Sherrymarinerad Fläskfilée
Sherrymarinerad fläskfilée
Ett underbart gott och superenkelt recept från min kära mor.
Ca 800g Fläskfilée
1 burk Hela Champinjoner
2 dl Grädde
1 tsk Vetejöl
Marinad:
1 dl torr Sherry (AMONTILLADO Superior, torr)
2 Vitlöksklyftor
2 msk Kinesisk soja
Salt och Peppar
Ansa köttet från överflödigt fett och skär det i mindre bitar. Lägg i en fryspåse eller i en skål. Öppna burken med svamt och häll svampspadet i en separat liten skål. Lägg champinjonerna tillsammans med köttet. Slå över marinaden och blanda. Låt stå över natten men gärna ett dygn för att få en riklig och god smak. Bland lite då och då.
Stek köttet och svampen, strö sedan över mjölet och rör om. Slå genast över grädden och låt det koka ihop. Tillsätt lite av svampspadet om såsen behövs spä lite. Salta och peppra efter behov men smaka av först.
Servera med ett tillbehör som tilltalar er och en god sallad.
Hoppas det smakar!
Kram
/David som älskar mat så mycket så han vet knappt
Ett underbart gott och superenkelt recept från min kära mor.
Ca 800g Fläskfilée
1 burk Hela Champinjoner
2 dl Grädde
1 tsk Vetejöl
Marinad:
1 dl torr Sherry (AMONTILLADO Superior, torr)
2 Vitlöksklyftor
2 msk Kinesisk soja
Salt och Peppar
Ansa köttet från överflödigt fett och skär det i mindre bitar. Lägg i en fryspåse eller i en skål. Öppna burken med svamt och häll svampspadet i en separat liten skål. Lägg champinjonerna tillsammans med köttet. Slå över marinaden och blanda. Låt stå över natten men gärna ett dygn för att få en riklig och god smak. Bland lite då och då.
Stek köttet och svampen, strö sedan över mjölet och rör om. Slå genast över grädden och låt det koka ihop. Tillsätt lite av svampspadet om såsen behövs spä lite. Salta och peppra efter behov men smaka av först.
Servera med ett tillbehör som tilltalar er och en god sallad.
Hoppas det smakar!
Kram
/David som älskar mat så mycket så han vet knappt
Kommentarer
Trackback