Hem ljuva hem...

Hem ljuva hem!

Att bo i Stockholm i all ära men att få komma "hem" är något speciellt. Att få bli ompysslad och serverad och bara få känna lugnet och inga måsten är bara så skönt. För att komma hem till mamma och pappa det är fortfarande "hem" och kommer att vara så länge de bor kvar i huset som jag är uppvuxen i.

I torsdags morgon rullade bilen till Huskvaran. Det skulle bli en helg med familjen och vänner, denna gången utan Emil. Klart det är lite tråkigt att han inte är med denna gången men samtidigt är det lite skönt att åka själv. Man kan sjäv bestämma vad man vill göra vem man ska träffa. Sedan är det lite annorlunda att få träffa vänner själv. Det blir att man pratar om helt andra saker och på ett annat sätt.
Väl framme efter tre timmars bilfärs kommer man till dukat bord och det bjuds på stek, potatis och sås. Underbart gott. Sedan var det dags för höjdpunket. Linda fyller och ALLA kommer att vara där, även jag. Syster yster visste inte att jag skule närvara så när hon väl ser mig så skiner hon upp och blir väldigt förvånad men glad. Kul att kunna överraska någon så. Hon bjuder på massor av "Leila inspirerade" bakverk som skakar utsökt. Lite lek i lekparken med syskonbarnen hinner man med innan det är dags att bege sig.
Kvällen tillbringas med mor och far och grillad korv. Första grillningen för i år, i alla fall för min del.

Igår var det fredag och jag besökte mormor och morfar större delen av dagen. Morbror Erik var där och det blev två parti med Plump. Under sista spelet som spelades hände något mycket ovanligt. Vi spelar med 11 kort och jag begär att ta 9 stick. Mot all förmodan så klarar jag mig och får hela 19 poäng. Det måste vara något rekod, i alla fall när jag har spelat. Men det hjälpte mig inte till seger tyvärr. Mormor var överlägsen. Ge gamle kan fortfarande.
Kvällen tillbringade jag hemma hos Jennie & Marcus. Dit hade även några vänner till den kommit med sin nyfödde dotter. Vi åt goda varma mackor, snackade och spelade Alias. Super trevligt.

Idag struntade jag i frukost för att vara så hungrig som möjligt. Kl 11 var jag Jennie och två till framme i "Munkaskog" där det severades buffe. Ät så mycket du orkar för 90 kronor. Det fanns nybakat bröd med hemlagad ost och smör. Massor av hembakade bakverk. Prinsesstårta, bullar, rabarberpaj, chokladkaka, marängtårta, torra kakor & valfri dryck. Underbart gott i vacker omgivning. Väl värt ett besök om man är fika sugen.
Ikväll ska jag grilla med mamma och pappa vilket ska bli mysigt och gott. Får se om jag får se på Robinson eller om vi ska göra något annat.

Imorgon bär det hem men det får bli en annan histora.

Kram
/David som är så proppmätt så han vet knappt


Omtänksamhet på jobbet

En vanlig dag på jobbet!

En pojke på knappt 5 år stoppar mig när jag är på väg hem och ner för trappan utanför jobbet.

-David, glöm inte att borsta tänderna innan du går och lägger dig, och när du går upp!
-Tack, för att du är så omtänksam, svara jag...

Tänk vad omtänksamma barnen kan vara och att intressant är också vad som rör sig i deras små hjärnor. Jag älskar verkligen alla dessa små ljuspunketer i livet & på jobbet.

Kram
/David som inte ska glömma att borsta tänderna så mycket så han vet knappt

Ett Stort Tack!

TACK Kära Svärföräldrar!!!

Telefonen som jag köpte & instalerade igår har jag inte enbart köpt för egna pengar.
En del av den är från Anders & Anneli.

Ni har bidragit till att jag/vi nu kan nås av alla, det känns tryggt.
Kanske ringer vi någon dag :)

Tack
/David som tycker om sin nya telefon så mycket så han vet kanppt...och sina svärföräldrar.

Ny telefon gör mig nårbar igen

Nu har vi varit utan telefon ett bra tag och säkert har vi missat en hel drös med telefonsamtal från nära och kära som så gärna vill prata med oss. Som vill höra hur vi mår eller bara höra våra röster som de saknar så innerligt. Men inte har det ringts ovanligt mycket i mobiltelefonen...så kanske är det så att man inte år så eftertraktad. Är det ingen som saknar en eller vill prata med en? Jo, det hoppas jag verkligen, jag låter bara tankarna sväva....nu ringde det! haha...i andra ändan av mobilen fanns Emil som sa att han kommer hem snart så jag har nu satt på ugnen.. Ja tankarna svävar och jag skriver just det som faller mig in. Ibland känns det inte som att jag vet vad jag ska skriva, det är fingranra som bestämmer vilka ord jag ska printa ner. Därför det kanske känns lite flummigt.

Men innom 24 timmar  ska man kunna ringa oss på vår hemtelefon precis hur mycket man vill....ja inte efter klockan 22 då för då har jag gått och lagt mig i den sköna sängen för att få lite törnrosa sömn. Jag har nämligen varit införskaffat en ny telefon som nu står på laddning. Snygg är den med. Ska väl vara lite klass på saker och ting.

Bild av DORO TH70 RÖD

Så detta är vad jag kommer att hålla intill örat när jag pratar med just dig...om jag nu känner dig som läser detta inlägg.

Kram
/David som tycker om sin nya telefon så mycket så jag vet knappt


Grattis Norge!

Storfavoriten höll så nästa år behöver inte Sveriges bidrag att åka långt för att delta i ESC. De är defenitivt värda segern men vad tråkig omröstningen blev då man ganska fort förstod vem som skulle ta hem spelet. Och Island kom två det var väl väldigt roligt.
Men vad hände igentligen med Malena? Så dålig var hon verkligen inte! Det spelar verkligen ingen roll vad eller vem vi skickar vi kommet typ sist i vilket fall. Det är visst bara den där skrik Carola som kan komma i topp 5. Men nu ser vi i alla fall att Norden kan vinna. Så nu tar vi hem det här nästa år!

Kram
/David som ska sova så mycket nu så han vet knappt...men tänker på Malena hon var suverän!

Vem Röstar Du På?

Ok nu har alla låtarna gort sitt och ansvaret ligger nu i våra händer. Ska jag lyfta luren och rösta? Vad skulle jag då rösta på? ja det e verkligen inte lätt. O år är det verkligen en Eurovison SONG Contest. Det kommer verkligen handla om den bösta sången och det bästa uppträdandet. Vilket det ska handla om. Vi har äntligen sluppit alla löjliga bidras så som kycklingar mm.

Jag lägger min röst på ESTLAND!!!!

Även m jag gärna skulle rösta på Armenine, Islans & Tyskland.

Men vad kul det skulle vara om Sverige vann. Det är ju ändå 10 år sedan Charlott Nilsson vann med "Take Me ToYour Heaven"

Nu håller vi tummarna!

Kram
/David som är så nervös så han vet knappt

Eourovison Song Contest, Moskva 2009

Ikväll smäller det verkligen riktigt högt i Moskva! En färgsprakande tävling kommer att gå av stapeln och den kommer att bli så fruktansvärt bra och spännande så man vågar knappt tippa hur utgången kommer att bli. Jag kan nog vara så drastisk att säga att detta kommer att bli den bästa ESC finalen som någonsin har avgjorts. Med så många favorittippade bidrag så kan det inte bli annat än spännande.
Av 25 bidrag så är det åtminstone 16 bidrag som enligt mig är bra, och då är det så klar de som är bättre än de andra.

Mina favoriter denna afton är Estland, Island, Norge, Sverige, Azerbajdzjan, Grekland, Tyskland och Armenien.

Men i vilken ording man vill att de ska komma det är desto svårare. Och sitta här och tippa hur slutresultatet KOMMER att bli är ju rent av omöjligt.

Det skulle vara kul om Island vann för det har de aldrig gjort. Det är en fin ballad som är skön att lyssna på.
Estland har en otroligt bra låt som utförs med små medel. Definitivt en av mina absoluta favoriter.
Armenien gillar jag men tror inte att den kommer att klara sig i konkurrensen. Tyskland växer och är riktigt skön att lyssna. Grekland e bra men jag tycker nog att det händer lite väl mycket under numrets gång. Azerbajdzjan har en låt som sätter sig som en smäck och ett nummer som är bra, detta kommer att bli svårslaget ikväll. Norge är förhandsfavoriter och det med rätta men han vår det svårt tror jag, topp 5 kommer det att bli i alla fall. Och så då Sverige....hur ska det gå? enligt tidningarna ska det ha hänt mycket efter semifinalen, det får vi verkligen hoppas. Antingen blir det flopp eller topp och jag tror mer på topp faktiskt. Det sticker ut så pass mycket.

Vad hoppas jag då? Topp 5 

1. Sverige...så klart :) Det är på tiden
2. Estland...för det är de värda...behövs en överraskning
3. Island...de har aldrig vunnit
4. Azerbajdzjan...en låt som sätter sig som en smäck...och lite svenskt
5. Norge...lite väl förhandstippad

Vad jag tror! Topp 5:

1. Ukraina...något så påkostat och dåligt är det nog många som faller för...nu är det nog deras år
2. Norge...de faller på mållinjen
3. Grekland...Pirrelli Catwalken gör sitt till
4. Azerbajdzjan...
5. Sverige...

Svaret får vi ikväll!
Spännande!!!

Heja på Sverige nu!
Kram
/David som ser fram emot en spännande kväll så mycket så jag vet knappt


Eourovision Song Contest 2009, Semifnal 2

Dansande björnar...det är väl bara Ryssland som kan göra det! Hörde ni Waterloo på dragspel...det gjorde jag.

1. Croatien: Slätstruken & tråkig! Här händer det inte mycket...

2. Irland: Glöm Logan...här kommer det rockande tjejer...men jag vet inte om det är så mycket bättre?! Låter som allt annat. Kan säkert ta sig vidare...

3. Lettland: Här intar en lite smått galen man scenen, och han gör det faktiskt bra. Jag gillar det på något underligt sätt. Han måste vara helt slut efter ett uppträdande!

4. Serbien: En sång om skor...jaha ska bli intressant :) Håret slår ju Elisabeth Höglunds med hästlängder. Men vad tycker jag då? Ja komiskt är det men rent sångmässigt är det dåligt. Men det kanske behövs ett sånt bidrag i finalen!?

5. Polen: I don´t wanne leave...det låter bra det , stanna du till finalen. Vacker ballad men hade fungerat mycket bättre med en kraftigare & starkade röst.

Än så länge har det inte varit mycket att ha...men det blir det ändring på nu!!!


6. Norge: Segertippad! Den här låten har ALLT!!! En sångare med bra röst, spelar ut hela sitt register med ansikts -och kroppsuttryck. Här finns en fiol, underbara dansare som gör nya moves och pyroteknik. Äntligen en sångare som ler. KUL! BRA! Klar finalist. VINNARE??? ja!


7. Cypern: Det här gillar jag! Spännade och snyggt och enkelt men ändå nytänkande. Kunde ha varit en bättre sångare.

8. Slovakien: En sångare som inte kan titta när hon sjunger kan inte komma vidare till en stir final. Det här var ändå inget bra.

9. Danmark: Låter som Ronan Keating men det e en helt vanlig dansk snygg kille. Ett härligt dunk...med en bra refräng. Men jag saknar det där lilla extra...men den ska till final.

Dessa tråååkiga programledare!


10. Slovenine: Börjar fräckt. Men vad coolt det hade varit om de hade spelat på riktigt. Det låter ju så häftigt men ser lite töntigt ut. Sången kunde dock varit lite med genomtänkt. Men den kommer till final får man hoppas.

11. Ungern: Danse with me...ok gärna om du byter byxor. Snygg början sedan e det ok. bra låt men det kunde varit ännu mer ös. Lite Andreas Lundstedt fast sämre.

12. Azerbadjan: Svenskt inblandat...Den här refrängen sätter sig som en smäck. Den kommer självklart till final och har verkligen något att säga till om när den väl är där. Nu vill man bara dansa!!!

13. Grekland: Mer svenskt inblandat. Perreli catwalken är tillbaka :) I det här nummret händer det jätte mycket. Rullband, pjäxor på rullbandet som gör att dansare och sångare kan luta sig framåt utan att de trillar. Catwakeln höjer sig och sångaren är högt uppe i luften. Inovativt. Lite fame varning men det funkar ju. FINAL!

14. Litauen: Nä! Tråkigt...

15. Moldavien: Ja här var det energi men inte så värst intressant. Folkdans...hmm

16. Albanine: Det här är snyggt enkelt och bra. Fantastiska dansare!! Vem kan snurra så på huvudet??? Å där kom carolafläkten :) Kul att det använder sig av dansarna på ett spännande och nytt sätt. BRA!!!

17. Ukraina: Alltid intressant och bra land...hur är det i år? Ok låt men det det händer alldeles för mycket på scenen. Lite tjatig...men kommer säkert till finalen.

18. Estland: Spännande! Enkelt och snyggt vilket gör att man inte kan annat än att tycka om det. Skönt med något som inte bara anspelar på sex acj häftiga nymmer. Magin växer så det ryker om sångaren. Här har det verkligen fått till text och MUSIK. Den här skulle lätt kunna vinna på Lördag! Min favorit.

19. Nederländerna: Lite hansson Carson och Malmkvist varning :) Är det inte en gumma med trumma så är det i år en mullig kvinna med skivspelare på magen. Kul. Men det här är faktiskt inte så dumt, trots allt. En riktig Schlager!!!!

Dagens semifinal var bättre än den första. Och den blev bara bättre och bättre ju längre tävligen pågick.
Så här tycker jag...följande bidrag ska vidare til final.


Norge
Estland
Azirbadjan
Cypern
Nederländerna
Grekland
Albanine
Ungern
Danmark
Slovenine

Nu väntar vi bara på resultatet!
Kram
/David som tycker estland va så bra så han vet knappt


Jaaaa

Sverige är i FINAL!!! Härligt Europa som har röstat vidare hennne. Det var allt riktigt nervöst där ett tag men lika snabbt sog dog den nervositeten då Sverige ropades upp som land nr 2. Men lika skönt det.
Av de bidragen som jag hade tipsat till final fick jag in 5 länder. Sverige, Malta, Island, Armenien & Turkiet. Det var de bästa så det var ju bra. Annrs tycker ajg att resultatet var ganska överranskande men bra för Malenas del att inte bara de bra låtarna kom vidare.

Nu väntar vi till Torsdag å ser vad som händer då.

Nu ska jag sova...ska ju jobba imorgon.
God natt
Kram
/David som e så nöjd så han vet knappt

Eourovision Song Contest 2009, semifinal 1

1. Montenegro: Bra öppning på tävlingen. En låt som svänger och gärna få komma till Final

2. Tjeckien: Ur uselt...börjar att tänka på annat

3. Belgien: Elvis okände bror har trätt fram...eller har Elvis i egen hög person återuppståt?

4. Vitrysslnad: En blek man med bra röst, refrängen sätter sig...men vad har han på sig?? Sliskig verkar han med

5. Sverige: Nu gäller det! Nä där belv jag jätte besviken! Började knackigt och lyfte aldigt. Varför har de en kritvit bakgrund när Malena har en vit klänning? Hon försvinner ju helt. Nummret saknade magi. Det är inte alls säkert att hon kommer vidare...men hoppas måste man ju.

6. Armenien: Å jag sitter här å svänger med i rytmerna...det här är härligt bra!!! Everybody move your body....man kan ju redan sjunga med....En VINNARE!

7. Andorra: Söt tjej med en popig låt. Helt ok!

Med så här många bra låtar redan så frå Malena det väldigt TUFFT

8. Schweiz: Söt kille men tyvärr är rösten lite svag men härligt hes. Låten tar aldig fart men det är en ursngg dekor!!!

9. Turkiet: Låter precis som turkiet ska...som Sertab när hon vann 2003. Här sparar de inte på krutet och det är fullt ös hela tiden. Snyggt! De vill vinna! Inte helt omöjligt.

10. Israel: Israelinska...eller vad de sjunger på för språk det gör det jobbigt att lyssna på. Är väl ok men nej. Helt svartklädda e de alliop med :(

11. Bulgarien: Ännu mera Opera...men inte i samma klass som Malenas. Trist och enformigt! Gimmi Gimmi Show Show...kan de inte komma på nåt mer?

12. Island: Iskallt blått och underbart bra! Fantastisk sång. Norden har verkligen lyckats detta år. Hoppas det syns i finalen!
It is true!!!

13. F.Y.R Makedonine: Nä då var H.E.A.T mycket bättre...någon som vill gå till hans frisör?

14. Rumänien: Några söndertrasade älvorna har intagit scenen...men det hjälper inte. Refrängen är tråkigt töntig.

15. Finland: Lite rap...långa spiror till ben...eld...och en refräng som sätter sig! Men inte mer...kanske att träna till?

16. Portugal: Originalspråker, ja jag kan det då inte. Nä blommor å bin och en enorm blomma i håret hjälper inte. Ingen final här inte.

Nu kommer mitt favorit land! Jag håller nästan alltid på deras bidrag. Har i alla fall gjort det de senaste åren, MALTA!

17. Malta: Som i en Disney film...så underbar pampigt och bra powerbalad...FINAL! Hon äger scenen i sin ensamhet. Vill bara gå igenom rutan å krama henne.

18. Bosnien & Hertzgoviva: Vad är dettta för sömnpiller? Orka...

Ja det var alla bidrag för kvällen. Överraskande starkt startfält måste jag säga. Vilka 10 länder som går vidare det är nästan omäjligt att säga men jag ska ge mitt tips...

Armenien
Montenegro
Malta
Sverige
Turkiet
Island
Vitryssland
Andorra
Schweiz
Belgien

Vi får de hur det blir....

KRAM
/David som e så spännd så han vet knappt...ska sverige gå vidare?

 

Tjuvlyssnat

Måste bara få dela med mig av denna undebara lilla händelse!
Tagen från www.tjuvlyssnat.se


En mamma ~35 och hennes son ~5 står och väntar på bussen. Sonen hukar sig ned och tittar på en insekt som kryper på vägen.
Pojken (nyfiket): Vad är det här för ett litet djur? Det är en myra!
Mamman: Nej det är inte en myra. Den är mycket mindre än en myra.
Pojken ställer sig upp och trampar hårt på insekten och tittar sedan undrande på den.
Mamman (lugnt): Den dog nog när du trampade på den.
Pojken (utbrister i protest): Den sover!

Det far väl gulligt!?! Cool kille det där...

I övrigt i ag har jag jobbat och det är alltid lika trevligt att komma till jobbet. Att få vara på jobbet och höra hur bra vi är det värmer i hela kroppne. Att ens kollegor säger till en att vi är så bra det är skönt att höra.
Jag tränade efter jobbet så nu känner jag mig pigg, fräsch och mör i kroppen. Nu ska jag banne mig se till å träna stenhårt fram till sommaren ;)
Emil har lagat mat som vi snart ska avnjuta i väntan på att Euorovision song contest delfinal 1 går av stapeln i Moskva.
HEJA Marlena!!!

Kram
David som ser fram emot Malenas uppträdande ikväll så mycket så han vet knappt

Rent Hus...

Ok, nu får ni verkligen inte tro att vi har skrivit in till Rent Hus för att få deras hjälp. Nej, vi har verkligen inte något behov av deras hjälp, vi klarar oss alldeles utmärkt själva. Ja vi uträttar allt städande själva...allt utan förnsterputsningen...men vi tar gärna emot smarta och effektiva tips, och då är just programmet Rent Hus ett alldelse utmärkt program.

Idag har vi vänt upp och ner på hela soffan...eller inte bokstavligt talat men rent städmässigt. En tygsoffa i ett hem med två katter och två vuxna människor gör att det samlas en hel del damm, katthår och annat smuts i soffan. Man måste då rengöra den imellan åt. Dagligen och regelbundet ganska ofta så drar vi av katthår med en borste och dammsuger den då och då. Men allt får man ju inte bort då har en tant i Rent Hus gett oss ett effektivt sätt för att få bort damm.

Gör så här:
Fukta ett lakan...eller ja vi fuktade det rejält med duschslangen. Krama ur allt överflöd av vatten. Lägg sedan lakanet på soffan så slätt det går. Sedan hittar du något...ja i princip vad som helst att slå med. Vi tog dammsugarröret. Sedan är det bara att slå allt vad ni förmår på lakanet. Dammet och smutsen fastnar då förhoppningsvis på det fuktiga lakanet.

Vi var så duktiga så vi gjorde det till och med på båda sidorna av soffkuddarna. Vi passade äv på att dammsuga under soffkuddarna. Där samlades både det ena och andra men inga överraskningar denna gången. Soffan är nu som ny igen. Smart va!!!!Bevis på att vi faktisk har gjort det...så nu är det bara å sätta igång där hemma hos er med.
Här är vår nya dammsugare, vårt lilla "lingon" som suger bra men låter mer än jag hade trodd. Men fin e den i alla fall.

Kram
/David som har städat soffan så mycket idag så han vet knappt

Ny bil?!

Det här med bil är inte alltid lätt...framför allt inte när man inte alls är haj på alla tekniska bitar när bilen börjar att strula. Jag har inget intrese i bilen mer är att köra den. Ok jag tankar den, tvättar den, dammsuger den inuti och lite mer där till.
Nu börjar min fina Mazda att strula med lite olika saker. Fläkten är sönder men den fungerar...ok hur lät det...den fungerar på så sätt att den blåser både varm och kall luft men själva reglaget kan lossna om man är för våldsam. Sedan har avgassystemet pajat igen. Bilen låter illa. Inte så illa som sist då hela alltet lossnade. Nu är det ett hål i så det måste fixas snarast. Sedan var det en annans sak som de påpekade å besiktningen men det kommer jag inte ihåg vad det var. Annars fungerar den väl som den ska.
I helgen har jag provkört Pers Handa Civic och den är ju underbar att köra så nu vill jag ha en sådan med :) Är det någon som vet att det finns en bra till salu så hör av er. Till ett bra pris så klart. Eller en annan bra bil som skulle kunna passa :)

Nu ska jag kolla på Desperate Housewis som jag missade i Tisdags då comHem slutade fungera p.g.a ett blixnedslag. Så alla kanaler var svarta den kvällen.

Ha det gott
/David som vill ha en ny bil så mycket så han vet knappt


Mat blogg

TacoPaj

En utsökt paj med smaker från Mexico som är toppad med en krämig ostmassa som överraskar och förhöjer pajens smakupplevelse. Serveras med en grönsallad med vitlöksdressing och avocado. Kan det vara något till kvällen? Det är i alla fall mitt tips för idag.

                   
                                   

Pajskal
150 g Margarin
3 dl Vetemjöl
3 msk Vatten

Arbeta ihop till en smidig och slät deg. Tryck ut den i en passande form. Spara lite av degen om du vill göra en dokoration uppe på pajen. Men det är helt valfritt.

Tacoköttfärs
500 g Köttvärs
1 Gul lök
5 Campinjoner (stora färska)
1 påse Tacokrydda
3 msk vatten

Bryn köttfärsen, tillsätt sedan den hackade löken och den skivade svampen. Tillsätt sedan kryddorna.  Skölj ur tacopåsen med vatten så att man får ut all krydda. Lår puttra till all vätska har kokat bort.
Ös i köttfärsen i pajskalet och fördela det jämt.

Ostblandning
150 g Riven ost
2 dl Lätt Cream Fraich

Blanda till en klibbig massa. Fördela osten ovanpå köttfärsen.

Garnera med det sista av pajdegen. Gratinera i ugnen i 30 minuter, 200 grader.

Avnjut tillsammans med ett gott sällskap eller kanske i din ensamhet tillsammans med Tv:n.

Kram
/David som gillar att laga mat så mycket så jag vet knappt

Dagen är planerad

Låg och drog mig länge idag....under tiden var Emil uppe och donade. Han hann med en hel del innan jag knatade mig upp ur sängen. Nu har vi ätit frukost och ska bege oss ner till förrådet för att röja och sortera. Kolla vad vi har och vart det ligger. Jag saknar några pedagogiska böcker som jag gärna vill ha. Hoppas dem ligger där nere.

Vi har även bokat biobiljettter till eftermiddagen. Kl.15.00 går redon upp och STAR TREK visar sig i ny skepna igen. Ska bli trevligt med en eftermiddagsbio.
Igår lånade vi ut vår bil till vår kära Per som ska köpa husvagn. Han har ingen dragkrok men det har ju jag på min fina Mazda. Så idag får vi åka Honda Civic...enlig honom en mycket "fin" bil :)

Ikväll blir det ytterligare ett avsnitt av Robinson. Ok, til en början var jag faktiskt skeptisk till programet om det verkligen kunde bli så bra som det var när det kom för många år sedan. Men nu är spänningen på topp och man är som fastklistrad och måste se vem som vinner.

Nej nu ska jag sluta smattra på tangentbordet och göra mig iordning för att röja i förrådet.

Ha en underbar dag...här lyser solen med sin frånvaro.
Kram
/David som ser fram emot biobesöket så mycket så han vet knappt

Nöjd...har tränat.

Jag det gick...att ta sig dit!
Jag klarade det...helt ensam!
Jag är så nöjd...trots all svett!

Så kan man sammanfatta dages bedrift som bestod i att ta sig i kragen och skaffa ett medlemskap på Nautilus. Gymmet i sjöstaden. Väl där kännde man sig allt lite vilsen bland alla femtioelva maskiner så jag började med en rask promendad på bandet som efter en stund övergick i löpning men det orkade jag ju inte så länge så jag gick istället. Men ju mer man tränar ju mer orkar man säkert springa vid ett senare tillfälle. Tog mig ut på det vida havet av masiner av olika salg. Alla hade sin speciella muskelgrupp som den var specialbyggd för. Tog mig igenom ett antal och det känndes skönt.
Hur många som tittade på mig och undrade vad jag igentligen höll på med? Det vet jag inte. Säkert en hel drös eller ingen alls.

Är nu ganska nyduschad och pigg. Lite mör i kroppen men det hör väl till. Ska snart börja med maten. Någon form av köttförsgryta med ris blir det i alla fall. Men hur resultatet blir det vet man inte förrän det är klart att servera. Är rätt hungrig faktiskt.

Ha det gött därute!
Kram
/David som ska börja träna så mycket så han vet knappt


Imorgon börjar allvaret

Jag vet att det är otroligt många som bara längtar så de nästan spricker på att det ska knatas ner ännu ett fantastiskt, tänkvärt och inspirerande inlägg.
Så här kommer det de, det där efterlängtade inlägget.

Men vad ska jag skriva om idag? Jag har verkligen ingen aning för det har inte hänt något speciellt de senaste dagarna. Eller i alla fall inte så pass intressant så att det skulle få en speciell plats på denna blogg. För här ska det ju vara något UNIKT om det ska få vara med här.

Vem och då frågar jag mig verkligen VEM kan vara så grym mot sin djur som lämnar den ensamma i en lägenhet som hundägarna ska flytta ifrån? Ja när sista flyttlådan är ute och det enda som finns kvar är en bur med en hund med sin två små valpar i. Utan vare sig mat eller vatten. De är helt enkelt lämnade för att dö.
Tack till den grannen som reagerade på hunskall från lägenheten bredvid. Tack vare den granenn så överlevde hundarna och har hittat nya ägare.
Tur att det finns goda grannar!

Imorgon är det redan fredag och jag slutar tidigt. Jag ska äntligen ta mig i kragen och gå och träna efter jobbet. Jag ska skaffa träningskort på Nautilus.
Så då visste hela världen det.

Kram
/David som ska börja träna imorgon så mycket så han vet knappt

Tråkigt...

Fan...förlåt att jag svär...vad det här e tråkigt!

Söndagen har gått å jag har inte gjort ett dugg...eller jag har ju tittat på varuhuset men hur upphetsande är det på en skala. Ok det är fantastiskt bra men men...Jaja det får vål vara så ibland. Men nu vill jag att det händer något här hemma.
Ok vi tvättar men det är väl inget kul. Å en sak till, vi har inget varmvatten så jag kan inte ta en skön dusch. När det varma sköna vattnet kommer tillbaka det vet i katten. Säkert inte än på länge. Å jag som är sugen på våfflor med grädde & sylt men kan man svulla i sig det nu?

Kram
/David som vill ha så mycket våfflor så han vet knappt & varm vatten!!!!Margareta Öhman...

Det har verkligen kännts att det har varit extra lång ledighet den här helgen. Man har knappt vetat vad det är för dag. Är det fredag eller är det Lödrag. Det jag vet vet idag är att det är Söndag och imorgon ska jag åter till jobbet. Vilket jag faktiskt ser fram emot för jag trivs så bra på mitt jobb och det är det allra viktigaste.

Denn 3 Maj bjuder även den på sol och värme. Vilket vi har fått känna av under en längre tid nu. Det är så fantastiskt att få vara ute i vårsolen. Det finns inget bättre än detta. Tyvärr är det lite disigt idag men vad gör det.
Jag har lagt i två maskinder  tvätt som är klara när som. De kommer att få hänga på tork här upp i lägenheten då det kommer någon annan snart och ska tvätta.

Annars idag händer det nog inget speciellt. Blir väl bara att ta det lugnt. Läsa i boken så att den blir utläst någon gång. Kanske sitta på balkongen med en kopp kaffe. Jag vill bara ha en skön slapp dag idag utan några förpliktelser eller tider att passa. Bara kunna göra det som faller än in.

Vi har nu sett fem avsitt av första säsongen av VARUHUSET. Tänkt den är faktist riktigt bra. Innehåller allt en såpa ska innehålla. Behållningen är så klart Christina Scholin som Margaretha Öhman. Kvinnan med  glasögonen som täcker halva ansiktetde, chokerande snygga klädet (not) som smider onda planerna för att överta makten på varuhuset Öhmans. Inga Gill är en annan, nu bortgången skådespelare som finns med i serien. Vilken söt liten tant som vill alla väl.
Hur ska det sluta? Ja jag kommer inte ihåg hur det slutar så jag ser fram emot att få plöja igenom hela serien från början till slut. Och återuppleva 80-talet igen.

Nej nu ska jag hämta upp rena underkläder & handdukar så det får hänga på tork.

Ha en bra dag!
Kram
/David som har fastnat i Varuhuset så mycket så han vet knappt

1 Maj

Klockans långa visare har knappt hunnit knata sig upp och förbi tolvan och slå 10.00. Frukosten är avklarad, disken är diskan och ute skiner solen i högan sky. Det här kommer att bli en bra dag, det känner jag på mig.

Men ska man oroa sig för svininfluensan? Ja lite men än känns det tryggt....

Idag ska vi på bröllop i Humlegården. Inte för att jag känner de som ska gifta sog men Emil vill att jag ska med. Ett bröllop som vem som får komma och beskåda. Det första bröllopet som genomförs mellen ett homosexuellt par...i detta fall mellan två tjejer...det kommer att inleda 1 Maj firander här i centrala Stockholm. Ett inledande bröllop som kommer att föra med sig att fler tar seteget och ingår i äktenskapet. Nu skrotar vi partnersskapet, det tillhör nu det gamla och tråkiga.

Om jag en dag kommer att gifta mig det är skrivet i stjärnorna. Just nu är jag inte redo för det men vem vet i framtiden kanske. Jag vet ju en som vill i alla fall....

Hoppas alla får en härlig 1 Maj...en dag då man är ledig :)

Kram
/David som längtar ut i solen så mycket så jag vet knappt

RSS 2.0