet infall att ta kort genom ett nyckelhål. Bilden är faktiskt ganska cool tycker jag. Att skärpan är så bra på det som finn långt där inne i rummet på andra sidan nyckelhålet är grym och häftig. Undrar om det är någon som kan gissa var det är taget och vems rum det är?
Pirat Oskar har fått pirat kläder. Självklart måste man prova dem direkt. Han faller snabbt in i rollen som Jack Sparrow. Kan alla poserna och vet hur man gör med svärden. -Ska vi svärdas, säger Oskar.
Under kollektivet i vår lägenhet blev Oskar tokkär i Therese. Satte sig gärna i hennes knä eller sökte upp henne vart hon än var. Söta är de allt tycker jag.

ha det gott alla.
På Lördag är det alla hjärtans dag, glöm inte det :)

Kram
/David som mår så bra så han vet knappt....fast det kan vara lite bättre ändå


Kollektivboende

Herre gud hur ska detta gå? De tankarna for nog i allas huvuden dagarna innan vår lunga fina lägenhet förvandlades till ett kollektiv av människor, saker, viljor och skratt. Åtta personer har under några dagar tillsammans bott i vår tvårummare till lägenhet. Men jag måste erkänna att det har gått över alla förväntan och när man kom hem för mindre än en timme sedan så var det nästan kusligt lugnt, välstädat och man kunde känna en saknad av att mötas av tre glada barn som alla har något att berätta.

I lödrags kväll kom familjen gabrielsson på fem person in farande med buller och brak. Tre glada barn med sin fantastiska föräldrar skulle bo hos oss under några dagar. Samtidigt som Emils syster är på besök. Så lägenheten fylldes snabbt av mässiskor och en massa väskor och leksaker. Stämmningen var på topp det var väldigt trevligt att alla var på plats. Vi käkade gott och hade trevligt.
De hade aldrig tidigare träffat Therese så det mötet blev lite extra roligt och nu i efterhand känns det som att hon togs emot med stora famnen. Oskar var allt blyg till en början. Vågade knappt gå förbi henne när hon satt i soffan. Men det dröjde bara till dagen efter då vi alla var på Naturhistoriska Museet tillsammans. Dagen då Alva fyllde 8 år. Efter ett tag tog den lille killen mod till sig och bad att få hålla Therese i handen vilket han gjorde under resten av det besöket. Han belv helt enkelt tokkär i henne. Kul att det kan vända på det sättet. Och Therese är en barnkär person som säkert inte hade något emot det, tvärt om.

Att ha alla dessa underbara personer på besök samtidigt har bara varit en fröjd och helt underbart roligt. Vi har på kvällarna suttit uppe och snackat, spelat spel och skrattat en hel del. Vilket man alltid gör i Karins sällskap. Det har även gått över förväntan lätt. Ok, kan väl erkänna att det är lite jobbigt att se att det är saker överallt men det är sånt man får ta och det är ju helt klart värt det.

Planen när jag kom hem idag var att städa men bättre syster mfl. kan man väl inte ha som har städat och gjort det fint innan de gav sig iväg. Tack ni är guld värda.

Kram
/David som tycker att det var så trevligt med kollektivboende så han vet kanppt


Semlor...ska man inte behöva "rätta till"

Hela dagen har vi sett fram emot dessa semlor som vi har pratat om att vi ska äta. Flera dagar har vi sagt att vi ska äta semor på fredagen. Therese har varit så gullig så att hon gick ner till konditoriet nere på hörnet och köpte tre stycken semlor. När vi nu ikväll blev sugna, kokade kaffe och värmde te för att sedan slå oss ner i soffan så blev det en enorm besvikelse. Besvikelsen kom redan när vi såg semlorna. Tessan som bara kan äta lite åt gången delade sin på mitten och då såg man hur lite mandelmassa det var i den. Grädde var det inte mycket heller. Lite tokiga som vi e så mosade vi lite extra mandelmassa och lade emellan, mer grädde vill vi med ha så det var ju bara att plocka fram elvispen och vispa grädde. När vi väl hade fixat till de så kallade semlorna så var det dags att smaka. Och vi var alla lika överrens om att de fick bottenbetyg.
Ska man gå tillbaka och klaga? Nej orka göra det, aldrig att vi handlar där mer.


Kram
/David som älskar semlor så mycket så jag vet knappt men inte den jag åt idag

Nu var det ett tag sedan sist...

Jag skrev ett inlägg i min fina blogg. Sådet är väl dags att skriva något så läsarna där ute blir nöjda.
Just nu hör man vinjetten till Let´s Dance som strömmar ur ut tv:n...vår nya fina fantastiska TV. Jag, Emil och Tessan har satt oss till rätta i soffan för att se på detta underhållningsprogram. Sådär lagom underhållning en fredags kväll efter en underbar dag på jobbet som jag älskar.

I tisdags kväll kom Therese hit till oss och det är så otroligt roligt att hon är här hos oss men tyvärr så jobbar vi ju om dagarna så om hon har haft så roligt det vet jag inte men jag hoppas att det har gått någolunda bra.
Imorgon kommer familjen Gabrielsson så här blir det snart kollektiv. Det ser vi alla fram emot och det kommer bli så roligt även om det blir trångt. På söndag fyller Alva 8 år så här blir det födelsedagskalas :)

Imorgon drar även Melodifestivalen igång. Redan....känns inte som att det var så länge sedan sist men jag e bara glad att sveriges bästa program är tillbaka. Första deltävlingens tävlande hör kanske inte till den mest lockande men jag tror ändå att den kommer att bli väldigt spännande. Enligt alla spekulationer så tar Scotts & Sherley Clamp hem de två finalplatserna. Efter att ha lyssnat på delar av alla låtar så tyckar ajg att Emilia & Alcazar är bäst. Imorgon får vi se hur det kommer att gå.

På jobber är allt bara bra och jag trivs. Arbetslaget är så underbart och vi jobbar så bra, hoppas verkligen att det fortsätter så hela terminen ut.

Många kramar
/David som ser fram emot melodifestivalen så mycket så jag vet knappt

RSS 2.0