Nyårs supé

Nyårsafton bjöd på en härligt smakrik trerätters supé tillsammans med Emil.

Till förrätt blev det Davids egenkomponerade räcoktail som serverades i nya coktailglas.
Räkor i symbios med citron och rödlök. Lagom mycket krämig crame fraich. Lite flingsalt och några strimlor sallad så var den klar.




Till huvudrätt blev det potatiskgratäng & färsk lax som var förgylld med citron, salt och rödlök. Till det en grönsallad och ett glas bubblande Martini.



En nyårs supé måste avlutas med något syndigt sött och gott. En chokladfndant med vispgrädde blev den perfekta avlutningen.
Ok kan medge att det inte var det lättaste att göra. Men då smeten räckte till flera små fondanter så kunde man ju hoppas på att någon skulle lossna och ställa sig fint på tallriken. En lyckades så det får bli ett nyårslöfte att lära mig göra riktigt krämiga lyxiga fondanter som man man kan bjuda på.



Gott nytt år!
Önskar
David

/Som ser fram emot ett nytt spännade 2011 så mycket så han vet knappt


Kommentarer
Postat av: Linda J

Chokladfondant, ja tack!!

2011-01-01 @ 16:59:45
Postat av: Jojo

Chokladfondant har jag nog aldrig smakat. Ser riktigt gott ut. Och det gör all den andra maten med! Snygga glas förresten och jag gillar tallrikarna skarpt! Gott nytt år!

2011-01-01 @ 17:31:24
URL: http://ansibecki.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0