kommer inte på någon passande rubrik...

Slår mig ner vid köksbordet med en varm kopp kaffe, nyrostad macka med ost och björnbärsmarnelad & en tinad jordgubbsgrotta. Mellanmålet kan avnjutas framför datorn men bloggskrivande. Tar upp den heta mackan och för den mot munnen.

Min tanke blir då...

-Förta tuggan är alltid bäst, när den forfarande är sådär varm å go.

Just då händer det. Just i det ögonblicket som jag biter brister mackan och trillar sönder, osten hamnar bredvid och sylten geggar ner. Ok smaken var fortfarnade fantastisk men man äter ju även med ögat har jag hört. Inte denna gång tydligen. Men grottan som fortfarnade ligger på min tallrik ser fortfarnade hel och god ut, den äter jag med ögat.

Tänk vad många tankar som far genom ens huvud undertiden som man gör något. Nu kom jag att tänka på att skriva blogg samtidigt som man ska äta inte är det allra bästa för det varma hinner kallna, ok kaffet är väl relativt varm fortfarnade. Fingrarna mot tangenterna tar alldelese för mycket fokus och man vill göran skriva färdigt meningen, och nästa mening innan man avslutar och tar en tugga till.

Mmmm...grottan var fantastisk, sådär lagon tinad och den höll ihop!

Idag som varje tisdag är min tidiga dag då jag får gå hem lite innan tre. Passade på att ha bilen och åka till Sickla direkt. Är ute efter en höst/vinterjacka men lyckan var inte med mig idag. Istället höpte jag ett par nya jeans.

Men det var inte det jag skulle berätta...

Det som hände mig och som jag blev så glad över var att i en butik kommenterade expediten som hjälpte mig med att hitta rätt byxor att jag lukta de så gott.

-Tack, sa jag. Det var något nytt från Body Shop som man kan ha som perfym både på kroppen och på textiler eller spruta ut rummet.
Det var jag självklart tvungen att teste. Och jag älskar den.

I samma butik påpekade killen i kassan att det är trevligt att se killlar som tänker på att matcha skor & jacka. Han undrade för övrigt var jag hade köpt min snygga bruna skinnjacka.

-Tack, Kosta Outlet i Nybro, svarade jag glatt.
Så tänk på det killar, att matcha skor & jacka det funkar! :)

Till sist hörde jag ett roligt skämt på radion. Det handlade om en stor släkt. Tydligen ingår sångare Magnus Carlson i denna stora släkt. Han var gäst och berättade att han var gift med en släkting...fast på långt håll.

-Har du släckt i sovrummet, kommenterar programledaren...haha

Nu ska jag lyssna på Vaja Con Dios....min nya favorit!

haha de e ju för söta våra små katter. Det blev solkatter efter CD-fodralet. Katterna flög ner fårn sina sovpossitioner och började vilt jaga de lysande små prickarna men lyckades inte fånga nåt. Nu undrar de säkert var de tog vägen. Ännu orkar de...våra små gamla...

Kram
/David som haft en sådan trevlig dag så han vet knappt


Filmtips

The kids are all right

Bioupplevelsen igår var underbar! Filmen som vi har väntat på i månader hade äntligen premiär och nu har även vi sett den. Kul att det går på de små biograferna men samtidigt dåligt då inte alla får möjlighet att njuta av en riktigt bra film.
Att se Annette Bening som läsbisk mor är något utöver det vanliga. Hon gör det med sådan inlevelse och personlighet så man blir alldeles varm i hjärtat. Hon är en skådespelare som för mig har blivit en nya favorit. Det är även skönt att få se en ärlig välgjord men inte förskönad film. Inget överdivet snyghetssmik som ska försköna personenrna. Nej här är det knappt något smink alls och man får se riktiga skådespelare. Skratten och pinsamheterna blir många och höjer filmen flera snäpp.

-Nag tycker inte ni ska göra slut
-Varför inte det
-Ni är för gamla

Se den NU och njut!

Flickan från ovan

Den här filmen har jag lite undvikit efter att ha sett frekvenser från när filmen gjordes och det känndes då som om det skulle bli en svår film att förstå.
Men igår stod vi där i filmaffären och skulle välja film. Läste på baksidan av fodralet och fastnade för den direkt. Ok vi ger den en chans om Emil vill se den.

Nu i efterhand när jag sett filmen så önskar jag att jag hade sett den tidigare. Den var inte alls svår på det sättet, även om det fanns en viss fantasy relaterade scener. Scener som gjorde filmen extra bra och intressant.

Den är oerhört snyggt gjord, spännade och tankeväckande. Vissa scener är otäckt bra. Det som jag fastade för och som jag kommer ihåg efteråt är när syster till flickan som blivit mördad smyger in...och hittar en bok. Det är här det görs så fantastiskt bra, på det sättet som det filmas på när hon vänder blad är chockerande bra.
Filmen är fängslande och man sitter som klistrad i soffan ända till slutet. Det var väl det enda negativa, just slutet.

Se den NU! Du kommer få en fantastisk filmuplevelse.


Kram
/David som sett så bra filmer i helgen så han vet knappt


En härlig dag

Ljusen är tända lite här och var i lägenheten och ger skenet av något vackert. Kycklingsalladen står och drar till sig några minuter innan det är dags att sätta gaffeln i den & bubblet ligger på snabbkylning i frysen...man kan ju inte vara hur förberedd som helst lite impulsbeslut måste man ta här i livet.

Emil ligger på matta med katterna omkrings sig och läser medan jag sitter här i soffan med datorn i knät. Kan väl erkänna att det kan vara en vanlig syn här hemma om kvällarna. Vi kallar det att ta det lugnt vilket man sak göra om kvällarna.

Idag har vi utnyttjad tiden till fullo. Steg ur sängen lite efter åtta vilket efteråt känndes extra skönt för man får då så mycket tid till annat. Frukosten avnjöts vid teven med ett avsnitt av nya favorit serien "Harpers Island" som jag äntligen fått hem på DVD.
Gjorde sig snygg för att fara in till Farsta som firade 50 år. Gick i affärer och provade vinterjacka efter vinterjacka men inget föll varken mig eller Emil i smaken så vi åkte hem med em kasse med lite mat och några fina blommor.
Hiner vara hemma en liten stund innan nästa, lite med kutlurella projektbörjade.

En snabb fika få underbara Gunnarsons hann vi med innan vi gick vidare till biografen Viktoria och kollade på "The Kids Are All Right". En film vi båda länge har väntat på. En underbar film med fantastiska Anette Bening & Julianne Moore i huvudrollerna som läsbiskt par. Det blev många skratt som känndes i kroppen. Kan skarpt rekomenderas till alla filmälskare.

Kvällens tvtablå vill man inte ens läsa så dålig är den...vi kollar i stället på "Flickan från ovan" hoppas den är så bra som den verkar. Någon som sett den?

Kram
/David som gillade the kids are all right så mycket så han vet knappt


Kära återseenden

Just det kom på att jag inte har delat med mig av bilder från kräftskivan jag på herrom helgen. Ett härligt återseende när gamla gänget hade återträff. Vi som höll ihop i vått och torrt under högskolebildningens alla år. Tänk att vi fick till en träff så snabbt!

Platsen vi höll till vid var idyllisk och vädret var underbart!Äntligen dök Martina & Freya upp och alla var på plats.Glädjen och förväntningarna var på topp.Mökret kom snabbt så också kylan. Ljusen åkte fram. Åsa försäkrar att hon har en brandsläckare...Lite lekar hann vi med som traditionellt arrangerades av Martina.
Krocket...nej klubborna har vi inte slagit söner...det är för barn.

     

Klassikert "Snyta Ahlgresn Bilar" är äckligt rolig! Det gäller att inte stoppa fel bil i munnen :)Åsa gick in i dimman
Anneli & Linda var oslagbara när det kom till att äta mest kräftor.
Snabbaste sättet är att bara lägga upp kräftorna på rad och suga av dem fort som fan...Kärt återseende!
Tycker om dig så mycket så jag vet knappt!
Kram
/David som hade så trevligt så han vet knappt


Som ett andra hem

IKEA har den här helgen varit som ett anda hem för mig. Fyra besök har det blivit och alla med olika underhållningsvärde och stress.

Första vändan skedde i Fredags då tillsammans med kollegan Carro. Snabbt in, roffa åt sig två vagnar som till slut blev tre. Checka listan så allt kommer med. Dividera om vi ska ha den eller den och tillslut komma till kassan och betala allt. Hemkörning bokades sedan var det bara att åka tillbaka till jobbet och vänta alla sex timmarna innan levernasen dörk upp.

Lite sömn var välbehövlig...

Så var det Lördag och stora jobb & fix dagen vad här. Upptäcker att det fattas en massa hyllplan och annat smått och gott så det var ju bara att ta bilen till IKEA ytterligare en gång. Denna gången ensam och fort gick det. Effektiviteten var på topp och jag kunde efter en tag ta tag i fixet på jobbet med kollegorna.

Precis när jag parkerade och började packa ur bilen upptäcker jag att det fattas varor. Kommer snabbt på att de måste ligga kvar på rullbandet. Suck! Ringer IKEA och de säger att sakerna finns här så det är bara att komma tillbaka.

Vi jobbar klart och går hem.

Idag är det Söndag och jag måste åka till IKEA för tredje gången och hämta de glömda sakerna. Under tiden är Emil och tränar. I informationen säger de att det redan är någon som har hämtat dem. Att de är stukna från listan. Konstigt sa jag eftersom jag har kvittot och inte varit här innan. Åker inte extra till IKEA för att fuska. Som tur är så är det en trevlig och hjälpsam personal jag pratar med. Hon lovar mig att gå in och hämta mina saker och inte betal för dem. Dock står det att det bara är ett kuddfrodral inte fem som jag hade köpt. Ok jag tar det då bara för att göra det enkelt och komma därifrån med något alls. Jag hinner samla ihop allt... och lite ljus...och betala så får jag en söt tjej framför mig som frågade om det var jag som pratade md informationen tidigare idag. Jag det är det sa jag glatt. Får prata med henne i telefon och hon säger att hon läst fel, att de är fem kuddfodral som jag ska ha. Går in igen och hämtar det. Det roliga är att ho nhar försökt få tag på mig genom att ringa runt, beskriva mig som en kille som ser bra ut och hittar mig precis när jag har betalat. Det kallar jag engageman. Tack IKEA!

Vi äter lunch...

Åker till IKEA igen tillsammans med Emil. Handlar en lampa till sovrummet & lite annat :)

Nu är vi hemma och jag tänker inte åka till IKEA på lääänge.

Kram
/David som är så trött på IKEA så han vet knapptI väntans tider hinner man en hel del

Som vi har tänkt till, diskuterat, ändrat oss flera gånger och kännt en oerhörd inspiration & entusiasm inför denna stora dag som nu är till enda. Laddade till tänderna skulle jag och mina arbetskamrater mötas upp på jobbet idag, Lördag...jag skojar inte det är sant. Vi har valt att jobba på en Lördag. Och som vi har jobbat...vi tre tappra som var med. Jag är mer än nöjd med resultatet som vi har åstadkommit. Nu är äntligen Ugglekotten en arbetsplats som man kan vara nöjd med, inspireras av och trivas i.

Det har möblerats om i alla rum, varje rum har ett färgtema. Det är rum i rum och snygga pigga mattor att leka och bygga på. Lunchrummet är enkelt, stilrent och ljust och alla får sitta tillsamman och äta. Det ska bli spännade att få uppleva första måltiden där på måndag.

På Måndag ja! Undrar hur alla kommer att reagera? Vad ska barnen tycka? Jag är helt säker på att det kommer tas emot med superlativ och glädje. Jag kommer att trivas hur bra som helst!

Inte nog med att vi var på jobbet idag...

...Jag och min kollega Carro var där igår. Inte för att vi ville...eller jo det var trevligt, utan vi var tvugna. Effektiva var vi och fick en hel del gjort, som gjorde att vi kom hem lite tidigare idag.
Vi väntade helt enkelt på vår IKEA leverans som skulle dyka upp någon gång mellan 18-22. Under tiden utnyttjade vi tillfället att göra nytta. Så plötsligt ser vi en box delivery lastbil utanför och antar att den ska till oss men den kör förbi så där stod vi. Nu undrar ni säkert när levernasen dök upp. Jo vi hade sån tur så vi fick vänta till 21.45 innan den kom. Så jag var hemma runt tio på fredags kvällen.

Så nu är jag trött, seg, utpumpad och lite sliten. Tänker på att jag bara har en dag på mig att vila upp. Ska bli spännande att se hur man klarar veckan som kommer.

Ikväll ska jag lägga upp benen på soffan, ta fram den stora skålen och fylla den med godis. Sedan ska jag sitta där och bara njuta. Kanske med en film och någon kramig bredvid mig.

Kram
David som tycker att det resultatet belv så bra så han vet knappt och ska njuta så mycket så jag vet knappt ikväll

Varm i hjärtat

Vill dela med mig av det här som låg innanför ytterdörren idag när jag kom hem. Kännde så väl igen stilen. Med de stora bokstäverna och blev varm i hjärtat.
Några tårar rann sakta ner över kinderna när det var färdigtläst.
Blev så glad.

HEJ DAVID & EMIL
JAG HAR TÄNKT SÅ MYCKET PÅ ER OCH VET INTE OM
JAG TACKADE FÖR ALL HJÄLP PÅ MITT KALAS.
NI DISKADE, PASSADE UPP OCH VAR UPPMÄRKSAMMA I
STÖRSTA ALLMÄNHET.
(KAKAN VAR GOD, DAVID TUSEN TACK)
JAG VAR SÅ STOLT ÖVER "MINA POJKAR", UNGA, RASKA
OCH SNYGGA. NU HAR JAG LITE "FIKABJUDNINGAR" KVAR, TEX GRANNAR
SOM KOMMIT MED BLOMSTERKVASTAR. DET ÄR JU ANGENÄMT ATT
BLI IHÅGKOMMEN. TYVÄRR ÄR BLOMSTREN FÖRGÄNGLIGA,
MEN DET FANNS JU ANNAT "GODIS" ATT AVNJUTA (SKÅL)
HYRESKONTRAKTET ANG. CALLE HAR KOMMIT SÅ JAG SKA TA ITU MED
MINA PAPPER FRÅN DEJ EMIL.

KRAM
FÅRN DEN GAMLA

Nu ska jag ringa min kära mormor och säga hur mycket jag tycker om henne.

Kram
/David som älskar sin mormor så mycket så han vet knappt


80 års kalas

För en vecka sedan...oj vad tiden går fort...då var det 80 års kalas i lilla Huskvarna hos min älskade mormor. Med öppet hus välkomnade hon alla nära och kära till fest. Och vilken fest det blev. Alla var där och det är alltid lika trevligt när man träffar släktingar som man inte annars ser så ofta.

Vill bjuda på lite bilder...hoppas ingen tar illa upp :)


Sofia spexar till det och är alltid lite pigg och glad
Födelsedags barnet fick en fin klocka...dock lite knepig att ta på sig, men med lite hjälp går det bra
Bästa systrarnaDagens bästa kort
Tack älskade mormor för en underbar eftermiddag!

Kram
/David som hade så trevligt så han vet knappt


Det gäller att ta för sig...

Man kan visst inte lämna sin macka med skinka och skagenröra utom synhåll en längre stund innan Wera är i farten. Rätt som det är så sitter hon där så fint och slickar i sig av läckerheterna. Men blir man inte bjuden och man väldigt gärna vill ha ja då får man ju ta saken i egna tassar och bara ta för sig.

Hon sitter fint i alla fall

Kram
/David som blev så paff så ha vet knappt


RSS 2.0