Fängslande hunger

Sitter i köket med en halvt uppäten macka på tallriken, ägget är inte knäckt utan väntar ståtligt i sin kopp på sin tur. Det ryker från den halvfulla kaffekoppen, tar en klunk och ställer ner muggen igen på det maffiga ekbordet. I bakgrunden hörs surrandet från datorer, klockan som tickar regelbundet och kaffebryggaren som knorrar till lite av värmen. Bredvid ligger boken som jag med fänglande hunger läser när andan faller inpå. Lade ifrån mig den för några minuter sedan och underar varför Evelyn skrek som hon gjorde.

Ägget har väntat klart och med ett klirr ställer jag äggkoppen på tallriken. Slår några bestämda slag med silverskeden mot äggets vita skal. Det krasar till och toppen på ägget har fått små bristningar. Lägger ifrån mig skeden och börjar med varsamma fingrar plocka bort de lösa skaldelarna. De bryts sönder i olika former och hamnar på tallriken bredvid. Tittar på det ståtliga ägget och känner suget attt få trycka ner skeden och se gulan sippra ut. Tar en till klunk kaffe men känner den hemska smaken av kaffe som börjar bli kallt, med avsky ställer jag ner koppen igen. Sista biten tekaka har slinkit in i den glupska munnen utan att jag ens har lagt märke till det.
Känner mig mätt.

Kram
/David som skriver så poetiskt så han vet knappt


Matblogg :)

Godmorgon alla kära läsare!

Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme. Sommaren är slut och vintertiden är här. De som är bra är att man får en timme till godo.

Igår förberedde jag så att jag kunde baka idag på morgonen. Tekakorna står som näst och jäser här i köket. Om en halvtimme får jag ställa in första plåten i ugnen och när de gyllenbruna underverkan kommer ut så kan jag äntligen äta frukost. Känner mig lite småsugen men jag väntar så gärna.



Helgen har varit väldigt lugn och trevlig tillsammans med Emil. I fredags hade jag improviserat lite när det gällde matlagningen på kvällen. Av någon anledning blev jag sugen på att prova att tillaga Rösti. Men vad serverar man till det? var min stora fråga. Men att gå efter recept är inte min starka sida förjag håller mig sällan till dem ändå. Hittade lax och kantareller i frysen så det bestämde jag mig för att använda. Resultatet blev Rösti med laxfile och kantarellkompott. Och jag måste erkänna att det blev fantastiskt gott.

Rösti

Skala och riv ca 8 potatisar. Krama ur dem ordentligt och lägg dem i en skål. Blanda i två ägg och salta och peppra. Jag ringlade i lite honung med för skoj skull. Häll olja i en stekpanna och låt det bli varmt. Tryck sedan ut potatisblandningen i pannan och stek några minuter. Nu kommer det lite kniviga. Nu ska man vända denna potatiskaka utan att den går sönder och det gör man inte med en stekspade. använd er fantasi ;) Stek ytterligare några minuter på andra sidan. Lägg röstin sedan på en plåt och låt den gräddas ca 10 minuter i ugnen.

Kantarellkompott

Stek kantarellerna ordentligt i smör. Hacka en liten gul lök och vitlök fint och lägg i i pannan med kantarellerna, salta och peppra. När de har fått steka till sig lite tillsätter du en svätt grädde och låter det koka ihop till en keltig röra. Tillsätt hackad gräslök.



Servera din älskling genom att lägga upp fint och servera något gott att dricka. Gärna en god sallad med men det blev det inte denna gång.

Smaklig måltid!!
Kram
/David som älskar att laga mat så mycket så han vet knappt...och är bra på det om man får skryta lite :)


Ett lugn...

Sprider sig innom mig och en hel vecka har det hållit i sig. Tänk vad en veckas semester kan göra gott. Ja det är faktiskt så att när jag är på jobbet så finns det stor risk att det blir lite stressig emellanåt, man springer fram och tillbaka och det är flera saker som man ska hinna med. Men ända sedan jag kom hem från Kreta så har jag bara tagit det helt lugnt, jäktar inte och stressar inte upp mig för onödiga ting. Detta känns väldigt härligt i hela kroppne och jag hoppas erkligen att det håller i sig läääänge.

Nu är det snart dags för APT men ännu finns det lite fritid att göra vad man vill vill så därför sitter jag här nu. Undrar om det finns någon god tårta kvar ;) lalalala

Ha en fortsatt trevlig dag det ska jag.

Kram
/David som känner sig så lugn så han vet knappt

SM i gratulationer

Måste börja med att gratulera älsklingen som idag fyller 27 år. Även han närmar sig det magiska 30 strecket.

Har precis tagit ut kladdkakan ur ugnen. Och det är inte vilken kladdkaka som helst utan den har faktiskt tilldelats förstapris i KladdkaeSM 2009. Ok det är inte jag som har kommit på receptet, jag har bara tagit det till mig. Det luktar fantastiskt gott.
Ikväll blir det vi två här hemma med lite goda pajer, smått och gott och idol så klart. Senare ikväll kommer Emils familj. Ska verkligen bli jätte trevligt att se dem igen.

Ha en fortsatt trevlig kväll så ska jag fortsätta med bestyren här hemma.

Kram
/David som känner så mycket SM vittring så jag vet knappt


KRETA Kato-Stalos

Då har jag varit på min första charterresa och den gick till efterlängtade Grekland, landet med de kalkvita husen med de blåa taken men dem såg jag inte röken utan så det får väl bli nästa gång som Grekland kommer på tal.

Vårt hotell låg bara några meter från havet så man hörde vågornas brus när man vaknade och somnade. Åt frukost på balkongen fast saknade solen som bara stack fram en aning. Det är så härligt att dricka sitt morgonkaffe moch äta den färska frallan i solen. Snygga kaffe koppar hade de med men jag vågade inte sno med någon hem.


        

     


Att bara gå runt och titta var väldigt trevligt det med både uppe i begen och i den lilla byn. Men jobbigast var den branta backen upp till restaurangen som någn tipsade om. Tur att man kollade läget innan man drog upp föräldrarna dig för det var då ingen lek att ta sig upp dig. Sen var ju restaurangen stängd dessutom.
 
     

På stranden...svepte höga starka vågor in...

    

Vi tog bussen in till Chania där det blev väskjakt...hmm vilken väska ska jag ta? Och ett irriterat restaurangbesök där vi blev lovade guld och gröna skogar men fick betala dyra slantar för bröd vi inte ens beställt.

     


Scream....jo jag hade nog kunnat få en roll i den filmen för skrika kan jag. Fast jag hade nog dött ganska snart i vilket fall.
En stor äcklig gräshoppa hittade jag i mitt HÅR när jag kom hem från Chania. Kände något och såg den i spegeln. Den satt i nacken. Jag skrek så jag vet knappt. Emils som stod i duschen trode vi blev rånade.

  

Mitt enda paraply under denna veckan...en liten katastrof men jag fick det tillslut.




Sista dagen och man sitter och väntar på att föräldrarna ska komma för de åker hem tidigare än oss. Soligt och skönt är det i solen. Men varför är det så roligt att åka hem? Ratiraj raja...

   

Veckan på Kreta har helt enklt varit helt underbart skönt. Att bara komma bort från verkligheten och inte tänka på annat kan man behöva. Sen när det är 30 grader varmt och 24 i vattnet gör det ju bara ännu bättre.

Idag på jobbet har jag varit så lugn och inte kännt det dän stressen som man lätt kan känna så jag behövde nog den här semestern.
Nu är man tillbaka i verkligheten!

Kram
/David som har haft det så skönt så jag vet knappt


KRETA

Sitter pa internetcafe!
Skriver ett snabbt inlagg bara for ni ska veta hur bra vi har det har pa KRETA!

Det ar underbart varmt solen skiner och det ar underbart skont i vattnet. Solar hela dagarna till Emils frustration som blir alldeles rastlos men det funkar bra.
Det har gott valdigt hoga vagor nagra dagar men nu har det lugnat ner sig. Vi ater gott, dricker kallt och njuter av varenda minut. Imorgon natt gar planet hem till verklighetens kalla Sverige. Da uppdateras det mer!!!!


Kram
David som har det sa varmt och skont sa han vet knappt

Äntligen dags...

God kväll alla kära läsare detta är det sista ni kommer att kunna läsa av mig för en tid fram över. Nej jag tänker inte lägga ner min blogg för jag trivs med att skriva sv mig men det vore trevligareom fler läste och kommenterade.
Varför börjar jag då detta inlägg på detta sättet? Jo det är så att om snart åtta timmar så sover jag förhoppningsvis, men klockan kommer ringa för att jag ska vakna, stiga upp och raskt göra mig klar för att sätta mig i bilen och köra iväg. En timmes körning kommer leda mig till en plats jag bara har varit vid en gång tidigare. Nämligen Arlanda. Det är äntligen dags för att åka till Kreta för lite efterlängtad semester. Det ska bli underbart skönt med sol och bad. Där nere kommer vi att möta upp mamma och pappa men jag fick precis ett samtal från min far där han hade fått höra att deras plan var försenat, så när de kommer det får vi se.

Lite orolig för flygningen är jag allt men ännu mer nu när vädret inte ska vara det mest stabila. Hoppas det ostadiga vädret kommer störa vår flygväg.

Ett litet visdomsord att använda när man är trött men borde göra annat.

-Jag vilar min talang!!!

Hihihihhi...

Kram
/David som längtar till solen så mycket så jag vet knappt

RSS 2.0