Imorgon...

Imorgon är det 1 April. Som säkert många vet så är det dagen då man får luras och det ka ju vara kul i och för sig. Aprik april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill...den meningen kommer man nog att få höra många gånger imorgon. Kom just på att man måste ju skoja lite med de små barnen imorgon på något fräckt och kul sätt. Någon gång har vi hällt vatten i mjölkpaketen men vad ska vi hitta på imorgon? Om någon har någon uppfinningsrik ide så är den välkommen!

Men 1 april 2010 är i mitt liv lite extra speciellt. Det är en speciell dag på det sättet att jag har födelsedag och det är ju alltid trevligt att fylla år. Men i år fyller jag nämligen 30 år. Det är då krisen skall komma och det har den säkert kommit på ett eller annat sätt. Visst tänker man på att man inte längre är jätte ung fast man känner sig ganska ung. Det känns skönt att man har hälsan i behåll och är frisk det är det allra viktigaste.
Hur morgondagen kommer vara är svårt att sia om fast jag kan tänka mig att det kommer bli en hel del samtal och gratulationer på ett eller annat sätt. För en sak är säker, när man fyller år den första april då kommer alla ihåg det och det är det bästa.

Ikväll blir det räkor som vi skall smaska i oss...gott!

Nu skall jag springa ner till tvätten...

På återseende...dettta blir säkerligen sista inlägget innan 30 årskrisen hihi

Kram
/David som fyller år så mycket imorgon så han vet knappt


Barmark

Dagen började med en promenad genom skogen till jobbet. Det var underbart att se att marken var bar och man för första gången på evigheter fick känna asfalten och den grusiga stigen unger sina fötter. Men ännu är inte snön borta och det är fortfarande jobbigt att gå på vissa ställen där snön är moddig och porös.

När jag gick där och filosoferade så slog en tanke mig. Undrar när första dagen kommer på man inte ser något spår av snön längre? När man tittar sig omkring så kan man tänka att det kommer ta ett bra tag då vissa snöhögar är väldigt höga.

Vår förskolegård som så många anda gårdar har varit fylld av snö. Nu när det har töats och hackats med spadar så är gården helt plötsligt gigantiskt stor. Känns lite konstigt men så underbart!

Ikväll blir det lite god mat, avsnitt två av SCI men även final i Mästarnas Mästare.

Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis lika strålande som dagen har varit. Det har ju varit rena superduper vår dag idag.

Kram
/David somser fram emot påskens ledighet så mycket så han vet knappt


Modevisning

Känns skönt att det är löningshelg när vi valde att åka till Barkarby för lite shopping. Vi kom nämligen hem med flera kassar fyllda med smått och gott.

Här följer resultatet av min shoppingrunda...


Från J. Lindeberg
 
 


Från Bubbleroom.se Jack & JonesVårjacka från Zara
 

inte bara en massa kläder, lite underhållning också...Memento & En fråga om liv och död
  

Har så länge velat se Memento men det har inte blivit av. Hoppas så innerligt att Tv-thrillern en fråga om liv och död har kommit mig förbi, för annars har jag köpt den i omödan.

Det får bli allt för denna gång.

Kram
/David som har shoppat så mycket så han vet knappt

tulpanråd

Hur orkar man snitta sina tulpaner och byta dess vatten en gång om dagen? den frågan ställer jag meg efter att ha läst en blogg om skötselråd. Har för övrigt köpt tulpaner idag och tanken slog mig att jag skulle göra det för att kolla om de håller längre då. Men orkar man det och kommer man ihåg att göra det? Dem står i vilket fall väldigt fint framför mig just nu :)

Just nu hoppas jag att kvällens supé blir superb och trevlig. Har hittat ett nytt spännade recept som jag ska slänga mig över om ett tag. Lite för tidigt än. Men mest av allt önkar jag att morgondagen bjuder på värme och strålande sol, någon trevlig tripp till ett trevligt ställe och lite shopping det är alltid trevligt. Var det bär och vad som komma skall får vi uppleva imorgon. Vad vi alla behöver just ni är en härlig vårdag och att all snä ska försvinna. Är så innerligt trött på snön just nu. Promenadvägen till och från jobbet är så moddig så det är dubbelt så jobbigt att gå där just nu. Det blir två steg fram och ett tillbaka.

Det får bli allt för denna gången

kram
/David som vill ha så mycket värme och sol nu så han vet knappt

Kom...med ett beslut

Kom

Hjärtat rusar, pulsen slår
Du ser på mig där du står
Tankarna för runt omkring
Ingen av oss gör nånting

Måste det va’ så svårt?
Kanske e också du rädd för att falla hårt
Men det får räcka nu

Kom kom kom medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar
Medan natten ännu är ljum och vår längtan lockar och drar
Kom kom kom, det finns dom dom dom som ser chansen glida förbi
Ta min hand så gör vi allt det som dom låter bli

Allt man skjuter upp till sen, Vem vet när vi ses igen.
För hösten knappar in,det går så väldigt fort.
Så lägg din hand i min, så vi får nånting gjort.


Timoteij

Tycker nog allt att den texten är ganska talande om hur det är just nu. Sedan är det ju en väldigt bra låt också :)


Just nu känner jag mig väldigt uttråkad. Finns tusen saker jag kan ta för mig att göra men jag orkar inte, det finns ingen energi eller inspiration. På tal om inspiration så kanske jag skulle göra som mamma sa nämligen plocka fram målargrejerna och börja skapa. Kanske är det vad jag saknar här i livet för tillfället, förutom familjen men framför allt NÄRA VÄNNER som man kan spontanträffa på sin fritid. Men dem nära vännerna finns inte här, NI finns HEMMA!

Tankarna åker berg -och dalbana i skallen på mig. Tänk vad man hinner tänka under en hel dag men framför allt när man går hem från jobbet. Den promenaden är guld värd på flera sätt. Men det hade varit ännu bättre om man hade kommit fram till några vettiga svar när man väl går där på den blöta snön. Visst finns det svar men är livrädd att fatta och klubba besluten. Känner mig splittrad för det är ju så att man kan vända och vrida på en sten tusen gånger och ändå inte hitta den sidan som är bäst. Alla sidor har sin släta lena struktur samtidigt som det finns sprickor som får en att tveka.

Kram
/David som tänker så mycket så jag vet knappt


Ett bakslag

Visst blev man förvarnad om att det skulle kunna komma snö idag. Men någonstans så har man inte velat tro på det. Igår var det ju 10 grader varmt och solen sken från en nästan klarblå himmel. Men nu är det så att Stockholm har drabbats av ett bakslag. Just nu typ vräker det ner snö från himlen. Det lägger sig som en mjuk blöt matta på bilarna på gatan. Jag börjar nästa gråta när jag ser det...

Annars idag har jag varit väldigt effektiv. Har nästan tvättat klart, disken är diskad, kattlådan är rensad, soporna är slängda och sorteringspåsen står i hallen redo att ta med till affären. har plockat och pulat, borstat av katthår lite här och där så nu är det bara att dammsuga, damma lite i köket och bädda rent. I väntan på att Emil skall komma hem.

Kram
/David som hatar snö så mycket så jag vet knappt

Skön vårdag

Idag har det varit en lagon härligt skön dag. Vaknade av mig själv ganska tidigt för en gång skull. Tog det lugnt på förmiddagen för att sedan sakta men säkert göra mig vårfin så att man kunde gå ut den skäna vårsolen. Idag har varit varmaste dagen än så länge det här året. Nu känner man att våren är här på allvar. Mitt i denna lycka så läster man att det skall bli snö imorgon, vet dock inte var det skall bli det men stackars dem som drabbas. Så idag åkte skinnjackan på och vindterpälsen fick hänga kvar på galgen i garderoben.

Inne i stan var det knöka fullt med folk. Kännde nästan att paniken kom till mig så strång var det. Tog mig till liljeholmen helt själv...ok Emil guidade mig. Men där blev jag inte kvar allt för länge då det var alldeles för trist.
 
Jag blir lika förvirrande varje gång jag åker tunnelbana. Jag vet aldrig var jag skall gå upp så jag hamnar där jag vill. Väl vid T-Centralen tänkte jag gå in på Åhlens men hamnade någon helt annans stans. Så det var ju bara att ringa räddaren i nöden, nämligen Emil som än en gång fick guida mig på rätt väg.

När man väl var på rätt spår igen kunde shoppingen börja. Inhandlade en ny vårjacka och en sval t-shirt på ZARA. Åkte hem och tog en kopp kaffe.

Blir att sitta själv i soffan ikväll med...

Kram
/David som älskar vårsloen så mycket så jag vet knappt


Den så kallada tystnaden

Igår kväll efter en lång dag på jobbet tillsammans med alla underbara kollegor som var fylld med sjuk humor, många asgarv, en glittrande rockring, några goda kakor och lite seriöst snack fyllde jag upp ett hett bad. Tände några ljus och släckte ner för att få till en lite extra lyxig känsla i ensamheten. Där är jag ganska bra måste jag säga. Trots att jag är ensam hemma så kan jag lyxa till det ändå.

När jag väl låg där och njöt så kom jag på hur tystnaden igentligen känns. Det är inte helt tyst. Man hör hela tiden någon form av ljud. Jag låg där helt stilla och bara lyssnade. Vinden som susade utanför, en stol som skrapade mot ett golv, någon spolar vatten i lägenheten under, ett flygplan som landar eller lyfter, en dörr som stängs & mina egna andetag. Ja det var den mysiga, lugna och tysta stunden det. Det är väl så tyst som det kan bli tydligen.

Kram
/David som hörde så mycket tysthet så han vet knappt

Vårsol

Äntligen börjar man se slutet på denna ihärdiga, sega, kalla och snötäckta vinter. Solen lyser hörgt där uppe på den blåa himlen, värmer kalla kinder och ger snön en match om våren. Det känns som att solen har ett övertag för tillfället men snön kommer inte ge sig än på länge. Det kommer dröja länge innan alla höga snöhögar har gett med sig. Från taken droppar vattnet rytmiskt ner på marken och bildar vattenpölar som växer sig allt större och större.
Man undrar ju hur det kommer se ut om ett par dagar om solen fortsätter värma oss som den gör just nu. Kommer vattnet att hinna sjunka undan och kommer alla gatubrunnar att kunna ta emot allt vatten?
I vilket fall som helst så är jag otroligt glad att se våren vara på väg med stormsteg.

Idag när jag gick till jobbet runt 07.00 var solen på väg upp bakom träden och himlen var klarblå. Det känndes som en varm sommarmorgon...fast med snö på marken. Jag bara njöt när jag trippade fram på mellan isfläckar och den hårda snön.

Nej nu ropar långpannan...som inte blev diskad igår...på mig att det är dags att bli ren. Får väl anstränga mig lite då och göra som den säger för en gång skull.

På återseende
Kram
/David som längtar så mycket till våren så han vet knappt


Simmande fläsk

Nu är det väl ändå på tiden att printa ner ett fint litet inlägg. Har dröjt alldeles för länge sedan sist. Ber så hemskt mycket om ursäkt till er som varje dag klickar er in och upptäcker att det inte har hänt något nytt i mitt lilla unika liv. Men så är ju självfallet inte fallet.

Är efter en vackas ledighet med betänkligheter och kära besök så är jag åter på banan. Vet inte hur mycket jag vill dela med mig utav här i bloggen. Så jag låter det vara och kanske nämns det lite någon gång det vet man aldrig. Känner i alla fall att det inte passar just nu.

Idag när jag stämplade ut så kom jag på vad jag ville ha att förtära när jag kommer hem. Fläskpannkaka var vad som fyllde mina tankar. Sådan där riktigt fläskpannkaka med riktigt fläsk. Den står just nu i ugnen. Undrar dock hur den kommer att bli då jag glömde att ha i lite bakpulver. Det kom jag på när jag såg hur fläsket simmade i smeten. Så unik som jag är så lät jag strö lite bakpulver över allt sammans och vispade lite lätt i långpannan. Hoppas det funkar lika bra men det är inte att rekomendera :) Jag ser nu att den växer som attnas så visst funkar det...

En annan sak som tär i mitt huvud är att jag snart fyller år. Undrar om det är åldersnoja eller var det är. Kan det vara så att jag är rädd att bli 30. Fast jag känner mig inte alls så gammal...om nu det är att bli gammal? Visst känner man av lite ibland att man inte är pyrung. Då stela ben möter en när man suttit länge i ett läge eller inte orkar vara ute om nätterna och roa sig. Men vilken tur att jag känner mig ung i alla fall. Men detta är inget vi pratar högt om ;)

-oj den stiger...hur mycket bakpulver hade du i???? Emil som kommenterar mina kökskonster...

Ikväll är det Desperate Housewives som gäller!

Kram
/David som fyller så mycket så han vet knappt

RSS 2.0