Panik panik panik

Efter jobbet åkte jag till Sickla för att införskaffa en till pressent till kära Oskar som nyligen har fyllt år. Men jag hann bara parkera bilen och leta upp plånboken då jag upptäcker att plånboken har jag visst inte med mig. ok typiskt, när ska jag nu hinna köpa den presenten? belv min första tanke. Det var bara att backa ut bilen igen och åka hem. Väl hemma ligger INTE plånboken där jag trodde den skulle ligga. Paniken börjar växa. Rotar igenom väskan, lådor, kläder ja t.o.m i kylskåpet tittade jag men den finns inte någonstans. Ringer Emil och frågar om han har sett den men han visste inte alls. Rotar igen om väskarn en femte gång men den är lika spårlöst försvunnen. Ringer till ICA Kvantum där jag handlade senast igår för att kolla om den hade blivit upphittad där men inte var den där heller. Nu är jag riktigt arg och orolig och paniken är fulländad. Tänker att sista stället att titta på är på jobbet annars blir det att spärra alla kort men det är ju ett himla jobbigt företag att ta sig igenom. Tittar en sista gång i jackan och då i alla fickor riktigt ordentligt. I den sista fickan faller det två tunga stenar från mina axlar då jag känner plånbokens kalla skinn mot mina fingertoppar. Lyckan är totoal.
Messar Emil och säger att den är hittad. Han ringer tillbaka och som komentar blir -börjar du bli gamal? :) Nej men det var väl tur att jag hittade den!!!!

Det var dagens nervpers! Annars har dagen varti jätte bra!

Kram
/David som hade så mycket panik så han vet knappt

Det blir lätt en vana

Fötterna och då främst tårna har fått vara ett bra hjälpmedel här hemma. Nej det beror inte på att jag har brytit armarna eller så utan att vi länge nu har varit utan handtag på våra köksluckor och lådor. Man har då fått hitta nadra lösnignar på att öppna när man ska in i dessa köksdörrar. Mär man har öppnat köksdörrarna har har främst använt fötterna och tårna för att kunna öppna dem. Men så i helgen har Emils pappa Anders hjälpt oss med detta och enligt mig belv det jätte bra. Men fortfarande är jag där med tårna och försöker öppna men kommer snabbt på att jag nu äntligen kan öppna med handtag. När ska man lära sig, det som då var har blivit en god vana är nu något som är svårt att komma ifrån.


I
Nygga lådhandtag sitter äntligen på plats :)


Detta är de små handtagen som sitter på köksskåpen, inte så synliga för ögat vilket jag tycker är snyggt då jag inte vill ha en massa handtag i hela köket.

Kram
/David som är så nöjd med alla handtag så han vet knappt

Recept a la LCHF

En ny digitalkamera är införskaffad efter som jag David är lite klumpig. Oturligt nog åkte kameran i golvet sist jag skulle fota och den var inte längre något att ha.

LCHF-Kokbok


Ok man kanske inte ska göra reklam på sin blogg men det gör jag ändå. Nu har den då äntligen kommit ut, kokboken vi har väntat på. Bara man tittar i den så blir man inspirerad att testa allt som går. Det ser smakfullt ut och enklet att göra.

Igår provede vi ett av recepten och det var super gott måste jag bara meddela. Vi åt det på kvällen och kanske att det passar mer till en lättare lunch för jag blev hungrig senare på kvällen.


Omeletterulle Med Baconröra


Till omeletten behöver man endast 4 ägg, 4 matskedar vispgrädde & smör till stekning.  Jag saltade och pepprade för att få lite smak på det. Sedan var det bara att steka på medelhög värme. När den nästan har "stannat" så vänder man på den och steker lite på den sidan med. Låt omeletten svalna en liten stund.

Till fyllningen blandar man 1/2 paket stekt bacon, 1 msk finhackad lök, 1/2 dl majonäs, 1/2 dl Cream fraiche, salt & svartpeppar.
Baconblandningen lägger man sedan på omeletten som sedan rullar ihop.

Vi gjorde dock dubbel sats vilket var bra för annars hade vi inte blivit så mätta.


Smaklig måltid alla som vågar att prova.
Kram
/david som tycker att LCHF maten smakar så bra så jag vet knappt

Nu funkar det att kommentera

Ok ber lite om ursäkt men det få vara lite då :) Enligt Linda så har man inte kunnat kommentera inlägget "Jag e inte bitter..." Inte konstigt att ingen har kommenterat. Men nu går det för problemet är fixatså ta nu och skriv något klokt :)

kram
/David som mår så bra så han vet knappt

Lite besviken...

Tycker allt att det är lite konstigt att ingen har kommenterat mitt senaste inlägg. Det var väl ganska tydligt vad man ville få ut av det. Linda har jag pratat med och hon kände lite dåligt samvete sa hon. Är det ingen annan som gör det?? Betyder inte att alla ska koma hit nu på en gång men man kan ju hoppas på att någon har fått en liten tankeställare och har börjat fundera på att komma till huvudstaden :)

Detta fick bli ett litet inlägg...emn någ så viktigt.

Kram
/David som är så trött så han vet knappt


Jag e inte bitter....men inlägget är lite tänkvärt

Jaha...då var denna arbetsvecka avklarad och jag måste bara säga att den har varit så bra så jag vet knappt :) Allt fungerar så som man vill att det ska göra, trots att man har fått hjälpa och stötta andra avdelningar vissa dagar men det är ju situationer som man måste lösa. Och det gör vi för vi är flexibla. Vi jobbar på bra och har äntligen kommit till den punkt då vi tillsammans har bestämt hur vi ska jobba.

Ikväll kommer Emils familj på besök vilket ska bli oerhört trevligt på flera sätt. Igentligen skulle Therese dykt upp igår kväll men eftersom sj strular så kom hon inte ända fram men nu vet jag att de alla sitter i bilen på vägen upp hit. Anledningen till att det ska bli trevligt är framför allt att det var ett tag sedan man träffades och man saknar dem. Men extra roligt är det eftersom det är dem som kommer till oss för en gång skull. Det är ju alltid jag och Emil som får fara och flänga mellan städerna. Detta gäller ju självklart inte bara hans familj det är ju lika dant med min familj. De har inte varit här oftare så jag hoppas att de kommer hit så småningom dem med. Förutom Linda & henrik då dom träffade vi ovanligt mycket under en period vilket var väldigt trevligt. För varför ska det varje gång man ska ses var vi som tar bilen och betalar dyra bensinpengar och åker flera timmar för att överhuvud taget ses. Jag är inte bitter men igentligen tycker jag nog att det är lite konstigt att det bara är vi som åker. Och vintern tycker inte jag är ska vara ett hinder. Stockholm kan vara mysigt även då. Är det för att det var vi som valde att flytta som det blir så. Det är ju alla andra som ska ta tillfället iakt att komma hit och utnyttja situationen...eller? ;) Nu är jag lite hård men lite sanning ligger det i det...men dettta betyder inte att jag kommer att sluta åka varken till Nybro/Örsjö eller Huskvarna. Mn jag hoppas att fler kommer hit! Jag vet ialla falla att det är många av mina nära och kära som har planerat att komma upp nu göller det bara att man hittar datus som passar alla parter.
Nästa helg är det vi som åker till Huskvaran för då är det kalas och det får man verkligen inte missa.

Kram alla där ute...ni är varmt välkomna hit så ni vet :)
/David som tycker det är så roligt med besök så jag vet knappt

Juleljusen lyser inte med sin frånvaro

Jag måste bara få flika in med en liten notis, om att här i Stockolm så har folk inte fattat att man borde ha tagit ner juleljusen vid det här laget. I husen på andra sidan gatan ser man den ena julstjärnan efter den andra och en och annan adventsljustake finns där med. Visst de lyser fint och det är ju fortfarnade mörkt om kvällarna men nej nu har de allt hängt där lite för länge. Det är ju snart frebruari.

Ok det var det jag vill berätta för denna gång.

Kram
/David som har haft en sån bra dag på jobbet så jag vet knappt

Jag ser det snöar....

Idag kom då årets första snö till stockholm. Detta kom som en liten chock för mig som då inte har följt nyheterna och vädret de senaste dagarna. Visst det är jätte mysigt med snö och det har ju inte vräkt ner så det har inte varit något kaos på vägarna. Det är fint ute och man får väl njuta av det som har kommit på bästa sätt. Imorgon ska vi gå iväg med barnen till en backe så de får åka stjärtlapp, det ska bli trevligt, hoppas jag får åka några gånger jag  med :)

När det gäller jobbet så ska jag meddela att det är så roligt nu och jag trivs jätte bra. Man får uppskattning för det man gör och man kommer med tankar som tas emot på ett possitivt sätt. Kommande arbete kommer att bli roligt, inspirerande och mycket lärorikt. Känner att jag vill gå till jobbet varje dag och det är så man ska känna med sitt jobb då är det som bäst. Jag har så bra kollegor som ställer upp och är trevliga. Tack!!! Ni är guld värda.
Jag känner att jag gör ett bra jobb och klara arbetslagsansvaret på ett bra sätt och jag gör verkligen mitt bästa. Jag vill lära mig och visa att jag kan och förhoppningsvis kan någon lära av mig.

Nu ska jag fortsätta titta på idrottsgalan. Hoppas Susanna Kallur vinner Jerringpriset!

Kram
/David som trivs med sitt jobb så mycket så jag vet kanppt

Hur ska jag kunna se nu? ;)

När jag skaffade glasögon för ett bra tag sedan så fick man köpa två till priset av en. Mycket bra tycker jag. Ni som känner mig vet at tjag har ett par oranga glasögon som jag använder nästan alltid. Tanken när jag valde dem var att jag skulle ha dem vid peciella tillfällen. Men nu har det blivit så att jag trivs bäst i dem och använder enbart dem. Igår glömde jag dem på jobbet så då blev jag tvungen att ta fram de andra som låg i en låda. När jag tittade mig i spegeln så tyckte jag att de var riktigt fina på och tänkte för mig själv att dessa ska jag börja ha ett tag nu.

Jag hade dem när jag tittade på tv, lade sedan ifrån mig dem på soffarmstödet. Då var olyckan snabbt framme. Emil kommer och sätter armbågen rakt på glasögonen så de blir helt tillknöcklade. det går nu inte att ha dem på sig.
Så idag blir det att åka till näsmaste specsavers för att se om det går att laga dem. Hoppas de e försäkrade.



Trasiga galsögon...hur ska jag kunna se bra nu?

/David som är i behov av glasögon så mycket så jag vet kanappt...men jag är inte blind utan dem som tur är

Nästan som en matblogg


Då har man äntligen fått helg igen då vilket självklart är oerhört skönt. Denna helgen kommer jag dock att vara själv under hela lördagen och en bit in på söndagen då Emil är borta. Idag ska jag åka in till Kungens Kurva och kika lite, klippa mig om det finns någon tid & hoppa in på IKEA. Ikväll blir det att slappa i soffan. Sätta på en film som Emil säkert inte vill se ändå så det är väl nu jag får passa på.

Man skulle nästan kunna tro att det har blivit en liten matblogg men så är inte fallet. Men det är ändå trevligt att ta kort på det man gär i vardagen och där är maten en viktig del. Särskilt roligt att ta kort när man vet att man har gjort något som ser gott ut men framför allt smakar gott.


Igår serverades tro det eller ej men jag hade köpt Rosbiff. Har aldrig ätit det på detta sättet innan, vad jag vet. Stekte till den lite snabbt. Gjorde en skysås av stekfettet som var kvar. Hade även lite bearneisås till. Stekte champinjoner med en massa vitlök. Vi älskar svamp! Och själklart en grönsallad till. Super gott!!


Desseter är något vi unnar oss nu när man får äta det. Pannakotta är en specialitet som Emil har. Ok jag har provsmakat den innan jag kom på att jag skulle ta kort. Himmelsk god men mäktig.


Hoppas det retar smaklökarn en aning i alla fall.
Kram
/David som älskar pannakotta så mycket så han vet knappt

Fotomedellen är tillbaka...


Senaste omgången av fotografering blev tyvärr inte så bra som mna hade hoppats. Men tre foton hittade jag som jag vill lägga upp.
När man ser på fotona så ser jag hur ful fresyr jag har på korten. Inte bra någon stans. Jag tror att jag passar bättre i kortare hår.Kanske skulle tänka på om jag ska klippa mig kort nästa gång. Vi får se....

Titta och njut...





Jag, Emil & Therese...alla med var sin "top-model" pose :)


Fin bild där även katten fick vara med på ett hörn...men hans pose verkar inte allt för bekväm.


Ok detta fotot tog jag med för att jag tycker själv att jag blev ganska bra på det.

Kommentera gärna!!!

Kram
/David som älskar att posera framför kameran så mycket så han vet knappt ;)

10.000 röda rosor...eller nja nästan

Fick en bukett röda rosor i måndags av min käraste för han tyckte att jag behövde det. Det var verkligen kärleksfullt av honom och jag blev mycket glad. De sattes i vas och ställdes på köksbordet för beskådan. Inget mer med det förrän vi vaknade dagen därpå. Synen av att se rosorna när man kommer in i köket var då inte så vacker som man hade kunnat hoppas. Varenda ros hade brutit nacken...och nej det var varken Wera eller Iram som hade ätit upp dem. De hade helt enkelt vissnat under natten. Trots att vi följde kötselanvisningarna från försäljaren.

Idag på morgonen hade de då inte vaknat till liv och rätat på nacken så jag beslutade att hänga upp den så att man kunde spara den som torkade. De hänger nu i köksförnstret. Upp och ner är det svårt för dem att hänga med nacken.


När de är torkade ska de användas som dekoration nu får de utsmycka fönstret så länge.


Nu när Emil kom hem från jobbet idag hade han med sig en ny bukett med röda rosor. Han hade gått tillbaka och klagat...som han alltid gör när något är fel....och som alltid får han något för det...denna gång en ny bukett.




Den nya rosbuketten på bordet...i bakgrunden den fina skålen, tre skålar i en som jag fick av Therese den används som nötförvaring. Praktiskt att ha nära till hands till morgon filen. Även till avocado :)



Ett litet bevis till therese att vi faktiskt använder ljuslyktorna vi fick i julklapp. De lyser fint i fönstret.

Kram
/ David som älskar röda rosor så mycket så jag vet knappt

Nu är julen över för denna gången

Då är julen bortplockad för denna gången. Idag plockades det sista ner, adventsljusstakarna och adventsstjärnan är nu instoppade i ett skåp för att samla damm under ett år. Men till nästa år vill jag ha nya adventsljusstakar som är lite finare och har mer klass, i mässing eller liknande. Det enda som finns kvar som förknippas med julen är en Amaryllis som jag har lyckats plantera om, fick den i en julgrupp av föräldrarna på jobbet, när de andra blommorna dog så sparade jag den för det hade kommit en knopp. Kan ju vara fint att ha. Hoppas den slår ut bara.

Snart ska vi bege oss in lill Hötorget för Vallander: Hämnden börjar kl 15.40 som vi ska se. Det ska bli roligt och jag tror faktiskt att den kan vara ganska bra. Efteråt blir det eventuellt Mongolisk buffe, men det får vi se.

Ha det gott
Kram
/David som är så nöjd med att julen är nerplockad så jag vet knappt

uppdatering

Jaha nu är det säkert många som undrar vad har hänt de senaste dagarna i mitt liv och varför jag inte skrivit något inlägg de senaste dagarna. Kan ju börja med att säga att jag inte har haft något speciellt att skriva eller haft någon större skrivlust.

Jag började jobba i Onsdags vilket var mycket trevligt och efter bara tre dagar...tänk om alla arbetsveckor kunde vara så här korta :)...så känner jag att det kommer att bli en otroligt bra termin.
Nu är det äntligen helg och man kan bara vara helt ledig, slippa flänga omkring överralt, det var det tillräckligt med under jul och nyår.
Igår skulle jag tagit ut två timmars komp men det gick tyvärr inte då min kollega blev sjuk och var hemma från jobbet. Så jag fick jobba till fem och stänga på förskolan. Det gick bra ändå men det som jag hade planerat för kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Hade planerat att åka till SICKLA och lämna in min jeans på MQ för uppläggning och sedan handla mat för kvällen för att sedan åka hem och förberada en riktigt myxig kväll till min Emil. Hade tänkt överaska med god förrätt och en härlig måltid efter det. Nu blev det istället så att Emil kom hem innan mig och jag hann bara med att handla orkade inte med att lämna in byxorna. Så då var det ju inte så lätt att överaska.
Men det blev förrätt ändå...en vansinnigt god räkcoktail, gjord på räkor, cream fraich, piladelphiaost, dill, citron, majonäs och salt och peppar allt enligt LCHF :) serverade det fint upplagt i fina glas med två räkor som dekoration på glaskanten. Efter det serverades fläskfile som var späckad med vitlök och inlindad i en massa bacon och peppar och salt. Stekte den i pannan så den fick en fin yta och sedan in i ugnen. Till den serverades det sallad, vitlöksstekta champinjoner och bearnesås. Super gott!!!

Detta förtärdes med julmust (light) och en massa tända ljus i hela lägenheten :) Väl färdiga med maten tittade vi på Let´s Dance premiären. Min favorit än så länge är Morgan Alling, Vi satte sedan på en film, Kautokeino - upproret. En bra film om samer. Se den för den rekomenderar vi båda. Tyvärr orkade vi inte se klart den så vi gick och lade oss.

Lördagsmorgonen började med en god frukost medan vi tittade klart på filmen vi inte såg klart igår.
Fortsatte sedan med att vi åkte in till city och lämnade in mina jeans som blir klara på Torsdag. Tittade på vägglampa till tvrummet men det fanns ingen som föll oss i smaken. Och gjorde de det så var de ju svindyra.

Har även hunnit med att hänga upp nya gardiner i köket så det ända som finns kvar av julen är belysningen som säkert plockars bort imorgon. Har även lyckats spara en amaryllis som knoppar, får se om det slåt ut nån dag.

Ikväll kommer en kompis till oss som vi inte har sett sedan i somras. Ska bli trevligt att ses igen. Det kommer att serveras rödspätta med äggsås...han får lite potatis till så han blir nöjd. Emil har även gjort pannakotta så kvällen kommer säkert att bli jätte bra. blir väl även att vi tittar på kökslaget.

På återseende

kram/
David som har en sån skön helg så han vet knappt

Hemma igen

Då var man hemma igen då efter en lång ledighet som har spenderats mestadels i Huskvarna hos mina färldrar. Det har varit en underbar tid då jag inte har tänkt på jobbet ett smack vilket har varit väldigt skönt. Här hemma är allt som vanligt och katterna verkar vara inne i sitt gamla vanliga mönster då de kommer och skriker så fort man gör någon mat i köket, Wera tigger och det änget skrikande på dem för att de har tråkigt vilket de säkert har haft både i huskvarna och Nybro där de har bott  på en mindre yta.

Snart är man tillbaka i sitt gamla vanliga lunk med jobb om dagarna. Det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till jobbet på Onsdag och träffa både kollegor och barn igen. Men imorgon ska jag vara ledig, vad som händer då vet jag inte är. Blir säkert inget märkvärdigt.

Emil sitter här mitt emot och leker "datanörd" försöker hjälpa sin pappa med något genom telefonen och om de reder ut det det kan jag inte svara på nu...men det verkar minst sagt lite osäkert...haha...

Ikväll ska vi se på en film hade vi tänkt men inte bestämmt viken än.

Ha det gott
Kram
/david som är så glad att han är hemma igen så jag vet knappt

GRATTIS Morfar

Idag den 4 Januari 2009 vill jag säga stort grattis till min morfar Carl Evert som fyller 79 år. I eftermiddag kommer jag att åka dit för att fira denna äldre man som minns och kan berätta hur mycket som helst om sin ungdomstid. Vilket ibland kan vara väldigt intressant att lyssna på. Jag blir så avundsjuk på vilket minne endel har. Själv kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde förra året ;)  Tyvärr är inte närminnet lika bra vilket känns lite oronade men det blir väl lätt så när man blir gammal.


Kram
/David som tycker om sina morföräldrar så mycket så jag vet knappt

Igår och idag

Befinner mig fortfarnade i hemstaden Huskvarna för er som undrar och är nyfikna. Kommer att vara här t.o.m måndag förmiddag då det bär hem igen till Stockholm. Där Emil nu befinner sig och väntar kärleksfullt på mig...hoppas jag...vet att han pysslar med en massa bra saker när jag inte är hemma, så som städar, tvättar och fixar. Duktig kille det där :)

Igår träffade jag Jennie på CLARAS, fikade, snackeade och hade lika trevligt som vi alltid har när vi ses. Kl 19.00 var det dags att titta på Nyårsrevyn. Hade stora förväntningar att det skulle vara något mycket bra. Ok det var helt ok men inte mer. Hade kunnat vara mer humor tycker jag.
Innan de började satt vi i foajen och väntade, då kom det en reporter från jnytt som ville ta en vimmelbild på oss båda. Ok det kan man ju ställa upp på. Tre foton var tjejen tvungen att ta för att det skulle bli bra. typiskt att Jennie inte är lika fotovan som jag ;)

Idag har jag, mormor och morbror Erik varit i Ramelarp på besök. Lantstället som man har vuxit upp på under alla sommrar. Det är alltid lika välkomnanade att komma dit. Trots att det känns lite vemodigt eftersom det inte alls är som det var när man var barn. Då levde gården upp på ett helt annat sätt med djur ute i hagarna. Men nu finns inte det kvar längre men som tur är så kan man fortfarnade åka dit och uppleva ramelarp på ett annat sätt men med samma personer som alltid har bott där.
Vi belv bjudna på supergod paj, mormor hade med sig tårta som vi avnjöt efter maten.

Nu är jag äntligen hemma och ska tillbringa kvällen med mina föräldrar framför tv:n. Äta något gott...

Till Jennie som jag hoppas läser detta vill jag bara säga ett litet internt skämt: att det var fruktansvärt mycket papparatzi här utanför när jag kom hem i eftermiddag :) Dom måste ha sett den fina bilden på oss :)

Kolla länken...vimmelbild på David och Jennie på nyårsrevyn.
http://www.jnytt.se/ImageArchive.aspx?id=921&cat=4

Kram
David som är så glad över att jag kom till ramelarp så jag vet kanppt


Gott Nytt År!

Då var det ett nytt år 2009 och med det skulle jag vilja önska alla läsare ett riktigt Gott Nytt År.

Det gågna året har varit fullspäckat med både det ena till det andra. Det största som har hänt mig  måste väl ändå vara att jag flyttade till Stockholm med Emil och började på ett nytt jobb. Ett jobb som stormtrivs med och ser fram emot att komma tillbaka till.
År 2009 hoppas jag kommer att bli lika bra och ännu bättre. Någon härlig resa till solen kan man ju drömma om. En ny livsstil så man mås bättre. Det är några saker som jag ser fram emot.

Önskar alla ett bra och ännnu bättre år till er alla som läser denna unik blogg. Ta hand om er själva, er familj och era vänner.

Mitt nyårslöfte förutom att jag ska ge mig själv en ny livsstil och resa mer är att jag ska bli bättre på att hålla kontakten med min "vänner". De som verkligen är mina riktiga vänner, de som man inte vill mista. Bara att skicka ett litet sms, ett mail eller ringa men framför allt att besöka dem oftare betyder så mycket. Så räkna med att jag kommer att höra av mig mer och gör jag inte det så får ni skälla på mig.

Kram
/David som ser fram emot ett nytt år så mycket så han vet knappt

RSS 2.0