Genomlyssing inför kvällens semifinal

Då var Eurovision Song Contest Cirkusen igång för detta år. Sitter och lyssnar igenom kvällens tävlande bidrag i Tyskland så som de låter på CD. Det kommer kanske bli ett annorlunda resultat när man väl ser allt i sin helhet på tv med show & klädsel men det får vänta till kvällen.

1. Polen **

Det här är ganska lagon och vanligt i mina örong. Det är fart och puls och kommer med ett bra framträdande att kunna funka ganska bra men inte mer.

2. Norge ****

Nu till kvällens stora favorit och Gayklubbarnas stora dansrökare. Här är det afrikanska Waka Waka rytmer som väcker liv i både ben och höfter. Detta vet jag gör sig på scenen och man kan inte annat än att tycka om det. Men det känns som att det är ännu mer rytmer när man ser henne på scenen så förväntningarna är stora inför kvällen. Till final helt klart.

3. Albaninen *

Det börjar väldigt tråkigt. När refrängen kommer känns det som att detta skulle kunna bli något men det blir aldirg mer än så. Får det nog svårt ikväll.

4. Armenien *

De senaste åren har Armenien bjudit på vinnarkandidater men aldirg vunnit. Det kommer de inte göra i år heller. Med denna banala text och tråkiga människa kan man nog gå på dass.

5. Turkiet **

Ännu ett land som har bjudit på starka bidrag de senaste åren. Denna gång med ett rockband. Jag gillar när man på riktigt hör vad de sjunger när det ska vara lite rockigt och det gör man verkligen här. Detta är bra men inte fullt ut.

6. Serbien **

Inget slår förra årets dansräkare. Men även detta har ett härligt gung och lite fart men framför att massor av färg. Det räcker inte hela vägen fram med denna motown-sound om man vill slåss om segern.

7. Ryssland **

Enligt tidningarna, Eric Saades stora rival. Snyggt intro och härlig puls. Men det tar lite tid innan den kommer igång och väl där så skulle den kunna ha ännu mer fart och starkare röst framför allt. Det enda jag misnns av killen är att han har svårt att titta in i kameran villet är ett stort minus. Den växer mot slutet men inte tillräckligt.

8. Schweiz *

Nej denhär gitarrbaladen säger inte mycket.  Mna glömmer snabbt bort att man lyssnar men ett litet fint gung har den allt.

9. Georgien *

Det här känns attityd och stark sånge men sedan kommer en rappare in på besök och man blir förvirrad. Det som var så bra störs av besökaren som man kunde vara utan. hade nog kunnat gå mycket längre än den gör men vem vet det kanske känns annorlunda ikväll.

10. Finland ***

Ok bara namnet Paradis Oscar är ju lite gullligt. Får mig att tänka på Allan Edwall. Det här är en sång om att rädda planeten. Oscar sjunger mycket fint och behagligt men det där Da Da Dam förstår ajg mig inte på. Final, ja helt klart.

11. Malta **

Malta brukar vara ett favoritland med sina balader. Men det här är ingen balad, långt ifrån. Det känns som man har hört detta i eurovision flera gånger innan men det är här igen. Ok visst svänger det och säkert kommer man dansa till det men inte mer. Den hade vunnit på ännu mer fartoch starkare refräng, den fastnar lite.

12. San Marino *

Premiär för detta land i eurovision. Välkomna! En fin liten låt, bra röst, inte mer. Kul att ni tittade in men saknaden kommer nog inte bli allt för stor.

13. Croatsien *

Även detta är inget nytt. Fungerar varje gång men vill man vinna så får man nog tänka till. Ganska trist i slutändan men refrängen sitter där.

14. Island ***

Ok detta är sentimentalt när man vet att islands vinnare avled innan Eurovision ägde rum. Vännerna tog över. Det är är ett fint bidrag med puls, rytm och fin sång. Den har en sådan där "Dansk" känsla som är så där härligt bra.

15. Ungern ****

Årets stora förhandsfavortit. Det här är en riktig eurovisiondänga med power. Man känner igen det så väl och man gillar det varje gång. Skvaller säger att hon är apdålig på scenen så vi får väl se ikväll då.

16. Portugal -

Tror inte vi ens behöver lyssna igenom denna skiten. Skrämmande! Nu är det verkligen fulla på chipsen dags!

17. Litauen *

En balad bland allt fartfyllt behövs det med. Men då får det göran vara bra. Det är inte detta. Kommer direkt från disnye filmen som inte slog igenom.

18. Azerbajian ***

Senaste årens stora avoriter. Även i år med svensk anknytning. Svenska kör tjejer bland annat. Kommer bli årets sommarplåga på radion. Den är fin och behaglig men inte mer och duetter hör ju inte till vanligheterna.

19. Grekland -


Börjar daramatiskt. Även Grekland brukar vara säkra kort med upp tempo dans nummer. Men detta är inte ens nära. jag förstår inte ett dugg.


Ja då återstår bara att se vilka som håller måttet, vilka som gör de bästa framträdandet och vem man skarattar emst åt. Ser fram emot kvällen.  Håller ändå på Norge, Ungern, Filand och Azerbajian.

kram
/David som ska gå ut på balkongen och njuta så mycket så han vet knappt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0