Irma och Wera

Det är inte bara jag och Emis som bor i vårt hem, det har ajg märkt väldigt tydligt de senaste dagarna...eller jag har sett dessa två lurvpälsar länge men inte tänkt på vilka de igentilgen är. Dessa två varelser heter Irma och Wera och är två fina katter. Men de har två helt olika personligeheter....säger man så om katter...jaja jag gör det nu i alla fall.

Irma är den lille mysige katten som alltid kommer upp i knät och vill gosa och spinner sött så fort man pratar eller klappar henne. Hon jamar lite försiktigt eller skriker på ett underligt sätt när hon vill komma upp i sängen på kvällen då man har gått och lagt sig. Hon vill ha en bekräftan på att hon få komma upp. Likadant gäller det när hon vill komma upp i soffan. Pratar man bara med henne vid dessa tillfällen hoppar hon glatt upp och lägger sig till rätta. Men för två dagar sedan fick hon ett spel och blev knäpp. Vet inte vad som har hände men hon har i två dagar varit livrädd för våra bärdara datorer...som hon i vanliga fall inte bryr sig om. Hon kan inte vara nära dom. Hon tittar mystiskt på skärmarna, slänger långa blickar mot dem och går omvägar för att hålla sig på avstånd. Vi har ofta våra datorer i soffan. Har man försökt att ta henne i knät i soffan när datorn är nära så stretar hon emot och verkar helt livrädd. Men nu har det som tur är ändrat sig till det stadiet som det var innan. Hon har väl bara varit tvungen att vänja sig vid dem igen. En annan sak som Irma är lite speciell med är att ska man mata henne måste man lägga godisen på golvet och hon äter inte vad som helst.  Där är hon och Wera totala olikheter.

Wera som äter allt från kattgodis till ost, ostbågar och köttbullar måste äta från handen. Hamnar maten vid något tillfälle på golvet struntar hon totalt i den trots att hon älskar den. Wera är en gammal katt som älskar att bara ligga i vår srora soffa och sova och mysa. Hon snarkar högt men det är bara charmigt föruton när man ska sova. När jag ska kamma henne lägger hon sig på rygg och bara njuter och spinner. Emil säger att så gör hon inte när han ska kamma henne. Vad det nu betyder vet jag inte men jag har väl någon speciell hand med henne. Man kan ju alltid hoppas det i alla fall.

Detta var ett inlägg om katter...två speciella och vackra katter. Katter som hårar men dammsuger man bara tillräckligt ofta blir det nog bra.

Kram
/David som tycker att Irma och Wera är så speciella så han vet knappt


Kommentarer
Postat av: TucciT

aw.. de var ett gulligt inlägg :) haha.. dom e verkligen olika :) kram

2008-07-13 @ 16:47:39
URL: http://tuccit.blogg.se/
Postat av: Linda

Katthåren får man stå ut med helt enkelt. Låtsas som om man inte ser dem. Det gör man så gärna! Nu har Strindberg kommit hem från kattpensionatet. Efterlängtad, kelig och trött.

Snart byter vi lägenhet och katter!

Hörs!

2008-07-13 @ 20:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0