Bruna fingrar

Hunnit vara hemma några timmar vilket känns väldigt skönt. Är oerhört skönt att komma hem tidigt på måndagar, mjukstarta lite grann.

Har flera dagar tänkt att jag skulle träna men det har inte blivit vilket jag är lite besviken över. Men jag vet inte om jag har hgjort rätt när jag har valt bort det. Förra veckan gick det ju mag -och kräksjuka på jobbet...jag har än så länge klarat mig...men har kännt mig lite lustig. Inte så jag är sjuk och måste vara hemma men lite segare än vanligt. Men jag har tänkt så att har jag det i kroppen så är det inte allt för bra att träna, det har jag gjort innan och blivit jätte dålig. Så idag packade jag väskan med träningskläder och planerade att hoppa in på Nautilus på hemvägen. Idag har jag jag kännt mig lite trött och len. Har verkligen inte kännt mig i form så jag vet inte vad det är. Kanske är det bara innbillning eller så är det något som ligger och trycker och vet inte när det ska bryta ut...om det kommer att bryta ut? Så träningen ligger nere tyvärr.

Hemma bryggdes det kaffe som avnjöts till en fäsk fralla. Hann ju ute äta något mellanmål på jobbet så det fick man göra hemma. Satte sedan igång med att plantera tre skott som jag fick av mamma i helgen. Får se om de tar sig och gör de det så blir det fantastiska blommor. Har även hunnit dammsuga och duscha så nu är det bara att laga lite mat med så är kvällen räddad.


Här är det inga gröna fingrar som gäller...utan bruna. Det fungerar lika bra.

Planterat och klart...nu är det bara att växa. Planterade två till ifall någon inte tar sig...eller katterna äter upp dem.Hittade den här bilden som jag hade tänkt att lägga upp för ett tag sedan men glömt. Det är mina nya snygga jeans (G-star). Men oj vad spegeln var smutsig, fy...den måste vi genast puts ren.På väg mot spegeln....

Kram
/David som odlar så mycket så han vet knappt


Barnaskrik

Se upp i backen här kommer jag! skriker Oskar nere från källaren där han och systrarna badar bubbel pool. Låter som de har roligt i alla fall.

idag blir det fördelsedagskalas för kära mormor som fyllde 79 i veckan. Det blir kusinerna som kommer på en och samma gång och grattar. Mormor som har tagit det fina beslutetet att vi skulle komma samma dag. Trevligt eftersom vi inte ses allt för ofta. Det har ju kommit lite nya tillskott i släkten med som jag inte har träffat, vilket ska bli riktigt kul.

Emil kommer någon gång under dagen och jag hoppas att han hinner träffa alla men har samtidigt förståelse att han vill träffa sin farmor en gång till. Tänker mycket på dem nu. Sådana skeden i livet är aldrig roliga men tyvätrr kommer dem någon gång.

Ha det bra!

Kram

David som tänker så mycket så han vet knappt


"Hemma"

Var är hemma för er??

För dem flesta är nog det där de bor men för mig så är jag hemma när jag kommer hem till mina föräldrar. Till det hus som jag är uppvuxen i, där jag har bott större delen av mitt liv. Det är tryggt och säkert och man vet vad man får när man kommer dig, kärlek!
Men hemma är ju även nu i Stockholm men det kommer nog aldrig bli samma hemma som Jönköping. Vad händer då den dagen då föräldrarna väljer att flytta. när man från ett besök till ett annat måste åka till deras nya hem. Kommer det då att bli mitt "nya hem"? Troligtvis inte. Blåklintsvägen kommer alltid att vara mitt "hem" så länge det finns kvar och mina föräldrar bor där!

Så ligger det till för mig...hur är det för er??

Skänker en extra stor och kärleksfull tanke till Emil med familj och hans farmor. Ta hand om er!

Kram
/David som är hemma så mycket så han vet knappt

Jobba på förskola är viktigt!

Ett litet kort tänkvärt inlägg. Kanske passar bäst när man jobbar med barn. Jag tycker i alla fall att det är lite roligt, spännade & intressant tanke.

Om ett barn säger så här:
- Jag kan inte!
Då ska du svara tillbaka:
- Hur skulle du göra om du kunde då?

Prova det någon gång så märker ni vad som händer.
När man jobbar på förskola tycker jag att det är viktigt att man inte bara ger barnen det de vill ha hela tiden. Servar dem. Utan utmanar dem att klara saker själva. Det jobbar vi mycket med på mitt jobb. På så sätt blir de självständiga och får känna att det klarar av saker. Eller så ber vi dem fråga om en kompis kan hjälpa dem.

Så sent som idag vid mellanmålet hände det som man blir så glad utav att se. Vi har buffe så barnen får komma och ta mellanmål när de själva vill. Då är det en av de yngre barnen som vill ha hjälp med att bre sin smörgås. En kompis står brevid och säger vänligt - Ska jag hjälpa dig? Flickan som vill ha hjälp blir glad och den lite äldre flickan får känna sig stor, att hon kan och att hon är en tillgång i gruppen.

Att ställa följdfrågor är ett bra för språkutvecklingen. Låt barnen komma till tals så mycket som möjligt.

- Hur kan du göra få tag på det du vill ha?
- Hur tänkte du nu?
- Kan du utveckla det?
- Berätta mer?

Det får bli dagens jobb tips!

kram
/David som har ett så viktigt yrke & jobb så han vet knappt

True Blood

Ikväll på Svt1 börjar den nya succeserien True Blood. Kl 22.00 drar de igång och jag kommer sitta bänkad för att kolla in Alexander Skarsgårds vassa tänder, som även har blivit hans genombrott i Hollywood. Men det störta namnet måste ändå vara Anna Paquin. Vem kommer inte ihåg hennes insats i Pianot?

     

Förväntningarna är höga, i alla fall från min sida. Hoppas på något riktigt spännade som håller måttet. Bänka er ni med. Orkar jag sitta upp en timme längre än vanligt så gör ni det med. Tur att det inte är några reklamavbrott.

Kram
/David som ska vara uppe så länge så han vet knappt

Nervös

Idag fick jag ett SMS av Emil...

En snabb fråga bara :) När var det vi skulle på stadsteatern? Kram

Så löd hans meddelande. Direkt när jag läste det så blev jag alldeles varm i kroppen och hjärtat hoppade ett extra slag och jag tänkte att nej nu är vi dubbelbokade för jag visste att det var i Oktober. Det är ju Oktober som vi åker till Kreta. Att man inte kan komma ihåg sådana saker. Ingen av oss kom ihåg när det verkligen var så det var ju bara att vänta till man kom hem. Nu sitter vi här och har kollat upp hur det ligger till. Nej vi är inte dubbelbokade men nästan. Vi kommer hem på natten till Söndagen och teatern är på Söndag eftermiddag. Är man pigg på teater då? Nej skulle jag spontant säga. vi får väl helt enkelt se hur trött man är. Förhoppningsvis har man sovit en stund på flyget men det är väl inte troligt då jag inte tycker att det är så värst roligt att flyga. Tror ju hela tiden att vi ska störta. Blir en intressant upplevelse.

Annars har dagen varit bra...ja helt underbart bra faktiskt. Sedan är det ju alltid trevligt att höra att man är trevlig mot sina medarbetare. Det är väl så man har blivit uppfostrad kan jag tänka.

Det var allt för idag.

Kram
/David som var så nervös så han vet knappt


Solsemester!!!!

Då var det måndag igen och på det hela taget har det varit en riktigt bra dag då det har hänt lite roliga och nyttiga saker. Förutom att det fina vädret fortsätter så har jag äntligen tagit tag i träningen igen. Man kan ju inte slänga alla sina satsade pengar i sjön så nu gäller det att slita ut träningskortet tills det går ut någon gång vår. Packade väskan redan igår kväll så jag kom inte undan, var ju tvungen att ta mig dit. När jag väl gick där på det där bandet som får ens ben att röra sig men man kommer ingenstans så bestämde jag mig, jag ska köra fullt ut och få ordning på konditionen, styrkan och alla rutor på magen.
Plötsligt var jag igång och sprang. Det har väl aldrig hänt i min tränarkarriär...som i och för sig inte är så värst lång, men endå...jag sprang, och länge höll jag på. Hann ju bli svettig. Jag har ju ett delmål och det är inte långt kvar. Den 3 Oktober åker jag & Emil till Grekland, närmare bestämt Kreta. Där kommer vi möta upp mina föräldrar. Ser verkligen fram emot den resan då varken jag eller Emil har varit på någon sådan resa. Då måste man ju vara i form till beachen. Å vad jag längter att få stida upp på morgonen och bara kunna gå några meter och ta sig ett morgondopp. Ligga på stranden i solen och bara njuta. Dricka paraplydrinkar och äta gott. Men det är en sak som jag syter lite för redan och det är ju det där med flyget. Jag har flygit en gång tidigare och det var ingen hitt ska jag säga. Trodde vi skulle störta så fort planet svängre minsta millimeter. Men det ska säkert gå bra.

Annars sitter jag här i min ensamhet och surfar runt på nätet i väntan på att Emil ska komma hem. Ikväll är allra sista avsnittet av Prison Break. Spännade och se hur det går.

Kram
/David som längtar så mycket så han vet knappt

Imorgon vet vi...

Man börjar ju undra hur länge detta underbarat fina väder kommer att hålla i sig. Man skulle ju kunna önska att det varar länge till. För jag ser inte fram emot höstens alla ruskiga timmar med regn och blåst. Det är årets tråkigaste tid, även om hösten har sina ljuspunkter. Att tända ljus och krypa upp i soffan under en filt är ju mysigt. Förhoppningsvis kommer det finnas ytterligare en sak att se fram emot i höst. Det ligger nämligen till så att vi är ytterst nära att boka en solresa till Kreta i Oktober, tillsammans med mina föräldrar dessutom. Vore underbart om det kunde bli av och att vi får semester. Att jag får semester ska nog inte vara några problem men för Emil kan det vara lite svårare men det ska nog ordna sig. Jag har ju aldrig varit på en sol & bad sesa i vuxen ålder så det är ju på tiden. Sola och bada, dricka paraplydrikar och bara njuta det vore något det. Imorgon vet vi...om resan finns kvar så klart.

Idag har vi vadrat runt på söder med Stefan & Christoffer, kollat, pratat och ätit god lunch på därmedpasta. Sett ett avsitt på Varuhuset som fortfarande håller måttet. Blivit spelberoende på facebook så jag håller mig sysselsatt. Läser Sjöjungfrun som är spännade. Marinerat kyckling med olivolja, soya, flytande honung, cacao & chili, salt & peppar som kommer att serveras med ris och någon sås som jag inte vet vilken det blir än. Får väl se om det blir någon film ikäll eller vad som händer. Jag måste gå och lägga mig hyfsat tidigt då jag börjar tidigt imorgon.

Får bli allt för idag.
Kram
/David som vill resa till Kreta så mycket så han vet knappt

Dammtrasan håller låda

Tittar ut genom förnstret och ser bara en massa moln, moln som skymmer den underbara solen som kan värma så skönt. Som den har gjort denna veckan även om det inte har varit överdrivet varmt så har det varit lagom härligt. I bakgrunden hör man kommentarorerna från TVn som kommenterar maratonloppet. Att man orkar springa så långt det förstår jag inte. Blir ju trött och andfådd bara att titta på dem.

Funderar på hur man ska lägga upp dagen och resten av helgen. Tankarna är att vi ska gå på bio idag men har inte helt tagit beslut om vilken film vi ska se. Men det lutar åt den nya Harry Potter filmen. Får se hur det blir. Skulle även vilja åka in till stan för att hitta ett par nya jeans men vädret är trist så man vill bara sitta hemma för tillfället.

Dammtrasan skriker från köket att det är dags att damma. Den har hållt låda hela veckan men än har  inte jag...eller Emil tagit tag i den och gjort jobbet, men idag måste det göras. Mår illa av att se hur det er ut ibland. Är väl en liten last jag har att jag mår illa av är det är stökigt.

Nu börjar Emil göra sig klar...men för vad?? Undrar vad han har i görningen? Nu fick jag svaret, han satte sig i soffan vid datorn...

Ha det bäst där ute!
Kram
/David som ser så mycket moln så han vet knappt


En plugg i fel glugg

Idag känns det lite extra skönt att det är fredag för idag har det varit en annorlunda dag. När man vaknade idag på morgonen hade jag då inte tänkt att dagen skulle utvecklas som den gjorde. Men jag är gladast över att jag än så länge håller mig frisk, känner mig inte heller sjuk vilket känns skönt. Men har under dagen haft en oroande känsla i magen men den har gått över sedan jag kom hem så det måste vara något mentalt.
Men dagen har har även innehållig mycket annat. Jag och Frida slet upp kartongen med från IKEA och började ivrigt läsa instruktionerna om hur man monterade ihop databordet. Inte många delar eller skruvar, såg helt enkelt ut som att vi skulle kunna göra det på en kafferast. Det började bra men sen tog det stop då vi förgäves försökte i en plastplugg i ett hål. Vi hammrade, slog, turades om, ja t.o.m barnen fcik försöka men ingenting gick. Vilket urartade till att vi låg dubbelvikta av skratt. Vi tittade en extra gång och upptäckte då att där vi ville ha en plugg där skulle det vara en fin liten skruv. Det blev ett skrattanfall till såklart. Skruven fick vi i lätt som en plätt. Och resten av monteringen flöt på bra så nu har vi ett fint lite databord till vår dator. Fint blev det!

Väl hemma så kom regnskuren efter flera dagar med fint väder. Är det detta vi kommer att få vänja oss vid när hösten tränger sig på? Då fär mna ännu mer värd en resa till värmen.

Igår gick det ju inte så bra som man hade hoppats för Emma Green tyvärr men vi har en ny chans ikväll när Linus Törnblad tävlar i herrarnas höjdhopp. Tror nog att han ska ha en större chans än Emma så det kommer bli spännade. Medalj? Ja, kanske! Typ silver.

Nu kom Emil hem med vetebröd från vetekatten...suck...jag som ansträngde mig till tusen när det dukades fram kladdkaka med grädde till fikat idag. Och jag vann över begäret. Känner mig duktig. Så kommer han hem med dessa sötsaker. Nej dem lägger vi in i frysen till ett bättre valt tillfälle när vi får fint besök. Så då var det gjort.

Kram
/David som är så frisk så han vet knapptEn gren med Green

Ingen har väl kunnat undgå att det är Friidrotts VM. En vecka fylld med massa härlig friidrott. En fest fylld med tårar och glädjeskutt, platta fall, överraskningar och ett och annat svenskt hopp även om de inte är många. Men det är väl i just i hopp som vi har vår största chans. Och den första kommer om bara några minuter då det är dags för Emma Green i höjdhoppsfinalen. Och vi vet av erfarenhet att allt kan hända i denna fantastisk spännade gren. Ganska passande för vår Green.


Är det denna bilden vi kommer få se av Emma när tävlingen har gjort sitt sista hopp?
Titta, njut och heja för nu gäller det!

KRAM
/David som tycker om friidrott så mycket så jag vet knappt


En stjärna föll

Sitter som bäst uppkrypen i soffan och tittar på friidrotts VM. Ett VM som än så länge inte har varit något speciellt. Men det är nu i veckan som våra svenska hopp intar arenan.
Plötsligt börjar det bli lite spännade i stavhoppet då den suveräna Isinbajeva har rivit två gånger på ingångshöjden. Det ser verkligen inte ljust ut. Tänk om hon skulle riva igen då skulle VMs självklara vinnare bli utan medalj. Lite komiskt  men samtidigt sorgligt. Kul om någon annan skulle vinna för en gång skull. Mycket spännade!!

Dagen förövrigt har varit otroligt bra, trevlig och härlig. Precis som en dag ska vara. Tror inte ni fattar hur bra jag har det. Längtar redan till jobbet.

Det blev ett litet kort inlägg med lite fånigt innehåll men...Oj nu gäller det...

Vinna eller försvinna?! Hon kom sist i finalen! Helt otroligt! Knappt man kan tro det. VMs stora flopp. Så det kan gå.
En stjärna föll som komentatorn sa.

Kram
/David som är så förvånad så han vet knappt

Läckbergs maraton

Nu är jag inne i ett flow när det gäller att läsa. Läste igår ut Camilla Läckbergs Tyskungen och har redan hunnit läsa flera sidor i Sjöjungfrun som verkar ännu bättre. Redan mycket spännade och oviss.
Fick några komiska skratt i början av boken..

Ur Sjöjungfrun:

"Vänta, jag ska hjälpa dig", sa Anna men förlorade även hon kampen
mot tyngdlagen och hamnade tungt på rumpan igen. De tittade på varandra
i samförstånd och skrek sedan uniont: "Dan!"
"Ja, vad är det?" hördes från nerdervåningen.
"Vi kommer inte upp!" svarade Anna.
"Vad sa du?" sa Dan.
De hörde hur han gick uppförtrappan i riktning mot sovrummet där de befann sig.
"Vad sysslar ni  med?" sa han roat när han fick se sin sambo och svägerska på
 golvet framför väggspegeln.
"Vi kommer inte upp", sa Erica med så mycket värdighet hon kunde uppbåda och
sträckte fram en hand.
"Vänta ska jag hämta gaffeltrucken", sa Dan och låtsades vända sig om för att gå ner igen.
"Hörru du" sa Erica medan Anna skrattade så att hon var tvungen att lägga sig ner på rygg.
"Okej då, det kanske går ändå:" Dan tog tag i Ericas hand för att dra upp henne. "Ååååhh hej!"
"Skippa ljudeffekterna, är du snäll:"
Erica reste sig mödosamt.

   

Har även hunnit beställa Läckbergs kommande bok Fyrvaktaren som kommer om en månad. Förhoppningsvis hinner jag klart med pågående bok tills den kommer indroppande i brevlådan så jag kan öppna den med en gång för att begrava mig i den intrigen. Spännade.

Kram
/David som älskar Läckbergs böcker så mycket så han vet knappt


Ett fint kort


Så här glad kan man bli av god rabarberkaka med vaniljsås, men anledningen att man är gald...eller det är jag ju oftast...är att man har så trevliga vänner omkring sig denna underbarat soliga dag på Skogskyrkogården. Efter en stunds vandring bland alla gravar och tallar så passade det bra med en fika paus. För att sedan vandra vidare och titta och förundras över hur många olika gravar det verkligen finns. Vissa finare än andra.
Mycket fint kort faktiskt om jag får säga det själv. Gald och pigg...lite rynkor vid ögonen får man leva med.

Kram
/David som har så bra vänner så han vet knappt

Konsten att läsa en bok

Vaknade tidigt idag för en gång skull. Emil låg kvar i sängen när jag satte mig i köket för att läsa. Är inne på uppgörelsen utav "Tyskungen". Men nu är den utläst och jag blir alltid lika fängslad av Läckbergs böcker.
Jag väljer mina böcker med omsorg, det som intresserar mig. Börjar läsa ganska intensivt till en början för att sedan efter några kapitel börja tappa fokus. Lägger ifårn mig den ett tag läser lite då och då. Men när slutet är nära och de röda trådarna börjar knytas samman jag då är jag som en hök över boken. Har suttit varje morgon vid frukost och fängslats av historien. Och ju nämare sista sidan man kommer ju intensivare läser jag. Tittar upp lite då och då, gör något annat en minut eller så och suger samtidigt på karamellen. Slår mig ner igen för att få reda på hur det går. Vem är mördaren & varför hände det som hände? När sista ord är läst, ja då är jag så uppe i exstas att man inte vill att den ska vara slut.

Vilken bok ska  jag läsa nu? Måste nog börja med nästa Läckberg som är "Sjöjungfrun" för om en månad kommer den senate om Erica Falck, vilken jag redan har beställt. Skulle ju vara kul om man kunde läsa den parralellt som Frida läser den så har vi något spännad att prata om. Får se om jag hinner på en månad, kan hinna om jag börjar idag.

Annars idag strålar solen härligt gott från himlen. Måste väl ut och röra på dig idag. Fast jag kom precis på att friidrotts VM börjar idag, det kan man inte missa. Men det blir ju mer spännade i slutet av veckan då det är finalgrenar.
 Har funderingar på om vi ska ta oss en promenad på Skogskyrkogården idag, skulle ju passa när det är så här fint väder. Har fått tips om att det är ett fint ställe. Greta Garbo ligger visst begravd där. Får se om vi får med oss Stefan & Christoffer. Eller jag Stefan kommer med det vet vi men den andra han verkar tveka...lite lat kanske ;)

kram
/David som gillar Camilla Läckberg så mycket så han vet knappt.

Smaskar små praliner

Nyss hemkommen från jobbet...mitt underbara jobb som jag trivs så fantastiskt bra med. Jag har det så bra och det kommer bli en väldigt bra höst som det ser ut nu.
Direkt när jag kom hem packade jag ihop all smutstvätt och bar ner den tunga tvättkorgen till tvättstugan, slängde i två maskiner.
Nu sitter jag här i köket med en kopp kaffe och smaskar i mig den ena chokladpralinen efter den andra. Fick nämligen en liten present av en familj som tyvärr flyttar ifrån oss idag. Med omsorg valde jag den första pralinen men den innehöll ett russin så den föll inte mig i smaken. Pralin nummer två var inte bättre den, innehöll något mystiskt. Har redan hunnit med pralin nummer tre...ja jag vet men jag kan inte motstå, den var MYCKET GOD!!! så det bådar ju gott, återstår två till...mmmm.

Nu kom Emil hem...han tog den med russin och verkar tycka att den var ok då han inte säger något. Bra att någon tycker om den. Han behövde en pralin då han var lite skärrad när han kom hem. Rån är aldrig roligt men det är gott om det är ett ätbart rån.

Ikväll ska jag ut och äta med några jobbarkomisar. Kocken ska på pappa ledighet så det blir lite ha-det-så-bra-på-pappa-ledigheten-fest. Ska bli trevligt.

Usch vad varmt det är här måste hoppa in i duschen men Wera har kissat på toagolvet så det är inte jätte mysigt att gå in där. Att gamla katter aldrig kan lära sig.

Ha det gott
kram
/David som äter så många praliner så han vet knappt

Döden döden

Loggar in för att skriva ett inlägg men vet inte än vad  det ska handla om. Orkar jag verkligen skriva någonting vettigt idag, känner mig så trött, kanske skulle duscha i stället.
Skriver jag någonsin någonting vettigt och läsvärt? Ja, det finns det kanske delade meningar om, men de som fortfarande läser min fina blogg och har fått det till en vana i deras unika liv tycker säkert att den är läsvärd annars hade de aldrig fortsatt att läsa.

Nå jag kommer inte på något...vill ju inte bara skriva om vad man gör om dagarna. Tycker det var ett bra tag sedan jag skrev något från hjärtat. Någon som jag länge har funderat på men jag kommer inte på att jag har tänkt på något särskilt. Det enda jag kan komma på är döden, för den tanken poppar upp i hjärnan lite titt som tätt och den är lika obehaglig och jobbig varje gång. Att den som dör bara är borta från en sekund till en annan är väldigt mystiskt och hemskt. Att aldrig få träffa personen i fråga igen. Särskilt obehagligt är när man tänkter på sina nära och kära. För mig är livet ett mysterium. Och det värsta med livet är att man en dag inte får vara med längre. Vad händer då? Vad gör jag då när jag är död, vart tar jag vägen. Tänk om den frågan en gång kommer bli besvarad. Det skulle väl vara universums största fråga som då får ett svar...eller?
Ja den enda som vet det svaret är den som dör. Om man ens vet det då...

På tal om döden...Astrid Lindgren började alltid sina telefonsamtal med sin syster med "döden döden". Så var det avklarat. Kom bara och tänka på det nu. Tror det var så i alla fall...eller något liknande.

Nej det här blev deprimerande! Men men kan inte hjälpa att jag tänker så ganak ofta.

Igår var jag, Emil och våra kära vänner Stefan & Christoffer på bio. Hade fått tag på några biljetter till  förhandsvisningen utav nya Beck-i stormens öga. Alltid trevligt när något trevligt är gratis, det hör ju inte till vanligheten.
Filmen började väldigt dramatiskt och spännade och lovade väldigt gott. Men när väl eftertexten rullade känndes det inte som att det var en Beck film man hade sett utan en film med alla karaktärerna från beck fast i en annan film. Saknade själva polisarbetet, men den innehöll flera komiska inslag som fick en att dra på smilbanden ett par gånger. Och det blev väl aldrig riktigt spännade heller tyvärr. Så betyget från mig blir en 3 av 5. Men jag ser redan fram emot nästa Beck som ska vara mer år rysar hållet och heter Beck-Levande begravd. Bara på namnet hör man hur obehagligt det skulle kunna bli om de lyckas.

Nu ska jag duscha...

Kram
/David är så seg så han vet knappt

Paj beroende

Jag har aldrig rökt eller snusat i hela mitt liv, alltås inget beroende av det...för om jag hade börjat med det hade jag fått betala mitt kökort helt själv och det vill man ju inte när man är 18 år och fortfarande pluggar. Det var min pappas krav när det var dags för mig att ta körkort. Himla klok och snäll pappa jag har egentligen och är evigt tacksam. Har aldrig heller varit så värst intresserad av alkohol eller fester så där kan man inte heller säga att jag har något beroende av något slag. Det finns säkert en hel del där ute som har något eller flera av dessa beroenden. Men eftersom jag är lite unik så har jag fått  ett helt annat beroende. Kan kalla det spel beroende...nej mamma du behöver inte vara orolig att jag ska spela bort hela min lön på poker eller så. Nej det är inte så allvarligt som det låter, men det är faktiskt ett beronde. Spelen på facebook är beroendeframkallande. Jag kan inte fatta att så simpla spel kan få en så engagerad, att man inte kan sluta och hela tiden måste nå högre ranking. Nu har Martina slagit mitt rekord så nu är det ju bara för mig att ta tillbaka det.

Detta blev ett lite annorlunda inlägg men det var det som prinades ner när jag öppnade för att skriva ett nytt inlägg.

Har precis avnjutit en bit fantastisk ta-vad-du-har-för-bär-i-frysen-paj som tro det eller ej belv väldigt lyckad. Skulle nog ha varit färska jordgubbar för bästa resultat men när man gör som jag så tar man det man har, det är inte svårare än så. Upptäckte även att jag inte hade tillräckligt med strösocker så då ersatte jag det med muscovadosaocker istället och det blev riktigt gott. Närstan ännu bättre faktiskt. Ett tips till er som gillar att baka.

Igår startade vi vårt Harry Potter race. Har sett De vises sten som är riktigt bra. Har även hunnit se halva Hemligheternas kammare så den ska vi fortsätta med snat tänkte vi. Eftersom emil inte har sett alla Potter filmerna så gjorde vi det seriöst genom att se alla filmerna från början till slutet så vi kan gå och se den senaste i serien på bio någon dag. På tal om bio så ska vi gå och se Beck- I stromens öga imorgon tillsammans med Christoffer & Stefan. Vi har det så bra så vi har fått tag på fyra gratis biljett till förhandsvisningen av filmen. Vilket ska bli spännade och trevligt.

Har för övrigt varit väldigt kul att återse alla kollegor idag igen efter semestern. Många kära återseenden. Och känner redan nu att det kommer att bli an riktigt bra termin.

Kram
/David som är så beroende så han vet knappt


Det går runt runt runt...

Ännu en dag med strålade sol...undebart tycker jag som älskar solen. Undrar när man får åka till sydligare breddgrader och lapa sol på en härlig sandstrand och paraplydriknkar? Börjar faktisk längta mer och mer, att bara åka iväg, vara ledig, ha semester i ett varmare land. Men jag vill inte åka nu, någon gång i höst tycker jag skulle passa bra. Någon som vill förlja med?
Nej nu drömmde jag mig visst bort lite väl mycket...

Idag packade vi väskan med badgrejer och tog bilen in til stanför att hämta upp Stefan & Christoffer. Vi har länge sagt att det är tur att vi har en GPS annars hade vi aldrig hittat. Men det är inte alltid denna smarta makapär lyckas komma rätt heller. Det fick vi erfara idag. Men det berodde inte på att killarna bor långt bort i ingenstans utan att det är vägarbete i hela staden. Det blev en tur med bilen som gick runt runt hela stan. Blev lite irriterad ett tag men till slut kom vi fram och vi fick två medpassagerare som skulle med och bada på Dalarö. Men vi var tvugna att ta några till varv i stan så Stefan & Christian fick stadan från en bils ögon. Vet inte hur många gånger jag såg riddarhuset under en och samma dag...typ 4 vilket i mina ögon är några för mycket. Efter lite smågnabbande i bilen om hur vi skulle ta oss ut så kom vi till slut rätt.

Efter en lite längre stund i bilen än vad som var beräknat var vi välförkänta ett svalkande dopp. Det var varmare än jag trodde det skulle vara men det kan ju bero på att det var lika långgrunt som i vättern. Det blev ett snabbt dopp sedan lockade filten lite extra så jag gick upp och solade. Vi spelade Blokus och jag vann som vanligt. Men det kan nog bli tuffare ikväll då mina motspelare har fattat grejen med spelet.

Stefan & Christoffer kommer hit och äter kräftor och wästerbottenpaj senare ikväll. Ska bli otroligt trevligt och gott. Får se vem som blir kvällens vinnare...men jag ligger nog ganska bra till.

Kram
/David som har åkt så mycket runt i city så han vet kanppt...blev nästan yr

Krampaktigt försökte hon hålla sig fast...

Nu är Wera färdig badad. Hon tycker inte det är ett dugg kul när processen är i full gång men tror nog allt att hon tycker det är skönt efteråt. Nu står hon och tröst äter lite, det är hon värd. Ska få en godis sen med. Hennes svans den typ försvann så liten och tunn blev den. Sedan ser hon ut som en liten punkare på huvudet då det inte är helt torrt där.

Dags för katt nummer två, Irma som så väl vet att det var hennes tur. Hade gömt sig under klätterställningen. Krampaktigt försökte hon hålla sig fast med båda tassarna runt stolpen för att undkomma det hämska som skulle ske. Men som varje kamp är hon den eviga förloraren. Med henne i famnen på väg till badrummet där Emil väntar försöker hon slingra sig ur mitt grepp men lyckas inte. Framme hos Emil ger hon ifrån sig ett sista skrik i protest innan hon sätts ner i badkaret och översköljs med vatten. Men även hon kommer känna en lättnad när hon är klar för dem blir så otroligt fina.
Tänk att dessa två katter kan vara så medvetna om vad som ska hända här näst. De är helt enkelt smarta små djur.

Nu ska jag dra igång med middagen. Har redan förbetätt lite. Har nämligen stekt kantarellerna som sedan ska slängas ner i såsen. Idag serveras nämligen Grillad kycklingfilee...eller ja stekt på en grillpanna...ris och kanstarellsås, med en trevlig sallad. Låter det inte som en utsäkt måltid. Får se till att det bli lite över så man kan ha med sig det till jobbet imorgon. Då det serveras Ravioli, vilket jag tycker minder om.

Kram
/David som älskar kantareller så mycket så han vet knappt

Vad irriterar dig mest?

Idag har det varit en helt vanlig dag. Har inte hänt något speciellt alls när man tänker efter.

Igår träffade vi Marcus & Daniel inne i stan. Åt mongolisk buffe, vandrade genom stan tills vi tog tunnelbanan hem till oss. Där kollade vi lite smått ointresserat på Allsång, som i mina ögon har blivit väldigt dåligt. Satte på en kanna kaffe och började spela ett nyinskaffat spel, Lika Par Leka Bäst hette det. Jag och Emil var i samma lag vilket är själva vitsen när man spelar detta spelt. Går liksom ut på hur väl man känner varanadra. Gick lite knackigt i början men vi kom ifatt de andra och hann till och med gå ett extra halv varv innan de var i mål. Spelt var roligt och skapade många skratt men  ävem meningsskildaktigheter i lagen.

Vad irriterar dig mest?
1. Att din partner inte fäller ner toalätt locket 2. Att din partner alltid trycker mitt på tandkrämstuben 3. Att din partner inte orkar ha sex för att han/hon är trött

Det kan ni ju fundera på!!

Klockan blev mycket och vi skildes åt. Fixade iordning innan man gick och lade sig och det sista jag gjorde vara att stänga balkongdörren.

Ligger i sängen och sover som bäst när Wera helt utan anledning börjar skrika utanför dörren. Jobbiga katt tänker man då, gå och lägg dig du får inte komma in ändå. Men Emil orkar inte med det till slut utan kravlar sig upp och går ut till henne för att natta henne. Klockan är närmare halv fyra. Då till sin stora förvåning och förskräckelse ser hon att Irma är ute på balkongen, uppe på bordet ligger hon helt stillao ch stirrar in. Han öppnar fort och hon tar sig in, sätter sig på golvet, tilttar på Emil och ger ifrån sig ett lite kort läte (Vad det betydde vet vi inte men kanske var det ett Tack eller så var det typ hur kan du stänga dörren när jag är där ute) för att sedan gå till matskålen. Klart hon är hungrig stackarn. Han kommet in till mig som ligger och sover i godan ro utan någon vetskap om vad som händer. Berättar vad som hänt, jag blir förståss förvånad men engagerar mig inte mer i det utan sover vidare. Emil hinner inte ligga mer än någon minut innan han går ut igen och lägger sig i soffan tillsammans med sina så änglar. Så jag får hel sängen för mig själv resten av natten. Det var skönt, vad mycket plats jag fick.

Kram
/David som ska titta så mycket på balkongen så jag vet knappt innan jag tänger den nästa gång, så det inte finns någon katt där.

Att gå igång på en bunke...lite knäppt

Första dagen på jobbet efter semestern är avklarad. Inga större överraskningar utan allt flöt på som det brukar fast i ett lugnare tempo.
Solen har lyst på oss hela dagen och det har varit underbart varmt och skönt, lite typiskt att detta vädret skulle komma nu, lagom när semestern är över. Men det är ju bättreän att det inte kommer alls. Utnyttja solen kan man göra ändå. Ta en härlig kvällspromenad eller åka och bada till helgen om det håller i sig.

Just nu sitter vi här och väntar på att ugnspannkakan ska bli klar, den står i ugnen och gottar till sig. Fick äntligen användning av min mycket fina och praktiska bunke som är designad av Sigvard Bernadotte. Älskar detta material! Så hårt, tåligt och läckert. Nästan så man går igång på det ;) där skämtade jag mest.

Ska hoppa in i duschen med innan vi ska äta. Bäst att avsluta här nu. Annars i kväll ska vi nog se de två sista avsnitten på "Främmande Fågel". Vi missade denna serie när den gick på tv så nu tar vi igen det genom internets magiska krafter. Sedan får man inte missa Prison Break ikväll. Det börjar närma sig finalen nu. Hur ska det gå?

Kram
/David som älskar sin bunke så mycket så han vet knappt

Man får se det från den ljusa sidan

Jaha jag hade kunnat sova lite längre..men det är bara att gilla läget helt enkelt. Jag börjar kl 09.00 och här sitter jag, klockan är 07.37, har typ ätit upp frukosten, behöver bara fixa håret och borsta gaddarna sen är jag fit for fight.

Men man får se det från den ljusa sidan...jag slippa stressa iväg till jobbet. Men det brukar jag ju sällan få göra i och för sig efter som jag varken försover mig eller är någon tidsopimist. Nu kan jag ta en till kopp kaffe och värma mig med.

Undrar egentligen vad det blir för väder idag...men det är nog bäst att ta med sig kortbyxor ifall det blir stekande hett.

kram
/David som har så mycket tid så han vet knappt

Åter till jobbet

Då har klockan ringt jätte tidigt idag och jag har lyckats ta mig upp, bara det är en bedrift i sig tycker jag efter fyra veckor där man har gått upp när man vaknar typ...i alla fall sista veckan.
Kaffet har runnit ner så nu ska jag bre min macka och få i mig lite frukost som för mig inte är det bästa målet mat på dagen. Jag är med lunch och fikarast killen.

Jag börjar jobba idag, det känns lite både och måste jag nog säga. Jag älskar mitt jobb så det är inte det men efter en längre tids semester så tar det ändå lite emot att helt plötsligt vara tillbaka. Men det ska bli riktigt trevligt att träffa kollegor igen, men Frida får jag vänta på i en vecka till. Idag kommer bli en bra dag det är jag säker på. Hela veckan kommer bli kanon för jag ska göra så mycket nytta på avdelningen så det är inte sant. Har många planer ska ni veta, och fint så in i norden kommer det med att bli.

Nej nu ska jag äta...

Kram
/David somska jobba så mycket idag så han vet knappt

YouTube

Jag sökte lite spontant på youTube och fann dessa helt makalösa klipp. Vissa blir man helt förbluffade över andra helt medtagna och rörda utav.

Är hon inte fantastisk!!
Att man kan lära sig något sånt genom att bara läsa ur en instruktionbok är något helt obegripligt men det funktar tydligen.Det bjuder jag på idag. Håll till godo.

Kram
/David som har det så bra så han vet knappt

Ångest

Nu passar det att bli underbart varmt ute när jag har min sista semesterdag. Ja imorgon börjar jag jobba, efter fyra veckors semester och inte har det varit på låga vägar så här bra väder. Ok någon enstaka dag då eller då men inte under längre tid. Men nu ser det ju inte bättre ut än att första veckan i Augusti kommer bli kanon fin. En liten tröst är ju att man kan vara ut på jobbet hela dagarna om man vill men det brukar ju bli så olidligt varmt mitt på dagen så man knappt vet var man ska ta vägen så då håller man sig hellre inne.
Man kan väl lite lugnt säga att ångesten börjar krypa sig närmare. Imorgon måste man ställa klockan, gå upp extra tidigt och jag som inte ens vet när jag börjar det är inget bra. Vet i alla fall att jag inte börjar tidigt så jag hinner ringa och kolla på morgonen. Nu ska man in i vardagsrutinerna igen men dem kommer man nog snabbt in i, tur att det inte börjar på allvar redan nästa vecka. Dröjer några veckor innan det är fullt ös medvetslös.

I det stora hela har denna semestern varit bra. Vi har bara gjort det vi har kännt för. Men till nästa år får vi tänka om lite så man får lite tid till varandra utan att tänka på andra.
Tänk att bo i en stuga någonstans lite halvt på landet. Kunna ta sitt morgonkaffe i trädgården, lägga sig och sola utan att bry sig om andra. Kunna ha gångavstånd till en mysig sjö någonstans det skulle vara underbart. Finns det någon sån??

Nu svettas jag nåsta ihjäl, det e så varmt...

Kram
/Davis som har så mycket ångest så han vet knappt

Idag tar vi det lugnt

Äggen står på spisen för kokning så snart blir det frukost.

Vilken underbar dag det verkar bli idag, lite typisk då jag hade tänk att bara vara, sitta vid datorn, kolla en film eller så. Ja just det jag ska tvätta med kl 16.00, tänkte att det kunde passa idag då jag itne tänkte ha något med Pride att göra. Men nu skiner solen mitt i allt. Ioch för sig så är det inget fel med det jag älskar solen. Men när jag väl hade tänkt att stanna hemma kunde det väl åtminstonne vara lite molnigt. Får het enkelt sätta mig på balkongen med min bok när tvättmaskinen gör jobbet.

Nu kokar snart vattnet upp...nej det gör det inte för spisen stog på off då händer det inte mycket hur mycket man än väntar. Typiskt, hatar när sånt händer. Skulle kunna sitta här länge och vänta utan att ens tänka på det.

Igår kollade vi på Pride Paraden tillsammans med Christoffer & Stefan. Träffades, köpte pizza, lade ut deras fina mjuka filt på stenmuren och tyckte att vi hade hittat en hyfstat fin plats. Förtärde den smakfulla pizzan medan de mörka molnen närmade sig med stormsteg på himlen. Inget paraply hade vi till hands för det hade vi medvetet lämnat hemma. Plötsligt öppnar sig himlen och vi fick rusa in under tak, som tur var hade vi hunnit äta upp pizzan. Där stod vi och vänatade innan vi gick vidare för att hitta en annan plats att stå på för inte vill vi sitta på en blöt mur. Vi hamnade på trotoaren, en alldeles utmärk plats. Det ena ekipaget spatserade förbi efter det andra. Vissa mer utmärkande än andra, vissa höjde man på ögonbrynen åt och undrade hur i hela friden tänkte de där. Medan andra verkligen hade tänkt igenom allt. 

Kvällen avslutades i parken. var ganska så lugnt ett bra tag. Åt, vandrade omkring, spelade på casino...nej mamma inte med pengar helt gratis och satt i gräset och mös. Denna kväll uppträdde Marit Bergman, en artist som i mina ögon har växt lite. Linda Lampenius spelade fantastisk fiol och Nina Söderquist visade upp sina musikaltalanger.  En trevlig kväll som avslutades med en artist som jag inte vet namnet på, inte känner igen, kunde inte sjunga med i någon av hans sångeroch undrade hela tiden vad han gjorde där, kunde de inte hittat någon bättre.

Ser redan fram emot middagen vi är bjudna på någon gång fram över :)

Kram
/Davis som sov så länge idagt så han vet knappt


Mingel mingel och en bortglömd idol

Igår eftermiddag efter två seminarier begav vi oss, Jag, Emil, Christoffer & Stefan till Irmelis mingel som vi var inbjudna till. Ni ska veta att det bara är viktiga människor som blir inbjudna dit så allt kännde man sig speciell alltid. Tankarna inna var väl att vi går dit kollar läget, får i oss lite tilltugg sedan beger vi oss igen. I alla fall tänkte jag så men inte högt.
Nu blev det inte riktigt så jag hade tänkte tyst för mig själv. Istället blev det tvärt om. Vilket trevligt mingel och vilken service.
Det bjöds på olika sorters dryck som fylldes på när glasen fortfarande var halvfulla. Vi åt av buffen som bestod av kallskuret. Människorna minglade omkring och stämmningen var god. Till och med Mona Shalin var där, då kan ni tänka vad viktigt folk det var där. Tyvärr fick vi ingen chans att prata med henne för vi var väl inte så viktiga när det kom till kritan. Av oss tre var det Emil & Stefan som var de viktiga igentligen, det var de som minglade omkring, skapade kontakter och snackade politik för det var det det handlade om i slutendan.
Men jag och Christoffer satt snällt vid bordet och hade super trevligt medan de andra var på sina håll lite då och då. Utan honom hade jag nog bett om att få gå därifrån ganska snart. Kvällen belv sen och de hann servera mer drivcka, kaffe och även varmkorv med bröd framåt sena timmen vilket passade utmärkt. Men sedan tackade även vi för oss och gick vidare till Pride Park för att kolla läget.

Vi intar parken precis när Pandora, min gamla barndomsidol uppträder med sin dunder hit Trust Me. Att höra den igen fick mig att känna rysningar i kroppen. Även Christoffer fick minnen från det forna 90-talet. Sedan kom E-type, ok han är jag inget fan av men helt ok. En riktig show bjöd han på i alla fall.Kvällen fortsatte hemma hos våra nya vänner. Satt och pratade till sena natten. Det var verkligen jätte trevligt. Det var länge sedan jag hade så trevligt faktiskt. Tack!

Ha det gott, idag är det Praden som gäller men vi ska bara titta på den i år. Hoppas solen lyser på oss då.

Kram
/David som fick tillbaka så många minnen igår så han vet knappt

RSS 2.0