Lite av varje

Jaha är det slut på det härliga höstvädret nu? Det som så länge har varit så härligt och skönt. Nu har regnet kommit hit och hur länge det kommer att hålla i sig det är ju ingen som vet. Just nu hoppas jag bara att det kommer att bli bra väder på Torsdag jag och mina kollegor ska åka till Skansen tillsammans med våra barn och några föräldrar. Det ska i alla fall bli mysigt.

Ikväll är det äntligen premiär för Desperate Housewives igen. Det har jag väntat länge på och det ska bli intressant att se hur serien kommer vara när den utspelar sig fem å senare. Tyvärr krockar den med Maria Wern-Främmande fågel. Så det får helt enkelt bli så att man tittar på främmande fågel på datorn i efterhand.

Här hemma är allt som det ska förutom att köket inte är helt klart. Vi har ännu inte fått klart med skåpshandtagen. Får se om vi hinner med det innan helgen då Emils kompis Emma och hennes kille kommer hit.

Här kommer lite bilder från helgen då min mormor och systrar var här.




Tjejligan!
Linda tycker katten är super mysig. Klart hon får låna Irma när hon saknar Strindberg och Siri.
Mormor väntar på den själklara grädden, det måste man ha till äppelkaka.
Karin Blir väl förvånad över att vi ens frågar om vi vill ha grädde till. 


                                                                            
Linda
MMM äppelkaka. Ikväll kör vi äppelkaka metoden...




Karin och Ingrid
Det var gott med vin, men var är kortleken? undrar mormor
.                   
                       




Mormor
Det här ser smarrigt ut, bäst att ta en stor bit.



Ha det bäst där ute
/David som saknar mormor så mycket så jag vet knappt



Helgen som gått

Än så länge har det varit en härligt helg med mycket innehåll. Vädret är på topp och man mår bra. Det är väl så det ska vara. Det har varit en helg för oss själva vilket har varit lite extra skönt då det har varit fullt upp några tidigare helger och det kommer några fram över.
I fredags efter jobbet var det stor shopping, vilket  vi inte var ensamma om, om man säger så. Men vi var tvugna men det gick smidigt endå. Hem och lagade mat sedan tittade vi lite på TV och lade oss för att sova ganska tidigt...skönt.
Emil hade redan under fredagen bestämt vad vi skulle göra på lördag, men eftersom jag är så nyfiken på vad vi skulle göra så berättade han det redan på fredagskvällen. Det blev en runda på stan men huvudpunkterna den förmiddagen var besöken på Östermals saluhall och saluhallen på Hötorget. Å vad allt ser gott ut när man går där och tittar men det är ju så dyrt. Vi handlade med oss lite smått och gott för att ha att äta på kvällen. Väl hemma igen tog Emil bilen för att åka till Sickla och köpa en ny dator. Jag stannde hemma och bakade äppelpaj. När han kom hem var det dags att tvätta vilket fick bli min uppgift medan Emil fixade i förråden...äntligen har vi ett till förråd. En paus var man tvungen att ha så då åt vi äppelpaj....attans vad ont i magen jag fick då så den pajen smakade inte så bra just då...hoppas den smakar bättre idag. Får väl äta den när Emil är och fikar med en kompis i eftermiddag. Vi tvättade klart och fixade här uppe med alla skåp, slängde en massa onödiga saker så nu vet man var man har i alla skåp och det känns strukturerat och bra. På kvällen åt vi vår härliga måltid...lax, kantarellcreps, pate, laxrulle och vitlöksost....MUMS. Lyx som man ska unna sig ibland. Resten av kvällen pillade Emil med sin nya dator så här satt jag själv i ena hörnan av soffan å glodde på tv. Satte på en film som jag visste att han ändå inte ville så. The Strangers hette den. En riktigt bra rysare med små medel, lite snack och mest skrämmande ljud. Ja den var verkligen så bra som en rysare ska vara och lite överaskande. Satt å bet på naglarna några gånger. Sedan var det läggdags.
Idag söndag vaknade vi ganska sent åt lite frukost och nu sitter jag här och bloggar om helgen. Emil sitter med sin dator igen. Hur dagen kommer att fortlöpa vet jag inte men jag ska i alla fall diska och laga köttfärssås. Försöka fixa lite med köksskåpen så jag vet vad jag har där. Säta upp några krokar mm. En promenad i solen vore ju inte fel heller.

Imorgon Måndag blir det möte med arbetslaget om det som har hänt i veckan. Chefen sa att man inte skulle oro sig om det under helgen och det har jag inte gjort heller. Allt handlar bara om missförstånd. Ska bli lite intressant å se vad de har att säga. Jag vet i alla fall vad jag tycker.

Till sist har jag en uppmaning till ALLA som läser min blogg att, kommentera!!!! Detta för att jag vill se vilka som läser den. Skriv görna om ni gillar den, vad ni vill läsa mer om.

Kram
/David som

Härliga Höst

Nu är det äntligen riktigt härligt ute trots att det är höst. Det är så här det ska vara, soligt, varmt och härligt. Man vill inte annat än att vara ute. Stackars er som måste sitta inne när det är sådant här väder ute. Jag säger det igen...mitt jobb är underbart. Jag kan vara ute när jag vill och gå in när jag vill allt beroende på humör och väder. Idag har vi alltså varit ute hela dagen, barnen har bara varit inne och kissat i princip, det kallar jag ute dag. Vi gick till skogen, tittade på en myrstack, plockade fina höstlöv och lekte pirater och åkte raket. Barnen var helt lyriska för att få koma ut i naturen igen. De hittade massor av fina löv som vi ska ha att skapa med. Det kommer att bli lyktor, kransar och tavlor och kanske lite annat. Vid berget lekte några pirater medan jag var med ett gäng och åkte raket och skickade vykort från vår resa. Vi åkte till månen men även till Thailand. Barnen de har allt god fantasi. En buske kan bli en raket, ett sittunderlag ett vykort och några pinnar säkerhetsbälte. Och att en vuxen är med gör ju det hela ännu mer intressant, spännade och roligt.
Sedan var det dags att gå hem. Vi bestämde att vi skulle äta lunch ute när vi kom tillbaka. Vi dukade fram och serverade vit fisk med potatis och äggsås...mmm så gott. Sedan var det lek för hela slanten i solen.
Jag slutade tidigt idag...och jag sitter för tillfället inne men men jag har ju varit ute så mycket så det gör jag med gott samvete.
Ikväll ska jag besikta bilen. Hoppas att den går igenom så man slipper åka tillbaka med den.

Ha en underbar höstdag!
Kram
/David som älskar den varma och soliga hösten så mycket så han vet knappt


Lyckat föräldrarmöte

Fan vad bra jag och Frida är, min kollega alltså. Idag har vi hållit i föräldrarmöte. Igentligen skulle vi vara alla tre från mitt arbetslag men en var sjuk så det var ja bara för oss att planera om och omfördela alla punkter som skulle tas upp. Men det gick ju jätte bra. Föräldrarna var nöjda och tycker att vi verkar ha mycket roligt på vår avdelning.

Nu är bara problemet hur vi ska mublera om så att det blir så bra som möjligt på vår avdelning. dDet var bra innan men eftersom det skedde en olycka i fredags så måste vi ändra om så att vi undeviker det i fortsätningen. Man får prova sig fram helt enkelt.

Nu sitter jag och tittar på Oskydigt dömd. Den är än så länge inte jätte bra men man får väl ge den en chans. Eller inte. det är ju så många serier i höst så nån kanske man inte hinner se.

Längtar till jag får gå å sova är trött efter en lång dag. Och morgon börjar man tidigt.

God natt
/David som är så nöjd så han vet kanppt

Skrattfest

Då är Linda, Karin och mormor på väg hem nu. Det märks att de har åkt för här är det lugna gatan vilket är skönt men jag saknar dem redan. Den här helgen har varit den bästa på mycket länge måste jag säga. Så mycket skratt och galenskap som det har varit, det var länge sedan man hade. Det har varit rena skrattfesten är i lägenheten.

Gårdagskvällen blev jätte lyckad med en massa mat, vin, choklad, kex, skratt och korspel. Emil hade verkligen lyckats med maten. Vitkycklinggryta med ris serverades med god sallad och vin. Efter det blev det kex och ost...smarrigt. Linda och Karin hade inhandlat fina och helt fantastiska chokladpralinger som smälte i munnen. Under tiden pratade vi i ett. Riktigt intressanta diskussioner om hur man är som person. Hur man är i olika sammanhang. Barndommen och om vårt kära ramelarp. Hur läskigt det är att vara där helt ensam på nätterna. Alla spöken som har setts eller hörts i gamlahuset. Mitt i alltihop blir det gapskratt efter gapskratt.
Kvällen avslutades med två parti plump. Kortspel är trevligt och roligt. Och lite trötta och fnittriga så kan ni säkert lista ut hur vi hade det. Särskilt när man har sina systrar och mormor med i samma spel ja då kan det inte bli annat en en massa skratt och humor. Karin som skrattar så fantastiskt härligt och åt ingenting. Linda som skrattar så hon gråter och en gång så mycket så hennes läppar blev blåa för hon inte fick luft. Det är ju inte roligt egentligen. Mormor som är lite snurrig kommer med kommentarer som man bara viker sig dubbel av. Undrar vad Emil tänker ibland när vi sätter igång. Men jag tror bara att han tycker att vi är helt fantastisk härliga och trevliga.

Iga blir det en lugn dag men en promenad måste det bli och senare i eftermiddag kommer de och sätter upp de sista köksluckorna och handtagen. Ska bli så skönt. Sedan har vi fått ett förråd också så där får vi väl bära ner lite kartonger och saker så smånging om. Ska bli så skönt å bli av med alla onödiga saker.

Måste bara avsluta detta inlägget med att jag älskar min mormor och mina systrar så mycket. Och det är något speciellt när vi är tillsammans på detta sättet. Det är bara glädje, lättsamhet, minnen och skartt hela tiden. Att mormor som är 78 år har varit uppe hos mig är helt fantastiskt. Har gått upp för alla trapporna är stångt särskilt med hennes fot som inte är helt frisk. Hon är alltid så glad och framför allt tacksam att hon fick följa med flickorna upp hit. Det måste jag även tacka Karin och Linda för att de tog med henne. Men jag tror att de bara gör det för det tycker så mycket om henne och för att hon ska få komma från den där djävla alltanen...HAHAHAHA. Hon behövde verkligen detta!!!! TACK!!!!


Kram
/David som har haft en sån fantastisk och rolig helg så han vet knappt

Fint besök

Så äntligen är det den helgen då mina två kära systrar och min älskade mormor är på besök hemma hos oss i Stockholm. Jag är så otroligt glad att de tog med sig mormor så hon får se hur jag bor. Och jag vet hur mycket mormor har längtat efter att komma hit.
De kom alltså igårkväll efter en nonstop resa. Jag är så imponerad att min gamla mormor klarade det. Men det har jag alltid sagt hon e tuff och klarar det mesta. När de parkarat och stigit ur bilen är de alla tre stelbenta men väldigt glada. Alltid när man träffar Linda och Karin kommer och ofta i mormors sällskap betyder det en massa skratt. Så också denna gång det fick vi alla bevisat under kvällen.
Väl uppe i lägenheten och en snabb titt hur det ser ut satte vi oss för att äta lite fralllor, kaffe, goda ostar mm. När vi ätit klart frågade Emil om det var någon som ville ha äppelkaka (han hade nämligen fått med sig det från jobbet) Just då tittar jag på Linda och man ser med hela hennes ansiktsuttryck att hon väldigt gärna vill ha det. Fast jag tror inte Emil trodde någon ville ha för vi var redan mätta, utan frågade för att vara trevlig och snäll. Det blev ett gapskratt för även Karin och mormor var med på noterna att de vill allt ha äppelkaka med. Jag frågade om de ville ha grädde...en liten tystnad och man ser på dom att vilken dum fråga klart att vi vill ha grädde  till. Gapskratt igen. Sedan kom det även fram rödvin efter ännu mer gapskratt så kvällen blev lyckad.
Roligast var ändå när vi hade lagt oss. Mormor i vår säng, jag och Emil i soffan och systrarna på luftmadrassen. Karin som alltid är så fnittrig fick ett fnitteranfall som aldrig ville ta slut. Det kom efter att vi pratade lite om hur roligt vi haft när vi ätit. Hon fnittrade, lugnade ner sig men efter någon minut så började det igen och så höll det på. Hennes fniss smittade av sig så snart låg både jag och Linda och skrattade vi med. Men somnade till slut i alla fall.

Idag har jag och mormor varit på Globen och shoppat lite och frossat i oss winerbröd och beskvi till kaffet...mums. Under tiden var Emil hemma och satte upp våra nya köksluckor. Han är så duktig. 
Nu har vi ätit och Emil står och lagar maten som vi ska äta ikväll. Mormor är så nyfiken så hon antecknar ner receptet innan hon ens har smakat.
Linda och Karin är inne i city och shoppar loss.

Många kramar
/David som är så glad att mormor och systrarna är här så han vet knappt 

Lugnat ner mig efter stressen...med shopping

Idag har det varit en skitjobbig dag på jobbet. Men jag har bara mig själv att skylla. Barnen har varit lika trevliga och roliga som vanligt. Förmiddagen började med en massa pappersarbete som skulle sättas in en ny pärm, barn frågar om det ena efter det andra, jag kommer på en ny sak att göra och så håller det på, samtidigt som kollegan pratar en massa skit som jag bara är så trött på att höra så det blev att man slog dövörat till och bara nickade. Jag orkar inte höra mer av det så nästa gång det sätter igång igen ska jag banne mig säga ifrån.

När allt händer på samma gång och man känner att man har en massa att göra så blev jag bara helt super stressad. Kunde inte lugna ner mig. Det är inte så här som mitt jobb ska se ut. Mitt jobb går ut på att vara tillsammans med barnen.

Så under min välförkänta rast bestämde jag mig för att jag bara skulle vara bland barnen. Väl tillbaka efter rasten satte jag mig bara i soffan och iaktog barnen som lekte. Efter en stund kom några och satte sig och lekte att soffan var en ambulans. Ambulansen skulle åka till Eskilstuna för där hade det hänt en olycka på en skridskobana. Väl framme med ambulansen lade jag mig på golvet å var den skadade. Där fångade man verkligen barnens intresse på ett ögonblick. Efter några minuter var alla barnen över mig och skulle undersöka mig, ta spruta på mig, plåstra om mig mm. Jag hade tappat huvudet och benet så jag var död kom de fram till. Så det var ju bara att spela död men det var bara en liten stund sen hade de fixat det. Efter ett bra tag med en hel hög barn över mig så var jag friskoch kunde resa mig upp.

Det var dags för mellanmål men innan dess samlade jag barnen för lite lugn och ro. Vi pratade sen lärde jag dom en ny sång. "uppochner" hette den och som de skarttade.

Den gick så här:
Andra dom ligger i sängen och väntar på tårtan
Men det gör inte jag
För jag ligger i tårtan och väntar på sängen
För jag är inte som andra jag
För jag är inte som andra jag

Nu var det äntligen dags för mellanmål. Vi satt och pratade och kom in på eld och vad som händer när det brinner. Jag frågade vart man skulle ringa om det brinner och det var det faktiskt några som visste. En kille sa att det kan ju brinna i vattnet. Men nej sa jag det kan det inte. Med vatten släcker man elden. Jag tände en tändsticka och doppade den i mitt vattenglas för att demonstrera vad som händer med elden. Sedan provade vi vad som hände om man stoppade den brinnande tändstickan i ett glas med mjök. Det slocknade då med så klart. Så under mellanmålet hade vi ett väldigt trevligt, nyttigt och spännande samtal. Barnen tyckte att det var väldigt intressant men lite läskigt. Sedan kom min kollega och sa att ag skulle gå hem fast jag hade en halvtimme kvar att  jobba. Men hon var bara snäll för hon visste hur jag hade mått under dagen. Jag satt kvar en stund till men sedan gick jag, jag var ju mitt uppe i viktigt och pedagogoiskt samtal.

På vägen hem bestämde jag mig för att ta en shoppingtur. För att helt enkelt tänka på något annat och stressa av.  Och shoppat blev det. På lagerhouse blev det inslagspapper, servetter och en sak till men det nämner jag inte här för jag vet inte än om Emil ska få det i födelsedagspressent. På Zara hittade jag en skjorta och en stickad tröja.Besökte även Emil på hans jobb så nu vet jag hur han har det.

Snart är det IDOL....

Kram alla där ute och tänk på att inte stressa.
/David som har lekt sjuk så mycket så jag vet knappt...så mycket så jag tappade huvudet.

Patrik 1,5

Då har jag och Emil sett Patrik 1,5 på bio. En mycket bra film med mycket värme och humor. Många skartt fyllde biosalongen när Gustaf Skarsgård och Torkel Petterson spelat ett homosexuellt par som ska adoptera ett barn som heter Patrik. Det hela blir inte alls som de hade tänkt sig.
Gustaf är perfekt som homosexuell, hela hans kroppsspråk är klockrent. Tänker på det varje gång han går. Det syns att han är bög helt enkelt. Det finns många bra biroller som med små medel gör olika scener soliga.



- Vi kan adoptera ett barn från vilket land som hels, från Sevrige, Danmark eller inte Danmark men...



- Är du bög?
- Ja
-Vad är bög?


Det bästa ut filmen är ända slutscenen när eftertexten rullar. De två homosexuella och Patrik kommer joggande över en kulle. Långt där efter kommer en tjej som har en liten roll i filmen, inte springade utan med gående eller stapplade. det ser så roligt ut...bara så kockrent. Men de är väl bara jag som tycker det för det e ju typ bara jag som skrattar.



På väg hem på tunnelbanan, sitter en kille på 6 år, hennes mamma står jämte och rullar vagnen där en liten bäbis ligger. Killen säger plötsligt. - Jag kan inte ligga på vänster sida, för jag är högerhänt. Mamma förklarar pedagogoskt hur det ligger till att vara högerhänt.
Hihi barn e så härliga och spontana. De tänker på så mycket som man inte har en aning om men ibland ploppar det ut nåt mart ur deras små munnar.

Tack för denna veckan
Kram
/David som kan rekomendera filmen Patrik 1,5 så mycket så jag vet kanppt

Söndag

Då var det sista dagen på ytterligare en vecka och ett steg närmare, Emils och Therese födelsedag, kräftskiva och Julafton...

Idag vaknade vi tidigt vilket faktiskt var skönt för en gång skull. Åt frukost och planerade dagen. Åkte till sickla köpcentrum för att införskaffa en borrmaskin. Handlade även lite mat på Willys och en kruka på Designtorget. Det är en bra affär och där kan man säkert hitta många roliga och fina julklappar när det väl blir dags för det...på designtorget alltså ;)

Väl hemma igen var det då dags att sätta upp våra nya köksluckor. Som vi har väntat på dem men nu är de äntligen levererade. Tänk om även nån hade kunnat sätta upp dom med. Men vi gör det själva så får vi det gjort forrtare och så blir det förhoppningsvis klart till vi får besök nästa vecka. Då kommer Karin, Linda och mormor. Emil satte allstå igång med borrandet medan jag lagede mat. Lite då och då fick jag assistera genom att hålla luckor när han borrade. Han är så duktig. Jag lagade lax med krabbomelett. Det blev rikigt gott må jag säga.

Ikväll ska vi äntligen gå på bio och se Patrik 1,5. Som vi har väntat. Ser verkligen fram emot att se den, hoppas den e bra men jag kan inte tänka mig något annat.

Kram
/David som ser fram emot kvällen så mycket så han vet knappt

Skogspromenad

Då har vi varit ute på en skogspromenad. Det känns och märks att hösten är här nu för det var allt lite kyligt ute och på marken låg det gula löv. Jag hade tagit med mig en plastkasse för jag ville plocka rönnbär. Bären skulle jag ha till jobbet på måndag. Men det var inte lätt att hitta några rönnbär vilket jag tycker var lite konstigt för bara för några dagar sedan var det alldeles rött på rönnbärsträden. Hittade några men inte tillräckigt så jag får se om jag hittar några på vögen till jobbet på måndag.
Tänk, vi bor i Stockholm och har bara ett stenkast till skogen och dess stigar. Det kallar jag lyxigt. När vi väl gick där på stigen så stannde jag plötsligt till sa åt Emil att stanna och titta framåt. Där stod det en rådjusrfamilj. Kiden var inte så gamla verkade det som. De vart inte alls rädda när vi kom. De tittade på oss...åt lite...tittade på oss och så höll de på. Vi kunde till och med gå förbi bara några meter ifrån dem. Det var en härlig syn.

Nu ska vi se på TV. Ska kolla in Musikmaskinen på kanal 5 klockan åtta. Se vad det är för något. Får se om det blir en film lite senare. Igår såg vi på Varg med Peter Stormare. Det var väl ingen höjdare men ända gansak bra. Hade större förväntningar på den filmen. Den tar upp ett aktullet ämne om samerna, deras renar och problemet med vargar som dödar renar. Och dödar man en varg så fälls man till fängelse. Är det rätt eller fel? ska man ha samerna och deras renar kvar och kanske utrota vargarna eller ska man förbjuda dödandet av vargar och kanske sameskäktet dör ut? Ok så drastiskt kanske det inte behöver bli men typ. Ett svår men viktigt ämne. Slutet var ändå ganska sorgligt så det fälldes en och annan tår.

Kram
/David som saknar sommaren men tror att hösten blir bra ändå

Shoppat, badat katt, planterat och damsugit...nu blir det kladdkaka till fikat

Sitter här i soffan och lyssnar på Star Pilots. Emil har badat katterna så nu skulle han ta en snabb dusch. Jag har dammsugit och dammat undertiden. När han är klar ska vi fika, kladdkaka...MUMS.

På förmiddagen åkte vi in till stan, käkade mongolisk lunchbuffe och tittade i affärer. På hötorget var det torgförsäljing. Kantareller, lingon, bär, frukter och blommor. Samma sak på flera ställen och alla försäljare försökte bräcka varandras priser. Halva priset, halva priset var det enda de ropade.  Vi köpte ljung och en annan blomma till balkonglådan, kärnfria vindruvor och persikor sedan gick vi vidare. Hamnade på Elgiganten. Där hittade jag en hårfön, vilket jag är i stor behov av nu när jag har skaffat lite längre hår. Det är ju helt omöjligt att få till håret det när det är blött eller halvtorrt. Så den dagen då man har lite bråttom på morgonen måste man ha hårfön.

När vi kom hem platerade jag blommorna. De gamla hade vissnat och det var sur jord i blomlådan, p.g.a allt regn. Det luktade verkligen inte gott.  Men nu är det fint igen. Jag var t.o.m så duktig att jag planterade om två inneblommor också. Det kallar jag vuxenpoäng.

Nu kom Emil ut ur duschen så nu ska vi fika.

Ha det bäst
Kram
/David som är så bra på att plantera så han vet knappt

Vågar du stå upp mot kollegorna?

"Solen gassar över förskolegården. Sju barn cyklar runt i julihettan. Två pedagoger sitter i var sin stol med uppåtvända ansikten och småpratar med varandra. Några barn cyklar fram till dom:
"Kan ni ta ut bassängen så vi kan bada?"
"Nej, det hinner vi inte idag. Det tar så lång tid att fylla den med vatten"
"Men...snälla?! Det är så varmt!"
Innanför den öppna altandörren håller Stina på med en inskolning. Hon hör hur barnen utanför frågar några gånger till, och hur hennes kollegor fortsätter säga nej. När det blir lunch frågar hon barnen hur de har haft det ute på gården på förmiddagen. De berättar att de ville bada men inte fick.
"Då ska ni få göra det när vi har ätit", säger Stina.
Efter maten hjälps Stina och några barn åt att kånka ut bassängen på gräsmattan och lägga i vattenslangen. Barnen är överlyckliga, rusar in och byter om och kastar sig i vattnet innan det ens når över fotknölarna. När bassängen är full är stinas arbetsdag slut. Hon stänger av kranen, drar ut slangen, säger hej då och önskar sina kollegor en skön eftermiddag. När hon går hör hon hur de suckar högljutt" (Förkolan, nr7, 2008, sid 29).


"Tio femåringar lekte matlagning med torra och sandiga stenar en vinterdag, och fick idén att göra dem blanka och rena.
"Karin, Karin, snälla, kaaan vi få ta ut vatten, snääälla.
Karins första impuls var att säga nej. Det var kallt, vantarna skulle bli blöta, händerna röda. Men hon hejdade sig och sa ja. Hon frågade vad barnen skulle ha vattnet till och om det skulle räcka med en stor hink.
Barnen trodde inte att de hade hört rätt.
"Va, får vi det??? Fröken, varför får vi det?
När de insåg att de faktiskt skulle få vatten skrek de Jiiippiii och satte igång en kreativ lek, som lockade allt fler barn och skapade koncentration, glädje och uthållighet" (Föskolan, nr7, 2008, sid 30).

Säg Ja, barnens inspiration växer, de utveckar sin fantasi, deras samspel blir bättreoch de blir glada.

Denna artickel fastnade jag för när jag läste tidningen förskolan idag. Det är så här jag vill ha det på mitt jobb, på min förskola. Det ska jag börja med imorgon!!!

Kram
/David som ska sluta säga NEJ så mycket så han vet knappt. Jag säger JA så mycket så jag vet knappt

Hungrig...

Jaha då har man jobbar ytterligare en dag denna veckan. Idag har det varit en trevlig dag men det har inte varit någon höjdare till lunch, blomkolssoppa. Jag gillar verkligen inte blomkol. Och jag missade mellanmålet för jag var på nätverksträff. Korv med bröd...typskt. En trevlig och nyttig träff där man pratar och disluterar läroplanen. Ett bra sätt att sätta sig in i den om man inte kan den. Men för oss som har läst den är det nyttigt på det viset att man får diskutera och utbyta kunskaper och ideer av varandra.
Efter jobbet handlade jag lite på Willys sedan bar det hem, åt lite äppelkaka som vi bakade igår...supergod!!!  När Emil kommer hem serveras det Ajvar köttförsbiffar. Ett nytt recept som jag ska prova. Blir de goda så kan säkert receptet läggas ut här.

Här kommer en liten rolig histora som jag fick av min förra kollega från jönköping.

Lilla lisa kommer hem från förskolan och mamma frågar:
Vad gjorde ni i förskolan idag?
Jag lekte med en konsumbanan!
Lekte du med en konsumbanan!!?????? Vad är det för förskola där man
leker med konsumbananer!!!
Mamman hetsar upp sig och blir arg.
Jag måste ringa fröken!
Mamma ringer och fröken svarar.
Vad gör ni egentligen på den där förskolan??!! Lisa säger att hon har
lekt med en konsumbanan!
Nej, nej, hon har lekt med en som är kosovoalban!!!!!

Kram
/David som är så hungrig så han vet knappt

Helgen som gått...

Idag har det varit en seg dag på jobbet och inte bara för att det är Måndag utan även för att vädret har varit urtrist, grått och mörkt.

Ikväll passar det därför med en myskväll framför tv:n. Vi åt varma kantarell mackor...mums...Tack pappa för kantarellerna!
Kanske blir det en film...WALL-E? Om man frågar Henrik så är det säkert en film med ett innehåll och ett slut som man redan vet eller kan räkna ut innan ;) Jag kan då inte veta det för jag har inte sett filmen.  För mig är det viktiga att filmen är bra, underhålande och spännade om det är en thriller. Att en film som är smalare, från ett mindre land med en mindre budget och med ett starkare budskap är inte mer kulturell, mer värd att se eller viktigare att se än andra filmer bara för det! Jag bryr mig inte vad andra tycker och tänker om vad det är för filmer jag ser, jag ser de filmer som jag vill se. Jag vill få en upplevelse.

Vad har då hänt i helge? Jo jag var hemma i Jönköping. Ett trevligt och mysigt återseene. Men resan till hemstaden blev lite väl dramatisk. Med bara sex mil från jönköping small det till med en fruktansvärd smäll. Det som smällde var att ljuddämparen hade lossnat men inte så farligt som det hade kunnat bli. Den hängde lös fram till men den släpade inte i marken så man kunde köra vidare, men bilen skrek något gräsligt. Hela bilen skakade och det killade i baken hela resten av resan. Väl framme hos mina föräldrar bjöds vi på varm smörgåstårta, sedan var det dags att sova, trött som vanligt. Lördagen tillbringades på a6 bland alla andra jönköpingsbor. Alla åker dit när det är dåligt väder. Sedan åkte vi till Linda och Henrik för att titta på deras nya kattung. En röd skepparkatt som heter siri. På kvällen kom Linda , Henrik och familjen Gabrielsson hem till föräldrarna. Vi åt goda pajer och kräftor. Tittade på diabilder. Det var riktigt roligt att se igen efter alla år. Tänk att man har varit så liten. Och vilka kläder man hade. Byxorna var uppdragna till naveln haha. På Sönagen besökte vi mormor och morfar. Vi fikade och spelade kort. Det var skönt att se att morfar var piggare och var med under hela besöket. På hemresan till stockholm stannade vi till hos Anneli och Johan. Ett trevligt besök och kul att se tvillingarna igen. Vi besämmde att åka på kryssing. Hoppas det blir av nu bara.

Kram på er där ute
/David som älskar kantareller så mycket så han vet knappt.

Äcklig potatissallad

Idag var tanken att det skulle bli storstädning efter jobbet. Men icke sa nicke det orkade jag inte med alls. Hade tänkt att dammsuga, damma, städa toan men det tar jag imorgon istället. Skönt är ändå att disken är avklarad tack vare min Emil som stog och diskade är jag kom hem. Jag stekte istället lite korv och böttbulllar som vi tänkte äta till potatissalladen vi handlade igår. Jag var så hungrig. Väl sittade med tallriken i knät så smakade potatissalladen fruktansvärrt illa, alldeles för mycket ätika var det i den. Den åker rakt ner i soppåsen.

Dagen barncetat på jobbet:
Vi sitter och har samling med alla barnen. Vi pratar om bokstäver. Min kollega visar upp bokstaven A. Många av barnen känner igen den och att de har den i sitt namn. Men en lite tjej på fyra år har tänkt till lite extra. Hon säger - Den har jag. Men inte med strecket i mitten. Och så upp och ner. Det blir ett V.
Haha...så härligt. Hon ville ju så gärna också ha den bokstaven i sitt namn så då får man ju ändra lite på den. Tyckar att det är fashinerande att hon överhuvudtaget tänker på det sättet.

Gårdagen barncetat på jobbet:
Vi sitter och äter. En kille på tre år vill först ha mjölk att dricka vilket han får. Han dricker upp och ber om vatten, vilket han får. Då säger han när han ser färgen på vattnet (även kallar spökvatten) -när jag har druckit upp blir ju glaset rent igen, det tycker jag är lite löjligt.

Ikväll kl 20.00 ska jag se på Idol denna säsongen med ny jury. Lite roligt att se alla dåliga sångare.

Massor av kramar
/David som får höra så många roliga saker på jobbet så han vet knappt

Ett måste att läsa...vansinnigt roligt, klokt och annorlunda


Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellantadieelev :) Enligt mig borde den få MVG

Nyttan med kon

Kon är ett husdjur...Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till stan, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor...Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främre sidan sitter huvudet...Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen. ..Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ner i mjölken och drunknar.
 
På den översta sidan -  Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår...Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur...men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben...dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra utspikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger fetmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I ost är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne. ..Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar kallas kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir hon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man ser är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande

Detta är en text son jag fick på jobbet idag. Var bara tvungen att publicera den så fler kan ta del av den.

/Den är så rolig så jag vet knappt

RSS 2.0