50-öringar gör skillnad!

God morgon bloggen!

Igår var en underbart trevlig och spännade dag på jobbet. Tänk att få besök av en kvinna som har upplevt det som dagens barn upplever just i detta nu men i det fattiga landet vi kallar filipinerna. Hon berättar med brytning men vad gör det när allt är spännade och intressant. Hon låter barnen prova hennes stora hatt, visar hur hon kan gå med ett vattenkrus på huvudet och sin långa mashete som hon använde till allt. Hennes leksaker ser inte ut som våra, de var gjorda av naturens resurser och med omtanke, klippdockor gjorde hon av löv som hon skar ut med sin kniv. De har inget rinnade vatten och får gå långt för att finna det.

Barnen fick svart på vitt se hur verkligeheten ser ut i ett fattigt land. Bilder på skolan dit vi skall skicka vårt paket med leksaker som vi skall köpa för alla 50-öringar vi har samlat in gör att dem lättara kan förstå vad det är vi vuxna försöker förmedla med ord och bild.

Fler borde göra som vi och samla in dessa små mynt som snart kommer att gå i graven. Använda dem till något mycket bättre än att köpa tuggummi för eller låta ligga tills de inte är något värda mer. Ge dem till dem som behöver.
Under den här tiden vi har samlat in har vi nu fått in över 1000 kronor. Det är strålande utav våra barn!

Ha en bra dag!

Kram
/David som ser fram emot en lika trevlig dag som igår

Kommentarer
Postat av: TucciT - svar på kommentar

Ah tack :) Det känns otroligt bra att vara såhär lycklig :) Ler.. kul o börja jobba me, jobbigt men skönt ändå på nåt sätt..



hehe ah det e jätte spännande, de blir så himla mysigt i lägenheten så de e inte sant, jag trivs som en fisk i vatten :)



haha.. aa när vi kommer upp ska vi spela yatzy så de smäller om de :D Kraaam saknar er!!

2010-05-05 @ 16:44:36
Postat av: TucciT

gud vad glad man blir av o läsa detta, förståndigt gjort av er.. sånt här blir man glad av :) Stor kram

2010-05-05 @ 21:31:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0