Hela februari...

Dagen bjuder på strålande väder med lite lätt snö fall. Temperaturen ligger på ca -9 grader. Hörde på nyheterna för några dagar sedan att vi kommer att få dras med detta vackra vinterlandskap och iskalla kyla hela februari. Det är väl inget som jag ser fram emot i nu läget. Nu känner jag bara att det får vara nog. Det har ju ändå varit så här sedan innan jul. Nej nu vill jag och flera med mig ha vår. Men det är väl bara att stå ut...

Jag har precis gjort mig iordning för att bege mig till Nacka Forum. Måste inhandla några fina presenter till Alva och Oskar. Inte ror ni väl att jag tänker åka in till stan i denna kylan när jag kan gå innomhus med samma äffärsutbud. Ska bara vänta in Emil som gör sig irodning och tvätten som ska torkas och vikas. Ser fram emot att åka iväg en stund. äta lite god lunch och titta på folk.

Vi får väl se vad man kommer hem med efter en shoppingrunda. Kanske något snyggt, bejvämt, smakfullt eller gott...

Ha det bäst där ute och håll er varma!
Kram
/David som ser fram emot dagen så jag vet knappt


Kylslagen vädring

-Det luktar illa i sovrummet!, tyckte Emil
-Då får vi vädra, sa jag

Detta var på fredags morgonen och vi skulle båda gå till jobbet så vädring fick det bli vid ett senare tillfälle. Min dag på jobbet rullade på bra och det var riktigt trevligt och mysigt. Så slog klockan fyra och jag kunde ta helg och åka hem.

Kvällen fick jag tillbringa ensam då Emil var på spa med jobbet. Det gör mig inget att vara ensam en kväll då och då, det kan jag bara tycka är ganska skönt.
Jag lagade lite mat och dukade upp med chips och cola för ikväll skulle det bli en myskväll med Let´s Dance & Solsidan. Mitt i alla förberedelse kom jag på att jag skulle vädra i sovrummet. Plockade bort krukor från förnsterbrädet och ständre av värmen på elementet & öpnnade förnstert. Det har min mamma läsrt mig att man ska göra, särskilt när det är vinter. Sagt och gjort så lämnade jag sovrummet och stängde dörren efter mig.

Ägnade kvällen åt tv:n och allt det goda. Klockan gick och helt plötsligt kom jag på fönstret, det står fortfarande öppet efter flera timmars vädrande. Lite länge när det är över -10 ute. Fick en rysligt kall chock när jag öppnade dörren till sovrummet, kallt så in i norden. Och jag som snart ska gå och lägga mig. Hur ska det gå till? Lakanen och kuddarna var ju så kalla. Fick helt enkelt sitta uppe en stund till så att det blev någon grad varmare i sängen. Till slut kunde jag inte vänta längre, var tvungen att sova. Men ligga direkt på lakanen gick bara inte så jag svepte in mig i min morgonrock och lade mig. Det gick ganska bra. Men det tog ett bra tag innan sängen var varm nog att sova i utan att känna någon kyla mit huden.

Idag vaknade jag ganska tidigt men inte helt utvilad då jag visst börjar bli förkyld. Hoppas det blir en lindrig variant.

Man kan väl utvärdera denna händelse med att det blev vädrat och alla kvalster och andra odjur dog på fläcken. Sedan är ju inte mitt minne med mig hela tiden. Glömmer lätt vad det är jag gör.

Idag var planen att jag skulle inte till stan och handla presenter till de små som det är kalas för nästa helg. Men termometern visar -13,4 så jag håller mig allt inne. Imorgon tar jag bilen och hoppas att Emil följer med till något trevligt köpsentrum så man kan gå inne och slippa kylan så mycket som möjligt.

Kram
/David som vädrade så mycket så jag vet knappt igår.

Tur i oturen

I morgon är det Fredag vilket i sig är väldigt skönt då det är sista jobbdagen i veckan för att sedan få helg. Helgerna är alltid lika välkomna. Fredag innebär även att på min gata i stan där är det parkeringsförbud mellan 08.00-16.00. Det är precis mina arbetstider för imorgon så nu vet ni det. Antingen måste jag flytta bilen eller ta den till jobbet imorgon. Jag har bestämt mig för det senare alternativet.

Som alla säkert har märkt om ni har tittat ut genom förnstret eller varit utanför dörren så har det kommit massor med nysnö. Bilen är helt övertäckt med drygt en decimeter snö. Dessutom har plogbilen skrapat bort all snö på vägen så det blev en hög fin snövall framför bilen. Inte lätt att komma ut med bilen eller se någonting för den delen heller.

Så efter en promenad hem från jobbet, en snabb vända till affären och upp i lägenheten för att hämta bilnyckeln var det bara att leta fram bilen. Började med att borsta av bilen och skrapa rutorna så att jag lätt kan komma iväg imorgon. Som tur var så hade det stått en annan bil bakom min men som hade kört iväg så där var det alldeles rent från snö. Jag backade bak min bil några meter för att förberade morgondagens avfärd så mycket som möjligt. Skottade bort lite extra snö från vallen. Så nu är det bara att rulla ut och åka till jobbet imorgon.
Nu får vi hoppas att det inte kommer några större mängder snö imorgon för då får jag ju kämpa med snön imorgon med.

Kram
/David som hade sån tur så han vet knappt

Som en Kung på väg

Jag och Emil sitter i bilen och ur högtalaren strömmar någon dansvänlig schlager som jag inte kan minnas vilken det när allt helt plötsligt bryts och man hinner under en bråkdel av en sekund tänka vad f-n hände nu. Men hjärnan kopplar snabbt och förstår att det är trafikinformationen som vill ha vår uppmärkamhet. Dem får vår uppmärksamhet till fullo när de nämner Nyköping. Berättarrösten meddelar att det har hänt en trafikolycka i höjd med Nyköpingsbro och att det är totalstopp i båda riktningarna av E4an. Olyckan hade inträffat för en timme sedan så då kan man ju förstå att det var en vår olycka och köerna troligtvis är oändligt långa. Vi har inte alls långt kvar tills vi kommer att stå där och vara en bil i mångden.
Emil plockar snabbt fram vår GPS ur handskfacket. För den är så fuffigt programerad att den kan känna av trafikolyckor och på så sätt navigera bilen en annan väg. Med full förhoppning om att den ska göra så med oss är stor. På displayen viar den att vi ska svänga av längre fram, men den avfarten kommer vi inte kunna ta för där framme lyser en lång rad med stopljus och vi närmar oss den oroväckt långa bilkön. Lyckligtvis finns det en avfartsväg innan kön börjar, Där vänger vi av och hoppas att GPSn skall navigera oss en annan väg. Det draget lyckas och vi blir guidade genom Nyköping, ut på E4an på andra sidan olyckan. Vilket flyt vi hade. Så ut på E4an igen och där såg man inte en bil i sikte så man kände sig nästan om en kung på en egen väg. Eller som i den där reklamen som gick på tv för några år sedan där BOSSE har ett eget körfält.
Resterande färd hem gick smärtfritt.
köerna hade inte slöppt en timme senare när vi var hemma så där kan man verkligen säga att man hade tur. Att vi hade en GPS som räddade oss.

Idag lätse jag mer om olyckan och det om hade hänt var att en bil hade voltat över och ner i ett dike. Två personer omkom.
Tänk om man hade satt sig i bilen en timme tidigare och varit bakom bilen som voltade. Vad som hade kunnat hända då vill jag inte ens tänka på.


Kram
/David som älskar vår GPS så mycket så jag vet knappt


Mjölkfilosofi


Då var det åter Måndag och en ny vecka som på något sätt kommer att gå till historien. Om jag unikt nog kommer att vara i händelsernas centrum när historia skrivs ska vara osagt. Men i vilket som helst känns det som att detta kommer att bli en bra vecka. Måndagen har så här långt varit bra på alla sätt och vis.

Promenaden till jobbet idag gick i och för sig lite segare men det berodde ju helt på underlaget som blir allt moddigare eller halare. Ett steg fram och två fram eller åka kana är det som gäller nu. Skönare var dock att det kändes betydligt ljusare idag än var det har gjort tidigare. Som jag har försått så går vi mot ljusare tider nu.

För er som trode att man växte jättefort med en gång när man dricker mjölk så har ni fel. Det tar jättelång tid, ända till sommaren eller julafton. Den lilla filosoferingen fick jag på avstånd ta del av i fredags på jobbet.
Jag bara älskar alla dessa små funderingar, felsägningar och meningsbyggnader barn kan ha. De kommer i rättan tid och helt självklart för de små. Då är det bra att ha ett litet block i närheten så man snabbt och lätt kan krafsa ner vad som kommer ur dem.

Ikväll serveras spenatsoppa med ägghalvor och prinskorv. Det ska bli värmande mumsigt värre.

Kram
/David som är så unik så jag vet knappt

Orolig...

Med ett ryck vaknade jag och tittade på klockan, 02.36 visade de röda digitalsiffrorna. -Fan jag har inte ställt klockan kommer jag ihåg att jag tänkte. Tänker att jag ska gå upp och fixa det så jag inte försover mig, men precis när den tanken har slagit mig kommer jag på att det är Söndag och jag kan lugnt lägga huvudet på kudden igen och sova vidare. Ställa klockan får jag göra innan jag går och lägger mig ikväll.

Sitter i soffan och tittar på Vinderstudion. Just nu är det historiska tillbakablickar på förra OS, 2006. Lina Andersson & Anna Dahlberg har precis vunnit guld i sprint. Det var så man blev alldeles rörd även att man visste att tjejerna skulle vinna. Får verkligen hoppas att årets OS blir lika spännade.

Är lite orolig idag för två saker. Det första är att Emil kommer bli knäpp på mig då jag bara sitter och tittar på vintersport hela helgen. Undrar hur han ska tänka när OS börjar hihi.
För det andra så undrar jag om jag kommer bli sjuk. Har kännt mig lite konstig hela helgen. Är inte helt pigg i dag heller men ändå känner jag mig stark och mår inte illa. Vi får se helt enkelt.

Igår skrattade jag så högt åt lilla Meg Westergren på Stjärnorna på slottet. De skulle ha en lugn och skön stund i hängmattorna. Men att sätta sig i en hängmatta är inte vara det lättaste. Hon åkte i backen flera gånger innan hon lagt sig till rätta. Det är ju inte lättare när när man har ett vinglas i handen. Komiskt var det i alla fall.

Ha det bäst.
Kram
/David som älskar vintersport så mycket så han vet knappt

meningslösa ord

Jadu kommande rader som kommer att printas ner här kommer nog att bli de mest ointressanta och minst innehållsrika på mycket länge...om nu någon någonsin tycker att det är intressant och innehållsrikg förståss.

Idag har jag jobbat som vanligt. Känner att det är mycket enklare att gå till jobbet nu, allt verkar falla på plats och vi har ju så otroligt trevligt ihop med nya kollegan och spännade arbetssätt. Tror på en spännade termin.

Börjar sakna de där hemma och känner att jag måste hem snart. Får bli i Februari när det vankas kalas. Hoppas så innerligt att det är kalas helgen som jag planerar att kommer hem igen. Tror att det var första helgen i Februari om jag minns rätt.

Får bli allt för nu.
Imorgon blir det en lång dag på kobbet med kvällsmöte.

Kram
/David som har det så lugnt så han vet knappt


Frostbiten...


Denna tidiga Måndagsmorgon ringde klockan redan klockan 05.50...eller ringde och ringde var kanske fel uttryck. Radion startade och jag vaknade. Jag är en av dem som inte klarar av att vakna till en skorrande, ringande ekande väckningssingnal som aldrig slutar. Så det är bara upp och hoppa göra sina morgonbestyr och klä på sig. Termobyxor, mössa, halsduk, vantar och vindetjacka sedan är det bara att ge sig ut i mörkret och hoppas på att kan inte stöter på något allt för läskigt i skogen.

Det var en helt underbar morgon som bjöd på frisk luft och ett fantastiskt vinterlandskap längs min promenadstig till jobbet. Ännu håller jag det jag lovar genom att gå till och från jobbet.
Var bara tvungen att ta fram kameran på mobilen och föreviga min promenad. Nu är ju inte min kamera den bästa, alltså inte heller bilderna men hoppas att på något sätt delge er hur mysigt man kan ha en tidig måndagsmorgon på väg till jobbet.


Kolonilotterna ligger orörda och när man tittar in genom staket och grindar så kan man tro att det har legat öde flera år utan att någon har varit där. Inte ett enda spår finns att tyda i den vita snön....
Måste tacka hammarbybacken för att du ger lite ljus i mörkret denna morgon. Utan den hade denna vandring inte alls varit lite gemytlig och upplevelserik som den belv.Några lampor finns även längs vägen som tur är.På hemvägen gick jag samma väg fast baklänges...ok jag gick inte baklänges rent fysiskt. Såg då på ett tydligare sätt all den fantastiska frost som har klamrat sig fast på grenar, staket och träd. Det är som ett konstverk när man tittar närmare på vad naturen kan åstakomma.
Denna fantastiska bild dokumenterade jag när jag gick hem från jobbet denna dag.Kram
/David som ser fram emot fler härliga promenader så han vet knappt

Problemlösning

-Nu har vi löst ett problem, säger Emil

Hihi har vi så många problem, då vet jag inte vad han syftar på men det löser sig säkert. Problemet vi har brottats med i en timme handlar om vad vi ska äta ikväll. Det är ju ändå fredag.
Vi kom precis fram till att det blir något så avanserat, nyskapande, inspirerande och fett som pizza. Pizzerian i hörnet är ju ändå en av sveriges bästa även om Jönköping har de bästa.
Nu får vi brottas med vem som ska gå och hämta dem, det är ju ändå -10 ute. Men det kan bli så att vi gör sällskap för en gång skull. Kors i taket i så fall.

Planerna om att gå ut och festa idag uteblev...ok inte mig emot men snart får vi nog ta tag i det där med fester för det är alldeles för få av dem. Men det är väl så att man får inse att man börjar bli gammal och inte orkar med det längre. Det är roligt och inspirerande att tala om men när det kommer till kritan är det alltid någon som drar sig ur...ok det är ofta jag.

Ikväll börjar Let´s Dance...min favorit är Claudia Galli...

Ett tips om man inte når upp till taket. Ta ett bord, ställ sedan en stege på bordet då når du mycket högre upp. Väldigt effektivt om man ska hänga upp något i ett högt tak.

Det får bli allt för ikväll.
Kram
/David som känner så mycket kli på ryggen så jag vet knappt...hahahhaNyårslöfte som bara kan lyckas

Första arbetsdagen 2010 är nu avklarad. Måste erkänna att det var lite motitg och jag kännde inte alls för det egentligen. Kanske har lite olika förklaringar men dem behöver vi inte gå in på här. Imorgon är det fredqg sedan är det helg igen det får man se som en lagom skön mjukstart.

Idag kan man även säga att det var första dagen då jag kunde börja med mitt nyårslöfte. Eller rättare sagt jag kom på det idag när jag utförde det som bäst. Nu har jag inte längre någon möjlighet att ta bilen till jobbet utan att betala en hel förmögenhet...den förmögenheten existerar inte tyvärr. Så nu blir det att använda sina starka ben...som nu kommer bli ännu starkare. Att gå till jobbet tar bara en kvart och kan vara en uppfriskande promenad på morgonen men när man ska gå hem då vill man ju bara hem fortare än blixten. Men det är så det är. Nyårslöftet är att gå till och från jobbet varje dag. Det  är väl ett helt perfekt löfte när man inte kan ta bilen. Tunnelbanan betalar jag inte för att sitta på, då vet man ju aldrig om man kommer i tid till jobbet.
Idag bar det alltså iväg fulltpåpälsad med termobyxor, mössa, vantar och hela paketet. Vägen genom skogen var mysig men lite läskig. Tittade mig över axeln ett antal gånger om jag ska vara ärlig. Men det fanns inte något otäckt alls. Det enda otäcka var att jag hamnade på rumpan och åkte kana ner för backen. Helt utan förvarning under snön var det glashalt. Det hade kunnat gå riktigt illa men klarade mig oskadd. Jösses var det enda jag fick ur när det hände.

Hemvägen gick i rasande tempo för hungern trängde sig på. Kan inte påstå att falafel är min favorit precis så det blev inte så mycket lunch för min del den här dagen. Tur att man hade toscakaka hemma som väntade.

Nu sitter jag här i köket och har avnjutit en härlig fika. Emil kommer hem sent så jag får väl vara ensam en stund till. Men jag har inte något emot att vara ensam. Särskilt när man kommer hem från jobbet då kan det vara skönt att det är tyst och lugnt ett tag.

Hoppsan nu kom Emil hem...jag som sitter här och tror att det är Måndag idag. Ja lite förvirrad e jag allt :)

Kram
/David som var så hungrig så jag vet knappt


Salvador Dali blev en kylig chock.

Vaknade lika sent idag som flera dagar i rad. Men vad gör det när man är ledig. Men imorgon måste jag nog komma upp ganska hyfsat tidigt så jag inte får en chock på Torsdag då man börjar jobba igen. Ska bli trevligt att träffa alla arbetskamrater igen efter veckor av ledighet.

Idag bar det ut i kylan...då menar jag verkligen kylan. Det var -14 grader här idag. Men in till stan skulle jag för idag var det dags för den stora kulturdagen med Emil. Det började med lite snabb shopping på MQ där det var REA. Hittade ett pat snygga jeans som det var 50% på. Ut i kylan igen å känna hur skinnet drar ihop sig och biter tag lite överallt. Satte mig på Bellmans och väntade in Emil...å vänta fick jag. Där blev det lite lunch för att sedan ta bussen till Moderna Museet och titta på Salvador Dali utställningen. Har länge tänkt att titta på den då jag gillar hans sätt att måla. De smälta klockorna är ju underbara. Sedan är det ju lite svårt att förstå hans målningar men men man får tolka saker som man vill.
Vi vat inte ensamma på museet heller om ni nu trodde det. Alla skulle verkligen vara kulturella denna eftermiddag. Så det blev ju inte att man kunde läsa om alla hans verk för det var ju smockat med folk och inte tänker jag gå i "kön" för att titta närmare på hans tavlor. Nej jag gick lite i bakgrunden, förundrades och imponerades.Hemma igen åkte raggsockarna på, kaffebryggan laddades och började puttra. Satte mig till slut i soffan med en varm kopp kaffe och en delikatoboll. Tittade på två avsnitt av Varuhuset. Det blev en chliffhander utav dess like men vi tänker suga på karramellen innan vi drar igång med sista säsongen. Spännade!!!!

Nu sitter jag här bland tända ljus och funderar på om jag ska balnda ihop smeten till pannkakorna.

Kram
/David som har frysit så mycket ute idag så jag vet knappt

Sherrymarinerad Fläskfilée

Sherrymarinerad fläskfilée

Ett underbart gott och superenkelt recept från min kära mor.


Ca 800g Fläskfilée
1 burk Hela Champinjoner
2 dl Grädde
1 tsk Vetejöl

Marinad:
1 dl torr Sherry (AMONTILLADO Superior, torr)
2 Vitlöksklyftor
2 msk Kinesisk soja
Salt och Peppar

Ansa köttet från överflödigt fett och skär det i mindre bitar. Lägg i en fryspåse eller i en skål. Öppna burken med svamt och häll svampspadet i en separat liten skål. Lägg champinjonerna tillsammans med köttet. Slå över marinaden och blanda. Låt stå över natten men gärna ett dygn för att få en riklig och god smak. Bland lite då och då.

Stek köttet och svampen, strö sedan över mjölet och rör om. Slå genast över grädden och låt det koka ihop. Tillsätt lite av svampspadet om såsen behövs spä lite. Salta och peppra efter behov men smaka av först.

Servera med ett tillbehör som tilltalar er och en god sallad.

Hoppas det smakar!
Kram
/David som älskar mat så mycket så han vet knappt

En Sång För Martin

Igår Nyårsafton tillbringade jag här hemma tillsammans med Emil. Vi lagade fantastisk god mat. Sherrymarinerad fläskfilee med potatisgratäng & vitlökssallad. Till efterrätt blev det pannakotta. Allt avnjöts i lugnan ro bara vi två. Ute skådade man ett fantastiskt snölandskap som om man tittade på ett vykort.

Eftersom tvutbudet var under all kretik valde vi att titta på en film istället. Nämligen En Sång För Martin med Viveka Seldahl och Sven Wollter. Jag visste lite om filmen innan men inte att den skulle vara så tung och sorglig trodde jag inte. Att den skulle vara bra visste jag. Det var lite konstigt att se filmen då Vibeka Seldahl avled en kort tid efter inspelning. Hon vann även en Guldbagge (2002) för sin rolltolkning av Barbara. En bagge hon aldrig fick ta emot. Även Sven Wollter vann en bagge för bästa manliga huvudroll. Båda glänser i sina roller!!För er som inte har sett filmen måste jag säga SE DEN nu!!!! Hyr den, köp den bara ni ser den!!! Låna den av mig jag har den :)

Så hela nyårskvällen gick ju inte i glädjens tecken precis men ändå. Det var en trevlig kväll och vi skålade på ballkongen kl 00.00 och tittade på fyrvererier.

Så det gamla året avslutades med en tragisk film och började i dag på morgonen med rensning av skåp. Sorterade ut och ställde iordning bland krukor och ljus. Julskerna packades ner och det blev ordning i julskåpet. Ok ljusstakar och stjärnor finns fortfarande upp för det är så fina. Sorterade bland dukar och gardiner så nu ligger det inte huller om buller längre, känns skönt. Så nu blir det att hålla ordning i skåpen.

Resten av dagen har tillbringats i soffan med Varuhuset och Ivenhoe. Ikväll blir det Camilla Läckbergs Olycksfågeln.

Det här får alltså bli 2010 års första inlägg. Och fler lär det bli under året. Ska bli bättre på att uppdatera här. Det får vara ett löfte under året.

Kram
/David som har det så lugnt och skönt så han vet kanppt


RSS 2.0