Drömmar...

Sitter häri köket med min kopp kaffe och en ostsmörgås på en nyinköpt fin assiett. Ute strålar solen åter och det kommer bli en underbar sommardag.

Det har slått lite slint i mitt huvud de senaste dagarna. Tankarna kom nog efter att vi fått se Therese & Andreas renoveringsarbet i deras nya lägenhet. De gör nästan alls själva och att se hur allt sakta men säkert bli klart är så roligt. Mina tankar går nu till vår lägenhet. Jag vill med göra om och göra bättre. Titta på nya tapeter och golv. Få inreda med nya saker men framför allt slå ut väggar och göra större. Väggen i köket ska defenetivt ner och samtidigt så slår man igen dörröppningen till köket så det finns utrymme att få in ett skafferi och kanske en diskmaskin i köket. Det är drömmar som kommer mig. Nästan så att man inte kan somna om nätterna.
En lite mer galen ide är att köpa lägenheten bredvid och göra en stor lägenhet. Tänk vilken fin hall vi skulle få, och större badrum men även en walk in closet som jag önslar mig. Kanske finns det plats över till ett gäst rum det skulle vara rena lyxen. Då tror jag vi skulle få ännu mer berök.

Ja drömma går alltid och göra om med för den delen men det är ett betydligt mer avanserat projekt om man väl tar det steget. Sedan ska ju lägenheten bredvid bli till salu med och man ska få den. Det är inget som händer när mna själv helst vill.

Ja vi får fortsätta drömma...kanske slår de in en dag.

Kram
/David som drömmer så mycket så han vet knappt


Fina Foton


Äntligen har jag fått lite fina bilder från min kära syster som har börjat leka proffsfotograf. Hon är verkligen jätte duktig och med en riktig kamera så blir det ju ännu bättre.

En helt magisk stund men älskade Oskar på en filt hemma hos mamma och pappa förevigades. Vi låg där och pratade. Det var nog första gången som Oskar verkligen låg och hade massor att berätta och man verkligen fick lyssna och ställa frågor. Han är bara för mysig den killen.


  

Hon har blommor i sitt hår...

Syster är inte bara bra på att ta kort hon kan fläta in blommor i flätot också. Vackra midsommartjejer är redo för en härlig dag.

  

Första gången jag såg fotot sa jag genast att Ida är ju jättelik Amy Daimond. Eller hur??



Tack Linda för de fina bilderna!

Kram
/David som tycker att fotona är så fina så han vet knappt


Super 8 är inte superbra

Ni som har läst min blogg den senaste dagarna vet att jag var på bio i fredags efter många om och men. Eftersom det inlägget blev så massivt uteblev e ressention av filmen, Super 8 så den tänkte jag bjuda på idag.

Ja vad ska man egentligen berätta om den här filmen. Känner att handlingen får man ta reda på själv om man vill se den. Den är helt klart värd att se men ingen wow känsla precis. Jag hann ju till och med fundera på popcorn ett antal gånger under filmens gång. Det är en häftig film som är väldigt snygg och välgjord. Även skådesplearna klara sig bra, trots att den inte har några tunga namn i meritlistan utan okända ungdommar somvill räddar världen.



Det är en film som man egentiligen har sett innan fast den här gången är det med påkostat, mer action och inga direkt tendenser till att man ska behöva gråta sista minutrarna av filmen som man gör till ET.





Av mig får den godkänt och jag hade förväntat mig något mer spektakulärt. Häftigare och tuffare. Lite hemskare och som fångar ens intresse på ett annat sätt. Typ som Avatar gjorde. Det var något nytt.

Kram
/David som ger Super 8 så godkänt så han vet knappt


Söndagsregn

Då var det Söndag. Man kan verkligen kalla det en riktig söndag. Vi har nämligen inte gjort någon nytta alls känns det som. Det lilla till nytta har väl i så fall varit att få mat i magen och diskat efter varje mål. Även planterat om en tomatplanta i hopp om att den ska ta sig och frodas och i slutändan bära röda klot som jag inte tycker om.

Anledningen till att man inte gjort något speciellt kan även ha med vädret att göra. Det har nämligen regnat hela dagn. Ja i princip hela dagen har rutorna prickats ner av små vattendroppar. Det har varit ganska mysigt i och för sig för då får man ha en dag som denna. En riktig slapp och mysdag med film, spel och datorsurf.

Det får bli ett litet kortare inlägg denna gång då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Kom just på att resten av familjen har varit på kalas då Ida fyller år. Men jag sitter här och hade ingen ork att bege mig ut i trafiken denna helgen.

Imorgon är det en nya arbetsdag och en lite kortare vecka då Midsommar är nästa på Fredag. Det märks att midsommar är, det regnar ju. Hihi...

OBS! Glöm inte kommentera det är betydligt roliga att skriva blogg när man får respons.

Kram
/David som slappat så mycket idag så han vet knappt


Vilken bioupplevelse!

Nu är helgen i gång och det känns så skönt att bara få slappna av för några dagar. Inget  planerat för helgen än och även det känns ganska skönt.

Länge har jag sett fram emot att få se filmen Super 8 som äntligen hade premiär igår på biografer över landet. Information och innehåll om filmen har varit ganska hemligt och bara vissa små puzzelbitar hade framkommit om handlingen. Så det var med glädje och förväntan som jag bokade biljetter till mig och Emil. Hade planerat det så bra att jag skulle hämta upp Emil på vägen efter jobbet och åka direkt till Kungens Kurva för att även hinna med att äta en bit mat innan filmen drar igång.

Allt flöt på...

Men vi kommer inte längre än till Gullmarsplan där tunneln är avstängd och man dirigeras åt ett annat håll. Och det har ju hänt innan så det känns ju lugnt. Äntligen kommer närmare motvägen och det tar totalstopp. Sakta kryper trafiken fram. Inte brukar det vara så här mycket bilar vid den här tiden. Väl framme vid avtagsvägen så är även den avstängd. Nu börjar man undra vad det är som händer. Då ser vi vad det är som gör att detta kaos har uppstått. En lastbil blokerar två körfält på motorvägen. Förarhytten är totalkvaddad och vagnar ligger huller om buller. En riktigt hemsk olycka! Som på film. Ja det är ju bara att följa skyltarna och följa stömmen. Nu åker vi åt helt fel håll och åker mot essingeöarna. Vi sitter och dividerar fram och tillbaka hur vi ska göra. Inte för att vi hittar så bra men lite koll hade vi. Mitt i allt inser vi att vi inte kommer att hinna till bion och ringer för att kolla om det går att göra ett återköp. Ring lite senare ber de oss då deras system ligger nere för tillfället. Vi kryssar fram i filerna och hamnar till slut mot en skylt som visar essingeöarna. Vi har en timme på oss och hoppas att man kan ta sig tillbaka ut på motorvägen från detta hållt. Några trafikregler bryts men det gör ju alla i detta kaos. Trafiken rullar på lite bättre nu och vi kommer ut på en ganska tom motorväg som tar oss till vårt mål.

Väl på Heron City har vi typ 20 minuter på oss att köpa var sin hamburgare. Emil köar och jag går vidare för att hämta ut biljetterna. Vilket kaos det är på bion. En man ropar ut i en stor megafon att man endast kan köpa popcorn och läsk i en viss kassa och att man inte får hämta ut förköpta biljetter i kassan utan i automaterna som finns runt om. I automaten jag hamnar strular det med företagsbiljetten jag har, den vill inte läsas av. Till slut får jag min biljett och det är max 10 minuter till filmen börjar och jag har inte ätit min hamburgare eller pommes än. Sätter mig på en bänk medan Emil köper popcorn. Maten smakar inte bra i detta stress och pommesen är sega och tråkiga. Jag går på WC för att tvätta mig och möter Emil utanför utan popcorn. De tog inte kort tydligen.

Suck!

Ja vi sätter oss ner och kan slappna av att vi hann innan filmen började i alla fall. Under filmens gång tänker jag flera gånger att det hade varit väldigt gott med popcorn. En riktig popcornrulle helt enkelt.

Vad jag tycker om filmen får bli ett senare inlägg för nu har jag kramp i fingrarna och jag måste fixa till min innan vi ska till IKEA.

Kram
/David som kännde sig så stressad i går så han vet knappt

Alla har vi krav...

Lovat att återuppliva bloggen så det är bäst att delge er lite av mitt så kallade unika lilla liv här i Stockholm. Sitter för närvarande på en behaglig balkong där solen befinner sig någonstans bakom alla moln som täcker himlen. För tillfäller är det underbart att solen inte gör det outhärdligt att sitta här. Nej tvärtom är det alldeles perfekt. Underbart skönt helt enkelt. I ögonvrån ser man lila blommor, Lavendel heter dem och jag har nog aldrig sett dem blomma så fint som dem gör nu. Skulle man röra lite vid dem skulle man känna den härliga doften men jag når dem inte. Kaffet jag hade med mig ut smakar tyvörr beskt och äckligt så det får bli att avkalka kaffebryggaren när jag skrivit klart. I hopp om att kaffet smakar bättre till frukosten imorgon.

Veckorna och dagarna rullar på...

oj nu tyckte jag allt att det kom några små fina regndroppar, kanske blir det regn ikväll. Hoppas jag hinner sktiva klart bara.

Var var jag någonstans. Jo just det veckorna och dagarna rullar på och sommaren är här. Underbart att få lite värme om dagarna. Lagom till midsommar och semester vilket vi alla ser fram emot. Semesterplaneran börjar ta form. Ser väldigt mycket fram emot resan som kommer bli av tillsammans med våra vänner. Hoppas vi hittar något som tilltalar oss alla fyra bara. Lite olika krav finns allt. De ska vara bra standard, någon vill ha pool. Själv vill jag har ett stenkast till stranden. Lite kultur att titta på är det två som behöver för att inte bli rastlösa. Då kan dem göra det så solar vi andra. Längtar redan. Resan som skulle ägt rum i Maj blev ju tyvärr inte av men denna ska bli av. Ska även bli trevligt att åka tillsammans med ett par vänner. Trevligt att ha någon mer att prata med särskilt på kvällarna när man går ut och äter.

Ikväll blir det nog ett besök i Kärrtorp och äta på Jesses Krog. orkar inte laga någn mat hemma ikväll. Ett mysigt litet ställe inte långt härifrån.

Kram
/David som ser fram emot resan så mycket så han vet knappt


En äldres syn på After Work

Ja efter efterfrågningar så är det väl på tiden att ta tag i den här biten med då. Livet har liksom flytit på lite alldeles för fort den senaste tiden så hag har inte orkat eller haft tid. Kanske inte heller tänkt tanken att jag ska blogg men nu är jag på plats igen.

Idag blir det fredags mys här hemma tillsammans med en sjuk man som tycker synd om sig själv. Emil är nämligen förkyld. Stackarn. Ska testa ett recept från syster som blev väl mottaget då hon bjöd familjen på födelsedagsmiddag. Varför jag gör det är därför att jag inte var där och fick smaka. Det är den stora nackdelen med att bo så långt bort. Man får inte vara med på de spontana träffarna. Men så är det...

Måste delge er en rolig händelse som man kan skratta gott år på en fredag kväll som denna när flera går på After Work. Förra helgen var jag hemma. Det blev grillning och alla samlades. Även galma mormor var pigg på en krillad med bröd. Vi började prata om just After work. Mormor sa att hon hade hört sin som prata om detta. Då hon rakt ut frågar...

-Vad är det för ställe det där After Eight?

Ja skrattsalvorna strömmade och man kan inte mer ärn älska en mormor som kommer med så många kloka kommentarer. Inte nog med det hon kan även bli lite upprörd och frågande när hon ser en kvinna med huckle över huvidet när vi är på restauran. Sanningen är den att det var en tjej med långt mörkt hår som satt i baren och var helt oskyldig. Tack för att du finns älskade Ingrid!!

De sensaste dagarna han jag njutit av den strålande solen och lyst på den blåa himlen. Inte ett tecken på åska och blixtrar så långt ögat kan nå. Så man bor kanske på rätt ställe ändå, eller?

Det får bli allt för denna gång.

Kram älskar er alla nära och kära. Ta hand om er.

Kram
/David som älskar sin mormor så mycket så han vet knappt.

RSS 2.0