Tid Att Andas

Vaknade tidigt idag och det är alltid lika skönt att komma upp i tid. Man tittade ut och det såg väldigt kallt ut. Det bekräftades då termometern visade -17. Det får bli en dag inne tänkte man då. Solen tittade så småningom fram och lyste vackert in genom fönstret.
Idag har det för övrigt varit styrelsemöte med bostadsföreningen där det diskuterades källarförrådsinbrott och annat smått och gott. Gott var det även med kladdkaka. Ännu godare kommer det bli med hemma bakta semlor som just i detta ni jäser under duk. De ska snart in och gräddas i ugnen.

Då var det redan dags för tredje delfinalen i Melodifestivalen och denna gång besöker spektaklet Linköping. Det har spekulerats om att de tär den bästa delfinalen av dem alla. Och det kan jag nog hålla med om och även denna gång är det väldigt jämt. Dock kan man väl redan nu nämna Eric Saade somdagens stora vinnare.

Linda Sundblad - Lucky You *

Det här låter löjlig tonårspop som man helts vill glömma. Men ändå sitter man och diggar med men tycärr kommer det inte gå så bra ikväll.


Simon Forsberg - Tid Att Andas *****

Det här är årets Sonja Alden ballad fast med manlig sångare. Det bär verkligen långsamt och enkelt innan den lyfter när refrängen kommer. Den här växer för varje lyssning. Sinom har en pipa av dess lika när det kommer till höjningarna. När man tror att det inte händer något så lyfter det igen. Full pott och sätter Simon detta kväll blir han farlig för det behövs en sådan här i finalen.

Sara Lumhold - Enemy **

Lite militärisk känsla där pprepningarna haglar i refrängen. Känns svag och säger mig inget. Ändå kan man inte motstå att sjunga Enemy...

The Playtones - The King *

Ganska intressant början och lite medryckande men ändå lite tråkigt. Det liksom lyfter aldrig.

Shirley´s Angels - I Thought It Was Forever **

Äntligen är hon tillbaka vår kära Shirley. Denna gång på engleska vilket känns som en svaghet. När refrängen sätter in lyfter den men sen kommer den inte vidare. För mycket upprepningar och det känns tjatigt. Hoppas de kan göra något bra av detta när det väl gäller.

Sebastian - No One Else Could ****

Det här känns modernt snyggt och frächt. Den byggs suggsesivt upp för att explodera. Det här är lite i min smak och tror att det kangå riktigt bra. man blir liksom glad av den och den håller måttet hela vägen.

Sara Varga - Spring För Livet ***

Det här är årets Snäll snäll snälla med en text som berör. Dessa bossanova rytmer mår man bra av och om Varga gör detta till något magiskt på scenen kan det gå bra. Den sätter sig snabbt och man vill sjugna med.

Eric Saade - Popular ***

Han är tillbaka med ännu mer kraft ocen energi. Refrängen sitter som en smäck och ännu en gång en låt där låttitels återupprepas massor av gånger. Med Saade på scenen utovas ne show av dess lika och istället för regn blir det glassplitter. Kan blir hur coolt, snyggt och bra som helst. Här ligger Danny i lä.

Tror att detta kommer bli bra tv med massor av show. Flera starka låtar som förhoppningsvis höjer sig flera snäpp när de väl ställer sig på den snygga scenen. Vem som vinner vet man väl redan för han är ju så popular bland de unga. Vem som hamnar på jumboplatsen är desto svårare att sia om för där finns det många som kan hamna. Inte för att de är dåliga utan för att det är så jämt. Spännande blir det i alla fall.

Kram
/David som med spänning ser fram mot kvällen så mycket så han vet knappt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0