Allt är klart

Ett blöjbyte avslutade min dag på jobbet idag, hur slutade din?

Väl hemma möts man inte ens av en katt, vad gör dem? Jo de ligger på bordet och sover...när katterna är borta dansar råttorna på bordet...skulle man kunna säga fast tvärt om.

Emil kommer hem vilken minut som helst och jag har hunnit klart med allt. I ugnen står pizzan och gräddas, salladen är klar, disken är diskad OCH inplockad vilket i det här hemmet är överkurs för vi brukar plocka in den när den har fått stå och torka. Men idag tog jag en handduk och torkade den. Visst ser det mycket trevligare ut på diskbänken när den är avtorkad och ingen disk? Det får bli en regelbunden vana från coh med nu.

Får se om man får något städtips idag då det är RENT HUS på tv4.

Imorgon är det valborg och jag slutar tidigt :)

Kram
/David som är så sugen på pizzan i ugnen så mycket så han vet knappt


En Söt Historia...

eller det kanske borde stå "En sockersöt Historia" istället men nu får det vara som det är. En rublik måste ju ibland få vara på det sättet att läsaren tror en sak om den kommande texten men när man läser så blir man lite förvånad och överraskad.

Denna histora eller ressension kanske man skulle kunna kalla det handlar om det som hör sommaren till. Det som man förtär vid stranden och som man kan tappa i sanden så man blir stående men bara en rån i handen. Med sommaren kommer det år efter år nya sorters glass som man ska prova, älska eller hata. Kanske hittar man en ny favorit eller så håller man sig till dem man vet faller än i smaken. Jag är den som håller mig till det jag vet passar mina smaklökar men idag ville jag pröva något nytt...
 
Nämligen...

 Wich- ice cream with cockies

Det är var verkigen en söt histora som faktiskt föll mig i smaken. Kanske inte som en svalkande glass en het sommardag, men kanske mer som en dessert glass som passar till en kopp kaffe. Varför den passar bättre till en fika är att den består av två runda "kakor" med vaniljglass emellan, som en hamburgare fast som glass. Den är nästan på snäppet för stor och mäktig men då är det ju bara att dela med sig till dejten eller den man tycker om så slipper man bli äckligt mätt. Billigare blir det med.

Det var allt för denna glasshistorien...kanske kommer det en till framöver för i frysen ligger en annan sort som jag inte har prövat tidigare.

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Kram
/David som längtar till dagens avslitt av Desperate Housewives så mycket så han vet knappt


En god idé

Finns det någon där ute i vida världen som är en trogen läsare av min fina blogg som jag inte käner till. Det skulle vara kul att veta. Om det är det skulle ni inte bara kunna göra ett avtryck då genom att skriva en kort kommentar. Varför ni läser just min blogg regelbundet?
Ja även ni andra för kommentera, varför ni läser och kanske om det finns något ni saknar.

Mer än så kommer jag inte på att skriva nu...fast igentligen skulle jag kunna skriva länge till då jag har väldigt tråkigt nu. Kanske man skulle ta å läsa i sin bok så man blir klar med den någon gång. Vill ju börja med en ny!

Min ide om att starta en blogg tillsammans med barnen på jobbet togs emot på ett possitivt sätt vilket var kul. Var lite oroliga att det skulle dissas totalt. Men jag fick beröm för att jag kommer med nya ideer. Vilket känns väldigt kul. Tanken med bloggen är att på ytterligare ett sätt kunna ge information. Som på detta sätt ges av barnen själva för det är deras ord som ska fylla bloggen. Vissa kan t.o.m kunna skriva själva. Det utvecklar språket, både muntligt och skriftligt. Man måste ju hänga med i tiden...bloggtrenden håller i sig.

Tack och hej!
/David som är så stålt över sin ide så han vet knappt

Nyinredd hall

Äntligen har vi hittat det vi har sökt. Vi har gått i flera affärer och sett den ena snygga spegeln efter den andra men inte slagit till och köpt någon. Men så var vi på Iems och där stog den, spegeln vi har letat efter. En svart snygg enkel helkroppsspegel med några avarta krusduller. Nu hänger den alltså i hallen bredvis hyllan vi hittade på Mio. även den är svart med flera mindre hyllor.Vår nyinredda hall är klar. Eller ja nästan klar. Ska bara hitta lite passande saker att ha i hyllan. jag tycker resultatet blev fint. Linda, min syster tycker att spegeln gör eän smal så det är ju bra. Men jag tycker nog tvärtom. Men det är skönt att ha en helkroppsspegel.
 

 

På en av hyllorna har jag ställt en present från Anneli som jag tycker är så fin och säger så mycket. På lappen står  det följande "Willow Tree, Heart of Goald - you will always have my heart.

Kram
/David som är så nöjd med vår hall så mycket så han vet knappt

Systrar på besök

Mina älskade systrar har nu lämnat stan och det är med en stor tomhet som som man sitter här vid datorn och skriver ett inlägg om helgen som varit. Det har nämligen varit otroligt trevligt att ha dem här på besök.
I fredags kväll var en alldeles speciell kväll då vi tre, jag, Linda & Karin var het själva utan någon annan med. Vi kom fram till att det var flera år sedan det bara var vi tre. Typ 6 år sedan eller så. Vi hade väldigt trevligt, åt gott och bara pratade om allt och inget. Jag har verkligen världens underbaraste, snällaste, snyggaste och roligaste systrar som jag älskar otroligt mycket. Tack för att ni finns och alltid har ställt upp för mig i alla lägen.

Igår kväll var vi ute och åt på en trevlig och fin restaurang i Hammarby Sjästad. Vi tog oss en promenad för att komma dit vilket var trevligt. Väl där serverades underbar mat. Jag åt spett med scampi och oxfile, till det var det två såser en kall chiliaoli och bearnessås. Till det var det klyftpotatis. De andra åt hamburgare coh kyckling. Alla var nöjda och servetrisen var duktig och trevlig. Vi avslutade med var sin dessert. Pannakotta är ju en favorit så den provade jag. Utsökt gott men
den blir minst lika bra när man gör den hemma.
På promenaden hem var det kallt men i det raksa tempot belv man snabbt varm. Karin såg två marsvin som var ute och gick med matte. Igentligen var det två "paris Hilton" hundar men det var allt ganska lika två marsvin...i alla fall i storleken.

En dammsugare och en DVD spelare åkte med karin hem. För varför ska vi ha dubbeluppsättning när hennes har gått sönder. Nej då får man vara snäll. För en dammsugare måste man ju ha. Sedan om hon vill köpa en ny är det upp till henne men nu har hom en hon kan ha tills den dagen inträffar...om den inträffar ;)

På återseende
/David som mår så bra så han vet knappt men saknar systrarna så mycket så han vet knappt


Lakrits & Vernissage

God eftermiddag denna underbarat varma och soliga Lördag. Det har varit en toppen dag i mina ögon och ännu är den inte slut. Den kommer nämligen att avslutas med en god supe på en servering i Hammarby Sjöstad. Tillsammans med systrarna och min älskade.

Bara efter att ha tagit ett steg ner i trappan så möts man av en doft som slingrar sig in i näsborraran. En doft som man så väl känner igen. Man vet vart man är på väg och ändå så överraskas man av att det lukar så stark men ändå så gott. För vad vore en Laktris Festival utan att det luktar lakrtis? i mina ögon skulle det vara en festival utan laktris som har laktris tema. Väl nere i lokalen så möter man de ena smarriga smakerna och kombinationerna efter de andra och man har snart smakat så mycket olika laktris att man vet inte hur det smakar längre. Det börjar kännas i huvudet att det behövs frisk luft. Man stannar kvar en stund till för det sä så spännande och gott. Man handlar för att kunna avnjuta vid senare tillfälle. Den som spar den har...

Inbjudan till en vernissage plingade till i min inkorg på mailen herrom dagen. Av inbjudan att säga så var man bara tvungen att gå dit för att kolla in alla de fina alsterna. Och det var verkligen så fint så man skulle vilja ha flera av dem hemma på väggen. Förhoppningsvis har det kanske...om inte nu så kanske senare i livet lett till att man kommer ta upp måleriet igen. Inspiration har fötts....

Ha en fortsatt underbar sommarkväll....i April

Kram
/David som är så nöjd så han vet knappt

LIVET en GÅTA

Sitter i soffan å tittar på "Barnsjukhuset" ett bra och intressant program i mina ögon. Men Emil mår illa och vill bara byta kanal så fort ett sådant här program kommer i rutan och han tittar.
Tänk vad mycket läkarna gör för de sjuka, barn som vuxna. Att tekniken har gått så mycket framåt som den faktiskt har är otroligt. Men samtidigt har sjukdommarna blivit fler och mer skrämmande. Att  var och varannan människa får canser i dagens sammhälle blir allt vanligare. Men fler och fler klarar sig genom denna otäcka sjukdom som tur är.

Man har haft tur här i livet att man inte har behövt besöka sjukhuset alt för ofta. Fasan här li lvet skulle ju vara om någon närstående hamnar i den situationen att de behöver vistas på sjukhus p.g.a en allvarlig sjukdom.

Och hur vi, alla levande människor på denna jord är uppbyggda är skrämmande i sig. Jag kan inte försåt hur vi en gång har blivit det vi är idag. För mig är det helt obegripligt. Att vi har en hjärna som säger till oss allt vi ska göra. Att vi kan fortplanta oss och då mellan en man och en kvinna. Att dessa två tillsammans skapar liv. Ett liv som växer inne i kvinnans mage. Och sedan kommer ut fullt utvecklad för att växa och sedan bli en självständig individ i sammhället. Allt detta är otroligt att det ens fungerar.

Vad är det för värlid vi lever i? Hur kommer det att se ut när mina syskonbarns barns barns barn lever och växer upp och blir äldre. Vad är internet då? vilka ord kommer vara inne då? Och hur kan något vara oenligt, som rymden???


Är det ett spel som någon styr och när det blir Dead End så tar allt bara slut? Hur länge ska detta fortsätta? Kommer vi komma till The D-Day? Ett som är säkert är att jag, David Johansson inte kommer att få uppleva detta. Men vem vet vad som händer efter döden, kanske finns man med och får uppleva allt detta ändå fast med andra ögon.

För mig är detta frågor som ofta kommer till mig och aldrig får jag några vettiga svar....finns det några svar?

KRAM...ÄLSKAR ER ALLA
/David som undrar så mycket över livet så han vet knappt


Trååååkigt

Jag har så tråkigt!
Vad  ska jag ta mig för att göra...jag har läst i min bok men orkar inte mer...på balkongen skiner solen men det blåser kallt så där var det inte alls så skönt att sitta som det ser ut...och datorn är jag lite trött på just nu...jag vill göra något!!!
Ta en promenad, jo visst det skulle man ju kunna göra men...men vart ska man går då? Nä kjag vill göra något roligt! Men vad skulle det kunna vara???

Skratta!!!!

Nä jag vet inte får väl återkomma när jag kommit på något vettigt.

Tidigare idag har vi inhandlat lite småsaker på IKEA och en svart fin hylla på Mio. Den kommer passa jätte bra med vår nya svarta spegel...men nu är det bara att få upp dem. Har inte rätte verktyg hemma så ag kan göra det. Måste låna borren på jobbet så att jag kan borra i väggen. Händig är jag inte men en hylla och en spegel ska man väl ändå kunna få upp själv. Inte ska man behöva fråga någon om hjälp så fort det är något...eller?

Kram på er alla kära läsare...imorgon är det måndag.
/David som har så tråkigt så han vet knappt


Råddjur under balkongen


Sitter på balkongen och fikar vad får man se då i ögon vrån nere i trädgården om inte tre råddjur. Är det inte helt otroligt igentligen att man mitt i hammarbyhöjden...visst det är inte mitt inne i city...kan stöta på dessa vackra varelser. De vandrar omkring, mumsar och verkar inte berörda av någonting.

Hur många i "Stockholm" får se något sådant när det sitter på sin balkong och njuter av världens dryck...kaffe!!
/David som belv så förvånad så han vet knappt

Tack vet jag Ajax Minerals!

Städa städa varja fredag oså varje jul för det tycker jag är kul...Så sjunger pippi Långstrump men nu är ju hon en lite speciell unge som tydligen tycker att det är kul att städa. Men här i min lilla värd så passar inte den lilla sångraden in alls. För idag är det lördag och jag vet inte om jag tycker att det är så kul. Fast har man väl börjat så går det ju undan och det är ju skönt. Men att städa till varje jul det håller jag med om. Men jag är sån som städar noga så ofta man vet att det ska komma någon eller några på besök. För fint vill man ha det när man får gäster.

Idag har det alltså varit stödförmiddag. Tog det lite lugnt på morgonen med en kopp varmt java och kollade lite på nätet. Men ganska snart fick jag tummen ur och gick ner med lite tvätt till tvättstugan...å nu är den färdigtvättad vilket känns underbart. Har dammat hela köket rikitgt ordenltligt så även tv rummet. Vattnat orkideerna som nu äntligen börjar blomma igen, de är så fina.
Toaletten är som ny igen mycket tack vare en helt fantastisk ny engångstrasa som vi en gång i tiden har inhandlat. Första gången jag använde den. Som klippt och skuren för toaletten. Bara att torka sedan är det klart.


AJAX MINERALS - Mirakeleffektivt till toan!

Nu återsåt bara sovrummet där det ska dammas och dammsugas vilket jag ska göra i alla de övriga rummen med.

Nu sitter jag på balkongen tar en kopp vart java och en rostad macka tyvärr gick solen i moln men hoppas verkligen att den kommer tillbaka för det belv lite kallt.

Nu kom den...solen alltså :)

"Stay The Night" spelas på shlagerradion

Kram
/David som har hittat en ny favorit så mycket så han vet knappt...Ajax Minerals!


Hur klarar Ariel de tuffa fläckarna?

Här sitter jag ensam i soffan i ett halv mörkt tv rum. Den enda ljuskällan kommer från tv:n, min enda vän denna fredags kväll. För ikväll är det jag som sitter ensam hemma med tvätt tid till sena kvällen...oj...kanske skulle gå ner till tvättstugan och kolla till hur ariel klarar de tuffa fläckarna. Får vänta till reklamen är slut, man vill ju inte grärna missa någon talang som verkligen har talang. När talangerna har gjort sitt ska jag kolla in de riktiga talangerna. De som tjänar mångmiljonbelopp på sin talang. Tänk om jag hade skådistalang det är en önskan jag har...när ska den slå in? Mitt enda seriösa initiativ till en karriär kom i och med "vart tog bollen vägen" och vilka har sett den?? Inte många tyvärr. Inte ens en liten guldbaggenominering.

Jennie Jennie...imorgon ses vi...äntligen!!!

Min fina vita läckra Gstar jacka har gått sönder...gråter mig till söms ikväll.

KRAM
/David som är så ensam ikväll så han vet knappt

Pedagogiskt café på en finsk förkola

Den finska förskolan har en hel del matnyttigt som jag nu ikväll har tagit del av. Har nämligen varit på ett pedagogiskt café där vi fick gå på studuebesök och lyssna på hur de framför allt jobbar med språkutveckling. På rundvandringen fick man se lokaler som man blir avundsjuka på. Så stora och fina. På väggrna hänger alster som är gjorda av barnen. Alster som är gjorda på ett inovativt sätt. Allt detta kommer jag att ta med mig till förskolan där jag jobbar. Det känns så bra att ha varit där och är både nöjd och lite stolt att just jag har fått den möjligheten att få denna information. Hoppas mina kollegor blir lika lyriska som jag är när de får höra....

Berättarverkstad har en central roll i på denna finska förskola. Berättarverkstad är något jag ska försöka starta upp på min avdeling...kanske kommer fler att göra det samma när de ser hur bra det är.
Vad detta innebär kommer jag att skriva om i ett framtida inlägg. Så lägg berättarverkstad på minnet.

Imorgon är det helg...igen...så skönt. Hoppas vädret blir fantastiskt. På Lördag kommer Jennie & Marcus på besök, vilket ska bli jätte trevligt. De har inte varit här hemma hos oss tidigare så det ska bli extra kul tt visa upp vår fina lägenhet.

Inom en snar framtid kommer det att bli fest här hemma. Det är på tiden att det blir lite röj här hemma. Ännu är jag inte för gammal för hedelig fest. Räkna med en inbjudan :)

Kram
/David som har haft en sån bra kväll så jag vet knappt...mer pedagogiska cafér tack!!!

Vad i all sin dar...

Vad hinner man tänka när man ser ett vitt & blått randigt plastband som är uppspännt mellan en lyktstolpe och sitt egna hus? Jo, just den tanken att vad i all sin dar har hänt här?...å jag som mötte polisbilar på vägen hem. Slåt in portkoden och stiger in, stannar till och blir helt stel i hela kroppen. Ännu ett vitt & blått randigt plastband är uppspännt en trappa ner. Nä nu börjar det bli lite obehglaigt. Läser noga på bandet, som är skrivet med blå text...Vattten Stockholm...en tung sten faller från mina axlar i samma stund som jag läst ordet. Det har inte hänt något fruktansvärt i mitt hus, i mitt hyreshus. Tar mina tunga matkassar och vandrar upp för de trapporna...äntigen hemma!!!

Ja så kan det gå ibland...kunde varit på rikigt med riktiga polisplastband.

Ikväll är det dubbelavsnitt av Desperate Housewives...yippie!!!! Bättre serie får man leta efter.

Kram
/David som nästan blev så rädd så han vet knappt

Godisbjörnar i muslin

God förmiddag!

Idag har varit en riktgt lugn och skön start på dagen, påskdagen som det är idag. Dagen började med bankningar golvet och kraftigt slag mot elementet...allt detta oväsen för att vi på nedervåningen ska vakna och komma upp för att göra mina föräldar sällskap till frukosten. Självklart vill vi äta frukost med dem. Diskade lite och gjorde snyggt på diskbänken, fixade iordning mig för att sedan sitta i solen på en köksstol och läsa "midvinterblod". Nu har jag förtärt en varm kopp java tillsammans med mamma...pratat minnen och om att bli äldre. I år hade min farfar varit 93 år och farmor 91 år om de hade varit med oss idag. Men de har det säkert bra är de är idag och en dag kommer vi att träffas igen...tänker på er.

Igår var vi samlade allihop...familjen Gabrielsson, Linda & Henrik kom och vi åt en utsökt lunch tillsammans. Jag fick en spännnade musliblandning som jag ska hem och testa. Är den bra ska jag beställa hem mer när den är slut. Det som är bra är att man får välja innehåll helt själv. En musli som innehåller chokladdrops & godisbjörnar :) bra musli va?!?!?!

Om en timme ska vi till mina kära morföräldrar och äta lunch. Äntligen ska jag få träffa dem igen. Som jag älskar så mycket. Snacka skit sen får vi se om vi hinner med ett parti kort ;)
Sedan bär det av hem till Stockholm med vår nyinköpta spegel...hoppas den passar.

Kram
/David som är så glad att han är hemma så han vet knappt

Reflektion

Ok nu har jag reflekterar tillräckligt under den långa bilfärden så nu kan jag bara vara ledig med gott samvete. Umgås med familjen, äta ägg och ha mysigt. Sitter nu mitt ute i skogen i lilla Örsjö där Emils föräldrar har slagit sig till ro. Här ska det spelas Skip-Bo så korten yr omkring oss. Säkert kommer det bli en hel del härliga skratt, mumsig mat och kanske ett och annat katthår i munnen men det får man leva med ;) Trevligt kommer vi att ha i alla fall det är jag helt säker på.

kram på er så länge...nu ska jag vara social...
/David som har reflekterat så mycket så han vet knappt


Långledig i påsk

Idag kl 17.00 stämplade jag ut från jobbet och i och med då började min långledighet. En ledighet som jag har längtat till av olika anledningar. Dels är det skönt att bara vara ledig, få koppla av  och samla nya krafter. Denna påskhelg ska vi tillbringa med dem vi älskar mest...våra familjer.

Imorgon ganska tidigt bär det av till Nybro...katterna följer med...för att träffa Emils familj. En familj med mycket skratt, kortspel och fläskpannkaka. För att sedan på påskafton packa bilen igen och åka till Huskvarna...staden vid vättern... där mina närmaste befinner sig. Där vi alla ska samlas för lite kalas, umgås och äta ägg och ett och annat bus kanske :)

Visst låter det som en bra helg?!?!?!

Ikväll måste HV vinna så mycket så jag vet knappt...annars är det kört.

/ David som ser fram emot denna helgen så mycket så jag vet knappt

Arbetsglädje

Vad är arbetsglädje?

Just detta har vi pratat och diskuterat om ikväll på vår arbetsplatsträff. Intressant och viktigt ämne att ta upp lite då och då.
Att just detta var ämnet just denna kväll var lite extra passande då jag verkligen har kännt arbetsgläde idag på jobbet. Vilket jag känner ofta men lite extra idag. Jag nämde det till och med för min kollega, hur roligt och trevligt vi har det. För idag har det verkligen varit en sån dag då man har kännt att det är underbart att ha världens bästa jobb. Det har varit en sån dag då allt bara har flytit på och dagen har innhållit insalg som fyller än med glädje. Nu i påsktider har vi pysslat....jag skriver pyssla trots att man inte ska använda det ordet...bordet har varit fyllt med material och barnen har skapat som de själva vill. Vackra hönsnäts påskpynt har det blivit i alla dess former. Runt oss har barnen lekt, löst vardagliga konflikter med vår vägledning när det har behövts.

När det är dags för mellanmål så är det två tjejer som tar initativet och sköter "Kiosken" på egen hand. De serverar pannkakaor på löpande band och det är ett lugn på avdelningen som får en att njuta. Att ge barnen ansvar där de får känna sig viktiga och som en tillgång i gruppen får mig att känna arbetsglädje. Även när man får en påskblomma av sin kära kollega får en att känna att man har världens bästa kollega och jobb.

Vad får dig att känna arbetsglädje??

Kram
/David som känner så mycket arbetsglädje på sitt jobb så han vet knappt

Ja, vad skulle han fråga henne om?

Sitter i solen på balkongen med boken i knät, läser bokstav för bokstav som sammanstrålar till ord som i sin tur blir långa och korta meningar. "Han ringde Malin.  För att fråga om fallet, och för att fråga om...ja, vad skulle han fråga henne om? Läser rad efter rad och snart är hela sidan läst.  Man blir som uppslukad av denna spännande roman. På bordet framför mig ligger några runda kex av märket Breton i in ojämn hög. Cream Bonjour asken är öppnad men det finns fortfarande vitlöksost kvar så det räcker till några kex. Kletar på en klick på det överska av kexen i kexhögen. Mmm njuter av varenda tugga...Kroppen. Musklerna och senorna, benen och lederna. Allt värker. Chokladen, marabou elnöt smälter i gommen som en varm sommarbris i Augusti. Tittar upp blir distraherad av något, vet inte vad. Grannens balkongdörr står på vid gavel. Men...var är det som hänger på insidan av dörrglaset? Det är inte sant...en snögubbe!! Med stirrande blick undrar den hungriga fågelungen vem i hela friden har julsaker framme såhär års? Tar en chokladbit till och fågelungen blir nöjd för en stund. Reser mig upp och går in, fortfarnde med tankarna på snögubben....

Kram
/David som älskar att skriva så mycket så han vet knappt

En trevlig, intensiv och effektiv helg

Jag måste säga att detta har varit en mycket bra helg och ännu är den inte slut. Först ska HV71 vinna eftermiddagens finalmatch, vi ska äta köttfärssås och slappa i soffan kanske se ett avsnitt av Varuhuset.

Men helgen började redan i fredags. Klockan kvart över fem stämplade jag ut från jobbet som siste man. Åkte direkt till saluhallen i Sickla för att inhandla lite smått och gott till kvällen. Det blev utsökt wästerbottenpaj och en burk räksallad. Till pajen denna mysiga fredagskväll serverades en god sallad och painrich. Räksalladen förtärde vi sedan på lördags morgon...mm så gott med en rykande varm kopp gevalia. Planerna för lördagen var att åka till Uppsala. Planerna gick igenom och väl framme upptäckte vi hur dyrt det kan vara att prakera bilen i parkeringshus. Även trafikskyltingen och dess vägar i denna staden tycker jag var lite förvirrande då det känndes att man ibland åkte på gator där man inte fick. Vet inte hur många trafikregler som bröts den dagen...förhoppningsvis inga :) Vi hittade tillslut en passande parkering och kunde börja våra strapatser och uppleva en helt ny stad. Det var riktigt trevligt att gå i titta. Solen lös och det känndes som sommar då människor gick omkring utan jacka, satt på uteservirngar och fikade. Vi hittade en hel del som vi inhandlade och de sista presenterna så nu slipper man tänka på det. Vi åt gott och avlutade vår vistelse i Uppsala Domkyrka. En otroligt vacker kyrka. Vi tände var sitt ljus för de döda vilket känndes lite extra bra.
Väl hemma i storstaden så kom Per och hjälpte mig att byta till sommardäck på bilen...så nu får det inte bli något mer bakslag när det gäller vädret. Det trista med bilen är att jag måste byta bakre delen på avgasröret då det är ett hål i det. Det låter inte så mycket men den kommer inte gå igenom besiktningen. Får se när man kan få till det. Även fläkten i bilen verkar strula lite då den slutade fungera igår men idag när vi använde den så funkade den igen...skönt.

Idag har vi rensat ut gamla kläder och skor som vi inte använder. Det blev en hel del. Även en massa annat skräp fick följa med till tippen. Där var det smockfullt med folk. Så pass att det var kö in till sortergården. Men det gick smidigt ändå.

Nu sitter vi här vid köksbordet och bara tar det lugnt. Jag skriver blogg och funderar på om jag ska ta och ringa min kära far när jag har smattrat klart på tangetbordet. Höra hur han har det idag på sin födelsedag. Sedan ska vi väl ta och tillaga den där köttfärssåsen så småning om.

Sedan måste jag bara tillägga att vi har blivit så duktiga på att komma upp riktigt tidigt på morgonen. Idag var jag uppe redan klocka åtta och det känns då klockan bara är tolv och vi har hunnit med en hel del redan. Det är skönt att komma upp i tid så får man mer tid att göra annat.

Ha det underbart där ute och hoppas ni har bättre väder än vi då det är grått och mulet idag, till och med regnat lite. Men det gör inget bara det blir fint igen i veckan och i påsk.

Kram
/David som är så duktig så han vet knappt

Grattis Pappa

Idag är en lite speciell dag för min älskade far. Han fyller nämligen 65 år och blir alltså pensionär. Det brukar betyda att man slutar att jobba och bara njuter av ledigheten och gör sådant som man inte hinner med annars. Men om så blir fallet för min pappa ska jag låta vara osakt. Men känner jag honom rätt så kommer han nog att jobba ett tag till men i den takt och mån som han känner är rätt för honom.

Jag älskar min far otroligt mycket. Vet ingen som är så hjälpsam och generös som honom. Ställer upp i alla väder. Men ibland måste han nog tro att jag inte klarar någonting. Så som jag kan ringa till honom och fråga om allt. Men det är väldigt pratktiskt att ha en far som kan det mesta om praktiskt arbete.

Tack för att du finns!
Hoppas du får en underbar dag och att HV71 vinner i eftermiddag det skulle kännas så skönt! :)

Kram
/David som älskar sin pappa så mycket så han vet knappt

Underbaraste VÅR

Idag har varit den mest underbaraste vårdag som man kan tänka sig. När man har varit ute på eftermiddagen idag har det kännst som värsta högsommarvärmen. Man hade typ kunnat sitta i t-shirt och kortbyxor. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg för nu ska vi njuta utav våren till fullo så får sommaren komma när den är redo. Hoppas helgen blir lika fantstisk solig och varm som den har varit idag. Och att den håller i sig över påsken då jag ska vara låååångledig. Förhoppningsvis får jag ledigt på Torsdag och kan åka till Nybro redan på morgonen.

Jag och Emil har pratat lite löst om att åka till Uppsala i helgen om vädret är soligt och fint. Där har jag aldig varit så det kan ju vara intressant och mysigt. Se något nytt när man nu bor så nära.

Ikväll hejar vi såklart på HV71 i den andra finlamatchen. Ska de vinna för andra året irad? Ja det är inte omöjligt.

Annars ikäll blir det mys is offan framför Tv:n.

Kram alla där ute och ta vara på våren
/David som ärlskar solen så mycket så jag vet knappt

Detta är jag

Ascendenten: VÄDUR
-------------------------------------------
Sol: VÄDUR
Måne: VÅG
Merkurius: FISK
Venus: OXE
Mars: LEJON
-------------------------------------------


Du är en vädur och du betraktas även som en vädur av din omgivning: d.s.v du utstrålar vädur: Viljestrak, handlingskraftig, modig och med en känska (medkänsla) för de missgynnade i samhället.

I ditt sätt att tänka och agera är du VÅG: Detta betyder att du är en god lyssnare, (svag för smicker), Du strävar dagligen efter harmoni och balans i vardagen. Du har ett klart intellekt med sinne för färg och form. Du är mjuk hjälpsam och en lättsam person att ha attt göra med. God intuition.

Ditt jobb borde präglas av något som du får tillfälle att utöva din medkänsla och din hjälpsamhet. Vårdyrke? Serviceyrke? På jobbet har du höga ideal. Du är intuitiv och flexibel och omtyckt av chefer (om sådana finns)....personer i detta tecken är ofta egna företagare.

I kärlek är du OXE: förnuftig, trofast, lojal, ärlig och pålitlig. Romantisk uti fingerspetsarna, Hemmakär med stort behov av trygghet (materialistsisk i synnerhet). Du älskar goda dofter och romantiska middagar på tu man hand.

Du attraheras av optimistiska människor....hjälosamma och generösa människor. Snålhet anser du vara "avtändande" vilket betyder att diin partner troligtvis är generös och osjälvisk. Någon som kan och har tid att ge dig den uppmärksamhet du behöver. För du har ett stort behov av uppmärksamhet!!


Stämmer det tycker ni?

Kram
/David som älskarvårsolens vämande strålar så mycket så jag vet knappt

1 April

April April Apri din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill...detta var en mening som gick varm under en underbar dag på jobbet. Att mötas av ett glatt gäng med barn som ropar -Grattis David! kan väl knappt bli bättre när man kommer till jobbet. Att de ens kommer ihåg det är ju en bedrift i sig.
Självklart var man ju tvungen att lura barnen på något sätt. Fick ett tips om att hälla vatten i mjölkkartongen. Detta gjorde vi när det var dags för lunch och vi hade dukat ute på vår balkong. När barnen väl skulle hälla upp mjölk så var det vatten som rann i glaset istrället. Att se deras min var så roligt. Vem har gjort detta var den stor frågan. Att det var kocken i köket som var den skylldige fastslogs ganska snabbt. De kom överrens om att vi skulle smyga ner till kocken i köket och spöka för honom för att sedan fråga varför han hade hällt vatten i mjölkpaketet. När vi väl var klara med lunchen så smög vi ner men vilken pannakaka det blev med det spökeriet då kocken lyssnade på sin ipod och hade på sig hörlurar så han hörde ju oss inte när vi skulle skrämma honom. Han fattade inte heller vad vi snckade om när vi nämde mjölkkartongen. Vem hade då hällt vatten i mjölkpaketet????  April April...

Att sedan säga JA när barnen frågar om de fick bygga en koja på balkongen känndes så bra. Varför säga nej hela tiden? Jag har blivit bättre på att säga ja. Att se deras reaktion när de får ett ja värmde i kroppen. Pojken i fråga koppade flera meter upp i luften och skrek av lycka. Säg ja så ofta det går!!!

Jag fyller alltså 29 år idag. Ett år till man blir 30. Känner mig inte alls så gammal om det nu är så gammalt. Men värre kommer det nog bli nästa år. Att vara på rätt sida om 30-strecket känns bra. Belv firad av kollegorna på ett härligt sätt. De hade bakat tårta, gjort ett fint kort och köpt en fin blomma. De är så snälla mina kollegor. Tack!

Här hemma har vi bara tagit det lugnt får väl se om vi går ut å äter i helgen men det känns som att man har blivit ordentligt ändå. Många grattissms har man fått. Flera telefonsamtal från nära och kära.
Fick Let´s Dance CD på posten av familjen Gabrielsson så nu ska man lära sig att dansa också ;) hur nu det ska gå? Tack!

Kram
David som fyller år så mycket idag så han vet knappt


RSS 2.0