Mat blogg

TacoPaj

En utsökt paj med smaker från Mexico som är toppad med en krämig ostmassa som överraskar och förhöjer pajens smakupplevelse. Serveras med en grönsallad med vitlöksdressing och avocado. Kan det vara något till kvällen? Det är i alla fall mitt tips för idag.

                   
                                   

Pajskal
150 g Margarin
3 dl Vetemjöl
3 msk Vatten

Arbeta ihop till en smidig och slät deg. Tryck ut den i en passande form. Spara lite av degen om du vill göra en dokoration uppe på pajen. Men det är helt valfritt.

Tacoköttfärs
500 g Köttvärs
1 Gul lök
5 Campinjoner (stora färska)
1 påse Tacokrydda
3 msk vatten

Bryn köttfärsen, tillsätt sedan den hackade löken och den skivade svampen. Tillsätt sedan kryddorna.  Skölj ur tacopåsen med vatten så att man får ut all krydda. Lår puttra till all vätska har kokat bort.
Ös i köttfärsen i pajskalet och fördela det jämt.

Ostblandning
150 g Riven ost
2 dl Lätt Cream Fraich

Blanda till en klibbig massa. Fördela osten ovanpå köttfärsen.

Garnera med det sista av pajdegen. Gratinera i ugnen i 30 minuter, 200 grader.

Avnjut tillsammans med ett gott sällskap eller kanske i din ensamhet tillsammans med Tv:n.

Kram
/David som gillar att laga mat så mycket så jag vet knappt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0