Semifinal 2 ESC 2011

Sitter bänkad framför tv:n och inväntar semifnal 2 i ESC 2011. Det är ikväll det gäller för svenska bidraget med Eric Saade att ta sig vidare till final. Det får inte bli ett lika stort fiasko som förra året, hoppas verkligen inte det.

Nu spelas vinjetten...

Det påstås att delfinalen är bättre än i tisdags. Spännande att få höra om det stämmer egentligen. Snart får vi se!

1. Bosnine herzegovina **

En äldre gammal man spelar gitarr och får med sig resten av ensambeln. Det är härliga rytmer och små komiska kaninhopp från sångaren. Ingen vinnare på långa vägarmen men ganska behagligt ändå.

2. Österike **

En ensam kvinna i mörkret med en trist röst gör sitt yttersta att nå fram. Hon ser så ensam ut och i sin ensamhet växer låten till en power balad  och får sällskap av kören. Det här är bra och det behövs en bald baland allt upptempo.

3. Nederländerna *

Vet inte vad jag ska tycka. Ganska mediokert och tråkigt. Det smäller aldrig till eller kommer igång tyvärr. De där gitarristerna itrriterar mig när de inte spelar på riktigt.

4.  Belgien -

The real group fast på belgiskt vis. Inga instrumen är just problemet. Irriterande tråkigt och rörigt för huvudet. kasst!

5. Slovakien *

Carola fläkten är tillbaka! Två tvillingar som gillar att visa upp sig är inte vad denna tävlingen går ut på. En mycket lam låt med kassa sångare. Detta ger mig ingenting.

6. Ukraina *

En liten fågelunge på scenen. Man glömmer helt bort sången och artisten utan fokuserar bara på det som sker på scenen där ne tjej ritar med sand, helt otroligt.

7. Moldavien *

Jösses vilka dumstrutar! ????

8. Sverige ***

Nu gäller det!!!! heja sverige! Ett glaskross?? ja det kanske skulle vara så?? Bra jobbat!

9. Cypern *

Vad är detta? Nej jag vet inte vad jag ska tycka. Dåligt tor jag

10. Bulgarien ***

Äntligen en rikgtig låt med en riktig sångare. Det här har power och pondus. Lite September varning. Det här är bra och kommer gå vidare.

11. Macedonien *

Det börjar snyggt från dansarna. I övrligt vet jag inte hur det är. Ganska ok skräp.

12. Israel ***

Stjärnans återkomst i form av Dana International. Spännande. Äntligen lite äkta schlager. Synd att hon inte har den starkaste rösten. Klart den går vidare i den dåliga konkurensen. Jag gilllar faktiskt detta. Ding dong...

13. Slovenien *

Tuff brud i lyxförpackning. Jag vill gärna gilla det men det lixom går inte, det är inte tillräckligt bra.

14. Rumänien ***

Å pianokomp och feel good sång från söt kille. Det här är medryckande så det ryker om det. oj vad han ler och flirtar, det vinner man poäng på.

15. Estland **

Det här kanbli bra! Det här pumpar på men vilka små fjuttiga snå hus på scenen. Gillar refrängen...annars ganska dåligt.

16. Vitryssland **

Nu en politiskt effektiv propaganda låt. Men vilken kass sångare, hör ingenting. Versera är så hesa så de försvinner. Detta hade kunnat vara så mycket bättre! Men refrängen sätter sig verkigen!! Verkligen synd att det inte går hela vägen igenom....

17. Lettland **

Det här låter ju ganska ok men en söt kille till sångare. Refrängen är medryckande och man diggar med. Ingen vinnare på något sätt men kan ha en chans till final.

18. Danmark **

Flera bra låtar i slutet av startfältet denna är en en av dem verkar det som. Pojkband med bra låt fungerar ofta.

19. Irland ****

15 år sedan sist de vann. Är det dags igen för det segerrika lanet? Ja kanske! Det svänger, det dansas och det är coolt! Dem har vansinnigt roligt!

Det var alla kvällens bidrag!

Sverige, Irland, Israel & Rumänien får bli kvällens avoriter!

Kram
/david som är så nervös så han vet knappt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0