Som en Kung på väg

Jag och Emil sitter i bilen och ur högtalaren strömmar någon dansvänlig schlager som jag inte kan minnas vilken det när allt helt plötsligt bryts och man hinner under en bråkdel av en sekund tänka vad f-n hände nu. Men hjärnan kopplar snabbt och förstår att det är trafikinformationen som vill ha vår uppmärkamhet. Dem får vår uppmärksamhet till fullo när de nämner Nyköping. Berättarrösten meddelar att det har hänt en trafikolycka i höjd med Nyköpingsbro och att det är totalstopp i båda riktningarna av E4an. Olyckan hade inträffat för en timme sedan så då kan man ju förstå att det var en vår olycka och köerna troligtvis är oändligt långa. Vi har inte alls långt kvar tills vi kommer att stå där och vara en bil i mångden.
Emil plockar snabbt fram vår GPS ur handskfacket. För den är så fuffigt programerad att den kan känna av trafikolyckor och på så sätt navigera bilen en annan väg. Med full förhoppning om att den ska göra så med oss är stor. På displayen viar den att vi ska svänga av längre fram, men den avfarten kommer vi inte kunna ta för där framme lyser en lång rad med stopljus och vi närmar oss den oroväckt långa bilkön. Lyckligtvis finns det en avfartsväg innan kön börjar, Där vänger vi av och hoppas att GPSn skall navigera oss en annan väg. Det draget lyckas och vi blir guidade genom Nyköping, ut på E4an på andra sidan olyckan. Vilket flyt vi hade. Så ut på E4an igen och där såg man inte en bil i sikte så man kände sig nästan om en kung på en egen väg. Eller som i den där reklamen som gick på tv för några år sedan där BOSSE har ett eget körfält.
Resterande färd hem gick smärtfritt.
köerna hade inte slöppt en timme senare när vi var hemma så där kan man verkligen säga att man hade tur. Att vi hade en GPS som räddade oss.

Idag lätse jag mer om olyckan och det om hade hänt var att en bil hade voltat över och ner i ett dike. Två personer omkom.
Tänk om man hade satt sig i bilen en timme tidigare och varit bakom bilen som voltade. Vad som hade kunnat hända då vill jag inte ens tänka på.


Kram
/David som älskar vår GPS så mycket så jag vet knappt


Kommentarer
Postat av: TucciT

usch otäckt me bilolyckor.. men tur ni hade er gps.. haha ajg hade ju stått där o inte vetat vad ajg skulle göra i en bilkö i flera timmar ;P

2010-01-27 @ 13:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0