Glädjestunder

Tiden går och man har redan hunnit jobba ett par veckor och det känns nästan som att det var en evighet sedan man var långledig. Men det är ju bara några veckor om man tänker efter. Tänk vad fort man kommer in i gamla vanor och dagarna löper på som aldrig förr.

Det känns sådär bra faktisk om jag ska vara ärlig. Terminen har börjat bra och jag har verkligen haft det mysigt och roligt på jobbet en tid nu. Irritationsmoment finns det överallt och hur skulle det annars vara om allt bara flöt på och aldrig några hiner på vägen. Ja säkert helt underbart ett tag men i längden så tror jag man behöver lite saker att gotta sig i, diskutera och elta för att sedan lägga det bakom sig och gå vidare. Just det är jag nog lite extra bra på och det känns ju skönt.

Tänk vad många härliga stunder man under en dag kan vara med om när man jobbar på förskola. Dem empatiska små händerna som försiktigt klappar på ett barn som är ledsen. Dem spontana kramarna som är fyllda av värme och kärlek. När barnen börjar knäcka språket och man med lite ansträngning förstår -Ea is (mera ris). När man bara sätter sig ner på golvet och man blir helt uppslukad av ett gäng barn som inget hellre vill än att leka med en. Dem mysiga och viktiga hösteftermiddagarna, när lugnet lagt sig och man kanske tänder ett ljus och sätter sig ner och äter lite frukt. Alla gapskratt Skratten som får det att göra ont i magen eller dansen som visar när någon är kissnödig :)

Visst har man valt ett härligt yrke fyllt av glädje!

Kram
/David som har så mycket glädjestunder på jobbet så han vet knappt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0